הפורום - הוא בית שלנו?

rolan

New member
סיכום ביניים

עדיין מוקדם לסכם נושא כל כך מורכב. אני רוצה לעשות מן סיכום ביניים שיתן לנו עוד זויות ראייה על הנושא ועל מה שמרגישים כאן חברים שלנו, כאלה שנמצאים יום יום, כל היום, וכאלה שמציצים לרגע, ונעלמים. קראנו לפורום בית ספייס/ חלל וירטואלי פורום ועוד מהתגובות של כולם ניתן ללמוד איך וכיצד יש לנהוג כדי להפוך את הפורום למקום מפגש חם שיזכיר לנו ולו במעט בית. המקום שלנו, הספייס הזה... נוכל להפוך אותו בקלות רבה למה שנרצה... זה בידינו ולא בידיו של מי שמגיח ונעלם... כדאי לחשוב על כי רק כך נוכל להמשיך יחד ולשרוד את המציצים שבאים להחריב גם אם אין זו כוונתם. יום נעים לכולם

בונוסית

New member
רוצה להוסיף....

מסכימה מאוד אם ה"כללים שכתבת" רולן. אם בוחרים להפגע נפגעים. צריך לשים לב למה ולמי מתיחסים. אבל את זה כבר אמרו.. רציתי להוסיף משהוא שמאוד מכאיס אותי לפעמים- הפורום הזה הוא המקום היחדי בעולם (לפחות בשבילי) שבו אפשר לקחת אויר ולדבר באופן חופשי על רגשות ותחושות ודברים חיובים וגם פחות ... לקרא לילדים "מגעילים" "אנדרטה וכו'.... בקיצור לדבר חופשי. הרי זה ברור שמכלול הרגשות שלנו כלפי אותם ילדים הוא מורכב הרבה יותר מאותה הודעה בה כתבנו כמה הם "בלתי נסבלים"... זה ברור שזה לא הדבר היחידי עלו בנויה מערכת היחסים. אז אנא- חברי לפורום שפו מגיבים- אל תתחסדו וישר תרצו כמה זה לא מוסרי לדבר ככה על ילדים, כמה הם רגישים ואנחנו המבוגרים..... הרי את זה אנחנו יודעים. תנו לפורום להיות מקום מפלט. מקום בו אפשר לדבר ולפרוק רגשות.

rolan

New member
זהו בדיוק../images/Emo70.gif

העניין.... עליו אנחנו מנסים כאן להבהיר ולהשאיר, כדי שכולם יוכלו לכתוב כאוות נפשם, ללא חיצי ביקורת ורעל... ואף אחד, אבל אף אחד, בוודאי לא בפורום (גם מתוך רצון טוב...) יוכל לשפוט אם אנחנו הורים טובים, ראויים ואוהבים...

