הערכים שלכם

י ע ל 2

New member
פסק זמן!!!!

זהו עכשיו זה כבר עבר כל גבול.. ואישית אני לא מאמינה שאני ממשיכה בויכוח הזה לאחר ההודעה הזו.. גם חמישיסטית וגם המשיח אני יודעת שזה לא התפקיד שלי כי אני לא מנהלת את הפורום אבל תתדברו בצורה יפה. כמו שכל אחד פה ציין זה ויכוח בשביל הכיף ויכוח תרבותי.. אז אם כל הכבוד אפילו שאתם כותבים: "מבקר בצורה פחות או יותר ידידותית את התנועה שלכם. סתם בשביל הכיף, לא בשביל להתכסח עם אף אחד" זו סתירה של מה שקרה אחרי זה בסוף ההודעה:" את בטוחה שאת חמישיסטית? מבחינה מנטלית נראה שאת עולה אולי לג´. תתבגרי". אז מה עשיתם בזה? אתם מתלוננים על משהו ועושים אותו דבר.. בדיוק כמו שקרה מקודם עם הקטע של קבלת אנשים לתנועה שלכם שאתם אומרים שערבים לא באים לצופים אבל אתם שמאלנים.. נהדר.. אז הימניים גם אם הם יכולים לבוא לתנועה שלכם לא ירגישו בנוח.. וכבר אמרתי שחשוב יותר שהימניים והשמאלנים יסתדרו מאשר הערבים והיהודים הסתדרו (לא שזה לא חשוב..) ושוב אתם מתלוננים ועושים אותו דבר.. אמר שלבדוק ואז להתלונן.. וכאילו שאתם בדקתם משהו? פשוט באתם ותקפתם את הצופים כשאתם יודעים את המינימום שבמינימום.. וזאת אחת הסיבות שויכוח לא יגיע לאנשהו כי אנחנו לא יודעים מספיק עליכם ואתם לא יודעים מספיק עלינו.. ובקשר לכסף.. נכון יש מרכזים שמקבלים כסף אבל יש גם הרבה ש"ש שזאת שנת השירות שלהם.. וגם מה שהמרכזים מקבלים זה בהרבה מקרים פ-ח-ו-ת משכר מינימום ובמקרה הטוב בדיוק שכר מינימום ואי אפשר כל כך לחיות מזה.. ואין לי יותר מה להגיד הערכים שאתם מעבירים זה הערכים שלכם שאתם בחרתם אף אחד לא מבקש שתהיו בצופים אם אתם לא מאמינים בזה.. אתם לא יודעים איך אנחנו מעבירים פעילויות ואתם לא יודעים מספיק מה קורה בתנועה שלכם.. ואני בטוחה שגם אתה לא כאלה בסדר בתנועה שלכם.. ובקשר לציוד- נפלתם על כל השכל? על מה הויכוח עם צריך להוציא 2 שקל בפעולה או 7 שקלים בפעולה? לאיזה רמה השיחה הזו הגיעה? כל שבט עם החסכון שלנו ועם המחסן שלו.. בעבר כל פעולה השתמשו אצלנו בבריסטולים והיום אחרי שאני וחברה שלי עשינו מהפך במחסן בקושי פעם בחודש משתמשים בבריסטול אלא בניירי עיתון שזה פי 8 יותר זול.. ואני חושבת שכבר סיכמנו שהתנועה שלכם נוטה להיות תנועה פוליטית (ברגע שאתם מכריזים על עמדה פוליטית היא פוליטית) ושלנו לא.. וזה לא שזה או תנועה פוליטית או שום דבר.. אז נכון אנחנו פועלים פחות בתחום הפוליטי אבל אישית אם היינו פועלים הרבה בתחום הפוליטי הייתי עוזבת את הצופים..

ה מ ש י ח

New member
התנצלות כנה.

מצטערת על הצורה שהגבתי לחמישיסטית. לא מחפשת הצדקה או משהו אבל איך שהיא דברה ממש ממש ממש העלה לי את הסעיף, ואחרי כל המאמץ שלי להיות נחמדה ותרבותית ולא לקטול סתם אני רואה מישהו שלא ממש שם על תרבות הדיון וזה דיי מתסכל. לא הייתי צריכה לתת לגרור אותי למחזה המביש של התפרצות רגשית עליה. אני לא מתחרטת על מה שכתבתי לה אלא על איפה שכתבתי לה. הייתי צריכה לכתוב את זה במסרים האישיים. סליחה.

