הספקנים נגד רפואה משלימה...

לא לכל דבר צריך סטטיסטיקה

טענה : הנגר כמעט תמיד עובד עם עץ
הספקן: יש לך מספרים?
טענה: החייט עובד עם בדים
הספקן: יש לך נתונים מספריים לגבות את זה?

הרופא עובד עם תרופות, זה הכלי הכמעט בלעדי שלו לטפל... לא? אני מתחילה לדאוג לשפיותי או לשפיותך

אני חושבת שחברות התרופות בשקר יסודם וזה גם מה שאמר בן בטד, הם גם משחיתים את הרופאים (שכשלעצמם הם אנשים רגילים לא טובים יותר או פחות) בצורת טובות הנאה כמו נסיעות לחו"ל וכ"ו וכ"ו זה בא לידי ביטוי במקצוע שנקרא תועמלנות רפואית
הקומבינציה הזו יוצרת שחיתות וסיאוב רב שעולה לאנשים, המון המון מהם בחיי אדם
 
מה קשור?

התבלבלת קצת. החייט והנגר נקראים על שם החומרים שעליהם הם עובדים. החייט עובד על בד כי זה פירוש המילה "חייט". אם היה עובד על מתכת היה נקרא "רתך". נגר שלא עובד על עץ הוא לא נגר.
כלי העבודה של החייט, אגב, עשויים בד"כ מתכת ו/או עץ. כלי העבודה של הנגר עשויים בד"כ מתכת.
לפי זה, רופא יפסיק להיות רופא אם יפסיק לטפל באנשים (ואז הוא נקרא בד"כ "וטרינר"). אבל אין קשר לכלי העבודה שלו (ניתוחים, תאופות, ייעוץ וכו').

רופא גם לא חייב לעבוד עם תרופות. פתולוג, למשל, או כירורג, שניהם לא עובדים עם תרופות בכלל. גם לרופאים אחרים יש הרבה כלים אחרים לעבוד בהם. וכאמור, את זו שטוענת שהכלי ה"כמעט בלעדי" של הרופא הוא תרופות. מנסיוני זה רחוק מהמציאות. אז אולי באמת הגיע הזמן לבדוק את השפיות שלך - או אולי לא צריך להרחיק עד כדי כך ופשוט לבדוק את העובדות שברשותך.

אני לא יודע מה פירוש "חברות התרופות בשקר יסודם ("יסודן", אגב). עד כמה שידוע לי הן מוכרות מוצרים לאנשים שרוצים לקנות אותם, בדיוק כמו שמטפל בשיאצו או בומיאופת מוכרים את מרכולתם (וכמו שחברת תרופות הומיאופתיות מוכרת מוצרים לכל מי שקונה). אם תוכלי להבהיר לי מה פירוש "בשקר יסודן" אוכל להתייחס.

אבל הדבר שהכי מוזר לי הוא שאת טוענת שכל הרופאים הם אנשים מושחתים (זה מה שכתבת במפורש) שמוכנים לתת לכל המטופלים שלהם תרופות מזיקות ומרעילות כי חברות התרופות משכנעות אותם לעשות את זה. וכמובן, כל הסוכנויות הממשלתיות לבדיקת תרופות גם הן נכללות בקונספירציה, וגם באוניברסיטאות כולם מקבלים שלמונים...מדהים איך כל העולם הזה מושחת חוץ מהמטפלים האלטרנטיביים.
 
מה זה כאן debate

אתה זקוק למחיאות כפיים להוכיח את ידענותך?
ידוע שיש רופא פתולוג, וכירוג, גם אורטופד. עדיין, רוב רובו של רופאי העולם הקונבציונלי נותנים תרופות
גם אם תציג את זה בלשון יפה ומנוסחת היטב זה לא ישנה את העובדות

חברות התרופות מעניין אותם דבר אחד - להרוויח כסף
מטפל בשיאצו מעניין אותו 2 דברים: להרוויח כסף, שהמטופל יהיה בריא
זה הבדל תהומי

אמרתי שהרופאים הם אנשים רגילים - למה אתה כותב שהם מושחתים
הקונסטלציה שהם נקלעו אליה יצרה מציאות מושחתת, הטענה העיקרית היא קודם כלפי אלו שמשקרים, מעלימים ומטייחים את העובדות והמחקרים
זה לא קונספירציה זה עובדה
 
מה קשור (2)?

