העתיד

אני לא מקובע

אבל אני, מאז ההודעה הראשונה שלי, ניסיתי דווקא לאתגר דעות מקובעות של אחרים, לתקוף אותן עם מעט הגיון והצבעה על סתירות פנימיות בנימוקים. למשל, מצד אחד אומרים: "כבשנו, ניצחנו, אז האדמה היא שלנו" ובאותה נשימה: "הם התוקפים, אנחנו הקורבן." אז אם אנחנו גם הכובש הכוחני, כיצד פתאום הם התוקפים ואנחנו הנתקפים? בלי לפגוע, בתגובה נתקלתי לרוב בשינון סיסמאות. למה אתה מתכוון "להכריע את המלחמה"? להשמיד את כל הערבים? זאת הראייה הטווח הארוך?

Cornflakes

New member
חס וחלילה!

למה להשמיד את כל הערבים?! אם כל הערבים היו רוצחים, בהחלט היה צריך להשמיד את כולם. אבל לא נראה לי שזה המצב. כל מה שאנחנו רוצים הוא לחיות פה בשלום. אין לנו שום בעיה (לפחות לרובנו) שהערבים יחיו לצידנו בשלום, ויקבלו את שלטוננו. אם יש להם טענות, שלא יביעו אותם ע"י פיצוצים ברחובות. רוב הערבים לא רוצים שנחיה לידם בשלום, ומאז קום המדינה עושים הכל כדי להשמיד אותנו. אנחנו, בתגובה, מחמשים אותם, נותנים להם עוד ועוד שטחים ואפילו לא דואגים לקבל על כך תמורה. אם זו ראייה לטווח ארוך, אני סמיטריילר. בשביל להכריע את המלחמה לא צריך להשמיד את הערבים. פשוט אסור לשלם להם שכר תמורת הטרור שהם עושים. בסיסי, לא? ולגבי ה"סתירה" שהעלית. אני לא רואה כאן שום סתירה. במלחמת ששת הימים תקפו אותנו צבאות ערב במטרה מוצהרת להשמיד אותנו. במלחמה הצלחנו, כנגד כל הסיכויים (לדעתי בנס), לשרוד ולכבוש שטחים. שטחים אלה הם כעת שלנו בדיוק כמו תל-אביב. הפלסטינים מנסים להחזיר את השטחים שנכבשו ב-67 וב-48 באמצעות פיגועים בלתי פוסקים. לכן, הם התוקפים, אנחנו הקורבן. מה לא נכון פה?

למה שהערבים יקבלו את שלטוננו?

אתה היית מקבל שלטון של עם אחר? הקולוניאליזם הציוני.

Cornflakes

New member
אתה צוחק?

אין שום מקום להשוואה. אנחנו לא יכולים לקבל שלטון של עם אחר. אין מה לעשות, העולם רודף אותנו. ששת המיליונים שנרצחו הם ההוכחה הטובה ביותר לכך שהעם היהודי הסכים בלי שום בעיה לקבל שלטון של עמים אחרים, והעמים הללו לא אהבו את זה. המדינה היהודית הוקמה רק בגלל זה. אצל הפלסטינים המצב שונה לגמרי. השלטון שלנו לא מביא עליהם סכנה, מה גם שאם הם רק רוצים הם יכולים לעבור לאחת ממדינות ערב. אין שום דבר שמייחד אותם ומצדיק להעניק להם מדינה נפרדת. אגב, בעולם יש עוד עמים רבים "כובשים", ושם הנכבשים מקבלים את זה ולא מתפוצצים להם באמצע הרחוב. כפי שכבר כתבתי, הכיבוש הוא רק תירוץ עלוב לכך שהם לא רוצים אותנו באיזור ומנסים להשמיד אותנו. אם הם רק רוצים, הם יכולים להקל על עצמם מצרות הכיבוש אם רק יפסיקו להתפוצץ. (ואל תדאג. הם לא יפסיקו עד שנכניע אותם או עד שמדינת ישראל תחוסל)

181818181818

New member
פתרון גנדי אומר

פתרון גנדי אומר לא פנוי אלים ולא גרוש אלא לחץ על הפלסטינים לעזוב לירדן לדוגמא עי הפסקת מקומות העבודה לפלסטינים בישראל ומציאת פתרונות עבודה לעוברים לירדן

שמי ל א מגרש שמי

עקירת עם שלם מהמקום שבו גדל במשך דורות היא מעשה אלים. או שזה רק אלים כאשר זה מכוון נגד היהודים?

181818181818

New member
אלימות

אלימות היא העקירה מהבית וזה ש´עם שלם גדל כאן במשך דורות´ לא עושה את זה לביתו

נו באמת

אז מה כן עושה את זה לביתו? זה שהוא גר כאן לפני אלפיים שנה, ורק עכשיו חזר? מגוחך וגזעני.

525252

New member
ההלכה היהודית

מה שעושה את הארץ לביתינו זה הלכה היהודית ולכן גם אם הם יגורו פה עוד אלפיים שנה זה לא עושה את המקום הזה לביתם ולאידך גם אנו לא נגור פה עוד אלפיים שנה זה לא עוקר את הזכות שנתן לנו אלוקים על המקום כאן

ההלכה הלכה

העולם השתנה מאז. לפני אלפיים שנה האימפריה הרומית שלטה בחצי העולם. את/ה לא רואה את האיטלקים של היום דורשים את העולם בחזרה, תוך התבססות על אותו נימוק. ההלכה תקפה רק למי שמאמין בה, אין לכפות אותה על עמים אחרים, בדיוק כמו שאת/ה לא היית רוצה שיכפו עליך את הקוראן.

525252

New member
יש הבדל

א היהודים זה העם האותנטי היחיד שנשאר מאז ההיסטוריה והיהדות היא הדת הכי קדומה לכל הדעות אבל פה אנו נכנסים לענין של דת האמונה הנקודה היא שבלי ההלכה אין כמו שום זכות קיום עודפת פה על הערבים אלא כמו שאמרת אנו עם כובש אך ורק בזכות ההלכה יש לנו זכות קיום פה

כנראה שלא הבנת

לא מגרשים אותם! מעודדים אותם לגרש את עצמם, הרי זה בדיוק מה שהם עושים לנו רק שהם עושים את זה בדרך הרצח והאלימות

אמיר.

New member
מה יהיה בעתיד...

1. אם לא נפסיק לסגת, אז באיזשהו שלב תמחק המדינה. 2. אם נפסיק לסגת ונתעקש על שלנו אז: א. אם הערבים ירצו שלום - יהיה שלום וכל אחד יחיה במקומו. ב. אם הערבים לא ירצו שלום - לא יהיה שלום כי זה שאנחנו רוצים, זה לא מספיק.

אתה נראה לי בחור רציני

אני מציע לך לכתוב 3 תרחישים, כלומר שלושה מצבים שייקרו בעתיד: 1- אם ההתנתקות תצליח והמתנחלים יעופו משם. 2- אם המתנחלים יצליחו לעצור את ההתנתקות בדרך כל שהיא. 3- אם ההתנתקות בכלל לא הייתה קיימת. אגב, אני בדיוק התחלתי מסלול עתודה, כך שבעוד 10 שנים (+-) אני אשתחרר מצה"ל.

לכל השמאלנים אתם באמת מאמינים שאם

תהיה התנתקות יפתרו כל הצרות? הכלכליות (הגירוש עולה10מיליארד שח וגוש קטיף מכניס לעצמו כמיליארד בשנה) הבטחוניות (אין הבטחה לשלום, החמס מבטיח ההפך)וכו´?

למעלה