הפגנה חשובה בירושלים למען גלעד שליט

קמנצינד

New member
תעזבי, יונה, תעזבי...

אני בטוח שבמקום שבו את גרה יש מספר גני ילדים. שם תוכלי למצוא ילדים בני שלוש, ותוכלי לנהל איתם שיחות יותר ענייניות מהשיחות שלך עם ראובן.

dariayaari

New member
היי ראובן,

הייתי שמחה לו יכולת לכתוב יותר בפשטות, יותר בקיצור, כך שלא איאלץ לקרוא פעמיים שלוש כדי להבין. ולעניין עצמו - ראש הממשלה הנוכחי, חסין ועוד איך חסין ללחץ ציבורי. איך לא חסין? האם באמת אתה חושב שבסופו של דבר הסכים אולמרט לעיסקה משום הלחץ הציבורי? משום דמעותיה של קרנית? לא נראה לי. תמיד אחשוד בו שאינטרס אישי כלשהו מדריך אותו. ולמה ראשי ממשלות צריכים להיות חסינים מלחץ ציבורי? למה שלחץ ציבורי לא ינקר בהם ויכריח אותם לחשוב שוב? שהרי לחץ ציבורי בא להשמיע קול אחר, ולעיתים קרובות אין אמת אבסולוטית, וטוב יעשו אם יקשיבו לקול העם.

זה מה שכתבתי - הוא חסין ללחץ ציבורי

מצטער אם לא הייתי מובן יותר. אבל יש בכך יתרון לא מבוטל. צריך לזכור שציבור אינו נוטה לחשיבה הגיונית אלא להיסטריה המונית. במיוחד ציבור כזה שמשוסה על ידי תקשורת בלתי אחראית. אז לחץ ציבורי כמובן שיש לו את החשיבות שלו כדי להעמיד עניינים על סדר היום, אבל כאשר הוא אמור להאפיל על שאר השיקולים ועל תהליך קבלת החלטות מסודר , זהו פופוליזם ויש בכך סכנה רבה. אני מסכים שאין אמת אבסולוטית אבל אסור להשתמש בנימוק זה כדי להרוס את תהליכי קבלת ההחלטות ובמיוחד בנושאים מכריעים. היום זה נוח לנו להפעיל ולהכריע בלחץ ציבורי, מחר שלא ניתפלא שהפוליטיקאים ניכנעים ללחצים של ציבור אחר בעל אג'נדה שונה ומנוגדת לשלנו. צריך לראות קצת קדימה ולשאוף לא להשגת לאינטרסים בטווח הקצר אלא לתהליך שלטוני תקין. זה מה שיבטיח את השרדותנו כחברה. לגבי העסקה עם חיזבאללה - גם אני חושב שאין שום קשר לדמעות של קרנית. אנשי אולמרט הצהירו שהוא מעוניין בעיסקה לפני העדות המוקדמת של טלנסקי, אבל אני חושב שגם זו אינה האמת.

קמנצינד

New member
יש דברים שהוא חסין מפניהם ויש דברים שלא

אבל אני לא בטוח. ניראה לי שזה כמו שלכל אחד מאיתנו, יש מחלות שהוא חסין מפניהן, ויש מחלות שהוא אינו חסין מפניהן.

יונה1

New member
איזו קביעה מרתקת על ה"ציבור"

לדעת ראובן, שאין לדעת באיזה ציבור הוא מוקף: "צריך לזכור שציבור אינו נוטה לחשיבה הגיונית אלא להיסטריה המונית". מעניין ראובן, מעניין מאד. אני חשבתי לתומי, שאותו מיעוט בקרב "הציבור" עליו אתה מדבר, מורכב מאנשי אקדמיה, בכירים לשעבר בכוחות הבטחון, ועוד שמנה וסלתה של החברה שלנו, שלא עסוקים מדי בצפייה בתוכניות ריאליטי ומסעות לקזינו בטורקיה. ממש חידשת לי גם בתחום הסוציולוגיה הישראלית. כמו שנאמר... מכל מלמדי השכלתי. מי בכלל צריך אוניברסיטה שפה בפורום יש את ראובן? עד עכשיו חששתי, שכמו שרבים וטובים טוענים, בישראל, בשנים האחרונות דווקא מירב הזבל האנושי בוחר בפוליטיקה.

קמנצינד

New member
יונה... (פעם שניה)

עם כל הכבוד, רואבן כתב עוד הרבה שטויות בתגובתו האחרונה מלבד "צריך לזכור שציבור אינו נוטה לחשיבה הגיונית אלא להיסטריה המונית". ברגע שאת מתייחסת רק אל השטות הזאת, זה ניראה כאילו היא היחידה.

יונה1

New member
אופס! אתה מלבין את פני

תפסת אותי לא קוראת את כל הטקסט שלו! אבל במחשבה שניה, מה הטעם לקרוא? הרי המסר שלו ידוע וברור כבר כמה חודשים. מצידו, שגלעד ירקב בשבי עוד שנים. הרי מבחינתו חייל צה"ל יכול למות בשבי (ובלבד שהצלב האדום יבקר ויזהה את הגופה).

