הערכים שלכם

י ע ל 2

New member
יש לי מספיק מערכים זה בסדר..

אני לא מדריכה אלב נאי עוזרת לחברות שלי לכתוב.. אתה מדבר על הצופים בשכב"ג?

מצופלח

New member
לא, הכוונה היא לנוע"ל...

למה את לא מדריכה? חבל... נראה לי שיש לך הרבה מה להציע לחניכים...

מצופלח

New member
טוב. אני אגיב... לא לפתוח בכעס ../images/Emo140.gif

יעל. תשמעי. אני מצטער שעיצבנתי אותכם כ"כ. אני רק מעביר ביקורת כנה על דרך הפעולה של התנועה שלך, שנראת לי ממש כמו מן מתנ"ס... מצטער... ככה נראה לי... אני לא באתי לפה לעצבן אף אחד, רק רציתי להעביר ביקורת ולדעת מה אתם, הצופים חושבים על כך. קיבלתי, לא כ"כ הסכמתי עם חלק מהדברים, אבל עם חלקם כן... עדיין הנוע"ל שולט

ה מ ש י ח

New member
טוב, נראה לי שאני אפרוש להיום.

תום, נדבר אחר כך, ויעל, התכוונתי למערך פעולות שלנוץ רק לדוגמה לחינוך שלנו. לילה טוב לכולם ושבת שלום.

י ע ל 2

New member
טוב אז ככה..

הסיבה שאני אישית התעצבנתי עליך היא זו: אני כבר מאמצע השנה שעברה עמוק בתוך הצופים.. שלא לדבר על החצי שנה האחרונה והחודש האחרון שכל יום הייתי בצופים. ואני גם מכיתה ד בצופים.. נכון אני לא מדריכה אבל עברתי קורס הדרכה עד סופו ולפעמים אני עוזרת לחברות שלי לכתוב מערכים. ואני יודעת מה צריך להעביר ומה צריך להיות בפעולה ומה המטרה של התנועה.. ואז אתה סתם ככה נכנס לפה מהנוע"ל ומתחיל להעביר בקורת על הצופים.. אז קודם כל בקשר לצופי ים אני לא ממש מתמצאת בזה הייתי בצופי ים חיפה והזדעזעתי אבל לפי מה שהבנתי שאר צופי הים הם לא כמו בחיפה.. ודבר שני מה גורם לך לחושב שאתה כל כך מבין בצופים? אני בטוחה שחצי ממש שספרנו לך אתה בכלל לא ידעת... אתה לא יודע את כל הערכים אתה לא יודע איך הם באים לידי ביטוי בשטח ואתה כגם לא תוכל לדעת.. גם אם תבוא ותצפה ב-100 פעולות.. רק אם אתה חניך ואתה עובר את הפעולות או רק אם אתה שכב"ג שמעביר את הפעולות ועברת קורס הדרכה אתה יודע מה קורה בתנועה ואיך הכל בא לידי ביטוי.. תראה יש לא פעם עצרות של הצופים... ויש הפגנות שלפעמים שולחים לשם אנשים.. אבל זה קשה כי התנועה היא נטרליית.. ואתה אולי חושב שזה גרוע אבל הסברתי את זה בהודעה למעלה עם הקע של בית ספר.. תנועת הצופים היא תנועה גדולה שפועלת כבר שנים רבות ברחבי העולם אם אני לא טועה כל התנועות בכל העולם מבוססות על אותם ערכים. וכבר הסברנו שיש שבטים עם כאלה שהם לא צברים אם זה ערבים אתיופים וכו.. לא משנה מה הדעות הפוליטיות שלך אתה יכול לבוא לצופים ולהרגיש עם עצמך בנוח..

הקטע הוא בקצרה....

שאצלנו אחד הערכים החשובים הוא חופש ביטוי, וזה מתבטא בכך שלכל אחד, חניך או חבר שכב"ג, יש את הדיעה שלו לגבי פוליטיקה, אקטואליה וכל נושא אחר! אנחנו לא תנועה פוליטית! אנחנו תנועה שמכבדת את הדיעות של כל אחד!

מה אתה מנסה לומר?

האם אתה עבדת עם ילדים שאמא שלהם זונה ואבא שלהם נרקומן והם גרים בפנימיה ואתה צריך לעבור איתם פעולה של לפחות חצי שעה- שעה? האם אתה עבדת עם ילדים שיש להם פיגור ומאוד קשה לעבוד איתם? אני מציעה לך מצ´ופלחוש, שתפסיק, אנחנו מה שאנחנו ואני חושבת שהבהרת את דבריך ודיעותך מספיק, והבנו אותך, ואני לא חושבת שיש לך עוד סיבה להישאר פה...

