העתיד

noamgk

New member
תיקון טעות:

אלא - כשאנחנו ציינו שזו "תמונה מוכרת", אמרתם "זילות השואה". סליחה.

העתיד

נגיד ולא הייתה התנתקות. היכן המתנחלים רואים את עצמם בעוד 10-20-50 שנה? עד כמה, לדעתם, המצב הנוכחי יכול להימשך? האם הם מצפים לאיזהשהו שינוי? או שאין ראייה למרחק ומעדיפים לגרור את המצב הנוכחי כפי שהוא, עד אינסוף?

כמו שציפיתי/חששתי

לאף אחד, לפחות בינתיים, אין תשובה. לא חושבים על העתיד.

יוֹאב

New member
אני לא יכול יותר

עם דברי החוכמה האלה. פשוט גדול עליי בכמה דרגות.

טוב שהמתנחלים הראשונים לפני

100 שנים לא חשבו כמוך. איפה היינו היום אם כולם היו אז מתפחדים כמוך להתנחל בפלסטין?

אבל מה עם השאלה הראשית שלי?

למה אני רואה רק מיחזור של אותן סיסמאות, ולא תשובה עניינית. מכיוון שאתם כה אוהבים סיסמאות, אסביר את עצמי במשפטים קצרים: אין התנתקות. ההתנחלויות נשארות בעזה. הצבא שומר עליהן. מיליוני פלשתינאיים מסביב. מה הלאה? מספיק ברור? או שאני צריך להוסיף עשר סימני קריאה ותמונות, כדי שזה ייראה יותר מוכר?

מה שאתה מציע זה בעצם לזרוק

נפט על אש בוער. התאבדות. במקום לגרש יהודים צריכים לגרש את כל המחבלים. יש בעזה בסך הכל כמה כנופיות של כמה מאות רוצחים. עדיין לא בצענו פעולה רצינית לחסל את כל קיני הטרור. יש לסיים את מלאכת החיסול שהפסקנו. את האיזורים הקשים יש להפוך למגרשי חניה. עד שנגיע לפתרון סופי של הבעיה הפלסטינית אפשר לזרוק את מנהיגי הטרור חזרה לתוניס ולשים במקומם אנשים יותר ידידותיים.

"פתרון סופי"

למה הביטוי הזה מוכר לי? ספר היסטוריה, anybody? במילים אחרות, אתה רואה עתיד בתור השמדה של עם אחר, "נחות" יותר? הרי זה לא כמה מאות, כי במקומם יקומו עוד כמה מאות, והאזורים הקשים, כלומר, מרחב המחיה שלהם, אתה תהפוך למרחב המחיה שלך, עם מגרשי חניה. ואיך אתה מגדיר "אנשים יותר ידידותיים"? יותר כנועים וצייתנים? כאלה שיבואו לעבוד אצלך בשדה עם ראש רכון? כאלה שוויתרו על העצמאות שלהם למען חזון העם העליון שלך?

מי דיבר על עליונות? יש לנו עסק עם

אנשים שמנסים להשמיד את העם היהודי. הם בגלוי אומרים את זה. הם לא נלחמים על עצמאות. הם קיבלו הצעות כאלה מספיק פעמים וסירבו כל פעם. המטרה שלהם לא עצמאות אלא השמדת העם היהודי.

silverhawk

New member
פתרון סופי?

כן... בכל מקרה, מה אתה חושב - שקיים שלט על בית של כל מחבל המודיע על הימצאו בו? הצבא עשה ועושה כמיטב יכולתו על מנת לפעול כנגד פעילי הטרור, אך כך זה לא יסתיים לעולם. הפיתרון היחידי שיוכל להחזיק מעמד הינו פיתרון מדיני.

פתרון מדיני עדיין לא ריאלי.

בטוח שלא יהיה פתרון אם נקים בתוך ארצנו מדינת טרור איסלאמית. בינתיים אין מה לעשות חוץ מלהמשיך במאבק המתמיד לחסל את הטרור. זה מלחמת התשה וצריכים להתיש את האויב. אולי אם נתיש אותם עד המקסימום הם יכנעו ויסכימו לפתרון מדיני שתבטיח את בטחוננו.

AirBot

New member
>>>>>>>

דווקא שאלה טובה. אני עדיין לא שמעתי אף מתנגד להתנתקות עונה עליה.

noamgk

New member
נקדם את מורשתו של גנדי.

נטרנספר את הערבים למקום שיועד להם, לירדן (יש גם אפשרות לבחירה אישית - מבין 22 ארצות!), ובא שלום על ישראל.

למעלה