הפכים נמשכים\ oppisites attract?

spaysi8

New member

דעתי

באופן כללי, אני מעדיפה מישהו עם ניסיון, זה בהחלט מקנה לי יותר ביטחון.
לא ממש אוהבת להיות מובלת לגמרי אבל גם לא רוצה להיות זו שתופסת את המושכות לבדה.
אני מרגישה שבלי קשר לפן הזוגי, אני לא הכי יוזמת דברים, גם אם יש לי משהו בראש, פשוט כי אני ביישנית ועוד כל מיני דברים.
לכן הייתי מעדיפה לפעמים מישהו שיוביל, אולי זה ידחוף גם אותי להתקדם יותר.

ובלי קשר לניסון וחוסר ניסיון אני לא יודעת אם זה נכון או לא נכון לגבי העניין של הפכים משלימים.
אני לא יודעת אם מבחינה אינטלקטואלית אני מסוגלת להמשך למישהו ששונה ממני, תמיד נמשכתי לכאלה שהיתה לי שיחה טובה איתם.

BellA עלמה

New member
לגבי הפיסקה הראשונה שלך

כן
זה צריך להיות בגבול הטעם הטוב
לא לגמרי מובלת אבל לא לגמרי מובליה

אולי מישהו שמסוגל לתת "דחיפה" קטנה קדימה
ושנותן לפעמים גם שיובילו אותו
50\50
לפעמים כך ולפעמים כך
אחרת זו עבודה סזיפית לא נעימה

לדעתי לפחות

Elle992

New member
ואם אני לא נמשכת לשום דבר?

אבל בוא נצא מנקודת הנחה שיש לי היכולת לראות מה היה "אם" והייתי נמשכת למישהו/משהו

אני משערת שזה לא היה נתון לבחירה, זה תלוי מי הכרתי ומה מצבו. אני לא הייתי שוללת חסרי נסיון וגם לא בעלי נסיון כי אני לא טיפוס ששופט אחרים על מצבם המיני(שזה אחד הדברים האחרונים שאני מסתכלת עליהם בבני אדם) אז אני מאמינה שבשני המקרים יכול להווצר מצב לטוב ולרע,

כלומר...חסר נסיון+חסרת נסיון יכולים להניב קשר נפלא ואוהב וחם ותומך וכו', וחסרת נסיון+בעל נסיון יכולים להניב קשר נוראי שיוביל רק לכשלים וחוסר הבנה הדדית וכו', ויכול להווצר מצב של חסרת נסיון+בעל נסיון שיניב קשר חם ואוהב ונפלא וקורן ומלבב, אז...הכל יכול לקרות...באמת בלי לתכנן כלומר צריך ללכת עם התחושות והלב ולפי מה שאנחנו מרגישים באותו זמן בלי להכליל שחסר נסיון יהיה גרוע ובעל נסיון יהיה טוב ולהפך,

אני לא בעד הכללות בעיקר בתחום המיני וגם אם הייתי בעלת נסיון לא נראה לי שהייתי שוללת גברים חסרי נסיון(למרות שזה נדיר
) אז אני מאמינה שאסור לפסול וצריך תמיד להיות עם ראש פתוח ולהאמין שלא משנה מה הרקורד המיני של בנאדם זה לא תמיד מעיד על האישיות/איך הוא יהיה בזוגיות.

משיכה מינית

אם אינך נמשכת כלל לא לגברים ולא לנשים אז יכול להיות שאת א-מינית וכל עוד זה לא מפריע לך אין עם זה שום בעיה. אני מעביר הנה משהו שכתבתי מזמן בפורום הסקסולוגיה בוואלה (פורום מקצועי שאני מנהל אותו) על נושא משיכה מינית.

משיכה המינית. למי אנחנו נמשכים? האם יש לנו שליטה על המשיכה המינית שלנו? כיצד המשיכה המינית שלנו נוצרת?

אני מזמין אתכם לקרוא בפתיחות כי חלק מהדברים שאכתוב אינם שגרתיים. בפתיחות אני מתכוון ליכולת להכיל דעה או טזה שהיא שונה ממה שחשבנו לכתחילה או שונה מהרגלנו או דעתנו.

רוב בני האדם מתייחסים למשיכה מינית כאל משהו שקורה להם (למי הם נמשכים והאם הם בכלל נמשכים) וכאל משהו שאין להם שליטה עליו ובכך הם שמים את עצמם בעמדה של קורבן כלפי אותה משיכה מינית. אז בואו נפרק קצת את עניין המשיכה המינית העלומה הזו ונראה מה באמת יש שם.

