הפורום הזה מתימר להיות תרבות

ju100

New member
ככה ככה....

אם אדם מכיר את "מיגבלתו" זו..הוא גם לומד להתמודד איתה... הנאיביות לא קידמה אותי לשום מקום...זה די מעורב אצלי..סוף סוף התחלתי להתבגר...לקח שנים...אולי עוד יש צ'אנס

גלי®

New member
בעניין זה, אני חושבת שהייתי מפוכחת

למדי, כבר בגיל העשרה... א פ ' ח ד לא דורך עלי!!! (אלא אם כן הוא משלם יפה עבור הכבוד...) :))))

ju100

New member
גלי....

גם את כבר דור אחר....ולא שאני חטייארית...יוצא לך מידי פעם לטייל בגרנד קניון?...

גלי®

New member
בגרנד, ממש לא... הטריטוריה שלי

כוללת את קניון חיפה... :)))) חוצמזה, הכרת את הדור שלפנַי כאן... נראה לך שזה רק עניין של שנתון? :))))

ju100

New member
שאלת הגרנד...

היתה מכוונת לכך שאם את מטיילת בגרנד מידי פעם הייתי רוצה להכיר אותך אני עובדת בגרנד!

גלי®

New member
אני יודעת יקירתי, הלשינו לי עליך...

:)))) אבל, האמת, שהגרנד רחוק לי, יחסית...

ju100

New member
אוקי...אבל בכל מיקרה..

בהזדמנות...ממש אשמח להכיר אותך!..אם תחליטי רק תודיעי לי... כי לא הלשינו לך איפה בגרנד!

דרדרית

New member
עם כל הכבוד- ממש לא מעניין אותי

לדבר על ההסטוריה ההונגרית. מה שידוע לי על התרבות ההונגרית- למדתי מביקור במוזאון שמצורף לבית הכנסת הגדול וזה דיי מספיק לי. נולדתי בארץ ואמאל'ה שלי נולדה שם. גדלתי על השפה החונגרית משחר ילדותי. מה מחבר אותי לארץ זו? קודם כל האוכל הנפלא שנית- השורשים שלי שם. משפחתי גדלה שם במשך שנים. מעבר לזה- המקום מרהיב ביופיו ויש שם אוכל נפלא. ובפורום הנפלא הזה- יש אנשים נפלאים שמה שמייחד אותם הוא הקשר האישי של כל אחד לשפה ו/או לארץ ו/או להומור החונגרי, ו/או לאוכל של מדינה זו. מה רע? כל אחד קשור לתרבות הונגריה בדרכו שלו ומה שמייחד פורום נפלא זה הוא האנשים הנפלאים שאוהבים איש איש בדרכו משהו מתרבות הונגריה. אגב- ביטי יש לך עוד בדיחות? אשמח לשמוע.

ברק 188

New member
יצחק היקר!!!

צער לי, עד כאן. (ובמיוחד ברוח הימים הבאים עלינו כעת) יש בתרבות הונגרית יופי ואיכות מרשימה ,אוכל מוזיקה, אמנות וכ'ו אבל הנשמה שלה מתה לגבינו לפני כ-60 כאשר ההונגרים מסרו לגרמנים (בשמחה) את אזרחיה היהודים (משפחות שלנו), סליחה והתחלה חדשה יש וחייבת לבוא ולהיות, אבל מחילה "לתרבות" הזו לעולם לא. ( מסר זה משקף את דעת כותב שורות בלבד) שלך בהבנה ובידידות ברק 188 .

מאריקה

New member
אז שוב השאלה ברק למה

קוראים לזה "תרבות" לפורום הזה. האם זה פורום של "הלא שוכחים" או "צאצאי הקרבנות" שמתרפקים קצת על ה"מאמעלושן" שגדלו על ברכיה. בהחלט מוצדק לקיים פורום לאנשים שכיף להם להתכתב יחד על זה שגדלו בזרועות יהודיות-הונגריות. ואם כבר "זוכרים, ולא שוכחים" (גם אני דור שני) אז למה החלוקה הזאת. פלצ'ינטה כן וספרות לא? יכול להיות שאין מה להגיד על זה. אגב, היתה ספרות יהודית-הונגרית עשירה למדי טרום השואה והרבה יוצרים "הונגריים" היו בעצם יהודים. למשל פרנץ להר מחבר האופרטות הידוע. מה תאמרו גם הם לא שייכים לתרבות הזאת?

