הסקסולגים הגדולים בעולם: "אל תשחיתו את גוף ילדכם"

אני לא הנושא כאן

וכן יש התנשאות בלחשוב שאם אני "דתיה" אז אוטומטית אני שטופת מח ולא שמעתי מעולם דעות מנוגדות לשלי. (רק כדי להניח את דעתך : אני חיה מילדותי באזורים לא דתיים, מחצית מחבריי ומכריי וקרוביי אינם דתיים ואני לגמרי ערה למה שאומר הצד האתאיסטי - מה לא תמיד נכון לגביהם.).
לעצם העניין : הדבר הוכח בראי הדורות. נבואות שנאמרו לפני אלפי שנים מתממשות אחת לאחת.
צריך להיות עיוור כדי לא להבחין שאנחנו עם מיוחד מצד השרדותו כעם. אין דברים כאלו! יהודי ששרשיו בפולין ויהודי ששורשיו במרוקו : קיימו את אותן ההלכות ודיברו באותה שפה אלפי שנים! בכל המדינות ניסו להכחיד את היהודים (כולל באתיופיה שביתא ישראל היו לגמרי מנותקים מהשאר)את גופם ואת תורתם. אבל מעל 30 תרבויות שונות של יהודים נשאו עיניים לשוב לארץ הזו. וכאן נפגש יוצא מרוקו עם יוצא רוסיה ויוצא גרמניה ואתיופיה וסוריה ומה לא. ואנחנו עם אחד. עם שקיים אלפי שנים. ומי שלא רואה את הדבר המיוטחד הזה הוא עיוור.
ואני לא צריכה שיאמרו לי אם יש בורא לעולם שמנהיג ומכוון. אני יודעת שהוא קיים. ברמת הידיעה ולא רק ברמת האמונה ולהיפך.

tomer benner

New member
את חיה כל חייך "יודעת" דברים לא נכונים. כל כך עצוב.

את חיה כל חייך "יודעת" דברים לא נכונים. כל כך עצוב. ועוד יותר עצוב שהדברים השגויים שאת "יודעת" גורמים לך לפגוע בתינוקות חסרי ישע.
&nbsp
&nbsp
אגב, הנחתי שאת שטופת מוח לא כי את דתיה. ההנחה נבאה מדבריך שמעידים על פאנטיות דתית קשה ומטורללת לגמרי, הרבה מעבר לדתי הממוצע שאני מכיר.
&nbsp
למשל כתבת:
"בספרים קדושים נכתב שהזכות של עם ישראל על הארץ הזו היא בזכות היותם נימולים. ואפילו קראתי את אחד מהמקובלים מלפני כ- 500 שנה שכתב שיגיע היום ועם ישראל יחזור לארץ ויאבקו עימו בני ישמעאל על הארץ הזו.
שם נכתב שיהיה נראה לעתים שאכן בני ישמעאל מצליחים לקבל את הארץ או חלקיה אבל בסופו של דבר לא יעלה הדבר בידם.
ולמה הם יצליחו חלקית? כי גם הם מלים את עצמם מכח הציווי."
&nbsp
פשוט טירוף דתי מטורלל ברמה הקלינית.

אם כבר מדברים.מי שיודע את המקור לזה, אשמח לתעדו במילון שלנו

איפה כתוב על מילת המוסלמים ועל זכותם על הארץ?

KallaGLP

New member
אם כבר מדברים, הייתי רוצה לשאול מדוע

יש כאן כזו סובלנות להודעות פוגעניות כלפי גולשים, שמכנים אותם בורים ומטורללים בגלל אמונה שונה. הודעות כאלה רק מזיקות למתנגדי המילה, ובטח שלא מביאות תועלת. אבל זה לא העיקר. העיקר הוא שלדעתי פגיעה אישית בגולשים אינה משהו שצריך לאפשר ברמה העקרונית.

tomer benner

New member
ממליץ לך לקרוא שוב את ההודעות לפי הסדר שנכתבו

התגובות שכתבתי הותאמו כל פעם למה שכתבה אותה גולשת.