למשל, האם קרה לכם (או שמעתם על מקרה) שבו נכנסתם למיטה עם מישהו שהייתה לכם משיכה מינית גבוה אליו ובפועל הסקס היה חרא? אני מניח שכן. ואולי קרה לכם גם (או ששמעתם על מקרה) שנכנסתם למיטה עם מישהו שלא הייתה לכם משיכה מינית כלפיו ונהנתם מהסקס מאוד? אני מניח שגם לשאלה זו התשובה היא כן. כלומר, האם המשיכה המינית שלנו יודעת לנבא מה תהיה איכות הנאתנו המינית? התשובה היא "לא". אז מה קורה כאן בכלל????

ועוד שאלה, נניח ותכנסו למיטה עם מישהו שאינכם מכירים ממקודם, אתם עם כיסוי עיניים ולא רואים דבר וזו ההתנסות הראשונה שלכם יחד. במצב כזה בו אין היסטוריה לקשר מה יקבע את איכות הנאתכם המינית?? במקרה כזה רק למה שקורה בפועל תהיה השפעה. כלומר האם המגע של האדם ומעשיו נעימים לכם, האם הוא קשוב לתגובות שלכם, האם הוא מעניק לכם את הדברים שאתם אוהבים בסקס וכו'. האם יכול להיות שבמקרה כזה תהנו מאוד ממיניות עם אדם שבמידה והייתם רואים אותו לא הייתם נמשכים אליו כלל ואולי הייתם בגלל זה מוותרים על הקשר עימו? התשובה היא שזה בהחלט יכול לקרות.

עוד עניין. משיכה מינית נוצרת מדברים שונים בתרבויות שונות, למשל יש מקומות על פניי כדור הארץ ששדיים של אישה הם ממש לא משהו מגרה ואילו עורף של אישה הינו מגרה מאוד. יש תרבויות שנשים שמנות היו נחשבות למושכות מינית ואילו נשים רזות נחשבו לדוחות. ויש עוד דוגמאות כאלה למכביר.

לא רק זה אלא שכולנו (במיוחד בחברה המערבית) שטופיי מוח על ידיי תרבות האופנה/פרסום/קוסמטיקה שמכתיבה לנו מהו אידיאל היופי "הנכון" להימשך אליו. דוגמא: עד לפניי שנים לא רבות לא הייתה כמעט מציאות של אישה שמגלחת את שיער ערוותה, אפילו בסרטיי פורנו הנשים היו עם שיער ערווה טבעי וזה היה נחשב למושך ומגרה. ואילו היום...... נשים וגברים חונכו לחשוב על ידי שטיפת מוח של תעשיית הפורנו והקוסמטיקה ששיער ערווה זה דוחה ואילו איבר מין שנראה כמו של ילדה בגן הוא מגרה. אותו הדבר נכון גם אצל גברים, בעבר גבר שעיר היה נחשב למושך ואילו היום בעקבות תעשיית הלייזר כדאי לו לגבר שיהיה חלק אחרת הוא לא יחשב כמושך מינית.

כלומר המשיכה המינית שלנו היא רשימת פרמטרים פיזיים שהושתלה בראשנו ובד"כ כשאנו רואים מולנו אדם שמתאים לאותה רשימה תופיע אצלנו משיכה מינית כלפיו. זו תגובה אוטומטית לגמריי ואנשיי תעשיית הפרסום/אופנה/קוסמטיקה יודעים זאת היטב ומנצלים את זה לצרכיהם.

עוד משהו חשבתם פעם האם משיכה מינית זה משהו שאנחנו יכולים ליצור בעצמנו? מה קורה למשל כשאנחנו מאוננים, למי בדיוק אנחנו נמשכים? לא סתם אומרים שאיבר המין הגדול בעולם נמצא בין האוזניים ולא בין הרגליים.....

ובפרקטיקה של החיים, נניח והכרתם מישהו שאין לכם משיכה מינית אליו וכן נכנסתם איתו למיטה וחוויתם הנאה מינית משובחת. מה אז, לוותר על הקשר? להמשיך בקשר ללא משיכה? האם ניתן ללמוד להימשך למישהו? אז באופן אישי יש לי יתרון ביכולת לבחון את הסוגיה הנ"ל היות שאלוהים ברא אותי עם גוף שאיננו תואם לרשימה שהושתלה לאוכלוסיה בראש. אני נמוך יחסית, שמנמן, עם נכות אורטופדית, צולע, שעיר, מקריח..... חוויה שעוד טרם זכיתי לה היא שמישהי תיגש אליי ותאמר לי משפט כמו: "אתה נראה כל כך טוב שאני מתה להיכנס איתך למיטה". הרבה פעמים המצב היה הפוך ולחלק מהנשים שהייתי איתן היה קושי כלשהו להיכנס איתי למיטה בהתחלה.