מאריקה

New member
יש משהו בדבריך

אני בטוחה שהאנשים נחמדים ונראה לי שזה לא סותר. ואפילו לפעמים החידודים או הבדיחות נחמדות (לא תמיד ולא הרבה) וזה מוסיף לאוירה החביבה. אבל אם הכותרת מכנה את הפורום תרבות הונגריה...נו!!! כן, אין התנגדות לקבל כמה מתכונים. אני מניחה שגם אתה יצחק לא התכוונת לדבר כל הזמן רק על היסטוריה והעבר של מלחמת העולם השניה ואולי הראשונה. אבל יש לעניות דעתי עוד כמה דברים שכלולים במונח תרבות כמו ספרות, אמנות, תיאטרון, מוזיקה. אז אולי את רוב האנשים זה לא ממש מעניין או פחות מעניין אותם מגידול חתולים למשל (ואין לי כלום נגד חתולים ומגדליהם. נהפוך הוא) אבל תרבות...זה לא!!!

גלי®

New member
יצחק היקר, בלי שום קשר לאם הייתי

תושבת הונגריה, או שמא "רק" חונכתי על ברכי הונגריוּת, מאד לא מצאה חן בעיני הבחירה במילה "מתיימר" לתיאור רוח הפורום... את רוח הפורום קובעים המנהל והגולשים בפורום כאחד, ואם יש יום רגוע, שבו ההונגרים ה"חביבים" לא משחיתים איזו אנדרטה לזכר היהודים, או מחוקקים איזה חוק אווילי, למה שלא נהנה מתמונות של חתולים, החלפת מתכונים, חידודי לשון או פתירת תשבצי הגיון, אם בא לנו? אינך מחוייב להשתתף בפורום, אם הוא אינו עולה בקנה אחד עם הציפיות שפיתחת לגביו !!!!! אפ'חד לא מוחזק כאן כשבוי, בניגוד לרצונו.. יש עוד 900 פורומים אחרים ב"פרדס", שישמחו להינות מהגיגיך
... אגב: אל תשכח לכבות את ה
בדרך החוצה, אנחנו ה"תיירים" בהונגריה רגישים מאד לבזבוז, כמו גם לגולשים שלא תורמים להתפתחות הפורום, אלא רק קופצים לכאן בשביל להעביר ביקורת... :))))))))

orlu

New member
אואוווווו מה קרה פה בלילה,אני נזכרת

בימיו הראשונים של הפורום כאשר השאלה הזו של ת ר ב ו ת עלתה לא אחת והדיונים סערו בנושא. בוקר עיניי חצי עצומות והבנתי כניראה מוגבלת עדיין גוררת חלומות ממחוזות אחרים,יד ימין מחפשת את כוס הקפה מיבעד לעיניי המתושתשות , יצחק , הרמת להנחתה והסרב נענה........ JU100 גלי BT1 וברק יצגו את דעתי פונקט כפי שאומרים ההונגרים משהו בסרוו שהעלת לאויר לא הוגדר כראוי להבנתי ולא בדיוק ברור מדוע ולמה ניכתב האם לעורר שיחה?האם להביע דיעה? לא בקרתי בפורום תרבות פולין וגם לא בפורום תרבות הלדינו או תרבות אחרת בתפוז.....אני רק יכולה להזכיר לכולנו את הרגעים הראשונים של מי מאתנו שניכנס לפורום ראה פלצינטה,טורטה,שולט,גולש,פפריקש בטעמים של הבית הצמרמורת והשימחה געשו בנו ומייד היצטרפנו וספרנו לחברה. שלא נדבר על שירי תנועות הנוער, על ספורי ילדים ושירים בהונגרית ששרנו וספרנו כאן לא אחת, כן כן אנחנו ברובינו הדור שלא נולד שם מוצאים עצמינו על תקן ממליצים לכל מבקר ישראלי מצוי פה בפורום ושואל תרם יציאתו להונגריה, על מסעדות ,גם על אתרי טיולים וסיורים,האמן לי לכולם המלצנו גם לבקר בגטו בבתי הקברות לספוג קצת מהנורא הנורא שספגנו מתרבות ההונגרים,וכמו כן המלצנו על אופרטות ,אתרי נופש ומרפא וכמובן מסעדות טובות......ועוד אספר לך כי אנחנו הדור השני למשמע שמות הרחובות גם ספרנו פה ספורים לפרטי פרטים על אמא אבא סבא ..... ועל חוויותיהם שם ברחובות ילדותיהם. כן כן עד לפני 60 שנה,וגם לא אחת צחקנו מה היה קורה אילו לא היינו צריכים להזכיר את שארע לפני 60 שנה האם היינו מתכתבים בהונגריה ברשת?בהונגרית? כחברים מתורבתים (כןכן) החלפנו מתכונים,ואפילו תכננו טיול פורום בהונגירה. חלקינו אף התגלגל לפורום שורשים משפחתיים בהמלצתינו ועצי משפחה נפלאים נבנים להם בימים אלה. למפגש פורום ראשון בחרנו את המוזיאון ליהדות דוברת הונגרית בצפת. כן כן מפגש ראשון גרר אותנו אל הצפון הרחוק ביום חורף ל-24 קארט הונגריה ....... אז מהיא תרבות? בוקר טוב .....יאללה לעבודה

