מה דעתכם על הפגנת עובדי ההייטק נגד הרפורמה ("המהפכה") המשפטית?
האם זה לגיטימי לחברות הייטק לעודד הפגנות של העובדים שלהן?
הפגנת עובדי ההייטק
הפגנת עובדי ההייטק
הפגנת עובדי ההייטק
מה דעתכם על הפגנת עובדי ההייטק נגד הרפורמה ("המהפכה") המשפטית?
הפגנת עובדי ההייטק
לא יודע אם לעודד, אך מחובתם לאפשר. מדובר באנשים שתורמים מעל ומעבר למדינה. לכן זכותם להשמיע את קולם- והאמת היא, שחובתם.האם זה לגיטימי לחברות הייטק לעודד הפגנות של העובדים שלהן?
זה מי החליט? באיזה חוק זה כתוב? גם למעסיק יש חופש ביטוי.מעסיק יכול לאפשר לעובדים לצאת להפגנה, אך לא לעודד לכך (בלי קשר אם זה לטובת הימין או השמאל). מעסיק לא אמור לקרוא לעובדים להפגין, אך בהחלט ניתן לאפשר למי שרוצה להפגין לצאת להפגין.
השאלה למה אתה קורא "מעודד"?אני בהחלט תומך בחופש ביטוי לכלל הדעות (החוקיות). בזמן האישי אפשר להפגין לכל מטרה. מעסיק יכול לאפשר לעובדים לצאת להפגנה, אך לא לעודד לכך (בלי קשר אם זה לטובת הימין או השמאל). מעסיק לא אמור לקרוא לעובדים להפגין, אך בהחלט ניתן לאפשר למי שרוצה להפגין לצאת להפגין.
מן הסתם, היו עובדים שהלכו כי לא רצו להצטייר לא טוב אצל המעביד, זה בהחלט, נכנס תחת הקטגוריה כפי שכתבת של ניצול מרות.השאלה למה אתה קורא "מעודד"?
לא קראתי בשום מקום שחברה כזו או אחרת נתנה לעובדים בונוס על שהפגנה או איימה אליהם אם לא יפגינו.
אולי אם מישהו בדרגה גבוהה יבוא ויאמר ישירות לעובד שלו "לך תפגין נגד \ בעד X" זה עלול להיחשב כניצול מרות, ואז לדעתי זה באמת פסול, אבל אני לא נתקלתי במקרה כזה...
אנשים שמרגישים ״לא נעים״ זה לא ניצול מרות. אם המעסיק מתנה את התעסוקה בהתנהגות או ביטוי פוליטי כזה או אחר - זאת תהיה עבירה על החוק. אבל המעסיק שמאפשר לצאת להפגנות - לא עובר על שום חוק. שביתות הזדהות היו בארץ מאז ומעולם, אין פה שום חידוש. מערכת הבריאות הושבתה רק לפני יומיים, אז מה?מן הסתם, היו עובדים שהלכו כי לא רצו להצטייר לא טוב אצל המעביד, זה בהחלט, נכנס תחת הקטגוריה כפי שכתבת של ניצול מרות.
גם מנהל ששם יד על המזכירה שלו לא מתנה את התעסוקה שלה או קידומה בהסכמתה למעשיו, אך בין השורות כולם מבינים ...אנשים שמרגישים ״לא נעים״ זה לא ניצול מרות. אם המעסיק מתנה את התעסוקה בהתנהגות או ביטוי פוליטי כזה או אחר - זאת תהיה עבירה על החוק. אבל המעסיק שמאפשר לצאת להפגנות - לא עובר על שום חוק. שביתות הזדהות היו בארץ מאז ומעולם, אין פה שום חידוש. מערכת הבריאות הושבתה רק לפני יומיים, אז מה?
ברור לך שאלה דבר שונים, כן? למה אתה עושה דמגוגיה? האחד זה לפי חוק למניעת הטרדות מיניות וחוק הענישה הפלילית והאחר זה לפי חוק למניעת הפליה בתעסוקה, ואלה חוקים שונים שמגדירים עבירות שונות.גם מנהל ששם יד על המזכירה שלו לא מתנה את התעסוקה שלה או קידומה בהסכמתה למעשיו, אך בין השורות כולם מבינים ...
גם כאן זאת הייתה בחירה, לא חייבו את העובדים להפגין.אני בהחלט תומך בחופש ביטוי לכלל הדעות (החוקיות). בזמן האישי אפשר להפגין לכל מטרה. מעסיק יכול לאפשר לעובדים לצאת להפגנה, אך לא לעודד לכך (בלי קשר אם זה לטובת הימין או השמאל). מעסיק לא אמור לקרוא לעובדים להפגין, אך בהחלט ניתן לאפשר למי שרוצה להפגין לצאת להפגין.
