הפורום הזה מתימר להיות תרבות

varrose2

New member
סליחה על הנימה הדרמטית...:)

כשאני קוראת שוב את הכתוב כאן אני מבינה איך בדרכי הוספתי נופך דרמטי לדבריו של אבי...אז ככה תדמינו שהוא אמר במבטא הוגרי כבד בניגון החמוד שאני כל כך אוהבת ..."הם- מדברים-- רק-- על-- אוכל"...ותוסיפו חיוך ענק..!

vera2

New member
ל קרופצק תגובה לתגובה../images/Emo140.gif

אני חושבת שהתגובות להודעה מאוד שקולות ומשקפות את הדעה והרקע התרבותי ומהלך הנושאים שמטופלים בפורום אינני רואה התגרות או הטפת מוסר באף תגובה. שיהיה לנו יום נעים ונצא מחוזקים מהימים הקשים שבאים אלינו יום השואה ויום הזיכרון לחללי צה"ל וקורבנות פעולות איבה.

kropacsek

New member
הוא שאמרתי,

מי שוותיק בפורום כבר לא ממש מתרגש מ"התקפות" (עם דגש על מרכאות, כן?) ולכן התגובות להודעה המקורית שקולות.

evike

Well-known member
מנהל
../images/Emo54.gif../images/Emo108.gifאני גאה בכם חברים|חיבוק

כל תגובה לחוד, וכולן יחד, משקפות את דעתי בנושא. ואוסיף משהו אישי, שפשוט גרמתם לי להרגיש בגלל הנושא הנ"ל: שייקה מהגששים שמופיע בפרומואים לחגיגות העצמאות של ערוץ 2, מבקש לשלוח סיבות מקוריות מה גורם לנו לאהבת הארץ; אגלה לכם, שאני מרגישה שהאהבה מתפרצת במיוחד כשאני שומעת את השירים הנפלאים שלנו, במיוחד הישנים יותר, שמקפלים בתוכם את כל ההסטוריה שלנו. (אני חושבת שזה יחודי רק לנו). כשאני שומעת שיר כמו גבעת התחמושת, בלדה לחובש, כלניות, כיתה אלמונית, אחי הצעיר יהודה, פרי גנך ועוד המון שירים כאלה, שהמקום לא מספיק דיו למנות אותם, אני לפעמים לא רק דומעת, אלא ממש בוכה, וזה גורם לי ממש פרץ של אהבה למולדת. וזה בעיקר, כי באנו מהונגריה שנתנה יד להשמדה שלנו, ורובנו איבדנו בשואה חלק גדול מהמשפחות שלו, אבל השורשים והתרבות שינקנו שם נשארו לנו, וכל אחד תורם לפורום את מה שהוא יודע, אוהב ורוצה. ולך אדון יצחק, שבאת בחטף, ירית, השתפנת וברחת, יש לי להגיד לך רק, שההפסד כולו שלך!!! evike.

B T1

New member
גם אני יכולתי להתרפק על התרבות

ההונגרית ועל ההיסטוריה המפורסמת שלהם, מה שמפריעה לי להנות מתרבותם, כאשר אני נזכר שההונגרים הרגו את שני הורי, (לא הגרמנים) ורצחו גם את יתר בני משפחתי. ולא יעזור אם אדקלם את TOLDI של ARANY או אאזין לאופרה BANK BAN אסור למהר ולשכוח, זה קרה רק לפני 60 שנה. בפרספקטיווה היסטורית זה רק אתמול קרה.

vera2

New member
השירשור החשוב הזה נראה כמו

פסיכואנליזה של הפורום.

למעלה