vera2

New member
כל התגובות הנהדרות של חברי הפורום

בהחלט משקפות את דעתי ותחושותי. כאשר הורי הדור הזה הגיעו ארצה לאחר התופת עיקר דאגתם היתה מלחמת קיום תרתי משמע.מזה יוצא שמה שהעבירו לדור הבא זה את השפה, יחסים בתוך משפחה ,יחס של כבוד לסביבה,וכמובן את הטעמים הנהדרים והמגוונים.כל זה חלק מתרבות . כאשר המחשב של טומי במיטבו טומי מביא לפורום תרבות הונגריה במיטבה קישורים לעיתונות הונגרית שזה כולל חוקים שנחקקים שקשורים ליהדות. ספרות הונגרית, אם תדפדף בארכיון אתה יכול למצוא קישור לאתר של פיתגמים שהביא אחריו שירשור מאוד מעניין של פיתגמים שכל אחד מאיתנו זוכר .וכך הלאה לסיכום זה פורום של קהילה של ישראלים עם תרבות הונגריה ברקע. זה תעודת הזהות שלנו וכמה טוב שאנחנו כאלה. שבת שלום מ Vera

ברק 188

New member
IM סורי

סורי ליצחק, סורי לכם ,סורי לעצמי מה שכתבתי יצא לי מבפנים כיעות למצב רוחי באותו רגע ועקב כך שברקע בדיוק גמרתי לראות את חלקו השני ב-T.V "היטלר",נפשי לא היתה רגועה מחשבות על מה שהיה שם הארץ אבות(הונגריה) לא נתנו לי מנוחה, הם לא השאירו לי לא סבתא ולא סבא לא דודים ואפילו לא בני דודים הזכירו פה את פורום "שורשים " יעידו פה מה אלה שיודעים שהיתי שם בנסיון להתחקות אחרי שורשים אבל גם זה אין, לא בצפת ולא ביד שם, אחרי מה שכתב יצחק ראיתי רק אשמה אחת כתבתי מה שיצא לי ביצעתי
במחשב עצמתי עיניים ונתתי למצב לחלוף, זהו לעת עתה עבר חלף מבטיח לחזור לסורי
הורטאלי שלכם בהמשך יום נפלא שקט, ושבת-שלום. מברק, שיש בו גם "תרבות ים תת תיכון"
לכולם ולעולם.

ברק 188

New member
ובכן- כן, ולא.

כן- מצטער על שיכול להיות שפגעתי באדם משלנו, יכול להיות שלפי אופן כתיבתו הוא אף יותר מבוגר ממני, ולא על ערכים כאלו גדלתי, כבודו במקמו מונח למרות אשר כתב. לא- לא מצטער על המלים שכתבתי שהרי כך אני מרגיש, וכי למה אתכחש לכתבתי אני עומד מאחורי מילה מילה ואפילו אם זה כואב . זה המקום בית "לתרבות הונגריה" לכול הדורות ראשון שני וכן הלאה והלאה אבל שלא נשכח זו "זו תרבות הונגריה בארץ ישראל" אוסיף פה מילים לשירה של אילנית (כ..אילן שורשים לארצנו) ארץ ארץ ארץ ארץ תכול אין עב - (ולנו יש אחת ומיוחדת) והשמש לה כדבש וחלב ארץ בה נולדנו, ארץ בה נחיה ונשב בה מה שיהיה, ארץ שאוהב היא לנו אם ואב, ארץ של עם ארץ לעולם, ארץ בה נולדנו ארץ בה נחיה, יהיה מה שיהיה ארץ ארץ ארץ ים אל מול חוף, ופרחים וילדים בלי סוף בדרום חולות, במזרח למערב נושק גבולות ארץ שנאהב היא לנו אם ואב, ארץ של עם ארץ בה נחיה, יהיה מה שיהיה. עד כאן מילות השיר שאני בטוח שמרביתנו מכרים ומזדהים העלתי את המלים לחדד את הענין , זה לא אומר שין לנו ענין ב"תרבות ההונגרית" כל אחד מוצא שם את רצנו, אני שכבר נמצא שם רואה מתלהב, אבל חושב על דורות היהודים שחיו שם ולבסוף נרמסו מגלל דתם, ולא תמיד לפי דעתם וטעמם. לצערי גם כיום אני רואה חברים שעוזבים את הארץ המובטחת לטובת ארץ בוטחת יותר, אבל אין חדש תחת השמש (מאז 11 לספטמבר) אנו עדים לאלימות וטרור והשנאה מגיעה לכל מקום.

למעלה