הפגנה חשובה בירושלים למען גלעד שליט

קמנצינד

New member
הפגנה חשובה בירושלים למען גלעד שליט

ביום ששי הקרוב, ה-5.9.2008, בשעות 10:00-11:30 בבוקר, מול בית ראש הממשלה בירושלים, הפגנה חשובה למען גלעד שליט. http://www.habanim.org/images/events/small_primeminister/modaa.jpg
 

קמנצינד

New member
ההודעה של מארגני ההפגנה. שוווה לקרוא.

הזמן אוזל. עוד זמן לא רב יתחלף ראש הממשלה, ובכסאו ישב אדם שלא שלח את גלעד שליט לחזית. וגם אם יתמזל מזלנו, ויבחר לראשות המדינה אדם ראוי, שמונע בין השאר על ידי ערכים, יחלפו וודאי חודשים רבים של ענייני בחירות, הקמת ממשלה, מהפכים, רפורמות, הבטחות ומי יודע מה עוד, עד שגלעד שליט יזכה שוב לכותרת ראשית בעיתונות. ביום בו נציף את הרחובות מול ביתו, ידע ראש הממשלה מה עליו לעשות. ביום שישי הקרוב, 5 בספטמבר, 10:00 בבוקר, אנחנו נהיה שם. מספרינו חסרים מאד מלהציף את הרחובות. בואו לעמוד איתנו. יותם איתי ומירב.
 
לא מסכים עם הנאמר

א. אין קשר בין הצפת הרחוב ליד בית ראש הממשלה לבין קבלת ההחלטות שלו. כמו שהוא לא הלך הביתה כשהציפו את הרחוב שלו בדרישה כזו, כך הוא גם לא צפוי להתרשם במיוחד הפעם. ב. מה זה "יידע ראש הממשלה מה לעשות"? הרי ראש הממשלה אינו מחליט יחיד בסוגיות כאלו. גם אם הוא כן יתרשם התוצאה עלולה להיות הפוכה: ניסיון של ראש הממשלה לבצע מהלך שמבטל באחת את כל הפעילות של מדינת ישראל בנושא זה ייתפס כמחטף פופוליסטי של הרגע אחרון ויעורר התנגדות רבה, במיוחד על רקע מאבקי הירושה. יש לי הרגשה חזקה שעם ישראל עדיין מאמין במחטף בודד במקום בפעולה מערכתית. האשלייה ש"אילו רק יתקיים תנאי מסויים כל הבעיות יפתרו" היא נטייה ידועה שלנו אך גם ילדותית וחסרת קשר למציאות. איני יודע מי הם מארגני ההפגנה, אבל יצירת ציפיות לא ריאליות היא המתכון לשחיקת הפעילים ולכשלון הקמפיין. זה לא אומר שלא צריך להגיע להפגנה, אבל זה אומר שככה לא מנהלים קמפיין שזקוק לאורך נשימה.
 

קמנצינד

New member
מה אוכל לומר לך על דברים אלו ?

זוהי דעתך הלגיטימית. רק לא הבנתי מה זה 'מחטף בודד', וכמו כן מה זה 'פעולה מערכתית',ומה זה 'מחטף פופוליסטי'.
 

יונה1

New member
ומה אני אוכל להגיד?

ראובן, האם אמנם ערכת מחקרים על העדר השפעה של לחץ ציבורי על מקבלי ההחלטות לאורך שנות המדינה? דעתך ממש חשובה לי מאד, כי זה בדיוק תחום המחקר שלי. האם מחקריך פורסמו במקום כלשהו? ניתן לקבל רשימה ביבליוגרפית? תודה!
 

יונה1

New member
בנוסף

אשמח מאד לדעת מי הם אותם מקבלי ההחלטות הסמויים מן העין, הקובעים בנוגע לשחרור שבויים. גם זה קצת מחדש לי, כי עד היום חשבתי שרק ראשי ממשלות לדורותיהם, הם היחידים שהחליטו אם שבוי ישוחרר, או ירקב לשנים בכלאו.
 

קמנצינד

New member
נו, באמת, יונה...

על פי דבריו של ראובן, אפשר לראות שהוא מתבסס על משהו. לא ייתכן שהוא כותב 'סתם' דברים.
 