*יערית

New member
בוקר אור ../images/Emo24.gifונפלא לכולם../images/Emo39.gif

יודעים חשבתי ביני לבין עצמי על הדברים שנעשים כאן, שם ובכל מקום..חושבת על המושגים ועל התוויות שאנו מדביקים לאנשים כי....נפגענו..כי נעלבנו.. כי הדברים שלהם מכעיסים...כי הם לא לרוחינו.. כי הם חושבים שדעתם ודרכם היא הטובה ביותר.... בוא נעצור לרגע ונחשוב.....האם יש ביננו טרול? לעניות דעתי ומניסיוני אין ביננו טרול, אולי יש כעס גדול על תגובות מתנשאות,תגובות שרחוקות מהמציאות,על תגובות שנאמרות בצורה לא עדינה ונעימה לאוזנינו....אך מעצם הכעס והתגובות החריפות אנחנו דוחקים אדם החוצה...לא נותנים לו את הפינה שמגיעה לו כמו לכולם ב
הזה.... הרי אנחנו לא יכולים לומר למי לכתוב ולמי לא נכון? אנחנו יכולים להיות מאופקים ולבקש מאותו אדם שחוזר בטעויות {כשהוא חושב שהוא לא טועה..הוא חושב שהוא עוזר....} לשקול את תגובתו אלינו כי זה יגרוף כעסים. אישית אני מרגישה רע עם זה...למה? כי דחייה חברתית זה הדבר הכי קשה לאנשים,ולי בפרט זה לפעמים מוריד את הערך העצמי את הביטחון,הדחייה קשה לאותו אדם שמקבל אותה..אני בטוחה שהוא לא ממש ישן טוב בלילה כי אלו דברים שמציקים לעיניים ולכוונות שהיו בו..אולי הוא לעולם לא ישתנה ותמיד תגובותיו יהיו כאלו...צריך ללמוד לסנן מה מתאים לנו לשמוע ומה לא מתאים.... ואני....באמת אוהבת את האנשים כאן, אוהבת את הרגישות,הפתיחות,החיבוק,העידוד, הפירגון,התמיכה.....אך מה שקרה אתמול ובכלל בלי שום קשר לX אדם אותי מקרקעים. יש כ"כ הרבה אנשים שקשה לי לקרוא את תגובותיהם בכל מיני פורומים שאני כותבת...אני בטח לא אמנע את נוכחותם שם, אני פשוט מתחברת רק למה שמתאים לי...אבל לא אראה לא עד כמה הוא בילתי נסבל ובילתי רצוי...פעם עשיתי זאת בעברי.....וזה עלבון, שלי היה קשה לסלוח לעצמי.. אבל מאז עברו הרבה מים בנהר. מקווה שהדברים שלי הועברו אליכם בנועם והבנה{כי אני והבעה בכתב רחוקים לפעמים אחד מהשני}מציעה לאילנה לא לברוח, לא להעלם אם המקום מתאים לה מבחינת הסטטוס... אבל יש לקחת בחשבון איך לומר ולמי לומר דברים בלי לעלות כעסים וריבים...כי כולנו יודעים לקרוא בין השורות.
יום מקסים לכולם

יעריתוש בוקר אור ומקסים לך

נראה שלא ישנת טוב הלילה,למה לא נתת סימן? היתי יושבת לידך ומרגיעה... בסך הכל היית צריכה לקרוא לי מהחדר השני....... אני בהחלט חושבת כמוך ,יש לנו את השליטה לדלג ולקפץ על הודעות שלא לטעמינו,יש לנו בהחלט את השכל להחליט מה תורם? ומה לא ,לנו ולכל אחד בנפרד... הבעיה מתחילה כאשר את הופכת לסדין אדום. בהתחלה את מבקשת באופן עדין ומתחשב,רומזת בצורה סבירה ,בהמשך מבקשת להתעלם,אבל לפעמים הצד השני לא מוותר על זכותו לחופש ביטוי. נכון שיש כאן זכויות שוות לכולם,ועל כך כ ו ל ם מסכימים(תודה לאל),אבל הדיון כאן על הדרך ועל רגישותם של המשתתפים. כאשר הנימה פוגעת, מקוממת, או שיפוטית ,היא גוררת תגובה,לפעמים התגובה חריפה וקשה ואולי פוגעת אבל היא תגובה......על. צריך לזכור שישנם כאלה שבשבילם דחיה היא מזון לנפש ולנשמה ,והם יחפשו בכל מקום כדי לקבל את המזון הזה,אנשים כאלה בדרך כלל לא משתנים,והתעלמות לא עוזרת,כי דחיה זה מזונם והתעלמות זאת דחיה. מי ייתן ונלמד להבין ולקבל או להתעלם...כל אחד לפי יכולתו....

yaeli4

New member
יערית מקסימית וחכמית../images/Emo22.gif

אני מסכימה מאוד עם מה שכתבת אבל יש לי הסתייגות אחת. אנחנו קוראים בשם "טרול" לאדם שבא לחרחר ריב ולהרע. אי אפשר לצפות ממי שנפגע באופן אישי, כי גם פונים אל הנפגע באופן אישי, לא להגיב כלל. לנסות להתחבר למה שמתאים לך, זה נכון לחלוטין, אבל מה תעשי אם אותו אדם, באופן אישי פשוט לא מניח לך!!!אותו אדם פוגע, רק רואה אותך מופיע בפורום, וישר משלח בך חיצים ופונה אלייך בשמך הפרטי, אפילו, ללא הסתרות, כאילו שהוא סדין אדום לעיניו של הפוגע. זה רוע לשמו!!! רוע אני ממגרת מתוך חיי. לרוע, אין מקום בחיים שלי. אני מסננת רוע. את יכולה להיות תולרנטית וסובלנית עד קצה העולם, אבל אם הצד השני ממש שם לו למטרה לשלח בך חיצי רעל, לא תוכלי לעשות דבר. זהו. אמרתי את שעל ליבי.

