הסרבן בן ארצי ניצח את צה"ל

אפרת*

New member
בשמחה- הנתונים המדוייקים והמקורות

אתייחס לנתונים שפרסמה "התנועה למען איכות השלטון בישראל" בסוף אוקטובר 2002, לפניהם 45% מקרב אזרחי ישראל המתאימים לגיוס אינם מתגייסים. ב1/11/2002 פורסמה בידיעות אחרונות ידיעה של רמי חזות עם כותרת אימים "70% מהגברים לא משרתים במילואים". בפתיחת הכתבה נכתב- "45% מקרב אזרחי ישראל המתאימים לגיוס-כולל חילונים, חרדים, נשים, ערבים ישראלים ובני מיעוטים- לא התגייסו השנה לצה"ל.70% מכלל הגברים בגיל 21-45 לא משרתים במילואים (נתון זה כולל ערבים-ישראלים, שאינם חייבי גיוס). כך עולה מנתונים שהציגה אתמול "התנועה למען איכות השלטון בישראל". בקישור שלמטה מופיעה כתבה מwalla! על אותו נושא. דרך אגב, בנוסף נכתב באותה כתבה "מהערכה המתבססת על נתוני אגף כוח אדם בצה"ל, בשנת 2008 לא יתגייסו לצבא 50% מכלל המיועדים לגיוס". נתון שני שהבאתי טען כי מעל 5% מהמתגייסים אינם מסיימים את השירות הצבאי. ואכן, גם לזה יש הוכחות דווקא במאמר של דני רשף מפברואר 2003: "גיוס החובה לצבא כבר מזמן אינו שוויוני לכל. על פי נתוני התנועה לאיכות השלטון רק 45% מאוכלוסיית ישראל, המתאימה לגיוס ב-2002, בכלל מתגייסת. עוד 9% נפלטים במהלך השירות מסיבות נפשיות". (ישנם נתונים מעט שונים, שמדברים על כך שבין 40%-55% מכל מחזור גיוס אינם מתגייסים וכי בין 15%-20% מהמתגייסים אינם מסיימים את השירות הצבאי, אבל הם פחות רשמיים וממוסדים ולכן לצורך הדיון הזה נתעלם מהם) טענת שבביה"ס שלך "אין אדם אחד שמסרב", הגיוני. תופעת הסרבנות אומנם מתרחבת אך בהחלט יכול להיות שישנו בית ספר בו אף אחד לא מסרב, זה אפילו מתבקש. אז מה? צריך לזכור שאי הגיוס לצבא הוא בעיקרו מגזרי, ובגלל שאני מניחה שאתה לומד בבית ספר ממלכתי יהודי מין הסתם שיעור הגיוס שם יהיה גבוה בהרבה מאשר בבית ספר ערבי. בנוסף, ישנם רבים מאוד שמשתחררים מהשירות הצבאי בדרכים רבות אחרות, מלבד סירוב מוצהר.

אולי הם לא "משחקים אותה",

אולי הם באמת יפי נפש, יכול להיות שבאמת הם לא מאמינים בדרך הזו של הצבא להשיג את מטרות מדינת ישראל. מטרת השירות הצבאי היא לתרום למדינה, לדעתי, אפשר לתרום לא רק על ידי התגייסות לצבא, אנשים שנבדקו (כראוי) ונמצאו כסרבנים מטעמי מצפון בצורה משמעית, יכולים לתרום למדינה בדרכים חלופיות. אפשר לטעון שזה יעודד תופעת השתמטות המונית, אבל מאד קשה להעמיד פני פצפיסט, בדיקה מעמיקה של ההיסטוריה של הבן אדם ובדיקה פסיכולוגית, אפילו פסיכואנליטית, יכולה לעלות על מתחזים. הדר.

geostant

New member
ממש לא קשה להעמיד פנים...

