הערכים שלכם

ה מ ש י ח

New member
תומיתות המצ´ופלח היקר,

א) אל תקרא לי יקירתי, ב) כשאתה מתארח בפורום שלא ממש קשור אליך, אני מציעה לך להתנהג בהתאם ולא לזלזל, להעליב או סתם לתפוס תחת כי אחרי זה לא יתייחסו אליך בכבוד, ואתה גם מוציא שם רע לתנועה שלנו, ג) והמגזר הערבי, בני המושבים והמגזרים האחרים שלנו הם גם תנועות נפרדות? לא נראה לי. טוב, בני המושבים לא דוגמה טובה. צופים קאתוליים וצופים מארוניים הם צופים לכל דבר. רק מגזרים שונים.

מצופלח

New member
מדיבור שלי איתם, הם לא

הם תנועות שונות לכל דבר. הקשר בין הצופים העבריים לצופים הקטוליים המרוניים וכו´ הוא מקרי לחלוטין. מבחינת תיקצוב, הנהגה וכל השאר, הם תנועות נפרדות.

י ע ל 2

New member
יש להם אותם ערכים..

אני חייבת להגיד שאתה ממש מעצבן.. מה אתה ידוע כבר על הצופים? שיש חאקי, ושאנחנו נטרליים.. אתה לא ידוע בגרוש מה קורה ומה מעבירים ואתם אפילו לא הבנתם את הקטע של הערכים.. אז בוא נעשה כזה דבר במקום לכתוב כאלה שטויות תבדקו קודם מה אתם אומרים.. ומאיפה אתה יודע כל כך טוב מה זה צופים קאטוליים?? תראה יש גם צופי- ים.. אין להם מדים כמו שלנו, יש להם מכנסי חאקי אבל אין להם חולצות חאקי.. והם בכלל שטים בים והפעולות שלהם שונות לגמרי משלנו אבל הם שיכיים לתנועה מבחינה כלכלית ומבחינה שהם בזמן הפעולות של השיט מכניסים לבפנים את הערכים אני לא יודעת עד כמה הם מצליחים אבל זאת המטרה.. ואני בספק אם ידעת שיש צופי ים..

ה מ ש י ח

New member
שאני אגיב על צופי ים?..

מההתרשמות שלי מצופי ים חיפה... (תום, תשתוק!!!!!!!) זה לא....

י ע ל 2

New member
אתם לא מבינים את הקטע..

וזה מיועד למשיח ולצלופח.. התרומה למדינה הזאת לא מתחיל ונגמר בפוליטיקה.. יש אנשים נזקקים.. יש חיילים.. יש ב"יח נזקקים.. ויש את הדבר שנקרא: חינוך. התנועה הצופים מחנכת.. ומעבירה את הערכים היא לא הולכת לשנות את העולם היא באה כדי לחנך ולהעביר ערכים לילדים ערכים שאולי הם מקבלים אותם בבית ספר אבל להעביר אותם באמצעות פעילויות וטיולים. הצנועה הצופית תורמת בכל ההתרמות שיש, מאמצת פלוגות של חיילים ומבקרת בבתי חולים ומתרימה לזקקים.. וזאת רק התחלה.. פוליטיקה זה לא הכל בחיים.. ואני יכולה להגיד אותו דבר שהתנועה שלכם רק מנסה להשפיע במצב הבטחוני ולא מזיזה כלום בכל מה שקשור לנזקקים ולפעילויות בקהילה...

ה מ ש י ח

New member
לא.

מי מתמקד בפוליטיקה??? בטח שלא אני. לצבא אני אתגייס לא בגלל שזה נכון לעשות או מתוך ערכים מסויימים, אלא רק בשביל לשמור על התחת של החברים שלי שיוצאים לחזית. סבבה על ההתנדבות בבתי חולים וכו´ ועל האזרחות המעולה. אבל מה מעבר לזה? סבבה שהתנועה מחנכת לבני אדם טובים. בני אדם טובים אך נייטרליים במעשיהם ובמחשבותיהם ולא חושבים מעבר ועושים מעבר. השלמה עם מצב קיים במקום לשנות. אני לא מדברת על פוליטיקה, אני מדברת ברמה האישית. ברמה של החיים הפרטיים.

פה הטעות שלך!

תנועת הצופים נטרלית כדי שכל חניך יוכל לגבש לעצמו דעה פוליטית משלו! אני בצופחם ולי אין דעה נטרלית וכך גם לכל הגדוד שלי ולשכב"ג לשכב"צ קצת פחות אבל לפחות אנחנו לא כופים עליהם דעה מסויימת ועוד ערך שמתאים פה... תנועת הצופים תעודד את הפרט לקחת חלק מרכזי בעיצוב עולמו הערכי, האישי והחברתי. כמו גם אחריות על בחירותיו ומעשיו תפעל למען פיתוחו של הפרט: במישור האישי כמממש את עמציותיו במישור החברתי כאזרח תורם ומעורב אני חושבת שזה אומר הכל!

