הפגנה חשובה בירושלים למען גלעד שליט

ודאי שהממשלה עושה ימים כלילות בנושא

וגם ללא קשר לגלעד עצמו. הרי השבי של גלעד תקוע כמו עצם בגרון של כולם. אנחנו רוצים לסגור עניין כמה שיותר מהר כדי שנוכל להיכנס לפעולה צבאית בעזה מבלי לסכן אותו, והחמאס מצידו רוצה למשוך את העיסקה כמה שיותר כדי שפעולה כזו לא תתרחש עכשיו. הוא צריך עוד זמן כדי לסיים את ההתחמשות וההתעצמות שלו. וכל הסיפורים של כמה מחבלים ישוחררו הם חסרי משמעות, זו רק טקטיקה למשיכת זמן. עיכוב הפעולה של צה"ל בעזה משמעותי וקיומי עבור החמאס הרבה יותר. אז את מוזמנת להאמין שהחמאס מוכן לשחרר עכשיו את גלעד תמורת רשימת מחבלים. לצערינו זה רק מעל לפני השטח, מתחת לפני השטח התמונה מורכבת הרבה יותר ואני בכלל לא בטוח שאני הוא זה שנאיבי בינינו.

dariayaari

New member
ורעיון שעולה במוחי הפרוע

שאולי דווקא הממשלה לא רוצה לשחרר את גלעד כדי שיהיה לה תירוץ לא להיכנס לעזה.....? אם כל כך רוצים להיכנס לעזה, למה לא עשו את זה מזמן? לפני שגלעד נישבה? ואם המחשבה שלי נכונה, הרי שגלעד שליט שומר על השקט בשדרות, שומר על חיילינו שלא יכנסו לעזה, ומי יודע על מה עוד הוא שומר. ואם כך, למה שהממשלה תרצה לשחרר אותו? בשדרות שקט, הם לא מבלבלים ת'מוח, כך גם באשקלון ובקיבוצים השכנים, איש לא לוחץ עכשיו על אולמרט להיכנס לעזה {מה שמאד מפחיד אותו כנראה ובמיוחד לאור מלחמת לבנון השניה}, בקיצור, שקט בראש. וזה עוד יותר מחזק את ההכרח להפעיל לחץ כבד על אולמרט.

את מתחילה לחשוב נכון

יתכן שיש לגורמים מדיניים וצבאיים בישראל אינטרס להימנע מפעולה בעזה כרגע ואנחנו מחפשים אמתלות לכך. יתכן אף ששביו של גלעד מהווה את אחת האמתלות. אלא שיש אמתלות אחרות והן אף בולטות יותר ונאמרו במפורש: שקט באזור בשדרות, אי מוכנות של מערך ההגנה נגד טילים, חשש מנפגעים רבים לכוחותינו, היעדר עיתוי מדיני מתאים והיעדר עילה מיידית שתצדיק פגיעה חמורה באוכלוסייה אזרחית תוך פעולה כזו. מנגד לחמאס בטוח יש עניין למנוע פעולה של צה"ל בעזה, עבורו זה עניין קיומי. לכן למרות שאיני פוסל על הסף את הרעיון שלך נראה שזה לא המקרה. בכל מקרה צריך להבין שלחץ על אולמרט לא יעזור מכיוון שהאינטרס הקיומי מצד החמאס לא יאפשר קיום עסקה בשום תנאי למעט ערבות להמנעות מפעולה של ישראל נגד החמאס. אם ניתן ללחוץ על אולמרט להבטיח לחמאס ערבויות כאלו אז הדרך לעיסקה פתוחה.