אני לא צריך מחיאות כפיים, אני רק מנסה להבין מה את אומרת ומדוע. עכשיו את אומרת ש"רוב רובו של רופאי העולם הקונבציונלי נותנים תרופות". זה נכון מאד, אבל זה גם מאד שונה מ"רופאים נותנים תרופות באופן כמעט בלעדי". נכון שרוב הרופאים נותנים גם תרופות, אבל לא "רק" או אפילו "כמעט רק" תרופות. זה הבדל חשוב ונראה שאת מנסה לעשות כאילו ששניהם אותו הדבר. אולי את בעצמך לא מבינה את ההבדל, או אולי את מנסה להטעות אחרים. אני לא יודע.

אני לא אומר שהרופאים מושחתים - את זה את אמרת. הנה הציטוט מההודעה שלך, למקרה ששכחת: "...הם [חברות התרופות] גם משחיתים את הרופאים".
אם משחיתים את הרופאים, אז הרופאים מושחתים. זו עברית פשוטה.

אני לא קונה מילים יפות כמו "קונסטלציה". אם רופא יודע שתרופות לא באמת עוזרות, אז או שהוא מושחת שמשקר לחולים שלו, או שהוא לא נותן את התרופות הללו. כיוון שהרופאים בכל העולם נותנים את התרופות למטופלים שלהם, אז לפי הדברים שלך כולם מושחתים ושקרנים. דיבורים מעורפלים על "קונסטלציה" זה בדיחה. קונסטלציות יש רק באסטרולוגיה. בעולם שלנו יש רופא שמטפל באנשים, ואם הוא נותן להם תרופות בגלל טובות הנאה שהוא מקבל - אז הוא מושחת.

יש הרבה אנשים, וביניהם הרבה רופאים, שמדברים בשפה קשה על חברות התרופות. אני שותף מלא לדעות הללו. ההבדל בינם לבינך הוא שהם פועלים להטבת מצב הרפואה, ואילו את משתמשת בחברות התרופות כדי לפסול את כל הרפואה המערבית כדי לקדם את האג'נדה של המטפלים האלטרנטיביים - כי "מטפל בשיאצו מעניין אותו 2 דברים: להרוויח כסף, שהמטופל יהיה בריא".
זו צביעות גדולה להגיד שכל רופא הוא מושחת שרק כסף וטובות הנאה מעניינות אותו, ולעומתו כל המטפלים בשיאצו הם צדיקים שטובת החולה לנגד עיניהם. את עושה פה האשמה גורפת של מאות אלפי אנשים בעולם, ומצד שני מצדיקה באופן גורף את כל מה שה"אלטרנטיביים" שלך עושים, כי הרופאים הם מושחתים והאלטרנטיביים הם צדיקים.

התפיסה שלי את בני האדם היא הרבה פחות שיפוטית משלך; לי יש תפיסה הוליסטית ומכילה של טבע האדם. לשיטתי, הרוב המכריע של בני האדם הם אנשים טובים ונבונים שיש להם גם פה ושם פגמים. אין מקצוע שבו כולם רמאים ואין מקצוע שבו כולם צדיקים. אבל בעולם שלך כנראה יש "טובים" ו"רעים". לא נותר לי אלא לקוות שבעתיד ליבך יתרחב ויוכל להכיל את כל בני האדם כמות שהם בלי לדון אותם לכף זכות או חובה על פי מקצועם.
 
הקשר

רופאים נותנים תרופות כמעט באופן בלעדי
חולה בא לרופא עם:
אסתמה, סוכרת, שפעת, חצבת, דיכאון, חרדה, סכיזופרניה, פריצת דיסק, דלקת גרון, דלקת אוזניים, עניים, שתן, שעלת, אורטיקריה, טכיקרדיה, ברדיקרדיה, הפרעות קצב, הרפס, צרבת, עצירות, היפרתירואידיזם, פסוריאזיס, כאבי ראש, דלקת פרקים, פרופיל שומנים גבוה, פטרת, דרמטיטיס אטופיק, אמנוראה, דיסמנוראה, הרטבת לילה בילדים, אלופציה...
אפשר לכתוב עוד מאות
לכמה מהבעיות ששלפתי ללא אבחנה מיוחדת הרופא יתן טיפול תרופתי? זה יותר "מכמעט רק"