ראוי שתקראי שוב את דברי

לפי שאלותייך ברור שאת מייחסת לי דברים שלא כתבתי, כגון היעדר השפעה של לחץ ציבורי. אם תראי בתושמת לב תראי שכל שכתבתי מתייחס לנקודת זמן זו של כהונת ראש הממשלה ומצב הקמפיין. אני מצרף מאמר פרשנות של רון בן ישי שמצאתי ומתייחס לאותה הסוגייה. הוא מסביר מצויין את המצב. יום נפלא.
 

יונה1

New member
הבנת הנכתב והבנת הנקרא

כתבת: "אין קשר בין הצפת הרחוב ליד בית ראש הממשלה לבין קבלת ההחלטות שלו. כמו שהוא לא הלך הביתה כשהציפו את הרחוב שלו בדרישה כזו, כך הוא גם לא צפוי להתרשם במיוחד הפעם". זה משפט כוללני וגורף שלא מתייחס לנקודת זמן. אם אתה לא מצליח להסביר את עצמך, ומפנה אותי לכותבים אחרים, מדוע אתה מעוניין להיות בצוות ההיגוי של הועד של חנה ודינה? מוטב שיפנו לרון בן ישי. כתבת שרה"מ אינו המחליט היחיד, והתעניינתי מאד בתקדימים. לצערי לא קיבלתי על כך תשובה. מי זה רון בן ישי? ההוא שהכריז בטלויזיה לאחר מלחמת יום הכיפורים, שבידי סוריה שבויים ספורים בלבד? אני לא הייתי מפקירה את חייו ובריאותו של גלעד בידי פנטזיונר - ספקולנט כזה.
 
יש תהליך קבלת החלטות מסודר

תהליך זה כולל איסוף וניתוח מידע והבאת עמדה של גורמי מודעין צבא ואחרים וגופים השותפים לתהליך. בסופו של יום התהליך מוביל להחלטת קבינט ולא החלטה יחידנית של ראש הממשלה. לענייננו, מה שכתבתי נכתב על ראש הממשלה הנוכחי ובהתייחס אליו בלבד. זאת לצערי, מכיוון שלדעתי על מנהיגים להיות חסינים מלחץ ציבורי בבואם להחליט החלטות מכריעות. לגב מחקרים על השפעת לחץ ציבורי, אכן הפוליטיקאים שלנו נוטים להתרשם מלחץ ציבורי והפגנות יותר מאשר מאנשי המקצוע ותהליכי קבלת החלטות מסודרים. אחריות ציבורית הייתה ודאי מחייבת פעולה אחרת, אבל בארצנו הקטנה כל אחד דואג רק למה שחשוב לו ברגע נתון ולא לחוסן מערכתי מתמשך. לגבי פסילה גורפת של אנשים על סמך מה שאמרו לפני כ 40 שנה... אני חושב שכבר הבהרתי את עמדתי בעצם ניסוח המשפט. המאמר של רון בן ישי מנוסח היטב ומשקף את התהליכים המתרחשים תוך עיגון שלהם בעובדות. פסילה לאקונית ללא הצגת טיעונים רלוונטיים מזלזלת קודם כל באינטליגנציה של הפוסל, לכן אם בידך לסתור את העובדות במאמר או להציג להן פרשנות סבירה אחרת את יותר ממוזמנת לעשות זאת.
 

יונה1

New member
תהליך קבלת החלטות מסודר? בישראל???

שוב, אשמח מאד לקבל נתוני מחקרים המצביעים על כך. לחילופין, אוכל לשלוח לך את כל המחקרים והמאמרים האקדמיים שסותרים מכל וכל טענה זו. לגבי רון בן ישי, לצערי מדי משעמם אותי לדון בו ולנתח אותו. מבחינתי הוא לא שווה את הטירחה. כמדומני, שהוא פתח וכתב שהנבואה ניתנה לשוטים, והנה, להפתעתו הרבה, יום אחד בלבד לאחר פרסום ההגיגים המייגעים שלו, צרפת, סוריה וקטאר מתערבות בנושא שליט. אם הוא אכן כזה ידען, מדוע לא כתב על האפשרות הזו? ואגב, פטפטן סתמי שמכריז בוודאות מוחלטת על כך ששבויי סוריה נרצחו, גם לאחר 35 שנה הוא עדיין רק פטפטן סתמי ותיק.
 
