הפרדת דת מהמדינה

SupermanZW

Well-known member
לגבי הפסקה האחרונה

1) בשורה התחתונה הצביון היהודי ייחלש מאוד עד מחיקה. - לא אפשרי, יהודי נשאר יהודי.
2) בשלב מתקדם יותר גם הדגל ישונה. - מדוע?
3) ההמנון ישונה - אולי לא ידעת, אבל הוא כבר שונה, כמעט אין זכר לשיר "התקווה" המקורי שחובר ע"י נפתלי הרץ אימבר ואם הוא היה בחיים כששינו את המילים ללא הסכמתו הוא היה מתרעם מאוד. טענתך, לכן, אינה רלוונטית.
4) יתווספו שפות רשמיות נוספות - אין שום בעיה עם זה ואם אתה חושב שכן אנא הסבר.
5) שלב נוסף קדימה הדורות שיגיעו אח"כ יהיו מנותקים גמורים שלא יכירו כלום ביהדות ולא יבינו בכלל מי הם ומה הם עושים כאן וכמובן זה יגרום לירידה מאסיבית מהארץ.- טענה שלא עומדת במבחן המציאות, כי מי שבוחר להיות יהודי נשאר יהודי בכל מקרה ומי שבוחר להתנתק מתנתק בכל מקרה.

lEchoesl

New member
אתה ממש טועה. מספיק לראות את כול הפוסט ציוניים ופעילי השמאל

שאכלסו את כול תל אביב. הם כבר עכשיו, בלי להפריד את הדת מהמדינה מגדירים את עצמם באופן יותר נזיל שרחוק מהיהדות.

SupermanZW

Well-known member
הצדקת אותי בלי לשים לב

כפי שכתבתי בסעיף 5, אי אפשר להכריח אף אחד להיות יהודי, מי שרוצה להתנתק מתנתק. הדת אינה מופרדת מהמדינה ו"למרות" זאת (אני טוען בגלל, אולי נתווכח על זה עוד מעט) מי שרוצה להתנתק מתנתק. אני טוען שאם תופרד הדת מהמדינה יהיה להם מניע אחד פחות להתנתק.

beatman

Member
הבעיה שהם רוצים למשוך את כלל המדינה לשם ולנתק אותה

מהיהדות.

SupermanZW

Well-known member
הם לא יכולים

אי אפשר להכריח אף אחד להתנתק מהיהדות בדיוק כמו שאי אפשר למנוע מאף אחד להתנתק. כל אחד יכול לבחור.

beatman

Member
אני רואה שאתה לא מבין

ניתוק המדינה = הפרדת הדת וגם סימני הלאום היהודיים מהמדינה.
אם הם ינצחו חלילה בבחירות זה מה שיעשו.

157cm

New member
ומה יעשה ביבי אם ינצח שוב?

חוץ מלקנות מיטה אורטופדית בשווי של 200 אלף שקלים ממיסת שומנים לקרפדה שלו?

SupermanZW

Well-known member
דת היא עניין אישי, לעומת זאת ישראל מוגדרת מדינה יהודית

מבחינה פורמלית. אף אחד לא יכול להחליט שישראל אינה מדינה יהודית וגם אם יאמר זאת זה לא יקרה. זה כמו שמישהו יחליט לומר שאנגליה אינה מדינה אנגלית, זה מגוחך.

beatman

Member
ועוד יכולים להחליט

הכינוי "מדינה יהודית" לא אומר כלומר, כאשר יבטלו את הצביון היהודי, לא תהיה לכינוי שום אחיזה בשטח.
זה כמו שתשאב ממישהו את הדם מהגוף, תזרים במקום מים עם צבע אדום ותקרא לזה "דם".

SupermanZW

Well-known member
ודאי שהוא אומר

זו הגדרת מדינת ישראל מלכתחילה וכך מכירים בה (אלה שמכירים בה) בכל העולם. גם אם יטענו במשך 100 שנה שישראל לא מדינה יהודית זה לא ישנה את העובדה שהיא כן, כי זו הגדרתה, בדיוק כפי שלא ניתן לשנות את הגדרתה של מיאנמר למדינה לא בורמית.
&nbsp
מים עם צבע אדום זה לא דם, זה היה ניסיון מגוחך מצדך. מדינת ישראל היא מדינה יהודית בהגדרה.

beatman

Member
כפי שמים צבועים באדום אינם דם גם אם תקרא להם כך

מדינה ללא צביון יהודי אינה יהודית, לא משנה כמה תתעקש לקרוא לה כך.

SupermanZW

Well-known member
לא אני הגדרתי, כותבי מגילת העצמאות הגדירו

וכל העולם מכיר בישראל כמדינה יהודית. לך להתווכח עם כל העולם.

beatman

Member
הויכוח הוא איתך שאתה לא מבין ש"יהודית" אינה סתם הגדרה לפי

מילה, אלא יש מאחוריה משמעות, שגם אותה קבעו מקימי המדינה, רק חבל שלא חוקקו אותה בחוקי יסוד.

SupermanZW

Well-known member
זו הגדרה פורמלית בלבד ותו לא

למדינה יהודית אין משמעות מיוחדת לעומת מדינה בורמית או מדינה רומנית. בסך הכל מדובר בשם בו מכנים את קבוצת האוכלוסייה העיקרית המיוצגת ע"י אותה מדינה. זו המשמעות ואין אחרת.

SupermanZW

Well-known member
כי אין

אחרת לא היה נותר יהודי דתי אחד מחוץ לישראל.

beatman

Member
מה הקשר בכלל ?

יש יהודים דתיים שלא מעוניינים לעלות ארצה מסיבות מגוונות, חלקם בגלל שהמדינה אינה מספיק דתית עבורם, חלקם מהתנגדות לציונות, חלקם מאיכות חיים טובה בחו"ל.

המשמעות של יהדותה של המדינה חשובה דבר ראשון לחלק נכבד מאזרחיה היהודיים של מדינת ישראל והם אלה שקובעים את הצביון בצורה דמוקרטית.

SupermanZW

Well-known member
ישראל אינה דתית מספיק אבל בלגיה כן?

אתה מתכוון ברצינות?

בבלגיה חיים יהודים דתיים שלא מוכנים בשום אופן להגר לישראל, שחיטה כשרה נאסרה שם, הורה וכנראה תאסר שוב, את ברית המילה רוצים לאסור. אם להם אין בעיה עם מדינה אנטי דתית מדוע שתהיה להם בעיה עם מדינה נייטראלית?

אתה מחפש בעיות היכן שאין.

beatman

Member
לא, בלגיה לא דתית יותר עבורם, בלגיה היא גולה

ומדינת ישראל עבורם גם סוג של גולה, כי אין כאן שלטון שמתנהל לפי התורה וההלכה.
&nbsp
ואני באמת לא מבין מדוע הם חיים בבלגיה שלא מאפשרת ליהודים להתנהל חופשי.
&nbsp
לא אני מחפש, זאת דעתם ולא דעתי.

למעלה