אם הם משחיתים את הרופאים עדיין זה לא מחייב שהרופאים יהיו מושחתים,
כמו שאם אני מפחידה אנשים זה לא בהכרח שכולם יהיו מפוחדים
רופאים עושים את הטוב שהם יכולים, היכולות מאוד מוגבלות. לכן רוב המחלות נקראים בטעות "מחלות כרוניות"

אני פוסלת את הרפואה המערבית כיון שבמהותה היא טועה
היא מדכא סמפטומים במקום לרפא אותם ויוצרת אנשים חולים יותר (שוב גורם המוות מס' 6 בעולם)
אתה וכל אדם שבדל הומאניות בקרבו אמור לזעוק על הדבר הנורא הזה

ההסתכלום השחור ולבן וההכללה שלך כלפי בעוכריך, אני לא תומכת ברפואה אלטרנטיבית בצורה גורפת, כל ענף וכל מקרה לגופו

אני לא שפטתי שום אדם באשר הוא אדם, אני הצבעתי על פגמים מהותיים בשיטה, הרבה מבני משפחתי רופאים
אני לא קונה את ההתייפייפות המכילה שלך
 
הרבה התפתלויות מילוליות,

אבל אם את מפחידה אנשים והם כולם בורחים ממך, סימן שהם מפוחדים.
אם את משחיתה רופאים וכולם רושמים תרופות, סימן שהם מושחתים.

את כתכת שחברות התרופות משחיתות רופאים, וכתבת גם באותה נשימה שהרופאים רושמים תרופות מזיקות.את באמת רוצה עכשיו להגיד שאת לא טוענת שהרופאים מושחתים? הגזמת.

רופאים שעושים את "הטוב שהם יכולים" יגידו לחולים לא לקחת תרופות מזיקות. זה לא מסובך במיוחד. לרופא מותר להגיד מה שהוא רוצה. אין בחדר הרופא מצלמות שמדווחות לחברות התרופות מה הרופא אמר. אז תחליטי: או שהרופאים לא עושים את זה כי הם מושחתים, או שהם לא עושים את זה כי התרופות בעצם לא מזיקות. תחליטי אם את חושבת שכל הרופאים מושחתים, או שכל הרופאים מטומטמים, או שאולי התרופות דווקא לא כל כך מזיקות. אין יותר אפשרויות, ולא חשוב כמה דיבורים מעורפלים על "מציאות" ו"קונסטלציה" תפזרי. בסופו של דבר הרופא יושב מול החולה, אדם מול אדם. או שהרופא מזיק בכוונה לחולה, או שלא. תחליטי.

את יכולה לחשוב מה שאת רוצה על הדעות שלי - אותי רק מעניין לראות בעצם הדעות שלךעל בני אדם.
 
התפתלויות?! אני

קרא את תגובתך שנית

אני מניחה שאתה לא תמים אלא פשוט לא מודע, רופאים נמצאים במעקב אחרי תרופות שהם רושמים ויש עליהם לחץ רב לתת תרופות מסויימות, גם מצד חיסכון הקופות, גם מצד חברות התרופות
גם אין להם ברירה - אין להם אפשרויות טיפול אחרות. הם גם לא רואים את התרופה הכוללת. רופא עניים רואה את העניים וא.א.ג. את הגרון ופרוטולוג את הטחורים...
ובכל זאת כן יש נקודות אור - המון רופאים שולחים את המטופלים שלהם לטיפולים (מ)של(י)מים

http://www.nrg.co.il/online/29/ART1/768/820.html

"איננו מעוניינים להפסיק את הקשר עם חברות התרופות", מבהירה אחראית תחום סל התרופות בוועד איגוד האונקולוגים, ד"ר בלה קאופמן. "התפתחה מערכת יחסי גומלין ארוכת שנים בין החברות לרופאים, אך מצד שני מופעל לחץ סמוי"
 
אז בואי נראה מה כתוב בכתבה:

"שאיפתנו לבצע תיעדוף של התרופות בצורה נקייה ואובייקטיבית, וללא מראית עין של לחץ"
(אותה ד"ר בלה קאופמן שאת ציטטת).

