הפרק השבועי

sweet shir

New member
../images/Emo45.gif בעונה הראשונה אני כל הזמן

מצאתי את עצמי חושבת: "היי זה לא היה כבר פעם?" כאילו, ככה זה כל הזמן ואולי גם קצת בעונה הראשונה. מגיע מטופל, האוס לא נותן את הדיאגנוזה הנכונה, שוב פעם לא נותן, ואז שהוא מגלה את הדיאגנוזה זה משהו רציני ומסובך שאף אחד אחר לא היה יכול להעלות עליו.

randomguy

New member
נכון...כבר כמה פרקים בעונה 2 יותר

מדי מזכירים פרקים מעונה 1. זה בגלל שקשה להמציא עלילות רפואיות מסובכות כל פעם מחדש אז קצת ממחזרים
וגם בעונה 1 היו באמת סיפורים די דומים בחלק מהפרקים, כמו שגל אמרה, ובאמת חבר שלי הפסיק לראות האוס בגלל זה באמצע עונה 1...הוא אמר שבכל הפרקים קורה אותו דבר..אבל אני בכל זאת מאוד נהנה מכל פרק גם כשהעלילה הרפואית ממוחזרת, תמיד יש המון המון דברים ששווה לראות בשבילם כל פרק
חוצמזה, הרבה סדרות מצליחות בנויות בתבנית מסויימת והעלילה של הפרקים דומה מאוד לפעמים...ובכל זאת הן מצליחות מאוד...לא משנים הרכב מנצח - זה פתגם מכדורגל

Hieros Gamos

New member
בהרבה יש תבניות אבל בעונה ראשונה

זה היה יותר מסתם תבנית, היו כמה פרקים שמה שקרה שם מבחינת החולה, היה בדיוק, אבל בדיוק אותו הדבר, למרות שהמחלה הייתה שונה. זה הפריע לי בעונה ראשונה אבל אני חושבת שמאז זה די השתנה כי יש תבנית אבל זה לא שאתה רואה פרק וחושב- "אוף זה בדיוק כמו הפרק הקודם". בכל פרק יש את הדברים שלו ולמחזר זה בסדר, במידה....

randomguy

New member
העניין של המיחזור של הסיפורים הוא

בעיה מאוד רצינית. לי זה לא ממש מפריע כי אני אוהב את הדמויות והשחקנים והדיאלוגים וכל מה שקורה מעבר לסיפור של החולה של הפרק. אבל אם ימשיכו למחזר סיפורים וכל פרק יראה דומה מדי לפרקים אחרים, אז פחות אנשים יצפו והסדרה תיפול. לדעתי ולצערי זה מה שיקרה. אני חושש שהסדרה לא תחזיק מעמד יותר משלוש, מקסימום ארבע עונות מהסיבה הזאת.

Hieros Gamos

New member
לא בטוחה בזה. זה מאוד תלוי בכמה

דגש יתנו לדמויות עצמן וגם לא בטוח כי בתכלס תחשוב על זה, סדרות משטרה וכאלה שלא מתעסקות כל כך בדמויות אלא במקרים, סתם נניח, חוק וסדר, שזו לגמרי סידרה פרוסידורלית נמשכת כבר איזה 20 שנה, שלא לדבר על סדרות בת. זה מאוד תלוי באיך שיכתבו את זה. אתה יכול לקחת את אותו הקייס ולספר אותו ב50 דרכים שונות עם מאות פיתולים באמצע. אם תשים לב, בהרבה מהמקרים המחלה של החולה בהאוס היא לא כזאת מסובכת. הבעיה היא איך להגיע לשם ואת זה אפשר לשנות ולהמציא מחדש מאות פעמים. אני לא אומרת שהסידרה תמשיך לעונה 13 כמו אי.אר. או משהו אבל גם מבחינת החולים אפשר לגוון, ולדעתי בערך מפרק 10 בעונה ראשונה הם כן עושים את זה, וגם אפשר תמיד להתעמק קצת יותר בדמויות וכן אפשר להביא אותה ליותר משלוש-ארבע עונות

randomguy

New member
נקודת התורפה שאותה קשה למחזר הרבה

היא הקשר בין מחלה או מצב רפואי למציאות. ולדוגמה, כמו שכתבתי, היה בפרק 10 קשר כזה של מישהו שנסע למקום נידח ששם הוא נידבק במחלה וזה היה גם בפרק "מקולל" בעונה הראשונה. את זה קשה למחזר. ב"חוק וסדר" הרבה יותר קל למחזר כי מקרי רצח יכולים להעשות במיליון דרכים ויכולים להיות הרבה יותר ממליון דרכים לפתור אותם. אני כמובן רוצה לקוות שאת צודקת ושהם יצליחו לאלתר ולחדש ושישרדו כמה שיותר!

randomguy

New member
גל, גרמת לעצמך הרעלת האוס ../images/Emo6.gif

32 פרקים של האוס ראית פעם ראשונה תוך שבוע?
אני חושב שמתישהו באמצע העונה הראשונה, עוד לפני שסטייסי הגיעה, הם התחילו לתת יותר ויותר דגש לסיפורים של הדמויות המרכזיות על חשבון פחות דגש לסיפור של החולה השבועי. וזה נמשך גם לתוך העונה השנייה וזה טוב כי זה מעניין יותר ככה, ובזכות זה הם יכולים לצאת ממלכודת המיחזור. אבל עדיין העלילה המרכזית היא החולה השבועי וקשה לא למחזר כי כמה סיפורים רפואיים מסובכים ודרמטיים כבר אפשר להמציא.

Hieros Gamos

New member
הייתי רואה עוד אבל היה את הhiatus

של דצמבר-ינואר בדיוק...זה היה כל כך מדכא, לעבור מכ"כ הרבה פרקים ליום לבלי פרקים למשך חודש וחצי-חודשיים

randomguy

New member
שמעת על החלום של פרעה מהתנ"ך

על הפרות והחלום על השיבולים? שבע שנים של שפע ואחריהן שבע שנים של בצורת - זה הפיענוח של יוסף. צריך לחסוך כשיש שפע ואז נשאר מספיק גם כשיש בצורת

Hieros Gamos

New member
../images/Emo6.gif

כן אבל כשראיתי את הכל לא כל כך הייתי מודעת לעובדה שהם בחופשה. תמיד יש חופשה של הסדרות בחודשים האלה אבל הם בד"כ חוזרים בסביבות אמצע ינואר...האוס חזרו רק בפברואר

randomguy

New member
לא אמרתי שהוא לא היה פרק טוב

הוא היה טוב, רק הציפיות שלי כבר היו גבוהות מדי ולכן התאכזבתי. אם כבר הזכרנו את אומה טורמן בשרשור ליסה אדלשטיין, אז היא אומרת שבסרט ספרות זולה שהיא כבר לא רוצה לספר בדיחה שהיא התכוונה לספר בנימוק ש "it's been built up too much". כשהציפיות יותר מדי גבוהות אז מתאכזבים גם כשאין סיבה להתאכזב באמת. אני לא אהבתי כל כך את הפרק כי היה יותר מדי סטייסי...אני אסביר אח"כ...gotta go now

למעלה