dariayaari

New member
בוא תנסה לחשוב מזווית אחרת

לו היינו בוטחים בראש ממשלתינו, היינו יודעים כי אדם ערכי הוא, בעל שיעור קומה, הרי שלא היינו משמיעים את קולינו. היינו בוטחים בו וסומכים עליו שהוא עושה הכל למען חזרתו של גלעד. אבל מה קורה? מצב אבסורדי לחלוטין !!!! אנחנו לא סומכים עליו בשיט !!!! המשפחה האומללה שסמכה עליו, מגלה לאחר שנתיים שהוליכו אותה שולל !!!! בארץ כתוב היה היום: "זו תהייה הפעם הראשונה מאז חטיפת שליט שבה תוצג במו"מ הצעה ישראלית". אז הלא תבין למה הדברים מתגלגלים כך? ועל מי בדיוק אתה סומך? ולמה פתאום עכשיו מתעורר מישהו בממשלה, יושב ושוקד על הכנת רשימה? מה קרה?

אני אגיד לך מה לא קרה

לא הופעל לחץ ציבורי מאסיבי לשחרור גלעד. אז למה זה קורה עכשיו? נראה שיש לכך סיבות טובות מאוד הקשורות לדינמיקה של המשא ומתן. איני יודע מה הנסיון שלך במשאים-ומתנים מורכבים, אני מודה שהנסיון שלי עצמי אינו גדול, אך מספיק כדי לדעת עד כמה איני יודע. את משחקת קלפים? פוקר? אני שואל ברצינות, ואנא אל תעני לי שגלעד אינו קלף או משחק כי זה זה לא מה שאני מתכוון אליו. אני מתכוון ליישום מוצלח של אסטרטגיות משא ומתן. לחילופין אנא אימרי לי - האם רכשת נכס יחיד כאשר כל פרוטה וכל סעיף קריטיים עבורך? אם כן, מתי התמקחת על המחיר ומתי הגשת הצעה משלך? מתי הנחת לצד השני לרדוף אחרייך ומתי רדפת את אחריו? שוב אני אומר - אלו אינן השוואות למצב של גלעד אלא נקודות להבנה של תהליכים במשא ומתן מורכב שיש לו השלכות קיומיות לצדדים.

dariayaari

New member
אתה לא מתייחס לעניין חוסר האמון

של העם במנהיגיו, שזה שורש הבעיה.

זו בעייה חמורה מאוד

אני בהחלט מזהה שבר עמוק באמון בממסד בכלל. השבר מגיע גם מכיוון הכתומים שנשברו בהתנתקות וגם מכיוון שכבות אחרות שנשברו עקב המלחמה הכושלת. לדעתי זה קשור גם לירידתו של שרון מהבמה - אחרון המנהיגים של הדור "ההוא". אבל חוסר האמון של העם במנהיגיו לא גורם לממשלה ושאר הגורמים לתפקד פחות טוב בעניין שחרור גלעד. חוסר האמון של הציבור בכך שאנחנו לא מגבים את הנהגת המדינה שלנו אלא פועלים נגדה במקום איתה. מה לעשות, היהודים תמיד מיהרו לפרוח באופטימיות יתר וליפול בקלות לתוך מרה שחורה. אני חושב שעלינו לזכור שהתמונה אינה שחורה כפי שאנו מציירים לעצמנו ושלפעול נגד עצמנו זו ודאי לא אופציה שתקדם אותנו למקום חיובי.

יונה1

New member
אם לא הייתי בטוחה שלא

אז הייתי עוד מתחילה לחשוד ש"ראובן" אינו אלא שם קוד של תורני המחלקה היהודית של השב"כ שתפקידם לנסות להפריע להתארגנות מחאה. אני מעדיפה לא להאמין שהתחושה הזו נכונה, אך ורק מתוך התקווה שלי שבמחלקה הזאת יושבים אנשים יותר חכמים מ"ראובן". דינה, אז סתם כחומר למחשבה אני מצרפת ציטטה מדברי יונה באומל : "אם היינו טוענים לפני 20 שנה שממשלת ישראל הונתה אותנו, אף אחד לא היה מאמין. עכשיו, כשכולם רואים מה עושים למשפחת שליט, אתם בטח יכולים להבין על מה אני מדבר" - כך אומר הערב (יום א') יונה באומל, אביו של החייל זכריה באומל, מנעדרי קרב קרב סולטן יעקוב במלחמת לבנון הראשונה.

