הפורום - הוא בית שלנו?

yaeli4

New member
בוקר טוב רולן, עלמתי וכולם

התעוררתי לשרשור הזה. נחמד לקרוא חוץ מכמה שורות טרוליות... אבל לוקחים אוויר, סותמים ת'אף ומדלגים מעל שלוליות בוץ. אכן, עוברי אורח בלתי קרואים, הם המחריבים בדרך כלל, אבל כאן מתגבשת לה קבוצה נפלאה ואוהבת עם כוונות טובות. לאט לאט נרגיש פה הכי משפחה שאפשר. בוקר טוב לכל אוהביי ואהוביי,

*יערית

New member
../images/Emo82.gif.....חברים,כתיבה,צורך....../images/Emo39.gif

כשניכנסתי לראשונה לעולם הורטואלי כתבתי פה כתבתי שם "התאהבתי" בעולם הזה...או אז הייתי נאיבית מאוד.. היום אני עדיין נשארתי נאיבית אבל מפוקחת
התחברתי לפורום גו"ג ועם הזמן רבים החברים שהתחלפו לי, נשרו,עזבו..ותמיד הגיע גל חדש של אנשים...הרגשתי שאני מחוברת בלב ובנפש לאנשים עם הזמן עם הסטירות,עם האכזבות,עם הסיכסוכים,עם פקיחת העיניים הבנתי שזה לעולם לא יהייה הבית שלי, קראו ליDOOR MANIT....כי שמרתי בכל משמר על "הבית" ההוא, התהפוכות שעברתי ריסקו אותי לריפצה..באמת דמעות,בכי, שמחה,אהבה לאנשים,הרצון לתת אוזן קשבת,תמיכה בכל זמן ובכל עת, המיפגשים...הם הפכו להיות החברים שלי הם הפכו להיות כמו משפחה שנייה שלי...אבל למעשה הבנתי שיש הרבה צביעות,אין הרבה אמת, אנשים מדברים...מדברים מרחרחים ריב{גם בלי מודע}, גם החלקים היפים של היוזמה,של המסיבות,של האנשים שעמדו לצידי בתקופות קשות...אבל המנורה נידלקה לי רק בתקופה האחרונה לא חשוב כמה תתן מעצמך..לא חשוב כמה תרגיש ותותר מעצמך עבור אחרים...זה אף פעם לא מספיק,לא ממש מעריכים{לא כולם חלילה} ממש לא כולם..יש בודדים על כף היד שאני סומכת עליהם בעיניים עצומות...דברים שאני ראיתי ,שמעתי,עברתי כאן בעולם הזה אפשר לתעד ואפילו לכתוב ספר. אז הנה התחלתי לכתוב בפורום חדש...איתכם...זה קורה לי באופו אוטומאטי החיבור לנפש..לנשמות הפועלות קשה לי לעשות סוויץ', אני מרגישה קרובה לחיים של אחרים..אבל במידה מסויימת חוששת לאבד שוב..לכן הצעדים שנקטתי אז היום יהיו איטיים יותר, עקב בצד אגודל.... המקום הזה עבורי נועד להוציא,ללמוד מניסיון אחרים,לתמוך, להקשיב,לתת קצת מניסיון החיים שלי,ויש בי שוב למרות שהאנשים הם שונים..יש בי חשש מפגיעה נוספת, אני כל חיי קמתי מחוזקת יותר מנפילות וסטירות בחיים, ובגלל אופיי אני לעולם לא אפסיק להאמין באנשים, בטוב ליבם,בכוונות טובות אם יש.... לגבי אנשים שכותבתים כאן פה ושם אוהי הסביר זאת הכי טוב, אנשים קוראים הודעות בשער של תפוז ואם מעניין להם הם עונים מבלי לחשוש ...אין מספיק רגש,אין חיבור בין הכותבים לאלו שכותבים פה הרבה זמן..לכן צריך לקחת זאת בהבנה,ולהתייחס בהתאם...זו דעתי כמובן
זהו בירברתי הרבה..... המקום הזה נעים לי,טוב לי,חברותי,תומך,אוהד, כואב,שמח,אהוב,והכי הכי חשוב מורכב
ערב טוב לכולם

galgalit

New member
"אז הנה התחלתי לכתוב בפורום חדש..."