שאלה חשובה

ממתי פותחים ויכוחים בשביל הכיף?? ויכוחים הרי נועדו ליצור סיכסוכים לא? אולי התכוונת שהוא רצה לפתוח דיון תרבותי, אבל תראי איך הוא בא ולעג לערכים שלנו... מצטערת זה לא נקרא דיון תרבותי.

ה מ ש י ח

New member
ממש לא בקטע של ליצור סכסוך.

תקראי את הסיכום (ההודעה איפשהו למטה ואף אחד לא הגיב עליה) אני אקפיץ אותה למעלה שתוכלי לקרוא.

ghost2002

New member
תקשיב רגע

בנים ובנות בכיתה ד´ עד ו´ (בערך) לא מסתדרים בנייהם אין מה לעשות בנות חושבות שזה מגעיל לשחק משחקים עם הבנים ובנים חושבים שזה מגעיל לשחק משחקים עם הבנות. בגלל זה הקבוצות מופרדות (תאמינו לי שאם קבוצות בכיתה ד´ היו מעורבות היה ממש קשה לשחק איתם משחקים...) ובתור אחת שהקבוצה שלה היא קבוצה מעורבת ואני עוד בכיתה ה´ אני אומרת לך שכל מה שאמרת על שוויון בין המינים הוא בכלל לא קשור! שוויון בין המינים אומר שאסור להזניח שום מין בין אם זה זכר ובין אם זה נקבה.כידוע אצל העם הערבי לבנים יש יותר זכויות מאשר לבנות. דרך אגב. שים לב שאחרי כיתות ד´-ו´ בנים ובנות כן ביחד.זאת אומרת שכנראה שאתה לא יודעת הרבה דברים על הצופים. אז תהנה לך בנוע"ל,ותעזוב את הצופים בשקט כי לא יצא לך מזה כלום חוץ מויכוח שממלא אתה תפסיד בו כי אתה לא יודע כלום על הצופים! נ.ב אני לא חושבת שאנחנו צריכים לריב כי בכל זאת אנחנו תנועות נוער שפועלות למען המדינה לכולנו יש ערכים וכולנו תורמים באותה מידה! *נכתב ברגעים של עצבנות, אז אם יש דברים שלא קשורים אל תרדו עלי!*

ghost2002

New member
עוד משהו

אם ראש הממשלה לא יכול להביא שלום אז הצופים כן??? לפני שאתה אומר משהו תחשוב טוב טוב כי אני חושבת שמשהו אצלך נדפק אתה בא ומבקר את התנועה שלנו כאילו אתה היית בה כל חייך שבעצם אפילו פעולה אחת לא עברת!!! אז שוב. לפני שאתה בה ומבקר משהו,למרות שזה בסדר להביע דעה... תסתכל לכל הכיוונים כדיי שלא תדרוס אותך מכונית(מן הסתם מכונית שלנו!!,של הצופים!)פתגם שאני ממש לא זוכרת מי אמר אותו ....

ה מ ש י ח

New member
אם דברת אלי..

אני בת, וכשהייתי בכתה ד´ או ה´ הייתי בשבט עמית בחיפה לאיזה חודשיים. אם דיברת אל מצ´ופלח, תקראי את הסיכום.

שירקית

New member
שאלה לי אליכם

למה שחמשוש של הנוע"ל צריך למלא שאלון לפני היציאה לקורס מדצ"ים? יודעים מה שואלים אותו שם? מה הדעה הפוליטית שלו... מה קורה אם הילד ימני?

אתה ממש הגזמת.... מצופלח...!