יצא לי להכיר את יונה באומל

כשהוא רץ למועצת עיריית ירושלים יחד עם יהורם גאון. יהודה וקסמן אבא של נחשון ז"ל היה במקום השני ברשימה כמדומני. אומרים שאין אדם נתפס בשעת צערו. צערו של יונה באומל מתמשך זה 20 שנה. נראה שצערך מתמשך עוד יותר, אחרת מהיכן כל המרירות הזו? מהיכן השנאה למדינת ישראל ומוסדותיה? לכל מי שאינו מיישר איתך קו?

dariayaari

New member
אוי, אוי,

יש לך טקטיקה של אדם לא ישר. ומה עושה אדם לא ישר? הוא קורא את כל הקטע, מתעלם ממה שאינו יכול להשיב עליו, מתעלם מהמסר המרכזי, לוקח מה שיכול להתמודד איתו, ומגיב עליו. ומה לעניין פה שהכרת את יונה באומל???????????????? ומה לעניין פה שיהודה ווקסמן היה במקום השני ברשימה????????????? אינני יודעת מי אתה, בכל מקרה אתה מצליח לעורר את חמתי להשחית. למה? כי אתה אדם לא ישר, אדם שיש לו מילים למכביר לתעתע במי שמתרשם מזה, אדם שכותב באריכות ולא אומר כלום. אינך חותר לאמת ראובן ירושלמי. אינך חותר לאמת. ומה עוד אתה עושה למען גלעד שליט????????????? האם חוץ מאשר לכתוב פה, ואני מאמינה שבעוד פורומים, את דברי ההבל שלך, האם הרמת את עצמך ולו פעם אחת והפגנת? ואם אינך מזדהה עם עמדתינו, יש לך את האפשרות לקיים הפגנת נגד. אבל מה פתאום שתקום מהכסא. וכמו שאמרתי קודם - הצלחת לעורר את חמתי להשחית.

את צודקת דינה

אם איני כותב את האמת שלך הרי שאיני חותר לאמת ואיני אדם ישר. אם איני מתיש את עצמי בתשובה לכל טענה קונספירטיבית הרי שאני מתחמק. אם איני מוחה נגד המדינה ומוסדותיה איני בעד שחרור גלעד. אבל את יודעת מה? יש משפט יפה שאומר "הפוסל במומו פוסל". ראי את התגובות האחרונות שלך אלי - היכן ענית בהן לעניין כפי שאת דורשת ממני? האם אכן את חותרת אל האמת? אז מדוע ניתוח של תהליכים ודינמיקות במשא ומתן מכעיס אותך כל כך? להיפך, אם חתירה אל האמת היא עניינך אז היה עלייך לשמוח שיש לך הזדמנות לבחון את האמת מעוד כיוון. ואולי אתם טועים בהתקפה על מוסדות המדינה שלכם? אולי אתם עושים את הדבר שהכי קל לעשות - לחפש את המטבע מתחת לפנס ומתרגזים כאשר משקפים לכם זאת? אולי חמתך עולה להשחית כי אם תעני על התשובות שלי יתעורר בך ספק באשר לכיוון הפעולה, וזה כל כך קשה לחוש חוסר אונים ולא לעשות כלום? דברי הבל??? דיברנו על כך שישראל מגישה עכשיו הצעה הצעה משלה למשא ומתן. שוחחנו על המשמעויות והקשר ללחץ הציבורי שאתם בעצמכם כותבים שכמעט אינו קיים כרגע. איך פתאום פטרת הכל ב"דברי הבל"? רק משום ששאלתי על הנסיון שלך בהבנת תהליכי משא ומתן? בגלל ההאשמות הקונספירטיביות של יונה? פשוט עצוב.