לא כיניתי אותה "בורה". (קראי שוב בעיון מה שכתבתי)

את המילה "מטורלל" כתבתי על משפט ספציפי שהיא כתבה (נביא מלפני 500 שנה קבע....) ולא על הגולשת. זאת היתה המילה הכי עדינה שעוד יכלה להתאים לתיאור של כזה תוכן. מעבר לכך, היא זאת ששאלה למה אני חושב שהיא שטופת מוח, ורק אז הסברתי לה כתגובה לשאלה שלה.

ממליץ לך לקרוא את הודעות השרשור לפי הסדר שבו נכתבו ואז תגידי אם אני מעליב גולשת ללא סיבה.

ומעבר לכך, הפוליטלקילי קורקט והנחמדות יתר עברו את הגבול ההגיוני בעולם שלנו. הרבה יותר חשוב לומר לאנשים את האמת מאשר להסתיר אותה בכדי להיות "נחמד".

לדעתי (ואולי אני טועה), אותה גולשת לא תחזור יותר על הטענה שנביא קבע מלפני 500 שנה שמילה מגנה על עמים שונים. ואולי היא אפילו בליבה חשבה שוב אם טענה זו היא לא באמת שקשוק. וזה, אולי, הישג קטן להודעות שכתבתי. המקסימום שניתן היה להשיג כאן שהרי כולנו מסכימים שלא ניתן לשכנע דתיים קיצוניים בפורום שלא למול.

לא קשור להתנשאות, את פשוט סתם מדקלמת כמו רובוט

וזה לא היה כל כך משנה לי אלמלא היית מאשימה את אלה שלא עושים ברית מילה כביכול שהם מזיקים לכולם. עוד שיטה של החרדים ההזויים לכפות על כולם את הדת. כי אם מישהו לא איתם אז הוא נגדם וככה בדיוק מחנכים לשנאה.

MotheRonit

New member
ואנחנו יודעים שהוא לא קיים. אז?

(אגב. מכיוון שהוא מופשט. חובת ההוכחה ״עלייך״. אבל אני אחסוך לך את הטרחה. אל)
את מדברת על עיוורון?
באופן כללי מי שבעד ברית מילה ראייתו מאוד צרה (ומקומית)
גם מתוך חיבור לדת ״אנחנו עושים כי זו המצווה וזהו״. וסתם כדי להבהיר. אני מעריכה את האמירה הזאת יותר מאשר כאלה שמנסים לערבב (להוסיף) עליה מניעים זרים (חילונים) כאילו האמונה שלהם לא מספיק עמוקה והם צריכים למצוא חיזוקים נוספים לעשייה. הרי לדתי לא משנה (לא יודע/בוחר להתעלם/מבטל) שזה לא בריא (וזה לא.) כי הוא יספוג את הפגם (שמירת הברית) בשמחה למען התועלת הפיזית והרוחנית שבעשייה. אבל בואי נעמיד את הדברים על דיוקם. זה מה שזה. מי שמתנגד לניתוח הזה נמצא במקום אחר ו ראייתו של הנושא רחבה (גלובלית) ומקיפה.

MotheRonit

New member
אני לא לא מסכימה איתך

אבל לא כל דבר שחושבים נכון/צריך להגיד. ואם כבר אומרים אז יש דרך וצורה. ושוב, זה שאני מסכימה איתך לא הופך את שנינו (או אפילו את רוב אם לא כל הפורום הזה) לצודקים.

MotheRonit

New member
בגדול אני כן מסכימה (כתבתי לא לא מסכימה)

עם הרעיון/המסר. רק לא עם הדרך שבה זה נאמר (אם בכלל צריך להיאמר)

trilliane

Well-known member
מנהל
אני מסכימה עם הרעיון אבל לא עם המסר.