וכאן אני עושה הפרדה בין משיכה מינית לבין התאמה מינית. משיכה מינית זה מה האדם חש לפניי הסקס. התאמה מינית זה מה קורה בפועל בסקס, האם נהניתם או לא. והחשוב בעיניי היא ההתאמה המינית כי במצב שיש התאמה מינית היכולת של הזוג לחיות יחד שנים רבות עם מיניות משובחת היא גבוה גם אם המשיכה לא הייתה שם בהתחלה. מה גם שכשיש התאמה מינית אז גם אם לא הייתה משיכה בהתחלה אם רוצים ניתן במקרים רבים ליצור גם אותה.

מעבר לזה במחקרים על מיניות נשית שערכה רוזמרי בסון (חוקרת מין מפורסמת ומטפלת) היא מראה שיש פרמטרים רבים ושונים (חלקם כלל לא פיזיים) שעל פיהם נוצרת אצל האישה משיכה מינית ולפיהם אישה נכנסת למיטה עם גבר. מה גם שלאורך החיים המשותפים המשיכה המינית איננה נשארת כפי שהיא הייתה. ברוב המקרים היא נמוגה ועדיין גם אצל זוגות שמשיכתם המינית נמוגה אם יש בינהם התאמה מינית יכולים להיות להם חיי מין מהנים מאוד ולאורך שנים.

כך שבעיניי שמים הרבה יותר מדיי משקל על עניין המשיכה המינית ובטח שבטח אם לפי זה מחליטים על גורל של קשר.

Elle992

New member
וואיי. תסלח לי כן אבל אנחנו מכירים מאיזה שהו

מקום לא..פורום א-מיניים! אמ קראתי כמעט אבל אבל סורי המוח שלי לא מסוגל באמת לקרוא על משהו שאני כבר הספקתי לשכוח(הזיקנה)

אני א-מינית, בראש מורם וגאווה אין סופית, לגבי השאלות שלך...פעם היה לי חשק מיני, מאוד מועט..כלומר לא יכלתי לחוש רצון לקיים מגע מיני כלשהו(גם לא אוננות כמעט) בשלוש שנים האחרונות זה הלך והחמיר ואני כבר איבדתי את החשק המיני שלי, אני לא מתגרה מתכנים מיניים, זה לא מעורר בי שום דבר. פעם יכלתי לחוש משיכה מינית לגבר-כבר לא, פעם יכלתי לחוש שגבר מוצא חן בעיניי(בלי קשר למיניות/רומנטיות, נטו מוצא חן) וגם היום אין לי את זה יותר
משהו נדפק שם במערכת,

אציין מראש שזה הליך שהחלטתי לעבור במודע ולדכא את החשק המיני שלי, אז...זה התופעות לוואי...להפוך לבנאדם פחות ופחות נורמלי ואנושי לפחות מהבחינה המינית. וטוב לי ככה....האמת שהפחד הגדול שלי בכל העסק הזה זה להתנסות מינית ולגלות שזה ......פתח לי את החשק המיני או עורר בי צדדים שהיו כבויים, אז אני מראש החלטתי שאני לא רוצה לנסות. לא רוצה לחוות חשק מיני, טוב לי ככה..עם כמה שזה ישמע לך מוזר ודפוק ותגיד לי תכף "את חייבת טיפול, זה לא בריא בלה בלה בלה" אז לא, טוב לי ואני שלמה עם הא-מיניות המוחלטת+העדר מוחלט של חשק מיני+העדר של כל משיכה שלא תיהיה לכל יצור אנושי כגון גברים/נשים

אפשר שאלה?

איזה הליך עברת על מנת לדכא את החשק המיני שלך? ולמה את חושבת שחשק מיני זה דבר רע?

Elle992

New member
הדחקה, בעיקר להדחיק

להדחיק ובהתחלה לא לצפות בתכנים מיניים ואחרי תקופה של שנתיים פלוס לנסות לצפות וכל פעם לבחון את המצב,

עד שמגיעים למצב שאין חשק מיני בכלל וששום תוכן מיני לא מעורר בי שום דבר.

אני לא חושבת באופן כללי שחשק מיני זה רע, אני אישית לא רוצה לחוות זאת...ככה, יש לי מספיק דברים על הראש שהדבר האחרון שאני מחפשת בחיי זה להיות מיוחמת ולחפש מין/זוגיות, סורי.

אם אפשר לשאול

אם את לא מתעניינת במין וזוגיות, אז מה את מחפשת בפורום? (אולי שאלה קצת טפשית ממני, כי אני לא עונה על כותרת הפורום, אבל אני בהחלט מתעניינת במין ובזוגיות.)

Elle992

New member
אולי כי הפורום הזה לא נועד רק להכרויות?

אין פה איזה סעיף בחוקים של הפורום שמחייבים רק אנשים שרוצים זוגיות ומיניות שיהיו כאן.