oehhe

New member
הוצאת לי את המילים מהפה

יערית, יופי. oehhe פותח את הפה ומגלה רק לשון ושיניים (וכמה סתימות) מילים, איין!!

rolan

New member
פותחת את הפה בפעם האלף

תודה יערית, יונה, יעלי ואוהי כולכם יחד ולחוד אמרתם מילים יפות, חשובות וגילתם שיניים צחורות
. יש לי בעיה אחת קטנה עם מה שנאמר על ידך, יערית, אני ממש לא חולקת עליה, נדמה לי שאמרת אותה בין השורות, אני מבקשת לחדד... את נושא הפגיעה וההתעלמות! נכון מאוד, אפשר לכתוב כל דבר בוודאי שדברי נעם מתקבלים בצורה קלה יותר, אך יש להבדיל בין מי שמבקש להגיב בתום לב אך נפל בדרך למקום של פגיעה שלא בכוונה, לבין מי ששולח מסר פגע ומעליב מראש - והמבין יבין... נראה לי שמיותר לדון בנושא, מי שירצה להיות כאן כי מצא כאן חברים, יהיה, מי שלא - לא... ביקשתי מהאנשים לנהוג בהגינות האחד כלפי השני מתוך מטרה לשמור על שפה ונעם הפניות, אף פעם לא סולק כאן איש, להיפך... כדאי לקרוא שוב את המסרים כולם. יום נעים

oehhe

New member
1001

הפעם האחרונה. האמת שדי נמאס כבר לדון בכל האיכס הזה. ברם אולם, נדמה לי שכל ההבדל בין הגישות נובע מההבדלים בהבחנה, מי פוגע בזדון ומי פוגע בשוגג. אני לא חושב שמישהו כאן פגע בזדון, כן כן, אף אחד לא!!!! גם אם נאמרו דברים שהצטיירו לאחדים מאיתנו כמו זדון, אני מאמין בתום לבי הזקן שהאדם ששחרר אותם לחלל הפורום לא התכוון לזדון. כמו שיש הבדלים בין איך שאנחנו כותבים, יש גם הבדלים בין איך שאנחנו קוראים. אני את שלי סיימתי וגם גמרתי. אני קורא לכל אותם שנדחו כאן מעל גבי הפורום (נדמה לי שרק בנות חווה) לשוב אלינו, לעשות מאמץ נוסף לעדן את שפתן, לקרוא בשנית לפני שיגור ההודעה, לחפש היכן נאמרה מילה פוגענית ולהחליפה במילה מלטפת. דיי! אמר oehhe ונדם

אוהי אתה גדול ותום ליבך הזקן חכם|לב

הצצתי קודם בדברייה של יערית התלבטתי והחלטתי להגיב והיה לי הרבה וכתבתי סיכמתי והכל נמחק אומר ובקצרה ומתומצת לעולם לא קללתי, לא התבטתי בגסויות, ולא היו לי כוונות לפגוע, לרדת, להרע, להתנשות (לדעתי זה בטחון) לזלזל, וכו' כפי שתוארתי כאן הבעתי דעה לפי ראות עיני ודרך גישתי לחיים לא פעם התנצלתי ובקשתי מראש לא להיפגע ובחרו כאן אחדים להפגע אינני רואה כדברייה של יערית כדחוייה אני מקבלת ומבינה ומפרידה בין התנהגות לנפשו של אדם אהבתי ועדיין אוהבת אותכם ואת הפורום הזה , אך לא מקבלת את הלחץ שאשנה את גישתי יש לי הרבה מה לומר אך עייפתי כי כתבתי כבר קודם ונמחק רק אומר שחבל שכך פרשתם את דבריי חבל שנפגעו אלה שבחרו להפגע מאחלת לכולכם שתגיעו ומהר לתבונה ולשלימות איתכם ותבינו אולי שגם הגישות משתנות ולא כמו שהיו קודם לכן מה שרואים מכאן לא רואים משם שום דבר לא מקרי גם זה הנושא, מקום להתבוננות כמו כן גם נוכחותי מקוה שאת המסר שלי העברתי, כפי שאתם לי תודה שמספיק היה אכפת לכם לומר לי את אשר בליבכם אילנה באהבה ובהתבוננות מגיעים לשלימות

*יערית

New member
אילנה...

