הערכים שלכם

מצופלח

New member
הערכים שלכם

הצחיק אותי לקרוא על ערכי הצופה, אשר למעשה מבטלים את עצמם... נו באמת: ערך השלום... אמירה יפה כשלעצמה, אבל למעשה אתם לא נוקטים בעמדה לשנות את המצב הקיים ולהביא את השלום... נאמר משהו על אזרחות פעילה: מה?!?! פעילה? לאן? אתם מאוד פוליטיקלי קורקט, מאוד חכמים בלא לנקוט עמדה. אז לאן פעילים? לירידה לטמיון של המדינה? סבבה, יאללה, מאכשיו אני צופיפניק (לא) כבוד הדדי, שוויון בין אדם לאדם ללא הבדל גזע דת ומין: אחלה אמירה, אחלה ערכים. עכשיו: משכבה ד´ עד ו´ (נראה לי) הקבוצות מחולקות לבנים בנות... אחלה שוויון בין המינים... אבל לא משנה, אתם יכולים לענות שלכל חניך יש את ההזדמנות לבוא לצופים (למרות שלקבוצה חד מינית). מה שיותר מציק: הצופים בארץ: "הצופים העבריים" כלומר אתם פונים אך ורק לחניך היהודי (!!!!) מה פה אומר שוויון בין אדם לאדם ללא הבדל גזע דת ומין?!? עכשיו הקטע שהכי מעצבן אותי: מיסי השבט שלכם יקרים מידי (שמעתי שבערך 800 שקל לשנה לא כולל המכיר של הטיולים)- ככה למעשה אתם חוסמים את הגישה לחניכים מעוטי היכולת, ואל תזבלו לי על סבסודים וכל זה, למה רק תו המכיר מונע מאנשים לבוא כי חלקם לא מוכן לבקש עזרה. זה פשוט נוראי... תנועת נוער אמורה לפתוח את דלתה לכל חניך, בין אם הוא עני מרוד ואין לו כסף לאוכל בבית ובין אם ההורים שלו עמידים ומסוגלים לשלם מכירים מופקעים למען התנועה... אני חושב שלעמוד מאחורי ערך שוויון ערך האדם ללא הבדלי גזע דת ומין בצורה כ"כ צבועה ושקרית... עדיף שתשליכו את הערך הזה ותחליפו אותו ל-עליונות הגזע השמי העשיר, על פני כל הגזעים האחרים. לא יתקבלו חניכים לא יהודים ומתחת לרמה כלכלית מסויימת וכן, אני אעשה את ההשוואה לתורת הגזע של היטלר. הפואנטה: אתם לא נוקטים עמדה וזה בדיוק כמו להגיד: אנחנו מסכימים עם המצב הקיים ואם אתם מסכימים איתו, אז אני ממש מרחם עליכם ועל "הערכים" הדמיוניים שלכם. אדם ערכי, אשר מאמין בעצמו, יעשה הכל, ואני מתכוון להכל כדי לשנות את המצב הקיים... ולא יסכים איתו, כמוכם. בזה אני אסיים. תום. הנוער העובד והלומד.

רגע רגע רגע

אתה צודק בקשר למחיר הצופים באמת יקרים מדי ולכן אני יודעת שבהנהגה שלי (הנהגת חיפה) התחילו פרוייקטים חדשים אשר פונים אל מעוטי היכולת ואל השוכונת הפחות טובות בחיפה והתנועה שלנו לא מסובסדת ע"י מפלגה היא תנועה א-פוליטית היחידה בארץ הויא לא נוקטת עמדה אז נכון שאתה לא משלם ונכון שלך נותנים את החולצה הכחולה במתנה אבל גם מכניסים לך לראש דעות ועובדות ואני בספק אם אתה חושב בעצמך בכלל.

מצופלח

New member
ערכי צעצוע.