יש לי כמה דברים להגיד לך: קודם כל אני לא מדריכה או משהו כזה אני עולה לכיתה ט´ א. אתה אומר שאנחנו לא נוקטים עמדה כדי לשנות את המצב הקיים ולהביא את השלום??? פה אתה ממש הגזמת...! ראש הממשלה לא מצליח להביא את השלום אז אתה חושב שאנחנו יכולים...?!!?!? ב. בקשר לשוויון- אתה אמרת שאם חניכים וחניכות בכיתה ד´ מופרדים אז זה ממש לא שוויוני אז תן לי להגיד לך שלחניכות בכיתה ד´ ממש לא נוח לעבור פעולות או להיות באותה קבוצה אם בנים מה גם שהקטע הזה של להפריד בין בנים ובנות קיים רק בחלק מהשבטים ולא בכולם... ג.המיסים של השבט- קודם כל המיסים הם לא בסך 800 שקל אלא בסביבות ה-450 או ה-550.... אתה גם דיברת על זה שאם יבוא ערבי או נוצרי או מוסלמי לצופים לא יקבלו אותו וזה ממש אבל ממש לא נכון כי יש לי אנשים כאלה בגדוד ובטח ובטח שאנחנו קיבלנו אותם, לעומת זאת אם אני יבוא לנוער העובד והלומד ויגיד שאני ימנית לא יקבלו אבל אתה אומר שהדלת של תנועת הנוער העובד והלומד פתוחה לכולם אז אתה יודע מה? יכול להיות שמישהו באמת יבוא ויגיד שהוא ימני ובכל זאת הוא ישאר בתנועה שלכם אבל לא יהיה לו נוח בדיוק כמו שאם ערבי יבוא לצופים הוא ירגיש לו נוח אבל אני לא חושבת שזה נכון בגלל שיש לי אנשים בגדוד שהם ערביים והם ממש התקבלו לחברה שלנו ואנחנו לא מפלים אותם לרעה בגלל המין שלהם.... ועוד דבר אחד- איך אתה מסוגל לשפוט אותנו ככה???? אתה היית פעם בחיים שלך בצופים???? לפי הדרך שבה כתבת אני הבנתי שלא....! אז אל תנסה בכלל להסיק מסקנות ולכתוב סתם דברים לפני שאתה יודע שהם באמת נכונים כי כל מה שכתבת פה הוא שקר אחד גדול....! להבא תבדוק את עצמך ואת התנועה שלך לפני שאתה שופט אותנו ככה...!!!! הצופים שולטים.....! שבט נינצי הנגב אימפריה....! סגול עולה

מצופלח

New member
תגובה רק ל- א´

טוב. "אם האדם יודע למה, הוא יוכל לשאת כל איך" - ניטשה את אומרת שאם רה"מ לא יוכל לשנות, אז מה אתם יכולים לעשות? אגב, שמעתי את זה כבר פעמיים בפורום... זה ממש עצוב אם תחליטו לנקוט עמדה (אפילו לא פוליטית. תגידו- הצופים רוצים שלום) תצאו לרחובות עם שלטים של "שלום= הדרך לחיים" או משהו... צריך לחשוב איך להישאר א-פוליטיים... עוד הפעם, אם לא תנקטו עמדה, לא תשנו, אם לא תשנו. למה אתם קיימים? "הכח לשנות טמון ברצון" - (הבהרה של האמירה החכמה של ניטשה)

ghost2002

New member
רגע רגע רגע

אתה רוצה להגיד לי שכל המדינה סומכת על הצופים שיביאו טת השלום?? מדינה שלמה רק על הצופים תחשוב שוב אוקיי אני חושבת שלפני שתגיד משהו תחשוב חזק! אז ככה הצופים הם תנועת נוער כמו הנוער העובד והלומד השומר התעיר ועוד... אם אחנו תנועת נוער בדיוק כמוכם למה דווקא אנחנו צריכים לצאת לרחובות להפגין ולעשות בלאגן בעוד שאתם מתבלטים בקן שלכם??? אה עוד משהו כל עוד אנחנו תנועה א-פוליטית לא צריך לסמוך עלינו שנפגין ושטיות כאלה ושוב! אם ראש הממשלה לא אביא שלום,אז אנחנו שבקושי כסף לסנדות אין לנו ??? איזה השפעה יש לתנועת נוער שיש בא שבטים בגודל של חדר???

מצופלח

New member
כמה עצוב.

אני מקווה מאוד שאתה לא מייצג את רוב חניכי התנועה שלכם... מה שאתה אומר, שאתה תעמוד מהצד ותחכה שיבוא השלום?! אתה לא מתכוון לעשות כלום עם זה?! מה שאתה אומר, זה שאתה מסכים למעשה עם המצב הקיים. למעשה אתה אומר: נתן לממשלה המסורסת שלנו לעשות מה שבא להם, להמשיך להישאר ב"סטטוס קוו", שמשרת את האינטרסים האישיים שלהם? אפילו אם תחתימו עצומה- "אנחנו רוצים שלום"! לא בדרך כלשהי... זה יעזור. אז לכל הרוחות, אל תהייה פסימי תתחיל להיות אקטיבי. זה כמו לשיר את השיר: "עוד יבוא שלום עלינו"... שיר שאומר שצריך לחכות לשלום... הוא יבוא (כן בטח)...

manga girl

New member
אהם

רק שתדע שבצופי חיפה שבט כרמל לדוגמא משלם 550 ש"ח ושבטים אחרים וקטנים (סופה?קישון?) משלמים 80 ש"ח . אנחנו מספסדים אותם, ולא רואים שום בעיה. חוץ מזה אם יש למישהו כאלה בעיות הכנסה הוא יכול למלא טופס של הכנסה נמוכה והפלא ופלא הוא משלם פחות. הרבה פחות. ואם את זה הוא לא יכול להרשות לעצמו תמיד טוב שאפשר ללכת אל הנוער העובד והלומד.