שימי לב לדבר מעניין: אף רופא ואף אונקולוג לא אומר "להפסיק עם התרופות" או "כל התרופות מזיקות" או מזכיר "אלטרנטיביים". מה שהם רוצים זה להפסיק את הלחץ של חברות תרופות למרשם תרופות מסויימות ולא אחרות.
זה בדיוק מה שכתבתי לך קודם: הרופאים מודעים ללחצים והם לא אוהבים ששחברות התרופות לוחצות אותם. אבל את מפרשת את זה שחברות התרופות מתנהגות כך כעילה לפסילה של כל הרפואה המערבית.

אז או שאת יותר חכמה ו/או ישרה מכל הרופאים העיוורים (או המושחתים) הללו, או שהם צודקים ואת טועה בתום-לב - או שאת מנסה לשכנע אנשים להשתמש בטיפולים אלטרנטיביים, וסיבותייך עימך.
 
בוא לא נשכח

שכאן מדובר רק לענייני סל התרופות

אבל המילה החשובה יותר בציטוט שלך היא שאיפתנו, משמע זה לא קורה בפועל

בוודאי שאף רופא לא אמר - כבר אמרתי לך שזה הכלי הכמעט בלעדי, או במילים אחרות הם לא יודעים לעשות משהו אחר, מה אתה מצפה?
 
מה אני מצפה?

כלומר, לשיטתך, כל הרופאים בעולם אומרים לעצמם "התרופות האלה לא עוזרות, הן רק מזיקות, אני פיון קטן במערכת שמטרתה להזיק למטופלים - אבל אני בשום אופן לא אעזוב את הצמקצוע או אגיד למישהו מילה בנושא. אני פשוט אמשיך לחלק תרופות רעילות ולהרוג מטופלים עד הפנסיה."

מצטער, אין מצב.
 
כפי שאמרתי

כל רופא רואה חלקיק מהאדם, האחד רואה רגל השני אוזן השלישי רחם
הם לא רואים את התמונה הכוללת
 
הזלזול שלך ברופאים מדהים אותי.

אני לא חושב שאני חכם יותר מכל הרופאים, ואני גם לא חושב שאת חכמה יותר מהם. את טוענת שהם כולם עיוורים ולא רואים את התמונה הכוללת, ואת כן רואה את התמונה הכוללת.

אני לא יודע מי כן רואה את התמונה הכוללת (בטח לא אני), אבל נראה לי שאת חושבת את עצמך קצת יותר מדי.
 
אנשים

שיושבים עם המטופל שעתיים למפגש ועוברים על כל ההיסטוריה הרפואית שלהם החל מההריון של אמא שלהם, כולל המצב הנפשי הרגשי והפיזי השינה ואפילו חלומות והתזונה בצורה עמוקה
הם ירואים את התמונה הכוללת
להלן דוגמה:
מילד חולני שלא חשב שיגיע לגיל 26, גילה את ההומיאופתיה
היום בן 80 צלול 0 תרופות כימיקליות, 52 שנות הומיאופתיה, 300.000 מטופלים, רובם מתועדים בוידאו
קבל כמה תובנות
הצצה חשובה לאחד מגדולי ההומיאופתים בעולם, הקדש שעה:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=KNdK7Q_VXaA
 
ואת,

החלטת שאת יכולה לאבחן את הלך רוחם ומצבם של מאות אלפי אנשים שעוסקים ברפואה בעולם, בלי שהקדשת להם ולו שמץ מכל תשומת הלב שכתבת פה בעצמך שדרושה כדי לאבחן את מצבו של אדם.

במקום לעשות את זה, החלטת על סמך נתונים כאלה ואחרים שמצאת ברשת איך כל הרופאים חושבים ומה הם רואים.

אז תגידי לי את: אדם שמאבחן את מצבו וראיית עולמו של אדם אחר שהוא לא מכיר על סמך נתונים מיד שניה או שלישית- לא היית קוראת לו שרלטן?

ואדם שעושה את זה לציבור שלם - לא היית קוראת לו שרלטן כפול אלף?

תחסכי ממני את התיאורים ההוליסטיים שלך. את מתנהגת בהתנשאות כלפי ציבור שלם של אנשים נבונים. את לא בנאדם טוב ואת לא מטפלת טובה.
 