טוב. דבר ראשון, התנועה שלנו לא מסובסדת ע"י שום גוף פוליטי. אם את קוראת להסתדרות גוף פוליטי תחפשי טוב במילון. א. אנחנו כן פוליטיים, ואנחנו שמאלנים. אני גאה בזה. ב. מה?! מכניסים לראש? את רומזת לאיזה סוג של שטיפת מוח?! טוב. אז ככה: התנועה שלי מחנכת לערכים כמו שוויון ערך האדם ובניגוד לכם אנחנו עומדים מאחורי הערך הזה: לי אישית יש יהודים, נוצרים ומוסלמים בקבוצה שאני מדריך. אני בספק אם יש לכם אפילו חניכים נוצרים. דרך החינוך התנועתית, היא הצגת דילמות ערכיות מול החניכים והכרה בכל הערכים המצתלבים בדילמות אלה ובחירה אינדיבידואלית של הערכים ע"י החניך. ותאמיני לי, אני כן חושב על כל הדרך של התנועה, וכשיש דברים שאני לא אוהב אז אני מתקן אותם, בתנועה ובחוץ. אתם לא. אגב, החולצה עולה 27 שקל, היא לא חינם
תודה על ההקשבה תום, הנוער העובד והלומד

י ע ל 2

New member
שים ../images/Emo23.gif למה שאתה כותב..

נהדר אתם מקבלים גם נוצרים וגם מוסלמים כל הכבוד מחיאות כפים.. אבל אתם שמאלנים.. מה זבעצם אומר שאם אני ימנית בדעותיי תהייה לי בעיה להכנס לתנועה שלכם.. אני יוכל להכנס אף אחד לא יגיד לי כלום אבל אני לא ירגיש בנוח אם אתם דוגלים בדעה השמאלנית, נכון? וזה בדיוק אותו עקרון בצופים המוסלמים והנוצרים יכולים להכנס רק שאצלנו לא בטוח שהם לא ירגישו לא במוח וגם אם נגיד שהם לא ירגישו בנוח מה עדיף? שבתוך העם הישראלי, העם היהודי ירגישו לא בנוח או מחוץ לעם היהודי.. נכון שצריך להשתלב עם שאר העדות. אבל היום במצב של הארץ חשוב שהעם היהודי והישראלי יהיה מגובש.. ובצופים בכך שאנחנו לא נוקטים עמדה יש גם ימניים ויש גם שמאלנים ויש גם דתיים וגם חילוניים ויש גם אתיופים ויש גם צברים.. אז עם כל הכבוד אתה דיי סותר את עצמך כי אתה מתלונן על משהו שקורה אצלנו כשאצלכם זה יותר חמור..

מצופלח

New member
מממ...

זה לא בדיוק נכון... נכון, אנחנו שמאלנים, אבל דלתות התנועה פתוחות לכולם... גם אם האדם ימני הוא יהיה בתנועה. התנועה מחנכת לעוד דבר (ה מ ש י ח כבר אמרה את זה) היא מחנכת להטלת ספק: ספק בערכי התנועה, ספק בממשלה, ספק במורים, מדריכים וכו´..

מצופלח

New member
לא...

נקבל אותך בברכה... תחפשי את ההודעה על בטלת ספק... לא רוצה לכתוב עוד הפעם את באמת בת 13 כמו שכתוב בכרטיס האישי?!