אבל לא ממש הפסקת לכתוב בפורום "הישן" שאיכזב אותך כל כך... לא יודעת מה איתך, אבל אני מתרחקת מדברים שגורמים לי לתחושות רעות... סתם נקודה למחשבה

*יערית

New member
מרגישה כמו בהתחלה

לענות לאדם שבכלל לא מכירה...אז הענה לך תקראי את המסר שלי בין הדברים שוב ושוב ותביני שאני לעולם לא אפסיק להאמים באנשים ובטוב ליבם....עם כל האכזבות והסטירות כנראה שמשם אני וציחת מחוזקת ומחושלת יותר, זה מבחן החיים שלי{לנאיביות בלבד} אני אכן התרחקתי מאנשים שעושים לי רע..אבל זה לא אומר שאפקוד את מקומי בגלל קובץ אחר של אנשים.. את בטח לא מכירה אותי כך. {אלו היו 60 שניות של הסבר מעל גבי הפורומים לדברים שאמורים פעם היו להאמר בפני......חבר!}

*יערית

New member
שגיאונים../images/Emo13.gif

להאמים=להאמין וציחת=צומחת{אלוהים איך הגעתי למילה ההיא?
}

גלגלית יקרה

אני רואה בכך גדולה ,לוקחים אוויר וממשיכים,גם אם אנשים קצת פוגעים ,אחרי הכל הם בדרך כלל מיעוט,ולכן מתוך פורום גדול ורב משתתפים חביבים וטובים אפשר לבחור מי לטעמך ומי ממש לא. כל הכבוד לך יערית שלמרות שנפגעת ידעת לחזור ולהמשיך ממקום נקי בלי חשבונות ,ופשוט לשים את " הרעים" בצד. יש מה ללמוד ממך כל הכבוד.

אחשל

New member
מנסיון אישי

אני משתתף פעיל (פחות או יותר
) במספר פורומים, ומנהל פורום אחד, שעוסק בנושא מאוד מאוד רגיש וכואב. לצערי ראיתי לא פעם אנשים נחשפים בפורום, מעלים שאלות נוקבות וכואבות, נכווים ונפגעים מתגובות של אורחים לרגע (או לשבוע). מי שבא לכתוב בפורום צריך להיות מודע לבעיתיות שבחשיפה. מי שחושש להיפגע מתגובות - עדיף לו שלא יחשף. הפגיעה הכי רעה מגיעה בד"כ ממישהו שנתנו בו אמון ונחשפנו בפניו. לכן צריך לחשוב פעמיים ושלוש, לפני שמסירים את מעטה האנונימיות שמעניק הפורום. האמת היא שראיתי תופעות דומות למה שמתרחש כאן בפורום, גם בפורומים אחרים, שגם הם עוסקים בנושאים משפחתיים רגישים (פוריות למשל...). כמויות הארס שאנשים (האמת- נשים בעיקר) מוכנים לשפוך אחד על השני פשוט הדהימו אותי...

*יערית

New member
צודק../images/Emo45.gif

כמויות האקס לרוב באות מנשים, יכולתי לשתף כאן הרבה..מעדיפה להשאיר מעט לעצמי...לא בגלל שאין זה המקום פשוט נכוותי יותר מידיי... ואת האמת לא רק אתם קוראים אותי מסתבר
שגם אחרים שלא קשורים למקום ומעבירים מידע..בלהבלה בלה..מה היא כתבה פה מה היא כתבה שם..וכל הזמן מדברים ומדברים... ואני.....בשוק מדברים שנעשים מאחורי המסך לא רק מול העיניים..למדתי לסנן, למדתי לעצור את עצמי, למדתי שהעולם כאן הוא בדיוק כמו העולם בחוץ{והמהירות כאן מסחררת} הטוב הרע והמכוער!

rolan

New member
זה נכון מאוד

החשיפה מסוכנת יחד עם זאת, כדי לקבל את הפידבק הכי טוב, צריך מידה מסוימת של חשיפה, כי אחרת, יצא מבולבל. אני מקבלת מאוד את מה שכתבתם - יערית ואחשל גם אני חוויתי את החוויה בפורומים אחרים, עד כדי עלבונות אישיים. זה מה שאני מנסה לפתור כאן, מנסה שהפורום שלנו יהיה נקי מכל אלה, ככל האפשר. ברור לי שזה לא לגמרי נקי, ברור לי שתמיד יהיה מי שיכנס וירמוס ביד זידונה וחסרת רגישות. לכן אני אומרת, לא צריך תמיד להגיב, צריך לסנן... הרבה פעמים קשה להתעלם, ויש צורך להעמיד חברים על טעותם, כדי שאפשר יהיה להמשיך יחד...