ה מ ש י ח

New member
היי!!!!!

אל תתקפי אותי! אני נכנסתי לפה רק כדי לרסן את תום!!! (מצ´ופלח) חוץ מזה, אני לא מסכימה איתך אבל בטח את יודעת יותר טוב

במה יש לך לא להסכים איתי?

אני אומרת עובדות לא דעות! ואני לא תוקפת אותך אני מסבירה לך את טעותך! וכן אני יודעת יותר ממך על תנועת הצופים!

מצופלח

New member
אני לא צלופח!

מצ´ופלח התנועה שלנו לא רק מנסה להשפיע (אגב, גם מצליחה) על המערכת הפוליטית. התנועה מעודדת התנדבות בקהילה. תמיד הדרכה היא כבר התנדבות מבורכת בקהילה, אגב... אני אספר לך משהו על המועדון שלי, מועדון ה"דרדר". אנחנו הוצאנו התרמה ל"עלם", שאגב אספנו 1400 שקל (לא רע בשביל 5 חבר´ה מהקבוצה שלי), אנחנו מתנדבים בהפוך על הפוך, התנועה ארגנה התרמה ענקית לילדים נזקקים (אז מה שזה לא הפך למסע יח"צנות, כמו ההתרמה של הצופים. יש מה שנקרא "מתן בסתר") אז כן. התנועה שלנו משפיעה גם על הפוליטיקה, אך בעיקר על החברה בישראל.

ה מ ש י ח

New member
זהו, האוטובוסים וכל השלטי חוצות

עם הסמל של הצופים... סבבה שאתם תורמים לקהילה והכול, כמו שצריך!!!! אבל היח"צון הזה מאוד הרס וגרע מהכבוד שזה הביא לכם. נורא מקומם.

מצופלח

New member
יחצ"נות:

לדעתי, היח"צון הטוב ביותר שהתנועה יכולה להביא זה בעזרת הדרכה, וגיוס חניכים. לא בעזרת פרסומות בטלויזיה שאומרות סה"כ: "היי! אנחנו כאן ואנחנו תורמים! כמה שאנחנו טובים ונחמדים". על מתן בסתר וצניעות לא שמעתם?!

ה מ ש י ח

New member
חחחחחחחחח..

מי שמדבר על צניעות.. אתה מתפרץ לפורום-לא-לך, קוטל את המשתתפים ומטיף להם על צניעות?! מזל שאני פה.. אני אגבה אותך איפה שצריך אבל אני יעיר לך על שטויות. אתה צודק, אבל הניסוח, יקירי, זה כל ההבדל. אף אחד לא יקח אותך ברצינות אם לא תדבר כמו שצריך.

g i l i

New member
רגע רגע רגע

אתם מדברים על הנהגת חיפה על מיסים גבוהים ועל אי פעילות בנושא השלום ...כמה נקודות למחשבה- הנהגת חיפה היא לא היחידה בתנועת הצופים ... בהנהגת דרום למשל ישנם הרבה דברים שהם שונים לחלוטין מכל הדברים שאמרת... חוצמזה שהתנועה חייבת להתבסס על משהו אתה יודע... המיסים שמשלמים הם כדי שהחניכים יעבדו עם ציוד אחרת מה שוות הפעולות? וחוצ מזה שרוב השבטים שולחים נציגויות מהשבטים שלהם להפגנות ודברים כאלה שמראים על פעילויות. אני מבקשת בדיקה כוללת ולא בדיקה ספציפית על הנהגה אחת או מספר שבטים.. ובקשר להפרדה זה לא בדיוק ככה. זה נכון שיש הפרדה אבל כמו שבבית הספר מלמדים בנים ובנות בנםפרד בספורט אני לא רואה הבדל גדול... אבל מה שנכון זה שיש שבט נפרד לאתיופים וזה באמת לא בסדר .. על אף שבהנגה שלי זה לא כך ... זה לט בסדר.. מישהו צריך לתקן את העוול..

מצופלח

New member
גילי! רק הבהרה.