מצופלח../images/Emo70.gif

תנועת הצופים היא תנועה אה פוליטית זאת אומרת שאנחנו לא תומכים בשמל או בימין....אנחנו מביאים לחניכים שלנו מספר דעות והם בוחרים במה הם רוצים להאמין לעומת זאת התנועות הכחולות תומכים בשמאל למה?? בגלל שהשמאל נותן לכם כסף לעומת זאת את הצופים אין שום מפלגה פוליטית שנותנת לה כסף... תסתכל מה אתם עושים לחניכים שלכם אתם מקבעים אותם על דעה אחת! אתם לא נותנים להם להחליט בעצמם זאת מעין שטיפת מוח....אפילו לצבא אתם שולחים כמעט את כולכם לגרען הנחל...ובקשר לערכים שלכם: אין סוציליזם בארץ אםהייתה לי את האפשרות להגדיר אותכם הייתי אומרת שאתם קומוניסטים ... ולנו יש המון ערכים ..ומה הערכים שלכם..לרדת על תנועת נוער אחרת שפשוט לה יש אמונות שונות וערכים אחרים??? כי תאמין לי אני גרה בחיפה ויש לי הרבה חברים שנמצאים בתנועות כחולות והם יורדים המון על הצופים ומנסים להסית ילדים קטנים נגד הצופים לאן הדקדרנו אני הייתי בטוחה שכל בן אדם שהולך לתנועת נוער לא משנה איזו הוא בן אדם יותר טוב אבל כנראה שלכם זה לא חשוב...ובנוגע לערכים...תסתכל על הקטע שאתם כל הזמן יורדים של תנועות אחרות אתם מאמינים בשוויון אז למה אתם יורדים על תנועות אחרות?.?... אני באמת לא מבינה מה גרם לך להכנסלפורום של הצופים ולכתוב את ההודעה הזאת כי ידעת שזה סתם יצור סיכסוך אז למה??....

הערכים שלנו...

אחד הדברים מהתפיסה הערכית של תנועת הצופים אומר כך- תנועת הצופים תפעל לקידום התפתחות, רווחתם וכבודם של בני אדם בתנועה ובחברה תפעל למימוש העקרונות הרואים את האדם כאדון למחשבותיו ולמעשיו מה שמסביר למה תנועת הצופים לא נוקטת עמדה פוליטית וזה שאין אנו נוקטים עמדה פוליטית לא אומר שאנו מסכימים עם המצב הקיים זה ממש בולשיט תנועת הצופים תשמור בתוכה וגם מחוצה לה על שיוויון בין בני האדם שיוויון זכויות הזדמניות וחירויות הפרט ללא הבדל גזע דת מין ולאום. אתה אומר שזה לא קיים?? זה נכון שיש שבטים שמפרידים בין הבנים לבנות אבל אין זה אומר שאין שיוויון בין המינים כי שתי הקבוצות גם הבנים וגם הבנות עוברים את אותה פעילות מקבלים את אותם הערכים ולומדים את אותם הדברים הסיבה היחידה שחלק (ואני מדגישה חלק כי יש המון שבטים שזה לא ככה) מהשבטים כן מפרידים כי זה הרבה יותר קל ונוח גם לחניכים עצמם וגם למדריכים להעביר ולעבור פעולות בנפרד ועובדה שבסופו של דבר כן מחברים אותם אני בתור בת פימניסטית בתנועת הצופים יכולה להגיד לך שאין הבדל בין הבנים לבנות אני אישית וגם כל הבנות פה עושות בידיוק את אותו הדבר כמו שאר הבנים בשבט שלי תנועת הצופים לא פונה רק לחניך יהודי זה ממש לא נכון יש לנו ערבים יש לנו חילוניים יש לנו את העדה שזה דתיים ויש לנו גם אתיופים את תוריד לך את זה מהראש! מיסי השבט שלנו אומנם יקרים (אבל הם לא 800 ש"ח אלא 450, אם אני לא טועה) מי שיש לו בעיה ההורים שלנ יכולים לקבל סיפסודים לכל דבר אפילו לחולצות מי שלא מוכן לבקש עזרה זה כבר בעיה שלו אנחנו פותחים את הדלת שלנו לכל מי שרוצה לבוא וזה לא נכון שלא מודעים לעיניין הסיפסודים כי בכל ספך עלון או גיוסים וכו´ אנחנו מזכירים ואומרים את זה יש לנו עוד אלף ואחת ערכים ואם אתה רוצה תגיד לי ואני ארשום לך אותם אז זהו בעקרון ותלמד לפני שאתה רוצה להגיד דברים כאלה מטומטמים על התנועה שלנו!

י ע ל 2

New member
רגע רגע...