מצופלח

New member
כן!

אני מדריך בהדר... תאמיני לי שאני צריך להתמודד עם חניכים שהסיפורים שלהם קשים הרבה יותר ממה שאת מציגה לפני. חניכים עם פיגור לא היו לי, כי אין לי נגישות לכאלו אנשים... חבל.

מצ´ופלח יקר...

כמה דברים: קודם כל, החלוקה של הבנים בנות זה רק בשביל הסדר שיהיה בפעולות ואל תשכח שגם עושים פעולות ביחד. אין פה שום כוונה לערער את ערכי הצופים בייחוד לא את השיוויון בין בני האדם ללא הבדל של גזע דת ומין! עכשיו דבר שני, המחירים, כן הם יקרים, אבל כן יש סבסודים ועזרה בכל מה שקשור לזה! וחוץ מזה, כל שקל שמשלמים שווה! ועוד משהו שאנחנו עושים למען הקהילה ה"ענייה" יותר: המדריכה שלי לשעבר הולכת לפתוח עם עוד כמה אנשים שבט שנסגר, והוא יהיה בשכונה קשה וענייה בחיפה, רק בשביל לעשות טוב לאנשים האלו! לא בשביל הכסף! ואני חושבת שהם לא ישלמו הרבה אם בכלל! בקשר ל- צופים העבריים: טעית, זה צופי ישראל, אין כאן שום כוונה לרק יהודים! אני מקווה שהבהרתי לך כמה נקודות!

מצופלח

New member
כרגע אני...

כבר נמצא במועדון נוער בשכונה כזו. אני מדריך, בלי כסף, החניכים שלי לא משלמים כסף. הרמנו קייצת במחיר של 100 שקל לחניך. אני חושב שזה דיי גדול... מצחיק אותי לראות למשל את החבר´ה ממשוטטים בכרמל, שאגב עשו עבודה נפלאה עם הקבוצה של הטטניקים הרוסים. כל הכבוד! אבל מצחיק אותי לראות אותם מגייסים חניכים מביה"ס ליאו בק, שהחניכים שלי לומדים בו, ודורשים מהם 500 שקל לשנה לא כולל טיולים. זה לא הגיוני בכלל... כמובן שיש סבסודים, אבל רוב ההורים, כמו שחזרתי ואמרתי, לא יבקשו עזרה! הם פשוט לא. כי ככה זה. התרבות הרוסית לא מאפשרת לאנשים לבקש עזרה (הדר דיי מלאה בעולים מחבר העמים) אני לא מבין את האטימות שלהם... אפשר לעשות פעולות גם בציוד אפסי... עשיתי המון פעולות בחיים שלי ולרוב הציוד שאני משתמש בו לבניית הפעולה לא עולה על 5 שקל... טוב, בכלל לא עולה על שקל ברוב המקרים. עדיין חניכים נהנים וחוזרים. אגב, בשכב"צ החינוך שלנו הוא דיי זהה לחינוך שאתם מציעים. רק בשכב"ג מתחילים לעבור פעולות על הטלת ספק ואח"כ על עניינים כמו חברה ופוליטיקה...

מצופלח

New member
עוד אמת אחת...

פעולה לא חייבת להתבסס על ציוד יקר. לפעולה טובה צריך רק מדריך טוב, וחניכים. נמאס קצת מדרך המחשבה הסגורה הזו, שאומרת שבלי להשקיע כסף שום דבר לא יעבוד... כתוב בפירוש: הצופה הוא חסכן... תחסכו. אני לא יורד על איך שעכשיו הכל עובד, אני רק אומר, שאתם תוכלו לפעול הרבה יותר טוב אם באמת תחסכו בציוד, ולפני כל פעולה תחשבו טוב טוב אם צריך את הציוד המיותר ההוא...

העניין של הכסף...

אל תשכח שחלק נכבד מהסכום שגובים בתחילת השנה הולך לביטוח... וכמו כן גם בטיולים שהמחיר שלהם גבוהה, הרבה מאוד הולך על ביטוח ואבטחה! זה דברים שאי אפשר לוותר עליהם!

אין לנו ברירה...

