הפורום הזה מתימר להיות תרבות

vera2

New member
"הכרק בעיניים" לי גרמתה לדמעותבעיני

זכות לי להיות בקשר עם אדם בעל ערכים כאלה. כל המוסיף גורע. יום נעים ושבת שלום.
במובן ישראלי

ju100

New member
ברק בוקר טוב!!!../images/Emo104.gif

מבינה את הרגשתך לחלוטין..לא הייתה פה כוונה של איש מאיתנו (לטעמי) לפגוע ..אלא להגיב ולומר את אשר עם ליבו! בעצם היותנו והתלכדותנו פה תחת הכותרת: "תרבות הונגריה" הסכמנו שמוצאינו ושורשינו באים מאותו מקום..אולם אנו חיים פה במדינה משלנו עם תרבות משלנו..וציטטת יפה את שירה של אילנית ובו בעצם תמצית המסר! יש לנו תרבות עשירה..בחלקה כואבת, והכאב מתחיל דורות דורות לפנינו.. וכאשר לבסוף מתאסף ומתלכד פה עם..מוכה חבול וחסר..שבא מכל קצוות תבל קיבוץ גלויות אמיתי..אך טבעי הוא שיש האחזות מסוימת בתרבות ממנה בא! אולם..אין להעלות את "שמחת תרבות הוגריה על ראשינו" אלא את תרבותינו לחזק!..(דעה אישית)..מה לנו ולמשורר ההונגרי יש לנו משוררים משובחים משלנו..וכן הלאה דוגמאות! הגדולה שלנו פה תחת כותרת "תרבות הונגריה" (עם כל הכבוד!) שאנחנו יכולים לומר גם בהונגרית:עם ישראל חי!

עב

New member
אוכל ושתיקה זיכרון ושיכחה

בני הדור הקודם שותקים ומסתירים את העבר. מה שהם לא הצליחו להסתיר זה את האוכל שלהם. במקרה שלי, גם האוכל נדחק בסופו של דבר הצדה, כי המזון ההונגרי עתיר הקלוריות והשומן לא התאים למזרח התיכון והוא נשאר לאירועים חגיגיים בלבד. בעוד דור או שניים הכל יימחק, הטוב והרע. האוכל יישאר לכל היותר כזכרון אקזוטי. לכן אני עורכת את מחקר המשפחה המוקדש לשתי התחנות האחרונות בדרך חזרה ארצה: סלובקיה והונגריה. חשוב לי שצאצאי ידעו שהייתה זאת יהדות מיוחדת, שונה, שניסתה להזדהות עם המדינה המארחת אבל לשווא. למה לא מחקר שורשים? כי אני מרגישה שהשורשים שלי כאן. על הזיכרון והשכחה של ההונגרים - יהודים ולא יהודים, אתם יכולים לקרוא בעיתון הארץ היום. לבעלי עצבים חזקים בלבד. שבת שלום לכולם!!!

תנובה

כמה טוב שאנחנו כאלה כל הכבוד לך VERA את שמך בכוונה אני מדגיש באותיות גדולות כידע אין בעיברית שוני באיתות

מה דעתך, לתרום לנושא, במקום להתלונן

חוץ מזה, שלא צודק... אם טרחת לדפדף בדפי הפורום, או בדקת את הגלריה, או דברים אחרים ברקע הפורום, אתה יכול לדעת, שכתבנו כאן על ארכיטקטורה, על ניצולים מעיר PECS, על הוויקוח בהונגריה על עמדת פסל לראש הממשלה TELEKI - מי שיזם את החוקים נגד היהודים,....ועוד. אפשר לכתוב על כל דבר, שבן אדם רוצה, שחושב, שקשור לנושא, המנהל סבלני וגמיש לכל דבר... אז, במקום לתלונן, אולי תציג את הנושא, שחשוב לך!