קודם כל צופים יש בכל העולם ואם אני לא טועה זה ערכי כל הצופים.. בקשר לערבים.. מה שאמרת- לא נכון עד לפני כמה זמן (כמה שנים בערך 4...) היה שבט בשפרעם של ערבים שהיה מגיע למחנה קיץ שהיה משתתף איתנו ביום שבט והיה בכל הפעילויות היה להם חאקי והכל.. וזה היה נקרא פרויקט "אחים" השבט נסגר בגלל שהשבט שלנו היה בתהליכי פירוק ושבט אחר ניסה ל"החליף" אותנו אבל זה לא הצליח והם סגרו את השבט שלהם.. ועכשיו כשהשבט שלנו בתהליכי שיקום אנחנו עדיין לא יוכלים להתמודד עם פרויקט כזה.. ואם ערבי יבוא ויבקש להצטרף לשבט הוא יוכל להצטרף. ואין רק ישראלים בצופים יש גם עולים מאתיופיה ויש עולים מחבר העמים.. ובקשר לבנים בנות. אז ככה.. הבדלים במין זה אומר שהבנים זוכים ליותר או הבנות סוכות ליותר והמין השני מוזנח או שווה פחות (כמו שפעם לנשים היו פחת זוכויות..) וזה לא שבקבוצה של ד´ הבנים סוכים ליותר טיולים ויותר פעולת מאשר הבנות.. או להפך.. העקרון בכאלה קבוצות היא שבגיל הזה יש בנים ויש בנות שעדין לא מסתדרים עם המין השני וזה יוצר בעיות וזה גם לא בכל השבטים אצלנו למשל כבר שנתיים מנסים לעשת לפי כיתות ובכיתות ה´ זה הלך ולעומת זאת ב-ד ´ לא ממש.. ומבחנית הערכים שאנחנו מעבירים לחניכים אנחנו מעבירים להם שאין לך יותר זכויות רק בגלל המין שלך.. ושזה אומר שאתה שווה פחות.. העקרון של בנים ובנות בנפרד זה רק בגלל עקרון הגיבוש בתוך הקבוצה ואין לזה שום קשר להבדל מין.. ובקשר לכסף.. עם כל הכבוד תגיד לי מה אתה רוצה?? יעני אי אפשר להפעיל כלום בלי כסף, נכון? ומה הצופים יכולים לעשות כשהכל כל כך יקר? תחשוב שניה על המצב של המדינה מבחינה כלכלית ותגיד לי מה הצופים אמורים לעשות? המיסים ? מה זה הלך אלינו לכיס הפרטי? לא.. זה הולך למדינה.. זה לא תלוי בצופים.. ותדע לך שאלה שיש להפ קשיים כלכלים עוזרים להם מאוד.. אין לנו אחד שלא נרשם לצופים או לא יצא למחנה קיץ בגלל בעיות כספיות.. יש ספסודים מפה להודעה חדשה.. אבל מה לעשות במצב כזה בעיתי בארץ? ואין מה לעשות צריך ציוד בשביל להעביר פעיולויות צריך ביטוח.. הסכום שהחניכים משלמים הוא המינימום.. אין מה לעשות שהמצב הכלכלי קשה.. וקח למשל את המחנה קיץ רוב הכסף שהחניכים שלימו הלך לאוכל ואחרי זה לבטחון.. אין מה לעשות.. המצב הבטחוני קשה והמצב הכלכלי קשה.. אבל עוזרים.. אמרת לא לזבל לך את השכל עם עוזרים וכאלה אבל זאת עובדה שהתנועה והשבט עושים כל מה שביכולתם כדי לעזור לחניכים כדי שיוכלו להשתתף ולקחת חלק בתנועת הצופים.. מה שניסיתי להסביר לך במשך כל ההודעה הזאת, זה שכנראה שאת/ה לא לוקח/ת חלק בתנועת הצופים ואתה לא ידוע מה מעבירים בפעולות ולא יודע מה קורה בשבטים.. ותנסה להבין יותר טוב מה קורה בתנועת הצופים וכנראה שגם במה שקורה במדינה שלנו ורק אז תבוא ותכתוב את ההודעה הזאת.. אולי בחלק ממנה אתה צודק כי תנועת הצופים לא עושה מאמצים לפתוח שבטים ערביים (לפחות לפי מירב ידיעתי..) אבל אף אחד לא אמר שאם ערבי יבוא עכשיו לצופים לא יקבלו אותו..