וכי מי אמר

שלא הקדשתי מספיק חקר על עולם הרפואה?
מי אמר שאני מטפלת במשהו או במישהו?
אני גם לא איבחנתי שום אדם ספסיפי אלא את השיטה כמכלול, כמהות (כבר הזכרתי שרבים מבני משפחתי רופאים? הם אנשים טובים מאוד)
בנתיים אתה מאבחן אותי ומתייג אותי
הפוסל במומו פוסל
ומי שנוהג בהתנשאות ובוז תמידי כלפי מטפלים מהרפואה המשלימה זה אתה וחברך

השרשור עובר להיות צר על כי איני יכולה להגיב, כיון שעברת לרמה אישית ילדותי ותיאורי גנאי אני בכלל לא רוצה להמשיך להגיב, אבל אם בכל זאת תעשה זאת למטה
 
"השיטה כמכלול"

את מדברת מזווית מאד כוללת....אבל שוכחת כנראה שיש גם אנשים בתוך ה"מכלולים" שלך.


אין לי מה להגיד יותר בנושא.
 

פולספגן

New member
יש מצב

רופא שיעיז לחרוג מנהלי מש' הבריאות בנוגע לחיסונים צפוי לסנקציות קשות מצד קולגות ומנהלים. רופא כזה לו ימשיך בסורו, צפוי לאבד את משרתו (או להיפגע קשות במעמדו) בתוך זמן קצר. זאת, הסיבה, למשל, שבזמן שפעת החזירים 2009 רופאים רבים סירבו להתחסן אך אף אחד מהם לא הסכים להתראיין בשמו ולהסביר לציבור בישראל את מניעיו (למעט רופא צדיק אחד בסדום).

אחת הסיבות העיקריות לכך שרופאים אינם יודעים הרבה על חיסונים היא כי מש' הבריאות שולט ביד רמה על תחום החיסונים. הוא זה שקובע את תוכנית החיסונים מאלף ועד תו ובעצם לא משאיר לרופא בביה"ח או במרפאה שום מרווח החלטה. ישנם נהלים והמלצות וצריך לעבוד לפיהן (ראו דוגמה להלן שכל מה שהרופא ממלמל "ההמלצה היא..." ). מצב זה אינו יוצר מוטיבציה לרופא ללמוד את הנושא באופן אישי, כיוון שאין לו כמעט חופש החלטה ואין לו שום תמריץ ללימוד (בשביל לצטט כמו
את ההמלצות של מש' הבריאות - לא צריך ללמוד).
 

zlp

New member
מילים חסרות כיסוי, כהרגלך

את מוכנה להביא מסמך רשמי המפרט את ה"סנקציות" להן צפוי רופא ש"יעיז לחרוג מנהלי משרד הבריאות"?
 

פולספגן

New member
הצחקת אותי

אתה מוזמן לשמוע בעצמך את דברי פרופ' ברקוביץ' (מה שכמובן עצלן כמוך לא ייעשה) במהדורה המרכזית של חדשות ערוץ 10 סופשבוע 13.7.12.
הקישור למהדורה נמצא באתר חסון, תחת ארועים בתקשורת.

כמו כן, זה נאמר גם ע"י ד"ר שמעון ברק בכנס הר"י שבה הוא הביא ממשנתו מה צריך לעשות עם מתנגדי החיסונים. בין הדברים שלו: המלצה להטיל סנקציות על רופאים המותחים ביקורת על תכנית החיסונים, שליחת עובדי רווחה לבדיקה האם הורים שלא מחסנים עומדים בקריטריונים של "הורים טובים" ולא מתעללים בילדים שלהם, הטלת הוצאות אישפוז, הקמת בתי ספר נפרדים לבלתי מחוסנים....
 

zlp

New member
את כמובן ממשיכה להתעלם מהשאלה

להזכירך, כתבת:

"ופא שיעיז לחרוג מנהלי מש' הבריאות בנוגע לחיסונים צפוי לסנקציות קשות מצד קולגות ומנהלים. רופא כזה לו ימשיך בסורו, צפוי לאבד את משרתו (או להיפגע קשות במעמדו) בתוך זמן קצר."

ביקשתי ממך מסמך רשמי המפרט את הסנקציות האמורות ונהלים של משרד הבריאות המתייחסים לפיטור רופא בעקבות דעתו זו.

את מפנה אותי לדעתם האישית של רופאים בכירים ומכובדים, אבל ללא קשר לשאלה.

כמו שכתבתי, מילים חסרות כיסוי.
 
למעלה