אז אני כאן כי אני חלק מהמעגל ולא בגלל שום דבר אחר,

ודאי שזה לא פורום היכרויות

אבל מה שמשותף לכותבים כאן, לדעתי, זה איזשהו חוסר בנסיון זוגי/מיני, או חוסר בנסיון זוגי/מיני מוצלח, או רצון לחלוק אחרים בנסיון שלהם. אני לא רואה שום דבר מההיבטים האלה אצלך, ולכן התפלאתי. זה בעיניי מקביל לשהות שלי בפורום "מנסים להרות", כשאני בכלל לא רוצה להרות ומעולם לא ניסיתי.

כמובן ששאלתי רק מתוך סקרנות, ולא מתוך ביקורת.

Elle992

New member
אבל ...אני חסרת נסיון זוגי ומיני..

אז מה לא מצליחה להבין אותך, אם אני חסרת נסיון זוגי ומיני, אז מה? זכותי לא לרצות מיניות וזוגיות, זה לא פותר אותי מהסטטוס הזה. נכון?

ובסדר, זכותך להיות סקרנית ולשאול, אבל היה גם איזה אחד כאן בהתחלה שהגעתי ושאל מה מקומי כאן כי אני צעירה מדי

Berethor

New member
היא שייכת לפורום הזה

בתור חסרת ניסיון מיני וזוגי היא מקהל היעד הכי חשוב של הפורום הזה. זה שהיא לא מעוניינת לשנות את המצב זה כבר עניין אחר. הפורום הזה הוא פורום של חוסר ניסיון מיני וזוגי, ולא פורום רוצים לשנות את חוסר הניסיון המיני והזוגי, לכן יש כאן מקום גם לכאלה שרוצים וגם לכאלה שלא רוצים. בפורום מנסים להרות מהשם בהחלט אפשר להבין שקהל היעד שם הוא כאלה שרוצים, כאן השם הוא ניטרלי מהבחינה הזאת, גם אם רוב האנשים כאן הם כאלה שכן רוצים לשנות את סטטוס החוסר ניסיון מיני וזוגי. חוץ מזה יש פה כאלה שמוכנים לשנות אותו בכל מחיר כמעט לא משנה עם מי ואיך ויש כאן כאלה שמעדיפים קשר רציני ובררנים יחסית וכו.

לא טענתי שהיא לא שייכת

בסך הכל ניסיתי להבין אותה. אני לא חושבת ש*אני* הייתי מרגישה שייכות לפורום הזה, אם כל נושא הזוגיות והמיניות לא היה מדבר אליי.

Berethor

New member
זה בדיוק הסיבה שרוב הא-מיניים שהיו כאן עזבו

אבל היא נשארה, וזה בסדר גמור שהיא נשארה.

BellA עלמה

New member
הפורום הזה (לפי הבנתי)

לא מיועד להכרויות (לזה לא היעוד שלו .. לפי הבנתי)

הוא כן מיועד (איך שאני רואה את זה) למי שחסר ניסיון זוגי\ מיני ולא מי יודע מה טוב לו עם זה.. זאת אומרת היה מעדיף לשנות את המצב של חוסר ניסיון לבעל ניסיון.

לא בעל ניסיון רב אבל כן בעל ניסיון מסויים

מי שחסר ניסיון זוגי\ מיני וסבבה לו עם זה
לא רואה שום סיבה לכתוב על זה... להתעסק בזה..

מעדיף לדבר על הכלב (רועה הגרמני
) שלו
פוליטיקה
מזג אוויר
אופנה
או כל נושא אחר שמעניין אותו
מי שניסיון זוגי\ מיני לא מעניין אותו הראש שלו מתעסק בנושאים אחרים

אני כאן כי הנושא מעסיק אותי. כי אני מקווה שהמצב ישתנה (אינשאלה .. בעזרת האל טפו טפו טפו...)

שבת שלום

Berethor

New member
אני לא מבין מאיפה המקובעות הזאת..

הפורום לא מיועד רק לחסרי ניסיון שמעוניינים לשנות את זה, בדיוק כמו שהוא לא מיועד רק לאלו שלא מעוניינים לשנות את זה. כנ"ל לגבי הכריות, הפורום לא מיועד רק להכרויות, אבל הוא כן יכול להיות מיועד גם להכרויות, אחרי הכל להכיר אנשים כמוך או לפחות אנשים שמקבלים את מצבך בצורה טובה זה עדיף מלהכיר אנשים שירדו עליך בגלל "חוסר הניסיון" שלך, וכאלה יש המון מחוץ לפורום, ואפילו בפורום הזה יש כמה כאלה לצערנו, שלא ברור מה מחפשים כאן.

BellA עלמה

New member

מי יורד על מי(בפורום הזה) בגלל חוסר ניסיון זוגי\ מיני?

לא ממש הבנתי

למעלה