מצופלח

New member
שווה עוגייה ../images/Emo13.gif

בסדר... אך חזרתי ואמרתי שרוב החניכים לא יבקשו סבסוד ויעזבו... ככה זה. כואב, אבל זו בעייה כואבת... פתרון? כן, להוריד מראש את המחירים. לא צריך לבזבז המון כסף על ציוד. וכן, יש הבדל עצום בין פעולה העולה 2 שקל לפעולה העולה 5,7,10,12 שקל... בערך 800 שקל לכל קבוצה בשנה. כמה חניכים אפשר לסבסד מראש בזה?! ההבדל הוא רק במדריך החסכן והטוב. אם המדריך הוא טוב, הוא לא יצתרך ציוד יקר להפעיל את החניכים. כמובן שלפעמים ציוד לא יזיק. למה לא. אבל לא בכל פעולה.

מצופלח

New member
לסיכום, כבוד ../images/Emo70.gif

טוב... דבר ראשון. לכל האנשים שכבר מתכננים את הרצח שלי (בצחוק כמובן): אני לא באתי לכאן להקניט ולזלזל בתנועה שלכם... אני רואה שעיצבנתי הרבה מאוד אנשים... זו לא הייתה הכוונה שלי. אני רוצה להסביר את כל הכוונות שלי: אני רציתי ליצור ויכוח אינטלקטואלי, אשר יסביר לי מה קורה בחיים שלכם, מה הערכים שלכם, ומה המשמעות שלהם מחוץ לנייר, במה הם מתבטאים... אני רציתי לברר מה אתם חושבים עלינו, וכמה ממה שאנחנו, הנוע"ל, חושבים עליכם, באמת נכון. הגעתי למסקנה שאף אחד מאיתנו לא באמת יודע משהו אמיתי ונכון על התנועה האחרת... אנחנו מאמינים שאין לכם ערכים (שאגב, ניפצתם חלקית את האשליה הזו אצלי) ואתם סגורים על זה ב100% שאנחנו משתמשים בשטיפת מוח מתוחכמת כדי לחנך חניכים לשורותינו... אני מקווה שהעברתי את המסר בצורה חד משמעית שזה לא נכון... אני מציע, ימי כיף ומפגש משותפים בין שתי התנועות. אני בטוח שנוכל ללמוד הרבה אחד מהשני. נ.ב אכשיו אני קולט איך הניסוח שלי מאוד מקומם. אני מאוד מצטער על כך Love Ya!

איזה כייף להגיד את המילה האחרונה ;-

אני בשמחה הייתי נפגשת עם התנועה שלך אבל אני משערת שיהיו ירידות בין התנועות רק אם נסכים על דבר אחד שלא יהיו מריבות בין התנועות ולצערי זה נראה לי בלתי אפשרי. ניפצתם חלקית?....מה זאת אומרת....אז אתה גם נפצת חלקית וגם לא את העניין עם שטיפת המוח והעובדה שאתם כבר לא סוציליסטים אני לא באה להאשים אותך או את התנועה לך הייתי שמחה אם כל ילד יהיה בתנועת נוער לא משנה איזו כי אנשים שהולכים לתנועות נוער בסופו של דבר הם אנשים טיפה יותר איכותיים....

מצופלח

New member
המילה האחרונה?! שלך?!

כן בטח... המילה האחרונה שלי ורק שלי Love Ya!

AgEnT OO7

New member
המילה האחרונה היא שלי!

ולא של אף אחד אחר....... וטוב שמצופלח הבין מה הערכים של הצופים.... לדעתי הנוער העובד זאת סתם תנועה שמאלנית ומפגרת

ה מ ש י ח

New member
סליחה?

אף אחד לא בא ואמר שהתנועה שלכם היא תנועה מפגרת, אז אל תרד על התנועה שלי! ומילה האחרונה היא שלי!

למעלה