יונה1

New member
שוב מתחילים עם הניתוחים הפסיכולוגיים שלי?

ראובן, שאזכיר שוב לכולם את היסטריית ה-50 הודעות ביממה שלך? הודעות היסטריות ביותר ששמות נרצחי הטרור צורפו אליהן? העובדה שאני מכירה את נושא השבויים והנעדרים של ישראל לא עושה אותי ל"מרירה", אלא לבקיאה. הרי סיפורו של באומל מצער אותי לא פחות ולא יותר מצערך שלך על בנו. יתרה מזאת, העובדה שגם חקרתי וגם למדתי תהליכי קבלת החלטות בישראל לא הופכת אותי למרירה ושונאת המדינה ומוסדותיה, אלא לאזרחית טובה יותר !

זה לא ניתוח פסיכולוגי

כולם יכולים לראות שאת מלאה גם במרירות גם בשנאה כלפי מוסדות המדינה. הניתוח הפסיכולוגי הוא השאלה מדוע זה כך. אז באמת, מדוע?

יונה1

New member
שיכנעת אותי!

אם כולם רואים ואומרים, זה כבר משהו אחר. מי אני שאתווכח עם כולם?

כמה פשוט לענות תשובה ישירה

משהו כמו "איני שונאת את מדינת ישראל" "איני בזה לציונות" "איני נמנית עם השמאל הקיצוני" אבל את לא תאמרי דברים כאלו לעולם נכון? איני מאמין שאינך מוצאת טעם לענות תשובה ישירה כזו, אני מאמין שפשוט אינך מסוגלת לומר דברים כאלו אפילו כשקר לבן.

dariayaari

New member
אני מתעקשת לחזור אל חוסר האמון

מאד מוזרות לי תגובותיך. אתה אומר שהשבר החל בנפילתו של שרון. אתה לא חושב שזה החל עם עלייתו של שרון לשלטון? אתה אומר שהפתרון איננו הליכה נגד הממשלה. איך לדעתך על העם לנהוג כאשר הוא מבין שהוא מרומה? האם לא בגלל אותו "עם היסטרי", ציפי לבני נקיית הכפיים גורפת קולות? האם אין חשיבות לקולו של העם? האם אולמרט לא התפטר בגלל שהעם מאס בו? האם העם צריך לשבת מנגד כאשר חייל יושב בשבי ולא נעשה דבר על מנת לשחררו? האם רון ארד היה נעדר היום לו העם היה רוקע ברגליו, אז, בימים ההם? ידוע לי שמכל מה שכתבתי פה, אתה תתפס ל-"לא נעשה דבר על מנת לשחררו". אינני צריכה להיות בקיאה במשאים ומתנים, זה לא תפקידי. אני כן צריכה לגלות אחריות כאשר חייל שלנו יושב בשבי שנתיים יותר מדי. כאשר אני קוראת בעיתון הארץ שזו הפעם הראשונה שישראל מגישה רשימה....... למה אדם שנתפס בשחיתות איננו יכול להיות ראש ממשלה טוב?