אני עברתי את הצבא ואני יודע מה זה לפעמים להעמיד פנים בשביל להוציא ג' (ימי חופש - מחלה) רק כדי לנוח מהטירוף היום יומי של הצבא. אבל מצד שני, זו חוויה לכל החיים, מי שלא עשה צבא ממש ממש לא יודע מה זה צבא. ולהעמיד פני פצפיסט אצל הקב"ן (קצין בריאות נפש) או אצל הממונים עליו בזה שהוא טוען שהוא פוחד להחזיק נשק או שזה נוגד לעמדותיו זה הדבר הקל ביותר לעשות בצבא, ובמיוחד בצבא של היום שעל כל עילה הכי קטנה ישר טובעים אותו, וזה מה שהוא רוצה למנוע בזה שהוא נותן שחרור מהיר. אחרי שתעשי צבא, אז נראה

להוציא ג', שונה מלהוכיח פצפיסטיות,

בשביל להוציא ג' במרמה אתה צריך להעמיד פני חולה, וזאת על מנת לצאת באופן חד פעמי. כשבן אדם יוצא על תקן פצפיסט (מה שטרם קיים) הוא יצטרך לעבור בדיקה הרבה יותר משמעותית מסטטוסקופ ומד חום, ביום שיגש לקב"ן, הוא יצטרך להציג תוצאות של בדיקה פסיכואנליטית (שבוצעה מטעם מטפל שנבחר ע"י הצבא) ובדיקה כזו, מאד קשה לזייף, ואולי אפילו אי אפשר. כשאני אהיה גדולה כבר לא יהיה צבא

geostant

New member
עם כל יפי הנפש האלה

כשאת תהיה גדולה כבר לא תהיה לנו מדינה

אפרת*

New member
אתם מבלבלים בין המון דברים...

אדם, גבר או אישה, שמצהיר/ה על עצמו/ה כפאצפיסטית לא יפנה/תפנה לקב"ן אלא לועדת מצפון, שם יעבור/תעבור ראיון מאיים ויצטרך/תצטרך להציג 2 עדים/עדות שיעידו שהוא/היא אכן פאצפיס/טית. אדם שפונה (במרמה או שלא במרמה) לקב"ן בתקווה להשתחרר כך לעולם לא ידבר על בעיות מצפוניות אלא על בעיות נפשיות. אם תלכו לקב"ן ותגידו שאתם פאצפיסטיים, הוא לא ימשיך לדבר אתכם בכלל. משעשע שאת אומרת שאי אפשר לזייף פאצפיזם. פאצפיזם זו תפיסת עולם, אידאולוגיה. האם אני יכולה לזייף את זה שאני תומכת בזכויות בעלי חיים? פמניזם? שוויון?

כשבודקים האם האדם הוא פציפיסט,

נוברים בהיסטוריה שלו, בהתנהגות שלו החל מגיל צעיר. יכולים לגלות שהאדם היה בעברו אדם אלים, או אפילו שרק הכה ילד בצורה חד פעמית כשהיה נער, וזה יפסול את היותו פציפיסט. יש תפיסות עולם שקשה לזייף. כפי שחזרתי ואמרתי, בדיקה פסיכואנליטית היא הפתרון האידיאלי. בעזרת הפסיכואנליזה אפשר להגיע לעמקי נפשו של האדם, ולגלות אם הוא אכן פציפיסט, או שמא סתם עצלן. אני מודעת לכך שאי אפשר להשתחרר על תקן פציפיזם, וציינתי זאת, בן אדם פציפיסט יצטרך להעמיד פני חולה נפש על מנת להשתחרר משירות צבאי.

אפרת*

New member
לא מדויק

כיוון שסיכמנו שזוהי תפיסת עולם נרכשת (ולא תופעה גנטית או משהו כזה) בהחלט יתכן שאדם יגיע לתובנות פאצפיסטיות ויצהיר על כך בפני עצמו רק בגיל בגיל ההתבגרות במהלך גיבוש של זהות עצמית ותפיסת עולם. בהחלט יתכן שאדם שעד גיל 14 נחשב לאלים, לאחר שיגבש לעצמו תפיסה פאצפיסטית וינהג בהתאם יחליט לסרב. מצד שני, כמובן שאם ועדת המצפון מגלה כי אדם המצהיר על עצמו כפאצפיסט נעצר שבוע לפני כן מכיוון שתקף מישהו- היא תפסול את בקשתו על הסף. בדיקה פסיכואנליטית היא בעייתית מכיוון שהיא נתונה במחלוקת אפילו בין הפסיכולוגים לבין עצמם ולכן קשה לבסס עליה החלטות צבאיות. מעבר לכך, בדיקה כזו אמורה להגיע ל"מקומות בנפש" כמו התת מודע. זה אבסורד קצת, לא? אין כוונה לבדוק האם אותו אדם בעצם חושק בסתר באימו אלא האם הוא בעל תפיסת עולם מסוימת או לא. האם תעשי בדיקה פסיכואנליטית בכדי לבדוק האם אדם המצהיר על עצמו כפמניסט אכן כזה?!

omer1היחיד

New member
בן ארצי גיבור אמיתי!!!!