למה את חושבת שאנשים כאן לא הגיעו לתובנה ולשלימות? מי מגיע לשלימות?כל החיים אנחנו עובדים על זה אין רגע שבו נעמדים ואומרים די...כל החים בית ספר אחד גדול, בכל פרק של החיים שוב לומדים ולומדים... לא מתכוונת לריב איתך...אך הדברים שלך נאמרים בצורה של"אני המורה..ואתם התלמידים...מה שאני רואה מפה יש לכם עוד זמן לראות" מה את רואה משם שלנו קשה לראות?מצטערת אבל יש בי הרבה תובנות והיד עוד נטויה כל החיים ..אני רואה מפה מה שאני רואה לא יכולה להכניס אנשים תמיד לתוך העיניים שלי... אבל עם אני כן רוצה..לעולם לא אכניס אותם לנישה של "תלמידים חדשים של החיים"...

rolan

New member
לאו דווקא

תוכן דברייך, אילנה, מקומם. גם ההתגרות שלך בסגנון רציתי לענות אבל אופס למה אופס? רוצה לענות? תעני אבל למה ההתגרות?... את מקובלת כאן כמו כל אחד אחר, כבר כתבתי כאן, אתמול. אך ההתגרויות שלך, והסגנון (כפי שיערית הגדירה נכון), מקוממים עליך את האנשים. על כך ניסיתי לשים את הדגש!!! מבינה?

יערית תודה על השאלה../images/Emo140.gif

יערית טוב שהפנית אלי בחזרה שאלה ואשמח לענות לך בדרכי אבל אני חייבת שוב לעצור ולראות לך שגם את עכשיו חיפשת לקחת את דבריי ולפרשם ותארת אותי למורה למה התאורים והפרשנויות
משהו לא ברור, אם משהו את לא מסכימה איתו, תפני בחזרה בשאלה פשוט כדי שאוכל להבהיר, לפני שתתחילי לשפוט ולפרשן בדרכך את כוונותיי אז לשאלתך: נכון העולם הזה עבורי בית ספר ואנחנו התלמידים תמיד וכל זמן שאנו חיים זה סימן עבורי ובדרכי שיש לנו מה ללמוד ולתקן אם הגענו לתובנה והשלמה אין לנו מה לתקן ובעצם באותו הנושא אין לנו ובנו אי הבנות והסכמות אנסה להסביר למרות שאני טובה יותר בלדבר מאשר לכתוב לדוגמא: הנושא הרגיש - הרגישות שלנו לכל אדם יש רגישות בנושא אחר או בכמה נושאים מדוע אנחנו רגישים אליו? למען הדוגמא קחי לעצמך נושא שמקפיץ אותך מאז ילדותינו או באורח חיינו אנשים ההורים, המשפחה, חברים, בן זוגינו הפנו אלינו כעסים (של עצמם) אבל אמרו זאת עלינו תארו אותנו כך, וכל הזדמנות זרקו עלינו את תאורם על התנהגותינו אם הזמן והשנים הפנמנו את התיאורים ויצרנו בתוכנו "אמונה" לא הסכמנו אך האמנו שאם כולם אומרים אולי יש בזאת משהו ואני שבכלל אולי לא מכירה מספיק, באה עם גישות שונות מזכירה ולגמרי בלא יודעין את המשפט הרגיש שלך באמונתך שבתת מודע ומעוררת התנגדות איתך ואת שרוצה לצעוק אני לא כזאת מביעה את רגישותך ובעצם את זורקת אש כדי להגן על חולשתך מקווה שעד כאן מובן כזו פלוסופיה שלמה בנושא ההשלמה, שלימות: זה תהליך שאדם צריך להגיע אליו אולי רק אחרי כברת דרך להכיר את חולשותיו, לקבלם, כלומר להשלים איתם ללא אה... רגישות, פחד, בושה וכו' לדוגמא: לגבי כתבית ואכתוב עם שגיאות כתיב והיו כאלה שהיה חשוב להם להצביע, ולהדגיש זאת בקול רם יכולתי להפגע , להסתגר, להגיד לעצמי אני טפשה, וכו' אבל מאחר ואני קבלתי זאת אצלי הבנתי את חולשתי, "השלמתי" עם זה ברגע שהגעתי להשלמה בעצם נטרלתי כל דרך לפגיעות וזאת הדרך שעלינו כולנו לפעול להתבונן בעצמנו בחושותינו להכיר אותם ללמוד אותם ללמוד לקבל אותם עד שמגיעים לשלמה לכן כל פעם שאדם נפגע יודעת אני שבעצם יש משהו בגו הבחירה להיפגע זה שלו כי סליחה על הביטוי אם אומר לך "זונה" שאת יודעת שאת לא את תגידי עלי טפשה ותעבירי את העניין לא תפגעי ממני אולי תתאכזבי ממני כחברה שכך מתבטא מקווה שהבנת קשה לי מקוה שהצלחתי להבהיר את שאלתך וכדי להבהיר יותר אינני חושבת שאני יותר חכמה מכם פשוט בנושא הספיציפי הזה שמעתי את רוב הדעות והכוונה היתה לגבי הנושאים המדוברים שוב תודה על השאלה ומקוה שהורדתי ממך את החשש שזלזלתי כאן בכם קראי שוב את המשפט שהולך איתי (למעטה) כשאדם אוהב את עצמו ומקבל אותו יוכל להתבונן ביופי שבו ללא ערעורים היתה כאן משהי שהגיבה בצורה מוזרה, כששיתפתי ביכולות שלי ובאהבה שלי לעצמי היא שאלה אז מה את רוצה? אז כאן אני יענה לה אני רוצה לשתף גם בקבלה שלי עם עצמי, ואני לא חייבת לשתף רק בעיות שלי אילנה באהבה ובהתבוננות מגיעים לשלימות