B T1

New member
גברת עמיחי---כל הכבוד..(ויש כבוד)

תשובתך היתה מתוכננת כהלכה וברוח הפורום הנ"ל.

kropacsek

New member
אמת ויציב

עם דגש על "רוח הפורום". לא חייבים לתקוף או חלילה לצאת מייד בהטפת מוסר שמכניסה את כל השאר למיגננה - או למתקפת נגד.

דרדרית

New member
../images/Emo124.gif שמתם לב שאדון יצחק כלל

לא הגיב? אנחנו התרגזנו, כעסנו, הנושא העלה בנו רגשות מסויימים, הוא "ירה את היריה- ונעלם" מה דעתך על התרבות בפורום יצחק היקר? אנו הגבנו לדבריך. ומהי תגובתך?

סליחה שהתפרצתי בדלת פתוחה

התגובות הרבות שקבלתי מוכיחות איך שהוא שאמרתי משהו שהקפיץ את כולם. אני לא ממש מבין למה. לא אני קראתי לפורום הזה תרבות הונגריה, אולי מי שקרא היה צריך לבחור שם אחר. השאלה על מה אנחנו רוצים לדבר? על האוכל? על התיירות? סתם לספר בדיחות? או אולי למרות מה שקרה לנו, ועכשיו יום השואה לא נשכח לרגע, אבל מאחורי הכול ישנה נוסטלגיה לא להונגריות של התרבות הזאת, אלה אל תולדות היהודים במשך 1000 שנים שם. כמובן שדור חדש מעדיף להתרכז באקטואליה של האופנה והמתכונים, ופוחד להכנס למים הצוננים של ההסטוריה.

ברק 188

New member
ה..ה..הפצי לבריאות.

רבותי ההסטוריה חוזרת הפעם אני לא מתכון לחזור להסטריה.

varrose2

New member
אבא אני קוראת וליבי נכמר...

אני הבת של יצחק ואני מציצה בשקט והפעם קשה לי שלא להגיב... אבא כשבאת לארץ הבאת איתך חלק מההונגריות שלך את הדברים שקשה שלא לאהוב. אבל השארת שם דברים שאינך פוסק מלחפשם ..לפעמים ביטוי קטן יכול לגרום לניחוחות של מקום או שורה מדיקלום שלמדת בבית הספר..או אפילו גומבוצ' שאתה מחפש את האחד המיוחד שאהבת ולא מצאת מאז..אני יכולה להבין איזה ריגוש גרם לך הפורום תרבות הונגריה וכמה תיסכול כשלא מצאת שותף לחיפושים ...לאנשים כאן אין בכלל קשר לכמיהה הבלתי פתורה שלך..הם יכולים רק להמשיך להיות נחמדים ולחיות את החיים הממשים כאן בתיבול הונגרי...ואתה לא צריך לפחד להרגיש שייך לקהילה שמחבקת ואולי זה יפצה על הגעגוע .. אוהבת...

עב

New member
בפורום אפשר לדבר על הכל

אמנם מנהל הפורום מושבת עכשיו בגלל בעיות מחשב, אבל בסך הכל מותר כאן לדבר על הכל. יש מי שרוצה לספר בדיחות ויש מי שרוצה מתכונים, יש שמראים תמונות של חתולים וכו'. ויש גם פרפרים, פעם הם מספרים בדיחות ופעם דברים רציניים (אני למשל). אתם, יצחק והבת, מוזמנים להצטרף אלינו ולהעלות את דבריהם. לפעמים תמצאו שותפים ולפעמים לא. אני מתנצלת שגרמנו לכם צער.

