הפורום - הוא בית שלנו?

rolan

New member
הפורום - הוא בית שלנו?

כל פעם מחדש, אני שואלת את עצמי שאלה, שסביר שיש עוד אנשים כאן, ששואלים אותה... האם הפורום הזה, הוא אכן בית, הוא מקום מבטחים, בו אני יכולה לפתוח את ליבי עד הסוף, לספר לשתף ולהשתתף באופן כזה שלא יפגע בי במשפחתי או בחברי? באופן אישי, עדיין לא נתקלתי במצב שכזה, אך משיחות בין חברים, אני שומעת לא אחת, כי יש חשש כזה, חשש עמוק וכבד של פגיעה כמו שציינתי קודם. מתברר כי יש כאן הרבה מאוד "מרחפים" בפורום, כאלה שבאים, מציצים ועוברים הלאה, חלקם עוצרים, מגיבים, לעיתים ללא היכרות מספיקה עם חברי הפורום הקבועים, וממשיכים לדרכם. לרוב אלה אנשים שלא מחוברים אלינו (לחברי הפורום), שוב מהסיבה העיקרית שאינם מכירים אותנו ואת סיפורנו מספיק, לעיתים הם מגיבים כמו שמגיבים ללא חשבון - ז"א לא כל כך מעניין אותם מי יקרא ואולי יפגע. אני יודעת שמה שאני כותבת כאן כעת, אינו בר פתרון, אין תשובה אחת שתתן מענה אבסולוטי ותחרוץ איך וכיצד לנהוג. אני כן יודעת, שאנחנו, החברים הקבועים כאן, חייבים לשים לעצמנו גבולות... למה אני מתכוונת?! יש כמה דרכים על פיהם אני ממליצה לחברי הפורום לנהוג בעיתות כאלה: 1. לראות מי עומד מולי - האם זהו חבר מהפורום שעליו ועל שיקול דעתו אני סומך. 2. האם זהו מישהו מוכר, שמגיח מדי פעם ובא לחרחר ריב? 3. האם אני מוכן לתת משקל למה שנאמר כאן באופן כזה שישנה את אורחות חיי ויגרום לי סבל בחיי האישיים? 4. אני מה שאני ואף אחד אחר לא יכול לערער את בטחוני, חברים יכולים להגיב על פניותי לפורום, לייעץ ולהשתתף בכל מה שקורה, אני אקח מכאן דברים כראות עיני ובאופן כזה שלא יגרמו לי עגמת נפש. כך בכל אופן, אני נוהגת וממליצה לכם בחום לנהוג כמוני. כמובן שכל אחד יכול לבחור - תמיד... שלכם

oehhe

New member
הבית שלי

בנוי מלבנים ובטון (החיזוקים בפינות עשויים מקורי עכביש) הפורום אינו ביתי, פורום אינו בית. בכל פורום משתתפים כל מיני סוגי אנשים. הרב הגדול, צופים פסיביים קוראים, לומדים, מחכימים, ללא השארת סימנים ועקבות. גם אני משתתף שקט בכמה פורומים, לכאורה מכיר את רוב הדמויות, הם לא מכירים אותי. חלק אחר הוא המשתתפים לפי עניין, מישהו שאל את עצמו שאלה, מישהו בהה בפורומים מומלצים, נקלע לפורום שלנו, דפק בנימוס על הדלת, שאל שאלה, קיבל 10 תשובות, אמר תודה והלך, עכשיו פוקד אותנו פעם בשבוע. חלק קטן ביותר הוא אותם משתתפים קבועים, הגרעין הקשה של הפורום, ממש משפחה. כולם מכירים את כולם, יודעים מה יכתוב כל אחד, במקרה כמו שלנו (פורום שעוסק במשפחות) מכירים את המשפחות. יש אף כאלה שמרימים טלפון, מברכים בחגים, חברויות של ממש נרקמות בתוככי פורומים. אבל!!! הפורום אינו שלנו, הפורום אינו ביתנו, אין לנו כל בלעדיות על הפורום. אל לנו לטעות ברמת האינטימיות שפורום זה מספק לנו, אל לנו לשכוח שאנחנו כאן המיעוט (אנחנו = המשתתפים הפעילים), כל העולם ואשתו (החורגת\חורקת) צופים בנו, חלקם מכירים אותנו מפורומים אחרים, חלקם מכירים אותנו מבית הספר, וכל נסיונותינו להסתוות נכשלים. למותר לציין כי הפורום פתוח לכתיבה לכל אחד מידידינו ואויבינו. הפורום הנו במה לתמיכה ושיתוף במחשבות ורעיונות. אמש נכשלתי במתקפה בפורום על גברת חביבה שכתבה משהו שחשבתי ללא נכון, לאחר חמש דקות הבנתי שמתקפתי זאת הייתה לא במקומה. כל מי ששילם ל מערכת תפוז (התשלום הוא בקריאת הפרסומות המטופשות אבל ההכרחיות למימון) רשאי לקרוא, כן כן וגם לכתוב כאן. רק מי שעובר את המגבלות של מערכת קהילות תפוז (ראה תנאי שימוש) תשלל ממנו הזכות לכתוב, את הזכות לקרוא, יכול לשלול רק בית משפט (הטלת מאסר ח"ו) יצא קצת מבולבל? נא לא לזרוק אבנים ולא עגבניות (3.90 לק"ג) oehhe אץ רץ לזנב בעכבישים