אנחנו לא מדברים רק על זה... העניין עם המיסים: אתם פשוט חייבים להתפשר... בגלל שהחניכים שאין להם כסף לא יוכלו להגיע לצופים, כי כשההורים מקבלים את המספר הם כבר אומרים- "לא, אין לנו כסף לזה" והרבה הורים יותר מידי גאים בעצמם מכדי לבקש עזרה בסבסודים. א. בעניין ההפרדה בביצפר- זה ממש נוראי, כי הם באמת לא עוברים אותו הדבר. במיוחד זה דבילי ביסודי, כי אצל ילדים אין שוני בין בנים לבנות מבחינה גופנית (מבחינת כח). בחטיבה והלאה... הגיוני לחלוטין... אבל זה עניין זניח, הנושא הוא לא זה. ב. בעניין ההפרדה בפעולות, בסדר, הסכמתי, יש לזה יתרונות וחסרונות... אני לא רואה את זה כחברה שוויונית כ"כ אבל בהחלט בגיל זה יש נטייה לילדים להתגבש יותר בסביבת בני מינם... בסדר, קיבלתי והשכלתי! אני ממש מצטער אם פגעתי במישהו. הכוונה שלי היא רק להעביר ביקורת. הניסוח לא משו... מצטער

י ע ל 2

New member
אז ככה..

הקטע של הבנים והבנות ז לא קשור לשוויון.. והסברתי את זה כבר באחת ההודעות למעלה.. ובקשר לאתיופים.. אצלינו יש שבט בעפולה ויש שבט בעפולה עילית.. בעפולה עלית יש הרבה אתיופים אבל לא רק יש גם מעט שהם לא אבל זה בגלל האזור פעם היו בעפולה שלשה שבטים.. ויש שבט בבית שאן אבל הוא מעורבב וגם בו יש אתיופים ויש עוד איזה שבט או שנים שיש בו קצת אתיופים אבל אין לנו שבט אחד שרק בו יש..

י ע ל 2

New member
נמאס לי!!!

בינינו הויכוח הזה לעולם לא יסתיים.. אנחנו בצופים ואנחנו גם כנראה נשאר לא ממש נראה לי שמשהו פה יצא בגלל מה שאתם אומרים ולא נראה לי שאתם תצטרפו לצופים.. ורק עוד דבר אחד.. לפי מה שאתם אומרים שצריך להשפיע ושאם התנועה היא נטרליית זה אומר שאין דעה ואם אין דעה אנחנו לא הולכים ומשפיעים.. אז יפה.. למה אתה הולך לבית ספר? בית ספר נטרליי אסור למורים להביע את הדעה שלהם נכון? ולמה בעצם? בגלל שלא רוצים שהתלמידים ירגישו שכופים עליהם דעה.. וזה בדיוק אותו דבר בצופים.. המטרה של הצופים זה לא להיות תנועה פוליטית.. אתה הולך לבית סםר בשביל ללמוד בשביל להוציא תעודת בגרות בשביל לפגוש חברים.. לפעמים מתוכחים בכיתה אבל למורים אסור להגיד את הדעה... לצופים אתה בא בשביל להנות להיות עם חברים לעבור פעולות שבתוכן מעבירים לך ערכים ללכת לטיולים לתרום לקהילה לתרום לנזקקים.. אבל לא באים לצופים בשביל פוליטיקה.. אמרת אם אנחנו רוצים שלום למה אנחנו לא עושים כלום בקשר לזה? אבל מי אמר שכולם רוצים שלום.. זה בדיוק הקטע.. שתנועת הצופים יש גם ימניים וגם שמאלנים ויש לכל חבר שכב"ג או לכל חניך דעה משלו.. ולכן אי אפשר שהתנועה תעשה פעילות למען משהו בפוליטיקה.. אז יכול להיות שהמטרה של התנועה שלכם זה להפשיע מבחינה פוליטית ולגרום לשלום אבל זאת לא יכולה להיות המטרה של הצופים. ורק שתדע שלצופים בכל זאת יש נטייה להיות שמאלנית וחילונית מכיוון שיש הרבה שבטים שהימי פעילות שלהם הם ביום שבת.. אבל זה לא העמדה של כל הצופים... נוער שרוצה ללכת לתנועה פוליטית יכול ללכת יש מספיק כאלה.. הוא לא צריך לבוא לצופים.

ה מ ש י ח

New member
הוויכוח מן הסתם לא יסתיים

אבל עדיין כיף. לפחות מבחינתי כי אני מתווכחת חכם. אני חייבת לציין משהו. עד שהחניכים לא מגיעים לשכב"ג לא מעבירים להם פעולות כביכול פוליטיות. סוציאליזם? לא. שיוויון ערך האדם? לא. לא בדיוק. שיתןף פעולה? כן. דמוקרטיה? כן. ציונות? כן יהדות? כן. אם תרצי, יעל, אני אשלח לך מערך פעולות לשכבת ה´.

למעלה