הממשלה מחייבת אותנו לאבטחה שמה לעשות עולה ככה... ואל תשכחו ביטוח ואל תשכחו שהצופים עובדים עם חבלים סנדות יוטות יטדות בזנטים יתרים מאיפה נראה לך יש לנו את זה ?! זה גודל על העצים?! ועכשיו גם הוציאו חוק חדש שכל מחנ"ק או מפעל כל שהוא אנחנו חייבים להשתמש בבוחטות חבלים חדשות זה אומר שכל החבלים שהשתמשנו בהם במחנ"ק הזה יכולים ללכת לזבל ובמחנ"ק הבא כל שבט (תלוי בגודל) יצתרך לקנות למעלה מ30 בוחטות של חבלים אז מה לעשות דופקים אותנו ואין לנו ברירה אלא לשלם את המחיר הנדרש!

י ע ל 2

New member
בקשר לחבלים..

אני לא יודעת איך זה היה בשאר מחני הקיץ אבל בהנהגת צפון לפחות היה מחסור רציני של חבלים.. וטענו שיש מחסור בכל הארץ ואין מאיפה להזמין. בחלוץ עוד השתמשנו בחבלי 4 "נורמליים" שחלק מהם היה בכלל יוטה.. ובמחנה השמשנו בחבלי 4 מניילון...

אצלנו לא...

לא היה לנו מחסור בחבלים... אבל החבלים שהזמנו היו גרועים לחלוטין.. היו בוחטות גרועות והיו בוחטות טובות... וזה קצת ביאס... אבל לא נורא כי השבט שלנו קיבל את הבוחטות הטובות (כי הראש מחסן הנהגתי היה במקרה גם הראש מחסן של השבט שלנו)

י ע ל 2

New member
לי משלמים???

מצטערת להודיע לך אבל לא לי ולא למדריכים משלמים.. ואנחנו אפילו משלמים מיסים... ודרך אגב אנחנו הרמנו בישוב קייצת ב-10 שקלים בבריכה וכל השאר המועצה עזרה לנו מבחינת ציוד...

מצופלח

New member
סבבה. מה שכן קורה:

מדיבור שלי עם רכזת שבט כלשהו של הנהגת ת"א, היא מקבלת כסף על העבודה שלה בשבט, וכך הרבה רכזים אחרים... אצלינו זה לא קורה... כולם מתנדבים. וכולם משלמים מיסי קן... אחלה שהרמתם את הקייצת הזו! כל הכבוד!
אגב, הרכזת ההיא יוצאת תנועת הנוע"ל... ובגלל שאין לה כסף היא מרכזת את השבט... דיברתי איתה בגיבושון שהיה לשכב"ג של ת"א בחוף לבנון בתחילת יולי...

זה משוטטי בכרמל!

ואם הפעולות שלך לא עלו על 5 שקל כנראה שהן גם שוות 5 שקל! ואני אפילו לא רוצה לשמוע תגובה כי על השבט שלי באמת אין לך מה להגיד אתה לא יודע כמה אנחנו מתאמצים בשביל האנשים האחרים שיש בסביבה! (הדר) ובגלל זה מיסי השבט הם כבר לא 600 ש"ח ותחשוב, זה 7 שקל לפעולה, ביטוח וכו´ וציוד הטיולים גם כן עולים כי אף אחד לא מסבסד אותנו! מה אתה לא מבין?! וכן! אתם כן עוברים שטיפות מוח בתנועה וזה אתה אומר שאתם לא רק מוכיח שאתם כן! סיימתי בזאת את דבריי.

ה מ ש י ח

New member
חמישיסטית..

א) תפסיקי לנבוח השערות לא נכונות. ותפסיקי להתעצבן. מצ´ופלח מבקר בצורה פחות או יותר ידידותית את התנועה שלכם. זה סתם בשביל הכיף, לא בשביל להתכסח עם אף אחד. ב) שטיפת מוח?? גם אני וגם תום ציינו יותר מפעם אחת את העובדה שהטלת הספק היא אחד היסודות המרכזיים ביותר בתנועה שלנו. ג)אני מציעה לך בכל הידידות ולמען שלא תביכי את עצמך שוב בהתפרצות שכזו לבדוק דברים לפני שאת יורקת אותם בכביכול ארסיות על מישהו. את בטוחה שאת חמישיסטית? מבחינה מנטלית נראה לי שאת עולה לאולי ג´. תתבגרי. נ.ב; אחה"צ טובים לכל מי שהתגעגע אלי. גם למי שלא.

למעלה