אני מתנגד לפסילה גורפת של אנשים

ובכלל לסגנון שמבזה אחרים. זה לא עושה עלי רושם ואיני רוצה להוסיף עוד בעניין זה. המאמר של רון בן ישי מצויין, מדוייק ושופך אור על מה שקורה.ובכלל - מי שנאחז בעקרונות דיון אקדמאיים בהחלט אינו יכול לפסול אותו על פי שם המחבר מבלי להידרש לתוכנו. בעניין תהליכי קבלת החלטות בהחלט יש מנגנון, אם כי איני יודע על איזה מחקרים את מדברת. יש ישיבות קבינט, ישיבות ועדת חוץ וביטחון, ניירות עמדה וישיבות של משרד הביטחון, גורמי המודיעין, מתאם המשא ומתן, משרד החוץ ועוד. את כל זה אמורה להוביל המועצה לביטחון לאומי אבל בהיעדרה מטפל בזה כמדומני אחד מעוזרי רה"מ או מנהל לשכתו. בשורה התחתונה לכל אלו יש אמירה בעניין ויש ישיבות דיווח וגיבוש מדיניות ברמות השונות. ראש הממשלה יכול אמנם להתעלם מכך ולהכריע על ידי יצירת רוב בקבינט, אבל במצב העניינים הנוכחי הסבירות שזה יקרה נמוכה מאוד בשל מצבו הפוליטי.
 

קמנצינד

New member
יונה...

ראובן כתב יופי של תגובה שלא אומרת כלום, הוא מכניס לך מילים לפה, עונה לא לעניין ומדבר על דברים שאינם קשורים לנושא המדובר. כל אחד יכול לראות את זה. למה את ממשיכה להתייחס אליו בכזאת רצינות ?
 

יונה1

New member
קבלת החלטות

ראש הממשלה אכן מתייעץ רבות עם עליזה באיזו שעה נוח לה שחוקרי המשטרה יגיעו אליהם הביתה. באשר להחלטות האחרות, למה לי להוסיף על מה שקבעה ועדת וינוגרד, (אך לצערי זו תהיה גם התרומה היחידה שאני מוכנה להשקיע עבורך בהוראת מדע המדינה ). "ראש הממשלה הוא היחיד המרכז את מכלול הידיעות בנושאים השונים (ביטחוניים, מודיעיניים ומדיניים). אין כיום ממלא תפקיד או גוף נוסף, מלבדו של ראש הממשלה, המרכז את מכלול הידע. הידע כולו נמצא אצלו ואצלו בלבד, הן בשל העובדה כי אליו מועבר החומר מהגורמים השונים, והן מכיוון שמועברים אליו חומרים וידיעות סודיים או רגישים שאין לאיש מלבדו... מקיים קשר ישיר, ולעיתים בארבע עיניים, עם ראשי מדינות אחרות... בשל כך, כאשר ראש הממשלה צריך לקבל החלטה מיידית, בזמן משבר - הוא חייב לקבל את ההחלטה על סמך מכלול הידע והניסיון שלו, ללא קבלת סיוע מגורם מתכלל כולל אחר. ברגעים כאלה עניינים גורליים עשויים להיות תלויים בשיקול דעתו, בידע שלו ובניסיונו - והוא בודד בהם מאד".
 

aniaaaaa

New member
היי יונה1

אם נושא קבלת ההחלטות בגופים ציבוריים וממשלות באמת מעניין אותך (כולל נושא השחקנים מאחורי הקלעים וטכניקות שונות להעביר החלטות ), בדיוק היה לנו קורס בנושא זה באונברסיטה,ואם תרצי אני אוכל להפנות אותך למרצה שלנו (אחרי שאקבל את אישורו כמובן). מה שאני למדתי בקורס זה הוא שמדינת ישראל כמעט ומשתווה למדינות עולם שלישי בכל הקשור למגזר הציבורי ולממשלה (קבלת החלטות,מינויים,יציבות,מדיניות ויישומה) אני חושבת שעבודת התזה או מחקר של אותו המרצה היה להציג איך גרמו לרבין המנוח לקבל החלטות ולהעביר מדיניות שתאמה את אותם השחקנים הסמויים (ולא אותו), דרך הצגת עובדות ומשחקים מאחורי הקלעים. מה שהתבטא בסופו של דבר בהסכם אוסלו. שבוע טוב
 

יונה1

New member
המון תודה!