rolan

New member
אויייי ואני חשבתי שהבית שלנו

מחוזק בפינות בברזלים כך לפחות אמר הקבלן - לא?! אוהי אוהבת מה שכתבת אף על פי שאני מאוד חולקת על דעתך אבל לא אחזור על הכל שוב...
ועוד אחד תקבל בבית את העכבישים תשאיר בגבעה

rolan

New member
איפה אתם?.... צאו מהקיפאון

חזל"ש (חוזרים לשיגרה) אז קדימה להתפקד

רולן ואוהי

הפורום הוא מקום שאפשר להביע, להגיב, בכל דרך ובכל גישה למעט קללות וגסויות בבית הזה, אם תרצי לקרוא לו כך חיים יחד ומחלקים אהבה אך ורק אם בתנאי כמו בחיי הבית של חלק מהחברים כאן אם הילדים לא מתנהגים כמו שמצפים אז הם מסולקים מביתם לא יודעים לקבל את אופיו וגישתו של האחר יוצרים ותומכים בכנוניות נותנים להם כוח כביכול הם הוותיקות חבל יש אוירה של זיוף, והדלת לא פתוחה לרווחה רציתי להגיד שצריך לתת לכל אחד, את זכות ההבעה, והגישה ושכל אחד יבחר אם להגיב , להתעלם, לתמוך ולתקן זה שבכה, נפגע, את זה צריך להשאיר לו לדעת להתבונן, להתמודד ולתקן מקוה שפורום זה יצמח ויגדל כי כמו שהוא מתנהל עכשיו לא נראה לי שירוצו לכאן אולי ורק עד שיבינו את אופיו אהבתי את ההתחלה והקאתי את הסוף רולן ואוהי אין לי משהו אישי אליכם קחו זאת לתשומת ליבכם אילנה

יש לי בעיה עם מה שכתבת

כי זה טבעו של פורום. זו גם אחת המטרות. כתיבה חופשית, תחת שמות וכינויים בדויים (כן, אני יודעת שזה יהווה שוק לחלקכם, אבל אני לא באמת רנה...) קל יותר להעלות בעיות אישיות, וקל יותר לאנשים לכתוב תגובות כנות. אי אפשר לאחוז בשני הקצוות גם להיות אנונימיים וגם להנות מ"בית חם". זה לא אומר שזו במה להשמצות ופגיעות. (ואת כמנהלת בוודאי מסננת תגובות שכאלה) זה פורום...

yaeli4

New member
הפורום הוא לא בית

בית זה מקום חם, שאוהב את יושביו באופן מובן מאליו. שלא שופט אותם, שמחבק, שמלטף, שמוחה דמעה. בית זה לא מקום שמבקר מתוך רוע, מתוך שיפוטיות, מתוך התנשאות, מתוך תחושה של "אני יודע יותר טוב". בית בשבילי זה מקום להניח רגליים על השולחן, לשתות קפה, להשעין ראש. להתחמם, להתכרבל ולא להרגיש שמחר יכולים למכור את הסודות שלי בעבור נזיד עדשים. אני נכוויתי כבר בפורומים באופן כל כך קשה, וגם נכוויתי מחברים וירטואליים שחשבתי שהם יותר טובים אליי אפילו מחברים בשר ודם, אבל התבדיתי. ומי שניכווה ברותחין, נזהר בצוננין, כמאמר הפתגם. הפרום בשבילי הוא מקום להתרשם מחוויות של אחרים, לשתף לפעמים, בגבולות מסוימים ולא בהכול, ובעיקר, להשתדל לא להיפגע מאנשים המבקשים את רעתי. מהפורום אני יכולה ללמוד הרבה, להפנים, לקחת את מה שמתאים לי. אבל בית - הוא לא.