יש אנשים אינטליגנטיים מאוד (כולל מדענים) שחזרו בתשובה. רבים מתקרבים לדת או לשיטות רוחניות / מיסטיות אחרות כי זה ממלא להם צורך נפשי בחיים. יש אנשים שלא זקוקים לכך, אבל כשאני מסתכלת ימינה ושמאלה, נראה שרוב האנשים זקוקים לכך, ביניהם גם אנשים קרובים אליי ויקרים ללבי. אני לא רואה סיבה לבוז להם על אמונתם, גם אם אני לא מקבלת אותה והיא מטופשת בעיניי (מנגד, גם הם לא מתלהבים מכל דבר שאני חושבת או עושה
). כל עוד זה עושה להם טוב והם לא כופים זאת על אחרים, דיינו. הבעיה שלי מתחילה רק היכן שנגמרת הבחירה האישית ומתחילה הכפייה על האחר (וב"כפייה" אני מתכוונת מעבר לחינוך דתי לילדים, אלא לדברים כמו השחתת גוף, מניעת לימודי ליבה, דיכוי וכו').

לא נראה שנצליח להגיע להסכמה.

אין לי עניין לאתגר את האמונה שלך (בטח שלא בפורום הזה; אם כבר בפורום אתאיזם), ואין לי שום עניין לשכנע אותך שאת טועה אחרי שכבר מלת את בנייך. זה פשוט נראה לי חסר טעם.
אתייחס רק לעניין אחד ממה שכתבת - והוא הסיפא של דברייך:
כן, נראה לי הרבה יותר הגיוני לתת לאדם בוגר את הזכות לבחור האם הוא רוצה מילה או לא, מאשר לכפות אותה על תינוק חסר ישע.

trilliane

Well-known member
מנהל
לאדם אחר חסר ישע. יהודי שעושה ברית מילה לעצמו – סבבה

הבעיה היחידה שלי היא עם הכפייה, לא עם המילה. כל אדם שמעוניין למול את עצמו ולכרות ברית עם אלוהיו ו/או לכרות חלקים מגופו (עם או בלי קשר) יכול לעשות זאת. אני רק לא חושבת שיש למישהו אחר זכות לקבל את ההחלטה הזאת במקומו על גופו שלו.

אני אפילו חיסנתי את ילדיי

לא שאלתי לדעתם בכלל.
אפילו נתתי למנתח לחתוך את בתי בת השנה - ולא שאלתי לדעתה.
יש דברים שאנשים עושים למען ילדיהם בלי לשאול אותם.
התינוק בוכה שתי דקות, נרגע ועבר. לתת לו להחליט על דבר כזה לעשות בעצמו בגיל מבוגר יותר : זה עוול.
אנחנו לא סתם "בני אדם". אנחנו עם מאד מאד מיוחד. אין עם כזה בכל העולם. עם שנשאר נאמן לעצמו ותרבותו, למרות שניסו להכחיד גם אותו וגם תרבותו. כל העמים האחרים נעלמו. העם היהודי היחיד שנשאר אלפי שנים. לא סתם הוא שרד בניגוד לכל הגיון אנושי.
מה הטעם לבוא עכשיו ולנסות להכחיד חלק כ"כ מהותי בעם הזה?

HollyGolightly

New member
שני דברים

"אנחנו לא סתם "בני אדם". אנחנו עם מאד מאד מיוחד. אין עם כזה בכל העולם. עם שנשאר נאמן לעצמו ותרבותו, למרות שניסו להכחיד גם אותו וגם תרבותו. כל העמים האחרים נעלמו. העם היהודי היחיד שנשאר אלפי שנים. לא סתם הוא שרד בניגוד לכל הגיון אנושי." הסינים, הטיבטים, עמי סקנדינביה ששחטו אחד את השני בלי סוף עד שהחליטו להפסיק. תרבויות לא פחות עתיקות ששרדו לא פחות שנים.

לגבי הניתוח שעשית לבתך בגיל שנה: החלטת שזה מה שנכון לעשות. ואני בטוחה שגםל הורים שלא מלים את בניהם, יש פה ושם ילדים שבתור תינוקות או פעוטות נזקקו להליך כירורגי זה או אחר וההליכים האלה נעשו בלי לשאול את התינוק/הפעוט. ברית מילה היא לא ברירת מחדל. עורלה היא לא סרח עודף. אין צורך בניתוח (מילה היא ניתוח. גם אם היא מתבצעת ע"י מוהל ולא כירורג). אז משאירים את הילד כמו שהוא. מצויין.