ברק 188

New member
בת יצחק

והנה אני כבר אוהב ומכבד אותך, ולו רק מגלל אהבתך לאביך (ולא רק). אין אני מנסה לצחוק או להכאיב ולאכזב אותו, פשוט משהו לא מסתדר לנו וחבל. אם (אנחנו הילדים) כי גדלנו באותו הבית פחות או יותר. אבל הבית שלנו כיום פה!!!, ואת זה אבא כנראה לא מבין וחבל. באמת מכל הלב מאחל לכם רק אושר הבנה והשלמה במצב לטוב ורע תמתיד נשמח ותהיו רצויים בבית הזה.

orlu

New member
לדעתי יצחק מבין אותנו ואף שמח על

שעורר אותנו למחשבה וכמו כן מבין את משמעות התרבות ההונגרית עבורינו ואין ספק שלא ניחמץ ליבו כשניתקל לראשונה בםורומינו כל הכבוד לך ביתו של יצחק על מעורבותך ראי עצמך מוזמנת תמיד להשתתף בפורום שלנו את ראוייה להערכה על שכתבת ואני כעת בדרכי לבית להיות חויות מחר

גלי®

New member
לבת של יצחק, מהבת של ביטי:

קודם כל, דעי לך, שאני מעריכה אותך מאד על יציאתך להגנה על אביך... אני מניחה שהיה לך קשה למדי לצאת מהעמדה של "קוראת" ולהפוך ל"כותבת", ולא היית עושה זאת, אלא אם היית מרגישה בדחיפות העניין...
הגעגוע הזה, קיים בכל אחד מאיתנו, מבלי קשר להונגריות שבנו: אינך מתגעגעת לבובה שהיתה לך בתור ילדה, ושאין להשיג אותה יותר בחנויות, כי את מקומה תפסו בובות הברבי המפוארות? לתחושה המוגנת שלך בתור ילדה של אבא ואמא? לדרך שבה הלכת לביה"ס? כולנו משאירים מאחורינו חלקים שלנו, שהיו ולא יחזרו... חלקנו מנסים לשחזר את התחושות האלו באמצעים שונים: דרך איסוף מזכרות, דרך גלישה בפורומים שונים העוסקים בנושאים, כל אחד ומה שמתאים לו... לפעמים, לדקות אחדות, זה אפילו מצליח לנו... בכ"ז, בתור חברת פורום ותיקה, לא קל לי להרגיש מותקפת: כמו שכתבתי בהודעתי למעלה, את רוח הפורום קובעים המנהל ומשתתפיו, על כל נושאי ההתעניינות השונים שלהם... פורום טוב הוא מדיה חיה ודינמית, שאינה מתמקדת בהכרח ב"כותרת" של שם הפורום, אלא מתאימה את עצמה לרוח הזמנים ולאופי השוני של המשתתפים... להבדיל מפורומים אחרים, שבהם אפילו שרשור "בוקר טוב" עלול להמחק על ידי המנהל, כאן בפורום, לא קיימת "צנזורה" מסוג כזה, וטוב שכך... כנראה, זהו סוד ההצלחה של הפורום המסוים הזה: הוא הפך ל"בית", שבו כל אחד מה"גרים" מביא אליו את הרכב האישיות המיוחד שלו, וביחד נוצרת ה"רוח" המיוחדת ששורה כאן...

orlu

New member
גלי .בעייני הבת של יצחק חיזקה בפני

אביה את התחושות שלנו כולנו בדרך היפה ביותר אולי אני לא הבנתי אותה? לא הבנתי שהיא יצאה להגנתו,הבנתי שהיא מחדדת את דברינו ומזמינה את אביה לקבל אותנו כפי שאנו ואף להנות מעצם קיום הפורום. לא כן?

גלי®

New member
צודקת... הניסוח שלי היה לקוי... לא

התכוונתי שהיא מגנה עליו ותוקפת אותנו... אני זוכרת את התקופה הראשונה שאבי נכנס לפורומים: הייתי עוקבת אחריו (ממרחק בטחון, כמובן, על מנת שלא להעליב אותו) ובודקת שהכל בסדר איתו... מין תחושה כזו של רצון של הותיק להגן על ה"ירוק" ממנו... היפוך יוצרות משפחתי כזה... :)))

למעלה