למרות שהסכם אוסלו הוא לא תחום העניין והמחקר שלי, אם יש קישור למאמר שלו תמיד אשמח לקרוא. יש להניח שדווקא במדינות עולם שלישי תהליכי קבלת החלטות הם מאד פשוטים. הרודן מחליט ומבצע... מה שמצער זה שבישראל, בה ניתן היה לצפות (או לפחות לקוות) שהתזה המשונה של ראובן אכן מיושמת, כל בר דעת, שאינו בור פוליטי מכיר את המציאות.
 
הדברים שכתבת אינם רלוונטיים לעניין הנדון וחבל

העובדה שיש נושאים שבהן ראש הממשלה מחליט לבד אינה סותרת את העובדה שבנושא זה הוא אינו המחליט היחיד. נושא שליט נמצא בטיפול מספר גורמים ביניהם שר ביטחון ממפלגה מתחרה שאינו מתלהב לתת לראש הממשלה להכריע לבדו טרם בחירות. שוב אני חושד שאת יודעת שאין קשר בין הדברים שכתבת למציאות. אבל יכול להיות שאני טועה ואת באמת לא יודעת יודעת על מה את מדברת, כדברי הביקורת על האקדמאים ה"יושבים במגדל השן" ודנים בנושאים ללא כל קשר למציאות.
 

dariayaari

New member
ראובן,

אינך יכול לכתוב ש - "נושא שליט נמצא בטיפול מספר גורמים ביניהם שר ביטחון ממפלגה מתחרה ", מבלי לציין מי הם ה - "מספר גורמים". חוץ משר הביטחון, לא ציינת שום גורם אחר. חוצמזה, זה שהם מעורבים באופן זה או אחר, מביעים את דעתם, אינו אומר שהם גם מחליטים. 2. אתה מוסיף: "....שאינו מתלהב לתת לראש הממשלה להכריע לבדו טרם בחירות".??????? נשמע כאילו אתה יודע שאולמרט חפץ בכל מאודו להכריע בנושא גלעד, וברק פשוט קושר את ידיו. ואני שואלת, וברצינות שואלת - האם דברייך מתבססים על מידע אמיתי? ואם כן, הכיצד? תודה. ודבר נוסף - בעמוד זה ישנה הודעה על משמרות יומיות מול ביתו של אולמרט. קראת?
 
שר הבטחון הוא גורם מספק

למרות שיש גם את הקבינט, ועדת חוץ וביטחון, שירותי המודיעין, משרד החוץ, מתאם המשא ומתן הצבא ועוד. כולם עוסקים בנושא, עובדים עליו ולכולם יש דעה ותרומה לעניין. אולמרט אמנם יכול לקבל החלטה לבד, אבל כמו שכתבתי יש לו כמה מכשלות: א. אחרי שכל הגורמים הללו עובדים על הנושא במשך זמן יהיה לו קשה מאוד לשנות כיוון ללא סיבה מאוד מוצדקת. ב. אם לחץ ציבורי זו הסיבה המוצדקת לשינוי כיוון הוא יואשם בפופוליזם וביצוע מחטף לפני פרישתו. אני אומר כאן את דעתי שמבוססת על ידע אמיתי וניתוח הגיוני. אפשר לקבל אותה ואפשר להתנגד. את דעתי על משמרות מחאה כבר אמרתי: מחאה נגד ממשלת ישראל היא אינטרס של החמאס שמעלה שוב ושוב את דרישותיו וסוחב את העיסקה. אשתדל תרום בדרכים אחרות אך איני מסכים לדרך זו.
 

dariayaari

New member
נשברתי,

ארוך ומסובך לדון איתך בנושא. אתה מוזמן להמשיך ולסמוך על הממשלה שעושה ימים כלילות בנושא.
 
למעלה