ה מ ש י ח

New member
מצופלח צודק בהמון דברים.

חוץ מזה, חמישיסטית יקרה, אחד הערכים הראשונים והכי חשובים ושהכי פועלים על פיהם בתנועת הנוער העובד והלומד הוא הטלת הספק. הטלת ספק, במצב הקיים, בממשלה, בהורים, במדריך, בערכי התנועה, בעצמך, ובכל דבר שאומרים לך בעצם. לחשוב בעצמך, ולעומק הדברים, לבחון מצב נתון מכל מיני נקודות מבט, למצוא מה לא מוצא חן בעינייך ולפעול.

MajorGad

New member
בקשר לשלום

בקשר לשלום - הימין והשמאל זה השקפות עולם באיך להגיע לשלום, להאמיןבזה זה לחנך לסובלנות, קבלת השונה וכדומה, את זה אנחנו מעבירים בפעולות וכדומה מיסי שבט - דבר ראשון אולי תגזים עוד יותר ותאמר שזה 8000 שקל, זה 400, וכן זה מוגזם, אבל מיסי שבט זה פונקציה ישירה להקצבות מהעירייה ובעירית י-ם משקיעים 8 שקלים בחניך ובת"א 200 שקל בחניך. הארץ שלנו יקרה וזה לא אשמתנו, אם אל ניקח כאלה מיסי שבט לא יהיו צופים, אז זה יפה לשבת ולדבר אבל בניגוד לנוער העובד והלומד, אנחנו לא מקבלים הקצבות משום גוף פוליטי שמאפשר לנו לקחת תשלום סמלי מחניכים, וזה חבל, אבל זה כבר לא תלוי בנו. אנחנו מנסים לתמוך בהם בסבסודים ובכמה שיותר דברים ועכשיו לעוד משהו, בפעילויות חברתיות א-פ]וליטיות, הצופים תמיד לוקחים חלק, בין אם זה התרמות, פעילויות לקהילה, כגון קרנבלים הפתוחים לכולם וכלה בהדרכת ילדים כיתה א בארה"ב.

מצופלח

New member
מותק. אז ככה:

א. לא אמרתי 8000 אמרתי 800. ככה זה בשבטים שונים בחיפה לפחות... בדקתי ב. ערך השלום הוא מאוד יפה, כמו שאמרתי. אבל להגיד: "אנחנו רוצים שלום" ולא לפעול על מנת להביא אותו, זה סתם דרך להגיד- "היי! אנחנו מאמינים בשלום שיגיע, רק נחכה למישהו שיביא אותו, כי אנחנו א-פוליטיים"... טוב, דבר ראשון, בנוגע לת"א. אתם "תנועה עירונית" שם. כלומר העירייה חיסלה, חד וחלק, את התנועות האחרות ונתנה לכם תקציב עתק, ונשאר לתנועות האחרות כלום לעבוד איתו. כלומר אתם, הצופים, ה"מאמינים" בשוויון ההזדמנויות ושוויון ערך האדם לא משנה הגזע, הדת והמין, הסכמתם להפוך למן "מונופול חינוכי". בכך שלא נתתם לאחרים להתחרות. פשוט להסכים להצעה של העירייה לתקציב עתק והריסת שאר התנועות (לראייה, כמעט ואין תנועות אחרות בת"א יפו)

MajorGad

New member
בקשר לשלום שוב

ימין ושמאל זה פרשנות של איך להשיג שלום. הצופים מחנכים לערכים של מה ששלום אמיתי מתבסס עליו, כגון קבלת השונה, קבלת דעות אחרות, קבלת האחר, ובזדשברים האלה אנחנו עושים המון כגון ילדי צמי"ד, פעולות עם הנועד העובד והלומד ובני עקיבא, ובזמן שאנו עושים דברים כאלה, הנועד העובד והלומד עסוק בחלוקת סטיקרים פוליטיים בצמתים.