בעיני גיבור הוא לא אחד שמפיל מטוסים ולא אחד שיורה והורג "ומצליח" במשימתו,אלא בחור שמטעמי מצפון אמיתי מוכן לשבת כל-כך הרבה זמן בכלא רק כדי להוכיח אותנו את עם ישראל על האדישות שלנו כלפי סבלו של עם אחר. בזכותו ובזכות כל סרבני הגיוס האחרים יש תקווה לעם הזה! תבורך יוני בן-ארצי!

xxx 1

New member
משתמט

אין לך במה להתגאות .אתה צריך להתבייש .כולי תקווה שאחרים לא ינהגו כמוך

ranchuk1

New member
אתם לא מבינים כלום - הוא בעצם הפסיד

בן ארצי קיבל שיחרור מצה"ל כבר מזמן, אבל הוא רצה שיהיה כתוב במפורש שהוא שוחרר בשל היותו פציפיסט. צה"ל הקים ועדה שלא הכירה בזה, ושיחררה אותו בשל אי התאמה תוך קביעה שיש לו בעיות אישיות קשות, ובהן אגואיזם!! בן ארצי הודיע פעם שהוא מוכן לשרת בצה"ל, אך לא בתפקיד קרבי(פחדן-עצלן), ואילו פציפיסט היה מסרב לכל שירות בכל צבא בכלל. בן ארצי, שמאלני-מתנשא-פחדן-אגואיסט (אך לא פציפיסט), מאוד לא מרוצה כמובן,ומתכוון לערער לבג"צ. צה"ל ומדינת ישראל הם שניצחו וטוב שכך.

אפרת*

New member
על מה בדיוק אתה מבסס את זה?

כתבת שיוני בן ארצי הודיע פעם שהוא מוכן לשרת בצה"ל, אך לא בתפקיד קרבי. בבקשה תביא ציטוט או הוכחות כלשהן לטענה הזאת... חוץ מזה, טענת שהוא אינו פאצפיסט. אומנם אני בטוחה שטענה זו מבוססת על הכרות רבת שנים עם יוני, אבל מסתבר שגם בית דין צבאי וגם בג"ץ חלקו עלייך בנושא זה וקבעו שהוא אכן פאצפיסט. ועדת המצפון, שאז עוד הורכבה מאנשי צבא בלבד (בעקבות עתירת יוני בן ארצי לבג"ץ הוסף לועדה גם אזרח, פרופסור לפילוסופיה) השתמשה בטיעונים אבסורדיים לכך שנדחתה בקשתו לשחרור. בין הטיעונים היו שכאשר יוני בן ארצי היה בכיתה ח' הוא הגיש עבודה על המהפכה הצרפתית, ולכן לא יכול להיות שפאצפיסט עשה עבודה על מהפכה אלימה. פחדן? עצלן? אגואיסט? אם אכן הניעו אותו מניעים של פחדנות, עצלות ואגואיזם יוני היה בוחר לפנות לקב"ן, כפי שרבים מאוד עושים, ולא לבלות שנה וחצי מחייו בכלא צבאי ועוד שנתיים בהמתנה להחלטת הצבא. חוץ מזה, אני חייבת להסכים איתך שאין פה ניצחון גדול לתנועת הסרבנים.

ranchuk1

New member
גם יגאל עמיר הוא סרבן מצפון

מה זה בעצם סרבן? אדם שמתנגד למדיניות הממשלה הדמוקרטית בשל צו מצפונו, ועל כן מחליט לקחת את החוק לידיים. כלומר, לפעול לפי דעתו ולא לפי דעת הממשלה. סרבן שמאלני חושב שצה"ל זה רע ומיותר (למרות שברור שזו שטות מוחלטת ובלעדי צה"ל אין לנו קיום), אז הוא מחליט לעבור על החוק ולא ללכת לצבא. יגאל עמיר חשב שזה רע לפנות שטחים מארץ ישראל אז הוא החליט לעבור על החוק ורצח את ראש הממשלה. כמובן שיש הבדלים בתוצאה הסופית אבל העקרו זהה!! אלה טריפות ואלה נבלות. אבל בגלל שהם פושעים שמאלנים אז זה לא נחשב נורא. יגאל עמיר, רוצח מתועב רצח ראש ממשלה. הסרבנים רוצחים את מדינת ישראל. מקומם בכלא, ליד יגאל עמיר!!!