עלמה 3

New member
אני לא יכולה לומר שראיתי את הפורום

כבית, אך בהתחלה מאד הלהבתי.. ומצאתי עניין פה, בעקבות הסטטוס שאני נמצאת.. וחשוב לי שהוא ימשיך להיות חמים ולבבי.. בניצוחה של רולן, שמתבלנת אותו , בהרבה רוך , רגישות ואיכפתיות... לקבועים לאורחים ואפילו לטרולים המאוסים
בהמשך נוצרו לי כאן קשרים נחמדים וחביבים , חלק יותר חלק פחות ואפילו קשר קבוע יום יומי עם הרבה אהבה , חיבה ואף דאגה מכל הלב... אני חושבת שזה בהחלט מקום שניתן בו להביע כל דבר העולה על רוחי, שקשורים לנושא הפורום עם תיבלוני חיבה, איכפתיות , תמיכה, עזרה ןלתת וגם לקבל עבורי... דרך שיתופים והעלאת נושאים משותפים שמדבים אליי.....להקיא ולבלוע צפרדעים....להתייעץ שקשה , כשכואב וכשמח. וזה כמו בחיים, מתחברים למי שבוחרים ולמי שלטעמנו ולרוחנו... לדעת לקבל ולקחת בפרופרציות. ההבדל המהותי, שלבית שלי אני לא יכניס טרולים וכפייתים ערב נפלא לכולם
עלמה

אם היתם קוראים...

לזה " הספייס " שלי -במקום הבית שלי אני בטוח שהיתה כאן הסכמה כללית בשבילי זה "ספייס" זה מקום ללמידה ,תמיכה, סיעור מוחות, חלל וירטואלי שנעים לשוטט בו ולמצא מקום קבע עם חברים שנימצאים בסיטואציה דומה. אגב עלמתי אהבתי את המשפט האחרון קראתי תגובות שהיא קיבלה בפורום אחר וקשה שלא לצחוק אההההה וכן זה מקום נעים לצחוק

rolan

New member
ספייס/חלל ../images/Emo45.gif אהבתי

אריה אהבתי את הרעיון זה אכן חלל וירטואלי במה ממלאים את החלל הזה? זאת השאלה העקרית אם במילוי החלל יש כבוד, הדדיות, הבנה, תמיכה, או לחילופין כל דבר רע אחר...? לדעתי זה בידינו - חברי הפורום הקבועים להתחבר לטוב לדחות את הרע הבנת את זה ברוך?

בשבילי זה בית

כן בית חורג ומורכב יש לי כאן המון אחים(בעיקר אחיות) אמא אמיתית אחת ואבא שעד היום אני מחפשת אותו... כן גם בבית (אמיתי) יש ויכוחים,מריבות,ופרצופים חמוצים...כן גם בבית אמיתי לפעמים אנחנו בורחים לשכנה לקפה,ולא פעם בורחים עם השכן... נכון אין לנו קירות ואפילו לא גג שייגן מפני סערה,אבל יש כאן דיונים מעניינים שיחות נפש ,חברויות ולא מעט חום. וממש כמו בית אמיתי ,יום אחד עוזבים את הקן ,ורק באים לבקר... אני חייבת להודות שמאז הוקם הפורום וגובש בפיקודה של רולן אני מוצאת את עצמי קשורה לכמה וכמה חברים/ות דואגת מתעניינת וסתם מקשקשת הרבה יותר מכמה בני משפחה אמיתיים שלי.ובאותו אופן מקבלת בחזרה הרבה יותר. אני מקבלת הרבה מאד עידוד יחס חום ואהבה ובשבילי זה ממש בית. אז בבקשה מכולם ,לקחת הכל בפרופורציות ולשמור על הנקיון.... יאללה תכינו את הכוסות כי היום מרימים כוסית לחיים

1נתי 1

New member
הבית הוירטואלי שלי

בשבילי זה בית אמנם וירטואלי - אבל בית יש קפה יש עוגות יש צחוקים והומור ויש דיונים על בעיות החלפת דעות ורעיונות תמיכה אפילו שהיא וירטואלית בסך הכל חדשה בנושא הפורומים הגעתי בטעות ו.....התמכרתי מגיעה מהעבודה חולצת נעלים ופותחת את המחשב קוראת , עונה, לפעמים צוחקת לפעמים מזילה דמעה ממש כמו בבית
ונכון, האנונימיות מאפשרת לחשוף דברים שלא היינו מרשים לעצמנו לחשוף בנסיבות אחרות כי הבית קצת פרוץ אבל למרות הכל - אוהבת לחזור הביתה

rolan

New member
הבית פרוץ

ואין בו קירות הוא משמש כמו תחנת מעבר לחלק מהאנשים וטוב שכך... אך יש כאן גם חברים קבועים שמטפחים ושומרים על הפורום שאכפת להם מה מרגישים האחרים ואם כואב הם עוזרים להרגיש קצת יותר טוב ותודה לך נתי שאת איתנו הבאת לנו באמת קצת מחומה של עיר הנופש

למעלה