הפורום הזה מתימר להיות תרבות

הפורום הזה מתימר להיות תרבות

להוונגרים יש הסטוריה ותרבות משלהם. מי שנולד שם ולמד בבית ספר הונגרי יודע הרבה על כך. יש דברים שאנחנו יכולים ללמוד מהם, ויש דברים שצריך להוקיע. לפי המשתתפים כאן רובם היו בהונגריה רק תיירים לכן מדברים רק על האוכל.

ju100

New member
יצחק איש יקר!../images/Emo140.gif

נכון היינו תיירים בהונגריה...אבל ספגנו את חלקה של התרבות מהורינו שכמוך נולדו שם..למדו שם..ושיחקו במגרש המישחקים שם! אלא מה הורינו עם כל הטוב שספגו בתור ילידי הונגריה יצאו משם בראש מורכן לא ההיסטוריה והתרבות עיניינו אותם..אלא הרצון לצאת לברוח מהמקום שכל כך התנכר אליהם..הם כמוך הגיעו לארץ "שיקמו" את עצמם..ובנו בית..חלקם דחק זכרונות קשים..חלקם אף התעלם מהעבר...את תרבותם את ארץ מוצאם לא שכחו..קשה להתנתק לחלוטין..ועל זה גדלנו אנו! אחד מסממני התרבות הינו האוכל..אל נא תכעס יצחק שאנו מרבים לדבר על אוכל..הרי את ההיסטוריה ההונגרית לא לומדים אצלנו בביה"ס...ואל נא תכעס יצחק אם גם מרבים אנו להתלוצץ..הרי כיאה למוצאינו אנו מבורכים בחוש הומור בריא...ובסך הכל יושבת כאן קבוצה נחמדה ומגובשת שיש לה הרבה מכנה משותף..יש ביננו שמחפשים את שורשי המישפחה..יש שנהנים לגלגל את השפה ששמעו ודיברו בבית..יש שמחפשים את הטעם המוכר של מחוזות ילדותם.. יש לנו היסטוריה מפוארת משלנו..עליה נשמור אותה נטפח ועליה נשוחח מעל סיר מהביל של פפריקש צ'ירקה...

גלי®

New member
כן-כן... להזכירך, אטילה היה "אבינו"

אין ספק שהחינוך והמזג ההונגרים הגיעו משם... (שלי לפחות...) :)))))

B T1

New member
התרבות שלך מאטילה ההוני,...

המזג שלך מג'ינגיס חאן. מה הפלא שלא מבינים אותך?

ju100

New member
אבינו? אביהם!!!!

שלנו קוראים לו אברהם!!! כן יש את המזג...והפרדוקס הוא החינוך..איך זה מיתחבר? רק השד יודע.. ולראיה: התגובה המעגלת פינות שלי לעומת התגובה הנחרצת שלך!

B T1

New member
את לא מעגלת פינות....

(חוני מעגל) את סלחנית מדי אל כאלה שלא מגיע להם.

ju100

New member
ביטי..אחד ממאפייני...

סימן המזל שלי הינה סלחנות יתר...לא רוצה להשתמש במילה שעולה במחשבתי.. פורום תרבות הונגריה...חייבים לתת כבוד!

גלי®

New member
ju יקרה, אני, אחרי טונות של הודעות

בתפוז, כבר לא מעגלת פינות, לא עושה הנחות, וכבר מזמן אין לי אלוהים, כשמדובר במי שמרגיז אותי ברשת... :))))

ju100

New member
את אחרי טונות.....

אני רק בתחילת הדרך....רק אתמול היה לי פה קטע של גברת...שלא האמנתי למראה עיני...היתכן שאני נאיבית במקצת?

גלי®

New member
לילה, ביטי... נקשקש כבר היום בבוקר,

אם לא יישבו לך על החגורה של החלוק... :))))

ju100

New member
לילה טוב....

חייבת לומר..גלי..נהנתי להכיר אותך...מאמינה שעוד נפגש פה!

גלי®

New member
זה הדדי../images/Emo24.gif ... אני נכנסת לכאן

לעיתים רחוקות למדי...

למעלה