רציתי להגיב, להסכים ולהעיר אבל אופס

את רגישה מדי, הופכת את המילים, ונפגעת גם כשלא צריך זה הפורום היחידי שהולכים בו על ביצים אילנה

rolan

New member
אז למה../images/Emo35.gif

למה את צריכה להכניס את המסר הזה? אז ככה אילנה עד היום נמנעתי מלענות לך - שמת לב?... כן, המילים שלך, גם אם הן באות ממקום טוב, הרבה פעמים פוגעות, מעליבות ולא נעימות בכלל... כבר אמרו לך לפני, נכון? אני חייבת לומר לך משהו, בפורום הזה, חברים אנשים כמוך וכמוני, אף אחד כאן לא עשוי מזהב או ממשהו אחר... אבל יחד עם זאת יש כאן אנשים שהם יותר רגישים כמו גם אחרים, כן אילנה, רגישים.... אם צריך ללכת כאן על ביצים, נלך על ביצים, אם צריך כאן לחבק מישהו, נחבק, אם צריך לתמוך במישהו, נתמוך, אם מישהו ישתף במשהו משמח, נשמח איתו... מי שלא רוצה, לא חייב, גם את לא חייבת, את בהחלט מוזמנת להיות כאן, להשתתף בכל, אך לא בלי רגישות. לגבי המסרים של אוהי ושלי, אם היית קוראת קצת יותר לעומק את המסרים שלנו קודם, היית רואה שדיעותינו מנוגדות לחלוטין!!! ולא היית כורכת אתן יחד... אילנה יקרה אל תגזימי בבקשה, השארי איתנו כדי להשתתף בכל מה שכבר אמרנו כאן בימים ובשבועות האחרונים, אך אנא ממך, אם צריך לעיתים ללכת על ביצים, חילצי נעלייך המלכותיות ולכי בעדינות ועל קצות האצבעות כך שלא תפגעי באיש מחברי הפורום. אל תשכחי... את כאן כמו כולם וגם את במקום כזה שיכול לעיתים להיפגע, אז אל תמשכי אש....

*יערית

New member
רולן../images/Emo24.gif

רק רוצה לומר...שזה מקום מיפלט לרבים זה מקום שחולל פלאים לאנשים מסויימים זה גם גרם לנתק,להרס.. זה בידיים של הכותבים..וגם של הכחולים לדעת לעצור כדור שלג בזמן....ועם הרבה הרבה אהבה למקום{יש בך את זה רולן}

rolan

New member
יערית ../images/Emo24.gif

תודה על החיזוק! תפקידי ככחולה אכן לשמור על הפורום, להפוך אותו יחד איתכם למעין בית. זה לא בית במלוא מובן המילה, זהו מקום מפגש שיכול להיות נעים לפחות כמו בית. את עבודת השטח צריכים לעשות כולנו - חברי הפורום הקבועים. אם עוצר כאן מישהו לרגע, לשמוע לסנן ולברך אותו לדרכו הלאה, אם נשאר איתנו כי מצא את מקומו, מצויין! תודה

רולן את שואלת למה../images/Emo35.gif

כי היה אכפת לי מהפורום התאכזבתי את אומרת שנמנעת להגיב את צודקת, נמנעת להגיב להודעותיי בכללית אך אם היה לך משהו להעיר ידעת ועשית זאת במסר האישי לא אהבתי שלקחת חלק בהפגנה ואת אומרת שלא רצית להגיב אני החלטתי להגיב לשאלה שלך כי בשבילי היתה הזדמנות להביע את דעתי ולומר שלוםםםם ולא להתראות ושוב מאחלת לך הצלחה וצמיחה אילנה

עלמה 3

New member
אילנה , את חצופה ואשה רעה

נראה לי שכל היום את יושבת ובודקת מתי ואיפה יעלי תכתוב ואז את קופצת כמו חמור בראש......ומביע את ה
השלך... הבנתי את הפוונטה , יאללה תמשכי הלאה .... ותחפשי................................................................................................................ דיייי כברררררררררררר עלמה

עלמה 3

New member
כן, אמרו לי אבל אנשים טובים......

אנשים טובים באמצע הדרך......... אנשים טובים מאד !!!

rolan

New member
שוב עלמה

צריך לאמץ את אותן נקודות שהזכרתי בהודעתי המקורית, לפעול על פיהן, כך לא יכול/ה אף אחד/ת לפגוע בך או במי מחברי הפורום. גם נשימה עמוקה לפני מענה, תעזור מאוד

rolan

New member
וכדאי מאוד יעלי יקרה

לקחת את מה שכתבתי בהודעתי המקורית לאמץ ולהשתמש כדי לא להיפגע מעוברי האורח המתדפקים כאן בשער... ראינו כאלה למכביר ההרס שלהם יכול להיות טוטאלי - תלוי במשקל שניתן להם... יום נעים

למעלה