*יערית

New member
אני לא רוצה לחרוג מהזמן שנותר לי../images/Emo13.gif

אבל רק הולתכ לעמוד איתך על דקויות: ביקשת שלא אפרש אותך נכון?ז"א לא אתרגם דברים אלא אשאל אותך.... אז מדוע בכל פעם את מפרשת דברים לפי עינייך ולא שואלת את אותו האדם שכותב למה הוא התכוון
את מייד מביאה את הפרושים ,את הרצון שלך להראות דברים דרך העיניים שלך אפילו לא שואלת..נכון את מבקשת שלא יפגעו...אבל בכל זאת גורמת לפגיעה ברגשות של האנשים..נכון שמותר לכתוב הכל חופשי...אבל אולי את נכנסת לנישות שאנשים יודעים מכירים ולא קשורים לעיניין
את בהחלט יכולה לתרום הרבה מניסיונך..אבל הדרך שלך מוטעית.. את יודעת שלא רק כאן היתה הבעיה בלקלוט את הדברים שאת מנסה להעביר...את משקיעה כ"כ הרבה מאמצים בכדי שיבינו ויקבלו את דברייך ואני מעריכה באמת...גם לקחת לעצמי עיצה שלך לגבי הילד"זמן איכות איתו לבד"אבל שוב הגישה שלך לא נעימה..."מחנכת".."מתנשאת" את יודעת מאיזה גיל אני שלמה עם הקפאקטים שבי
פרוייד היה אוהב אותי...הפיסכולוגיות מתות עליי, כזו מודעות עצמית אמרו לי...משתפ"ית..מבינה מה מתחולל סביבך, מבינה שיש לעבוד על דברים...לא מתנגדת...אני לא צריכה שתגידי לי שאני כך וכך...אני יודעת לא לשם כך אנחנו כאן..הן זה מתפקידו של אף אחד, והעיצות שניתנות פה בחינם ,מרצון,מאיכפתיות..צריכות להיות עם טון רגיש ואוהב....ולא:"בואו תשמעו בקולי...תצאו מאושרים לגמריי" ועכשיו...יאללה בלאגןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן גם אני כותבת עם שגיעות

יווווו יערית מה יהיה ?