מעניין לשמוע ממך נימוקים בעד הרפורמה.נחמד שבתעשיה מדי פעם מרימים את הראש מהתן ביס והמק ומגלים עניין בנושאי חברה אזרחית. אני דווקא נמנה עם תומכי הרפורמה אבל נהנה (בלי ציניות) לראות אנשים מביעים עמדה, יוצאים להפגנות ומעסיקים שתומכים בזה. אזרחות למופת.
וואו, כזה סילוף היסטוריה שיש עוד מספיק אנשים חיים שזוכרים אותה כבר מזמן לא ראיתי...הבעיה היא שמתנגדי הרפורמה טוענים שהרפורמה המשפטית תפגע בתעשית ההיטק .
וכך יוצא שעובד שלא הולך להפגין כביכול פוגע בהיטק וספציפית במקום עבודתו בצורה עקיפה, משמע אם אני לא הולך להפגין אני יוצא נגד מקום עבודתי.
ואגב לא בטוח שהרפורמה המשפטית תפגע בהיטק ובכלל בכלכלה , זה מסוג הטענות של השמאל שבלי "תהליך מדיני" הכלכלה לא תמריא, וראינו שדוקא תהליך מדיני הביא למילחמה ולמשבר כלכלי חמור בשנות ה 2000 במקביל למילחמת אוסלו שגם פרצה באותה תקופה כתוצאה מתהליך אוסלו האומלל.
מי שמסלף את ההיסטוריה זה אתה, מלחמת אוסלו פרצה בלי שום קשר למתישבים מעבר לקו הירוק , ממשלת אהוד ברק היציע לערפאת 100 % משטח יו"ש ( עם חילופי שטחים מזעריים ). הערבים לא זזו מדרישתם לקבל את כל פלסטין מהים עד הנהר ולא הסתפקו רק בשטח שח יש"ע .וואו, כזה סילוף היסטוריה שיש עוד מספיק אנשים חיים שזוכרים אותה כבר מזמן לא ראיתי...
להזכירך, הסכמי שלום של שנות ה90 הביאו לצמיחה כלכלית אדירה, ומלחמות שנות ה2000 נבעו דווקא ממדיניות של מתנחלים ותומכיהם בצד הפלשטיני (חמאס וכד׳).
אין לי פה עניין להצדיק את ערפאת, הוא חלאה בדיוק כמו כל שאר החלאות שמתגוררים בצד ההוא של הגדר. מה אתה רוצה שאגיד, שערפאת יותר טוב מהמתנחלים? לא, כולכם אותו זבל. בלי מחלחמה בלתי פוסקת אין לכם קיום, לא לך ולא לחברים הפלשטינאים שלך. לא פלא שרגע שהגעתם שוב לשלטון שוב התחילו הפיגועים הקשים. איך אחרת תצדיקו את המלחמה הבאה?מי שמסלף את ההיסטוריה זה אתה, מלחמת אוסלו פרצה בלי שום קשר למתישבים מעבר לקו הירוק , ממשלת אהוד ברק היציע לערפאת 100 % משטח יו"ש ( עם חילופי שטחים מזעריים ). הערבים לא זזו מדרישתם לקבל את כל פלסטין מהים עד הנהר ולא הסתפקו רק בשטח שח יש"ע .
הצמיחה הכלכלית של שנות ה 90 נגדעה אחרי שהתברר גודל הפרארסה של תהליך אוסלו ואחרי שערפאת פתח במילחמת אוסלו בשנת 2000, ערפאת ואנשיו עסקו בטרור ולא רק החמאס (נעיר שהיו עוד סיבות למשבר הכלכלי כמו התפוצצצות בועת הדוט קום שלא קשורה לתהליך אוסלו )
היום שבו מת השלום
מה באמת קרה בקמפ דיוויד? איך נפח תהליך השלום את נשמתו? שלמה בן עמי, אז שר החוץ, ניהל יומן מפורט של הוועידה ובפעם הראשונה הוא פותח את הקופסה השחורה המתעדת את ההתרסקות הקטלנית שהחלה בשטוקהולם, המשיכה במרילנד, הושלמה בטאבה, ומהדהדת מדי יום בערי ישראל והגדה. הסיפור המלא של מסע הנפל אל תום הסכסוך...www.haaretz.co.il
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.