יושר?
תגיד את זה לכל העובדים במפעלים ותשאל אותם כמה הבוס הגדול שלהם עשה זאת ביושר. אולי זו נקודת המפנה פה . בשבילי מערכת של המדינה קמה בשביל תושביה , כחלק מזאת יש לה גם אחריות על רווחתם למה?- כי הרווחה הכללית של כל המדינה והחברה תלויה ברווחת היחידים הנמצאים בה . לא האשמתי את הקפיטליזם עצמו , לא ניתן להאשים שיטה אלא את מי שמשתמש בשיטה . אני מאשים את ארצות הברית שכל כך הרבה עניים שם לא מקבלים שום טיפול רפואי , אך אני לא מאשים את הבעלים של וול מארט ואחראים בניצול נוראי של בני אדם "ביושר" לרווחתם . אני לא מאשים את האחים עופר שמנצלים ומחזיקים בכוח משפחות שלמות אשר תלויות בפרנסת האם והאב במפעלים בים המלח אלא אני מאשים את מדיניות הקפיטליסטית של ארצות אלה שנותנות לדבר כזה - לאזרחים שלהן לקרות . המדינה לא אשמה במחירים היא אחראית לתושבים שלה , לחברה שעומדת ביסודה ואם היא לא מנסה לעזור ליחיד מתוכה היא מתנערת מהאחריות כלפיו . בנוסף החברה עצמה גם היא מורכבת מיחידם אשר יוצרים גוף אחד . למה הם לא יכולים לחיות בהרמוניה למה צרכים להיות כאלה שיהיו בראים וכאלה שלא ? את האמת זה לא ענין של צרכים זה ענין של עד כמה אותה חברה אנוכית . אם היא אנוכית היא תתמוך בקפיטליזם שמוביל לאותו מבוך של עוני , שכבות קשות יום ואלפיון עליון - מזל שנפל בחלקם של כמה . למה לתת למזל לשלוט בידינו ? ואם זה לא מזל זה עדיין לא משנה את העובדה שזה יחידים , ואותם יחידים יעשו הרבה כדי לא לחלוק את העוגה שלהם עם עוד . זהו לא ניצול כי הרי גם הם מקבלים או יקבלו במקרה שיצטרכו - אין אפליה כי זו מערכת לכולם . אין "מישהו" שיחליט זו הבעיה , אז יש כאלה שגוזלים חלקים כמה שיותר גדולים ולמה ? בלי שום סיבה את האמת . זה ענין של חברה ואחריות מדינית וחברתית . חברה שתתבסס על עיקרונות אלה תוכל לחיות בהרמוניה - בלי פגיעה בחופש הקנין ומהצד השני הגנה על החלשים וחסרי "המזל"