Dolo

New member
ההבדל הקטן בין הסרבן ליגאל עמיר

הוא שהסרבן מתנגד לכפייה של המדינה ולפגיעה בזכויותיו היסוד שלו ובעיקר בזכות שלו לחירות, שזו לא רק אחת מזכויות היסוד אלא גם העיקרון עליו בנויה דמוקרטיה (וישראל כידוע, מכנה את עצמה בשם זה). הסרבן לא פוגע באף אחד מעצם סירובו ובסך הכל מבקש לחיות את חייו לפי תפישת עולמו, ושוב, ללא פגיעה באף אחד. יגאל עמיר מנגד התנגד לדרכו של יצחק רבין ז"ל ורצח אותו, תוך כדי הפרת עקרון החופש עליו מבוססת הדמוקרטיה, אם ככה אין בכלל מה להשוות בין יגאל עמיר לסרבנים... תודה על ההערה החכמה. ובבקשה בלי כל השטויות שסרבנים פוגעים בך בעצם סירובים לשרת בצבא, שמעתי את זה יותר מדי פעמים ואולי אם לא הייתם כל כך נואשים להפוך סרבנים לאנשים מרושעים אולי הייתם שמים לב כמה מגוכח זה נשמע. זה בערך כמו להגיד שנשים פמיניסטיות שפועלות למען קידום מעמד האישה פוגעות בך בכך שהן גורמות לאשתך לא לרצות לבשל יותר...

ranchuk1

New member
סרבן מצפון = יגאל עמיר

עצם העובדה שאני הולך לימים ארוכים לשטחים הכבושים כדי לשמור על בטחון תושבי ישראל במקום להתחבא מאחורי "מוסר", "מצפון" וסתם פחדנות היא היא שפוגעת. אילו היו הסרבנים הפחדנים ושאר משתמטים משרתים במילואים, אני הייתי משרת שם פחות, מזה אני נפגע!! יותר מכך, אם הסרבן כל כך מצפוני, הומני ומוסרי - מקומו במחסום על מנת שיוכל לסייע לאוכלוסיה הסובלת משני הצדדים, ולא מול מצלמות הטלוויזיה, ולא מאחורי התייפיפות נפש חסרת בסיס. ועוד, בתור אחד שדואג לזכויות, חשוב לזכור שאנחנו עדיין מדינה דמוקרטית, ואם רצונך לשנות את מדיניות הממשלה, תוכל לעשות זאת בדרכים שונות: חברי כנסת התומכים בעמדה, לובי, קבוצות לחץ וכולי. אבל בדרכים חוקיות. בשורה האחרונה סרבן הוא פושע שעובר על החוק, וברמה העקרונית אין הוא טוב יותר מיגאל עמיר. סרבן שמאלני נותן לגיטמציה לסרבנות ימנית. בכך מכשיר את רצח רבין. זהו גם הבסיס העתידי לסירובם של חיילים דתיים לפנות התנחלויות. תודה לכם סרבנים אגואיסטים וגם לכם תומכיהם המטומטמים, על שביזיתם את שלטון החוק, על שחיללתם את הדמוקרטיה ואת הזכויות, על שפגעתם בכל סיכוי עתידי לניהול תקין של המדינה הזאת. והכל בשם המוסר המזויף והמתנשא....