אין מה להשוות בין

העם היהודי לעמים אחרים שנחשבים עתיקים.
ראשית, העמים הללו לא ברור כלל מתי התחילו. ההסטוריה הכתובה של סין למשל מתחילה רק כמה מאות שנים לפני הספירה. לא ברור בכלל שהשפה והתרבות השתמרו.
וגם אם כן - איך אפשר להשוות בין עם שיושב באיזה שהוא מקום ומדי פעם יש לו מלחמות עם שכניו לבין עם שהתנפץ לחלקים בין כל מדינות העולם (כולל סין...) ובכל מקום שהגיע ניסו להשמידו פיזית ורוחנית?! מה הסבירות שהעם הזה לא רק שלא יעלם אלא ישוב אחרי 2000 שנה לאותו מקום שממנו הוא גורש וידבר באותה שפה וירגיש שהיהודי שבא ממקום אחר לגמרי הוא אחיו ממש?!
מי שלא מתפעם מהתקופה שאנחנו חיים בה ולא רואה איך כל הנבואות מתגשמות - צריך לפקוח את עיניו.

אני עשיתי לבנותיי חורים באזניים בגיל 7-8 כשהן ביקשו. אולי גם זה לא בסדר? חיללתי את גופן וחוררתי אותו - והן אולי עדיין קטנות מכדי לשאול לדעתן? אולי אפתח פורום " מוותרים על עגילים" או משהו כזה....

לא מסכים איתך

שלום רב. אני מעריך את זה שאת כותבת פה ועונה גם, הלוואי שירבו המגיבים גם אלה שתומכים במילה. איני מאמין בדת או ברצון של אנשים להתנתק מהאחיזה בה- הרעיון של משענת נפשית ועליונות טבעית הוא מושך עבור רבים. ובאמת- למה שמישהו שאמרו לו שהוא שייך לעם נבחר ירצה להטיל בזה ספק? איזו תועלת תצמח לאדם מדבר כזה?

אפשר להסיק שאדם חושב את מה שמקובל לחשוב, לפי מה שאנשים שהוא מעריץ ונשען עליהם חושבים. האם אפשר לצפות מכל אדם שיתנתק ממסורות ויפנה עורף אל בית גידולו? ומה נורא כל כך בצורה שבה אנשים נהגו "מאז ומעולם"?

ובכן,זה נורא כמו התעללות, כמו רצח תינוקות, כמו הטלת מום בחסרי ישע ופדופיליה. ההתנגדות למילה היא קודם כל עימות חזיתי מול בורות עיוורת חסרת חמלה ומלאת בוז. לאנשים אין מידע. הרבה אנשים שיש להם מידע וגם ערלה מלים בכל זאת. ולא, זה לא בגלל קדושה, ייחוד או זכות על קרקע, זה רק כניעה לפחד.

עיני פקוחות כמו שצריך. אין שום התגשמות של נבואות, רק הצלחות ומחדלים אנושיים. כל גוי עם או בלי ערלה הוא טוב ונאהב על יד מפלצת הספגטי המעופפת באותה מידה, אגב קשה לי להבין איך אפשר לחיות עם הלוגיקה שקראתי בתגובתך. המילה לא נותנת דבר וזה לפי הכרת ההיסטוריה הבסיסית. היקש לוגי פשוט יצביע על הגלות, העוני של היהודים לאורך הדורות ועל השואה כנסיונות של מפלצת הספגטי המעופפת להתנגד לאנשים שמשחיתים את איברי התינוקות הבנים בפחדנות חסרת אבחנה.

ועוד משהו- משה רבנו היה ערל שהתנגד למילה, לכן אשתו עשתה את זה לבנו מאחורי גבו ושכנעה את כולם שמפלצת הספגטי המעופפת רצתה להרוג אותו, מה שלא נכון כי היא רק מזינה, ולכן חיכו עד שמשה ימות כדי לחזור להרגל הנפשע. מה אומר לך, ככה לא התכוונו למעלה.

למעלה