הציבור כציבור אינו נוטה לחשיבה הגיונית

העובדה שיש בציבור פרטים או שכבות שנחשבות כחושבות בהגיון אינה רלוונטית. הדבר מוכח בבירור בתופעות המוניות כמו קומוניזם, נאציזם ורבות אחרות בהן השכבות המשכילות או לפחות חלקן נטלו חלק הרסני. אבל אני חושד שאת יודעת זאת במילא וכל מטרתך ניגוח בלבד, אז שיהיה בהצלחה.

dariayaari

New member
תסלח לי ראובן,

או שיש לי בעיה בהבנת הנקרא, או...... מה שאני מבינה מדבריך הוא, שעל אף שאנשים הינם משכילים וחושבים בהגיון, על אף זאת, עדיף שישבו בשקט בביתם, ולא ישמיעו קולם. כי: ..."השכבות המשכילות או לפחות חלקן נטלו חלק הרסני". ועכשיו משהו דומה לעצה. על פי רוב, כאשר דבריו של הכותב אינם מובנים, הסיבה היא שהוא אינו רוצה להיות מובן. מטרתו שונה - הוא רוצה להרשים ותו לא. התוצאה - דברים נבובים, חסרי שחר, ללא פשר וללא חתירה לאמת. אז אותי לפחות זה לא מרשים.

אני מצדד בשיקול דעת

ולא בהיסטריה. בשום מקום גם לא כתבתי שלא צריך לפעול, אך פעולה רגשית היסטרית גורמת רק נזק וצריך להבין את מכלול הכוחות הפועלים כדי לסייע במקום הנכון לקדם את העניין. דברייך האחרונים מפליאים אותי מאוד. אנא שאלי את עצמך: אילו הייתי כותב באותו הסגנון דברים שאת מסכימה ומזדהה איתם, האם עדיין היית מגיבה כך?

aniaaaaa

New member
היי,האם אפשר לקבל קצת רקע

איזה מחקר את עושה? באקדמיה? התעניינות? שאדע מה לרשום למרצה במייל

יונה1

New member
כתבתי מחקר

לתואר שני במדע המדינה על פעילות המחאה של הורי השבויים במלחמת יום הכיפורים. כמובן שהמחקר עקב גם אחרי "קבלת ההחלטות" בנושא השבויים בממשלת גולדה ויש להניח שהממצאים המצערים לא יפתיעו אותך.

aniaaaaa

New member
אז אין חדש תחת השמש הא?

אני אשאל אותו,אגיד לך כשתהיה לי תשובה למה לא שומעים יותר ממשפחת שליט? אני יודעת שהם עושים הכל למען גלעד,אבל לדעתי לא שומעים עליהם מספיק בתקשורת. לאנשים אין מודעות..מדברים יותר על היפה והחנון מאשר על חייל שכבר שנתיים בשבי. אפשר לעשות תכנית ריאלטי על שנתיים בשבי בחדר אחד, ולא 70 ימים או כמה ימים שזה לא יהיה בוילה עם בריכה .. משהו אלטרנטיבי,שיזעזע,כמו הסרטון ההוא שהוציאו ביוטיוב.. האח הגדול בגרסת השבי? מה אתם אומרים? :(

יונה1

New member
קלעת בול

אין חדש תחת השמש, היתה גם תגובת ידידי פדויי השבי מ-73, כאשר קראו את המחקר שלי. בקשר ל"ילדים" שבשבי. בזמנו, כשתשדיר הילדים התחיל לרוץ ברדיו, היתה לי מריבה פומבית (בפורום אחר), עם אחד מבני המשפחה, כי טענתי שהתשדיר עושה נזק אדיר, ומחזק את טענת אותו ציבור שטוען שהחזרתםהיא בעיית המשפחות. גם לדעתי המסר היה חייב להיות כמובן "חייל צה"ל" ולא ילד. ואת החייל הזה צריך להחזיר לישראל, ולא הביתה אל הוריו. וגם לדעתי אין כל משמעות לכך שהוא נחמד, ומי הם בני משפחתו. אנחנו חייבים לדבר על העקרון המקודש של אי הפקרת חייל, ולא לגלות אמפטיה לחייל עדין וחמוד כזה או אחר. בעתיד עלול ליפול בשבי חייל מכוער, עם אשה מכוערת ואבא עילג. האם אותו יהיה לגיטימי להשאיר בשבי? אבל גם על הנושא הזה היו לי ויכוחים וספגתי הרבה קללות... ולא צריך ללכת לריאליטי ולטלויזיה בשביל לנסות להבין מה הוא שבי. יש לנו בשביל זה עמותה של פדויי שבי.

aniaaaaa

New member
הריאליטי היה בציניות

למרות שזה יכול לזעזע ולהעיר אנשים..

יונה1

New member
לא פיקפקתי לרגע

בכך שזה היה בציניות. והמייל מגיע אליך במסר פרטי

יונה1

New member
אפרופו תהליכי קבלת החלטות

מתוך רשימה מיועדת של 450 איש שישראל מוכנה לשחרר תמורת גלעד, עד השבוע רשימה זו מנתה רק 70 איש (עשיתי חשבון פשוט, שאם במשך שנתיים הגיעו ל-70, הרי שעל מנת להגיע ל-450, תדרשנה להם עוד 11 שנים). אך ראה זה פלא! הבוקר קראתי בעתון שהיום הוצגה רשימה מלאה של 450. תשאלי את המרצה שלך (אגב, הוא נשמע רציני מאד) איך קוראים לתהליך כזה של "קבלת החלטות". אני למשל, הייתי קוראת לזה: "הזנחה פושעת".

dariayaari

New member
ראובן,

אתה כותב: "ככה לא מנהלים קמפיין שזקוק לאורך נשימה". למה אתה מתכוון.....? האם אתה מתכוון לאופי ההפגנה בירושלים מדי שבועיים בשישי? והאם יש לך הצעה כיצד לקיים קמפיין שכן תהייה לו אורך נשימה?

למעלה