flecktor

New member
כל הכבוד לו על האומץ והנחישות

זה אדם מיוחד ונדיר שהצליח להילחם במערכת. אני מסכים עם הרצון שלו לא לשרת. כיום צהל הינו מהצבאות החזקים בגיזרה . צהל אינו צריך כל כך הרבה כח וכמו כו גדולה של מתגיסים. בתור אדם שהיה בבה"ד 1 והיה חלק חשוב במנגנון היום אני מואס בו ודוחה אותו ולא מוכן לשרת במילואים תחתיו. הא.נ.מ(אימות נמוך עצימות) שהצבא נמצא בו מיצא את מלא הכוחות והסבלנות החברתית שצהל קיבל , והצבא צריך להבין את זה. יש הגזמה בחשיבה האסטרטגית של המנגון שאינו מבין את מה שקורה למטה, וסביר להניח שלא איכפת לו בכלל. לדעתי הן ארצי צודק באימות שלו, אבל הוא נלחם במנגנון הלא נכון , הוא צריך לצאת לממשלה שתשנה את החוק ולא כנגד הצבא, הצבא ממלא פקודות , אבל ידוע שטימטום הינו דבר הקיים אצל כל לוחם נחוש. אם היום הייתי חוזר להתחלה לא הייתי מתגייס , בשום מצב . וכל זייני השכל שצבא מחשל , צבא נותן לך לאישיות, הכל ב ו ל ש י ט! אין סיבה לעשות צבא , עדיף לחיות חיים נורמלים , אנחנו לא יפנים ואנחנו לא מתמכרים לעבודה שלנו ומכוונים לנקודה אחת כל חיינו , ולכן המדינה נראה כמו שהיא ניראת (אנחנו מבינים שזה מה שצריך כדי לשרוד אבל לא רוצים לעשות את זה ) הגיע הזמן להבין , ולהתחיל לחשוב מחדש מי אנחנו ולאן אנחנו הולכים. כל הכבוד בן ארצי על הנחישות , חבר על חוסר מחשבה...

סליחה???

עם כל הכבוד לארצי (ואין כבוד...), למה אני הייתי צריכה לקרוע את התחת בצבא במשך שנה ו-9 ועוד לעשות מילואים, ואחרים משתמטים?! מה ההתבכיינות הזאת?? פצפיסט הוא לא. רק אידיוט גמור. וכל מי שאמר שכל הכבוד לו- תתביישו לכם. אתם רוצים שקט במדינה. אתם רוצים שלא יהיו בעיות עם הפלסטינאים. אתם רוצים שהצבא יסתדר בלי כל אחד ואחד מכם- הסרבנים. אז אולי פשוט כל בן אדם שני במדינה יחליט שלא מתאים לו צבא- ובסוף באמת לא ישאר את מי לגייס... פתאום קמה איזו דוגמנית בוקר אחד (בר רפאלי, להזכירכם) ומחליטה שלא בא לה צבא כי יש לה "בעיות בריאות" ונורא חשוב לה להתפתח בתור דוגמנית... אח"כ בא ארצי השמוק הזה ומודיע שהוא פצפיסט... נו באמת... זה רציני?! בגלל "הסרבני מצפון" המדינה נראית כמו שהיא נראית- בלאגן אחד גדול.

פליכטי

New member
יש הבדל כלשהו

בין מקרה הדוגמנית למקרה הסרבנים. לגברת רפאלי יש מניעים ... המממ ... נקרא לזה "חצי מוצדקים" : בימנו אורך חיים של קריירה בדוגמנות היא קצה ביותר והשיא מגיע בד"כ בגיל 18-20+. בשביל אחת כזאת להתגייס עכשיו לצה"ל ולהיעלם מהתודעה הציבורית אומר הסוף לקריירה ולהזדמנות של פעם בחיים. אותו הדבר עם ספורטאים מצטיינים - המדינה הבינה שכדי לטפח ספורטאים טובים לא אפשרי להוציא אותם ממסגרת אימונים למשך 3 שנים ולכן יש הסדר מיוחד המאפשר להם להמשיך להתאמן, וגם לשרת בצה"ל שירות קליל שלא יפריע להם - מאחר שהערך הלאומי שהם יביאו באם יחזרו עם מדליות הבייתה הוא גדול מזה של השירות שהיו יכולים לעשות. עם זכרוני אינו מטעה אותי גם את יעל בר-זוהר שיבצו לאיזה תפקיד מדומה בחיל האויר בו היה לה את החופש לעבוד (אם כי אסור לה לקבל כסף בזמן השירות) וגם לא הייתה מהומה רבה על השתמטות. יש פתרון לכל אחד במידה והמניעים כשרים. בנוגע לסרבנים, אני ימנע מלהעלות את המילים הנוראיות שיש לי להגיד עליהם, ואני מגנה את המעשה בכל צורה שרק אפשר להעלות על הדעת.

למעלה