חבל"ז איתך תגידי שתינו רואות אותו דבר? שתינו מבינות אותו דבר? שתינו יכולות לקלוט מסרים אותו דבר אני מבינה בדרך שלי, מגיבה בגישה שלי, אני מאמינה בדרך שלי את תקחי מהדברים שלי מה שמתאים לך והתעלמי ממה שלא מתאים לך מה את לא הבנת? אני לא חייבת להבין אותך אלא אם חשבתי לעצמי שדברים לא ברורים כל אחד צריך לספר סיפור חיים כדי לתת לנו תמונה מדוייקת לכן חשוב, חשוב לקחת דברים בפורופורציות כמו שאמרת הרי אנחנו כאן מתוך רצון ואיכפתיות ואני שוב לא מבינה איפה את רואה " מתנשאת " מחנכת" זו הדרך שלי ההבנה שלי אני מביעה את הדעות שלי את לא מבינה שזה בעיניים שלך, זו הפרשנות שלך אני אנצל את ההזדמנות הזו אולי אראה לך עוד משהו ואת לא חייבת לקבל ומקווה שלא תראי בזה התנשאות או מחנכת זה בתבונתי היא לא חייבת להתאים לך סיפור קצר מהעבר הרחוק באחד המפגשים שהייתי נתבקשתי לבחור משהי שאנני סובלת אותה כלומר שמעוררת אצלי התנגדויות אני קלטתי משהי שמזה הרגיזה אותי העלתי לי את הדם לראש לאחר זמן לא ארוך לאחר שיחות והכרויות גיליתי שהבחורה הזו קופי שלי, זה היה בשבילי הלם בעצם מה שראיתי אצלה את מה שאני לא אהבתי אצלי הרי איך אנחנו יודעים מה טוב ומה לא נכון זה קשור לאנונות שלנו עם עצמנו ונושא ההתבוננות אין לו גיל וחוכמה ככל שאנו גדלים אנו נתקלים ולא במקרה באותם נושאים שעלינו ללמוד להתבונן ולתקן נושא הטונים את לא יכולה לשמוע אותם את רק קוראת אותם זה עוד מקום של פרשנויות וגם אם נגיד שמעת את קולי מה זה משני תתייחסי למסר מתאים לך קחי ולא התעלמי אני רוצה גם לספר לך (שוב זה מצניעות לא מהתנשאות) יש לי חוג נשים בשם "משהו למעני" ומשלמים לי 40 ש"ח והצורך לחוג הזה ולמחיר הזה לעזור לנשים להעריך את עצמן ולהוציא את העוצמה שלהן מתוכם אילנה באהבה ובהתבוננות מגיעים לשלימות

עלמה 3

New member
WOW אילנה , מי המנחה ../images/Emo35.gif

את
ורק 40 ש"ח - זה שעה או 45 דקות.......
כמה נשים/גברים בקבוצה
או אולי זה אחד על אחד...... מעניין באיזה תורות ואמונות את משתמשת ..... עכשיו את נשמעת מעניינת .... את עוזרת לנשים ללמוד להעריך את עצמן - יפה לך , זה נשמע משהו...... ושאלה אחרונה - את עצמך לימדת להעריך
באמת יפה עלמה

avitalp

New member
עלמה, מתוקה... ../images/Emo20.gif

בשביל מה זה טוב, כל זה? אתן לא שמות
שהדיון הזה הפך לשיח חרשים? כמו שכתבה רולן בראשית השרשור - כל אחד יבחר למה להתייחס ובאיזו מידה לתת לדברים להשפיע עליו... Let go.... איכשהו מתפספסת פה השאיפה לאוירה נעימה... וחבל...

עלמה 3

New member
אפילו שהתגובה היא ליערית אני מרשה

לעצמי לדחוף את האף היפה שלי
ושוב פעם " א י ל נ ה " אני שואלת אותך ורק אותך - מה את רוצה !!! מה כל כך מוזר בזה - אני אומר לך - מה זה מפחיד אותך , נכון...... לספר מה את רוצה - מה את רוצה מאיתנו. יופי, עכשיו שיתפת אותנו בקבלה שלך ושאת אוהבת את עצמך, ואם את אוהבת כל כך אותך, למה את מתעללת בעצמך!!!! אז שיתפת ואת לא יכולה לכפות עלנו את גישתך ואמונתך..... וכן גישתך מביעה זילזול... את מדברת על התבוננות..... נו כבר תתחילי להתבונן..... תנסי לשנות ואולי תקבלי את את דברי אחרים ותנסי לשנות גישה........ אף אחד פה לא רוצה להרע לך ! וכאן אני מבקשת ממך..... תפסקי לפנות אלי.. וגם לא מסרים אישיים כמו שכתבת אתמול...... לא הגבתי בצורה מוזרה - שאלתי אותך מה את רוצה ! קפיש עלמה

למעלה