העולם וקפיטליזם

antreprize

New member
קפיטליזם הוא מעולה

ועדיף על שיטות שמנסות לרמוס את האופי של האדם(כמו הקומוניזם, שבנוייה על ההנחה שבינוניות ועצלנות יביאו להישגים).

קפיטליזם

היא הדרך הכי טובה לשמירת המעמדות בין אנשים העשיר עשיר והעני עני , אם העני רוצה להיות עשיר הוא צריך לתת את כספו לעשירים ולטפס בסולם החברתי הרדיפה אחר הכסף הורגת את העולם שאנו חיים בו וגם אותנו הבני אדם. נ.ב לא ראיתי את הסירטון

antreprize

New member
להפך, קפיטליזם זו הדרך הכי טובה לגרום

לשינויים במעמדות. העשיר הוא עשיר, אבל יום אח"כ, אם הוא לא יזיהר, הוא עשוי להיות עני. העני הוא עני, אבל יום אח"כ, אם הוא יהיה חכם, הוא עשוי להיות עשיר. אם העני רוצה להיות עשיר, הוא צריך קודם כל להיות חכם(או לכל הפחות, בר מזל), הוא לא צריך לשלם לאף אחד. הרדיפה היא לא אחרי הכסף, הרדיפה היא אחרי ההשרדות והבטחתו.

Dragonaut

New member
אתה מכיר מקום שמחלק השכלה בחינם?

וגם אם עני מרוד עולה על סטארטאפ מטורף, עם אילו אמצעים הוא יממש אותו בדיוק?

antreprize

New member
כן, קוראים לו האינטרנט.

ובישראל של ימינו, אינטרנט הוא ממש זול(ב1,800 ש"ח אפשר לקנות מחשב חדש ישר מהניילונים, מחשב ישן אפשר לקנות בפחות, ועוד כמה עשרות ש"ח קונים אינטרנט במהירות סבירה). אפשר גם להרשם לספריה, יש שם הרבה ספרים שאפשר ללמוד בעזרתם דברים חדשים. השכלה אקדמית(בית ספרית) אינן הדרכים היחידות לצבור ידע. אבל אנחנו סוטים מהנושא, אני דיברתי על חכמה("אם העני רוצה להיות עשיר, הוא צריך קודם כל להיות חכם") ולא על השכלה.

Dragonaut

New member
אז עם עניין החכמה

אני לא מסכים. השכלה היא המפתח להצלחה, ברוב המקרים. להתעשר מחכמת חיים זה עסק נדיר. וכן, אני עדיין לא רואה אדם שבקושי משלם ארנונה הולך וקונה מחשב בשביל להיום חכם. Internet>?>Profit, עדיין, עם כל חכמת האינטרנט, כל עוד לא רשום לך תואר בקורות חיים- מעטים המקומות בהם תוכל לעשות כסף עם אותו ידע.

antreprize

New member
הדגש הוא על "ברוב המקרים".

מי שישקיע, יוכל להצליח גם בלי השכלה. הנה ציטוט של לארי אליסון(מליארדר שלא סיים את לימודיו באוניברסיטה): "בוגרי 'ייל', התבוננו היטב בעמיתכם משמאל. התבוננו היטב בעמיתכם מימין. עכשיו חישבו: חמש שנים מהיום, 10 שנים מהיום, אפילו 30 שנה מהיום, רוב הסיכויים שהאיש שיושב משמאלכם יהיה מפסידן. היושב מימינכם גם הוא יהיה מפסידן. ואתם, באמצע, למה תוכלו לצפות? להיות מפסידנים. תבוסתנות בהצטיינות". "למעשה", המשיך, "כשאני מתבונן בקהל שלפני, אינני רואה אלפי תקוות לעתיד מזהיר. אינני רואה אלפי מנהיגים עתידיים באלפי תעשיות. אני רואה אלף מפסידנים. אתם מאוכזבים, זה מובן. ככלות הכל, איך יכול אני, לארי אליסון, שהועף ממכללה, לבוא בחוצפה ולחזות עתיד כזה לכיתת הבוגרים של אחד המוסדות המכובדים ביותר במדינה? אגיד לכם מדוע: כי אני, לורנס 'לארי' אליסון, האיש השני בעושרו על פני כדור הארץ, אני אחד שנשר מהלימודים, ואתם לא. ומכיוון שביל גייטס, האיש העשיר ביותר בעולם, בשלב זה לפחות, נשר מהלימודים, ואתם לא. ומכיוון שפול אלן, האיש השלישי בעושרו בעולם, נשר מהלימודים, ואתם לא. וגם מכיוון שמייקל דל, עשיר מס' 9, נשר גם הוא, ואתם, שוב, לא נשרתם מהלימודים. "אני מבין שרבים מכם, אולי רובכם, תוהים אם יש משהו שתוכלו לעשות, אם יש בכלל תקווה. למעשה, לא. מאוחר מדי. ספגתם יותר מדי, אתם חושבים שאתם יודעים יותר מדי. אינכם בני 19 עוד. אז אולי זה זמן טוב לסכם: אתם מחוקים. לכן אתן לכם לשקוע בתוך המישרות שיביאו לכם 200 אלף דולר בשנה, כשעל ההמחאות של המשכורת חותמים חבריכם לשעבר מהכיתה, שנשרו לפני שנתיים". אדם חכם לא צריך אוניברסיטה, או כל סוג אחר של השכלה רשמית כדי להצליח, אדם חכם יכול להצליח לבד. חוכמה לא קונים בכסף, אי אפשר לקחת אותה ואי אפשר לקבל אותה, או שיש אותה או שאין. למה אתה לא יכול לראות את זה קורה? אם יש להם כסף לטלפונים סלולריים(ויש להם, כי במדינת ישראל על כל אדם אחד יש 1.1 טלפונים סלולריים) אז יש להם כסף למחשב, ואם אין להם(שזה מקרה נדיר ביותר) אז הם יכולים ללכת לספרייה(עד כמה שידוע לי, ברובן יש מחשבים). להיות עובד שכיר זאת לא האופציה היחידה, אפשר גם להיות עצמאיים. אבל מי שממש מתעקש להיות שכיר, יכול להשיג ניסיון(במקצועות המשחב בלבד) עזרת השתתפות בפרוייקטים של קוד פתוח.

antreprize

New member
אז מה?

לא אמרתי שכולם ככה, אמרתי שזה אפשרי, זה מה שחשוב כי זה מראה שלא חייבים כסף כדי להצליח, צריך או חכמה או חריצות.

antreprize

New member
זה יותר עניין של רצון מעניין של יכולת.

הבעיה היא לא עם הכסף שמונע מקרים כאלה, הבעיה היא עם האנשים שמתעקשים לחשוב ב"תוך הקופסא".

למעלה