hitchkok

New member
איך אפשר במשפט אחד

להגיד גם הימין זה פרשנות של איך להשיג שלום, וגם שהשלום מתבסס על קבלת השונה? אגב, ההגדרה של ימין פוליטי זה "תפישה הרוצה להשאיר את המצב כמו שהוא" ושל שמאל "תפישה הרוצה לשנות את המצב באופן שיהיה שוויון". ולא, לא חייבים להיות שמאלנים כדי להיות בנוע"ל, אבל מעצם ההגדרה חניך המאמין בערכי התנועה, הוא חניך שמאלני.

cvan

New member
אז ככה:

אני ממש לא מבינה את הקטע הזה - של אנחנו יותר טובים, אתם סתם חרא. בסך הכל כול מי שפה הוא בתנועת נוער, שעם כל הכבוד זה כבר אומר עד כמה הנוער שפה הוא איכותי- כי הוא לא שיטחי והוא בא ועושה מעבר- אני מדברת יותר על השכב"ג.. ואני ממש אבל ממש לא נגד הנוע"ל פשוט הוא לא מתאים לי, מבחינת הדעות שלו. אז אתה מוכן להסביר לי מה זה עזר לך לבוא ולהשאיר את ההודעה הזאת? עכשיו הקטע של זה שלא מקבלים אנשים עניים- דבר 1 מיסים זה 470 בשבטים שנחשבים במקום יותר עשיר ויש שבטים שזה הרבה פחות לדוגמא במצפה רמון זה עולה להם בסביבות ה- 250 לשנה ויש כאלה שגם פחות מזה. וחוץ מזה בכל מקום יש את הקטע של סבסוד! ואם מישהו מתביש בזה ואתה צודק ב- 100% בקטע הזה עדיןזה לא אומר שאנחנו סגורים. כי אני יודעת שבתור מדריכה לשעבר אני ידעתי מה הולך בכל בית של כל חניכה שלי. אז הייתי יכולה לשים לב אם החניך לא נרשם בגלל בעיה כספית. ורק שתדע שלי כן הייתה חניכה ערביה, אבל אני לא חושבת שזה משהו שראוי לציון כי היא בדיוק כמו כל חניכה אחרת.. עכשיו הקטע אנחנו באמת צופים עברים, כי אנחנו חלק מתנועת הצופים העולמית, ופשוט לכל לאום יש את הצופים משלו, אנחנו לא סגורים ללאומים אחרים פשוט הם יותר מתחברים לצופים שלהם. זהו! ופעם הבאה תשנה גישה! או שתסביר לי מה הקטע של הגישה הזאת

ה מ ש י ח

New member
אף אחד לא בא ואמר

שהוא או התנועה שלו יותר טובים. מצ´ופלח ראה לנכון לבקר את תנועת הצופים על חוסר ערכיות וחוסר עשיה ועל זה שלדעתו תנועת הצופים היא רק תנועת בייביסיטר שלא פועלת מעבר. מצ´ופלח לדעתי טעה בגישה שלו ובניסוח של הדברים אבל מעבר לזה הוא צודק לחלוטין.

ה מ ש י ח

New member
צודק, זאת אומרת, בקשר ל

ערכים והמחיר של התנועה. לא בקשר ל"צופים העבריים" וכו´. גם בצופים וגם בתנועת הנוע"ל יש מגזרים שונים. צופים קאתוליים וצופים מארוניים וכו´ לעומת המגזרים הערביים, הדרוזים ובדואים אצל הנוע"ל. אגב, בקרוב יוצא לדרך "מחנה אחד תנועה אחת".

מצופלח

New member
המשיח יקירתי!

כל התנועות השונות- צופים קאטוליים, מארוניים וכו´ הן תנועות נפרדות לגמרי מהצופים... אז מה שקוראים להם צופים והם הולכים בחאקי?

למעלה