ובכן- כן, ולא.
כן- מצטער על שיכול להיות שפגעתי באדם משלנו, יכול להיות שלפי אופן כתיבתו הוא אף יותר מבוגר ממני, ולא על ערכים כאלו גדלתי, כבודו במקמו מונח למרות אשר כתב. לא- לא מצטער על המלים שכתבתי שהרי כך אני מרגיש, וכי למה אתכחש לכתבתי אני עומד מאחורי מילה מילה ואפילו אם זה כואב . זה המקום בית "לתרבות הונגריה" לכול הדורות ראשון שני וכן הלאה והלאה אבל שלא נשכח זו "זו תרבות הונגריה בארץ ישראל" אוסיף פה מילים לשירה של אילנית (כ..אילן שורשים לארצנו) ארץ ארץ ארץ ארץ תכול אין עב - (ולנו יש אחת ומיוחדת) והשמש לה כדבש וחלב ארץ בה נולדנו, ארץ בה נחיה ונשב בה מה שיהיה, ארץ שאוהב היא לנו אם ואב, ארץ של עם ארץ לעולם, ארץ בה נולדנו ארץ בה נחיה, יהיה מה שיהיה ארץ ארץ ארץ ים אל מול חוף, ופרחים וילדים בלי סוף בדרום חולות, במזרח למערב נושק גבולות ארץ שנאהב היא לנו אם ואב, ארץ של עם ארץ בה נחיה, יהיה מה שיהיה. עד כאן מילות השיר שאני בטוח שמרביתנו מכרים ומזדהים העלתי את המלים לחדד את הענין , זה לא אומר שין לנו ענין ב"תרבות ההונגרית" כל אחד מוצא שם את רצנו, אני שכבר נמצא שם רואה מתלהב, אבל חושב על דורות היהודים שחיו שם ולבסוף נרמסו מגלל דתם, ולא תמיד לפי דעתם וטעמם. לצערי גם כיום אני רואה חברים שעוזבים את הארץ המובטחת לטובת ארץ בוטחת יותר, אבל אין חדש תחת השמש (מאז 11 לספטמבר) אנו עדים לאלימות וטרור והשנאה מגיעה לכל מקום.