דווקא שאלותייך נראות לי מוזרות מאוד

לא הבנתי מדוע לדעתך השבר באמון הציבור החל עם עלייתו של של שרון לשלטון. דווקא הוא היה גיבור מלחמה, דמות אבהית ש"תסדר הכל". המוהיקני האחרון. שרון נשאר אהוד על ידי הרוב גם אחרי לכתו, אחרת איך את מסבירה את הבחירה של אולמרט תוך היאחזות ב"דרך שרון"? אולמרט הרי לא היה מצליח להיבחר בזכות עצמו לעולם. התמיכה בו אישית הייתה אפסית. לא הבנתי אם את בעד או נגד ציפי נקיית הכפיים? האם התמיכה בעורכת הדין נסיכת הליכוד שמדברת יפה אך לא הנהיגה מעולם דבר - לא מוכיחה שהעם היסטרי? או שאם איני מתלהב מציפי אז דעתי פסולה בכל דבר ודבר? האם אולמרט הלך רגע לפני שנמצאו נגדו ראיות משפטיות בפרשות ראשונטורס וטלנסקי? מדוע הוא לא הלך אחרי המחאה הגדולה אחרי המלחמה? מדוע הבטיח ללכת רק אם יוגש כתב אישום, כפי שעומד להתרחש רק עכשיו? הרי הלחץ הציבורי היום הוא הכי נמוך נגדו והלחץ המשפטי הכי גבוה, ולא תמצאי שום הפגנה שקוראת לו ללכת! ודאי שיש חשיבות לקולו של העם. אבל מניין הקביעה שלא נעשה דבר על מנת לשחרר את גלעד? על סמך מה? על סמך זה שלא הצליחו עדיין? זה הכל? מה, החיים הם חברת ביטוח? מה, אין בחיים דברים שאינם תלויים רק בנו? ומי אמר שעלינו לא לעשות דבר כדי לשחרר את גלעד? מי אמר שעשייה עבור גלעד זה רק נגד הממשלה? בגלל שהכי קל ופופולרי לתקוף את עצמנו? בגלל שיש גרעין שונא ישראל שדוחף נגד הממשלה? היום העניין של גלעד הוא מדיני והוא משמש את החמאס כקלף להשיג מטרות שאינן הומניטריות. אני אמרתי כאן שיש לפעול כדי להפוך את העניין שלו לעניין הומניטרי דרך ארגוני זכויות אדם וצלב אדום. אבל בדוק מאותה סיבה אני מתנגד ללחץ על הממשלה - זה הופך את גלעד לנכס מדיני של החמאס ומאפשר לו לשחק במשא ומתן. את לא צריכה להבין במשא ומתן? אז איך בלי להבין במשא ומתן את קובעת שהצד שלנו הוא האשם בכך שגלעד לא שוחרר??? מה קרה לחתירה לאמת שלך? מה את אומרת - שלא צריך לחתור לאמת כשלא בא לנו? כשזה מפריע לנו במה שאנחנו רוצים להאמין??? האם אני באמת צריך לענות מדוע אדם שנתפס בשחיתות לא יכול להיות ראש ממשלה טוב? זה לא ברור? מה, את מעדיפה שאולמרט ישאר למרות השחיתויות שלו רק מכיוון שהוא מחוייב לדעתך להחזיר את גלעד? סליחה, אבל אני באמת לא מבין אותך.

קמנצינד

New member
דינה...

תעשי לי טובה. תפסיקי כבר להתייחס אל הראובן הזה. הוא כותב כאן רק בשביל לקבל יחס, ועל כן מנסה לכתוב תגובות שמעצבנות את כולם כמה שיותר. אם כולנו נפסיק להתייחס אליו- הוא יפסיק עם השטויות שלו. הוא פשוט תינוק.

יונה1

New member
קרעת אותי מצחוק

בדיוק כרגע קיבלתי במייל את הדואר החודשי מ"מרכז בגין". אם אצרף אותו לכאן תנקה אותי מהתיוגים הפוליטיים שאתה מייחס לי? האם עלי להעלות לכאן קובץ שירה שלי, שבו תווכח לדעת שאני מכירה את כל מילות המנון בית"ר, את עלי בריקדות, ו"שירי ימין" נוספים? להעביר לך צילום של מדפי הספריה שלי, שעליו ספר "המרד" המוקדש מבגין באהבה לאבא שלי? אולי להביא לך פתק מאולמרט שמספר לך שהורינו היו חברים מצויינים? מציפי ליבני? אפשר אפילו מגאולה כהן. הפתאטיות שלך שברה שיאים חדשים היום. חבל שהאולימפיאדה הסתיימה.

למעלה