הצבא המוסרי בעולם

גידעון1

New member
נואשתי פשוט נואשתי

אני מביא לך נתונים משביעי רצון בכך שצהל שם דגש על קדושת חייהם של האוכלוסיה הפלסטינית החפה מפשע ואפילו מילה טובה אחת אין לך מה לומר. מוצגים בכתבה נתונים מדהימים על ירידה דרסטית בפגיעה באזרחים ואין שום פידבק חיובי ממך לאור הנתונים הללו. חשוב גם שתשים לב שהנתונים הם על רקע 2007 וממש לא על רקע השנים הקודמות ומלחמת לבנון כלומר חל שיפור ניכר בשנה הנוכחית מאז השנים הקודמות. עכשיו בקשר לכתבה שאתה הבאת אז הרי ברור לך שצה"ל עשה המון טעויות במלחמה הזאת ולמעשה ניתן לומר שצה"ל ניצח את עצמו. היתה פאניקה גדולה כי לא יכלו לאתר את כל הקטיושות ואת מחבלי החיזבאללה והפעולה הזאת היתה אפשר לומר כאקט של איבוד עשתונות. חשוב גם שלא תשכח לגנות את החיזבאללה שניצל היטב את האוכלוסיה הלבנונים כמגן אנושי. את המסגדים כמחסני נשק. את החניות של הבניינים כמקום למשאיות שלהם. כנראה שחייו של לבנוני שוום פחות בעיני החיזבאללה סלטעון... סלח לי על השאלה הקרה אבל למה אנחנו צריכים לשים את חייהם של הלבנונים כערך עליון כשהחיזבאללה איננו עושה כך? למרות זאת מאוד כאב לי כשחפים מפשע נהרגו וזה הרבה יותר ממה שאפשר לומר על החיזבאללה.

מה זאת אומרת למה אנחנו צריכים?

באיזה זכות מותר למישהו לירות פצצות מצרר על אוכלוסיה אזרחית? אנחנו מתיימרים להיות מדינת חוק? אז מי אצלנו יתן את הדין על חייהם של עשרות לבנונים שהתפוצצו למוות הרבה אחרי המלחמה בגלל "מתנות" אכזריות שהשארנו להם בשטח? זה רמה שאפילו חזבאללה על כל פשעיו לא הגיע אליה. ולא שאני רואה בארגון הזה מודל לזכויות אדם או לשלום... אני לא לבנוני ולכן אין לי מה לדון פה על קדושת חיי האזרח הלבנוני בעיני חזבאללה, את זה אני משאיר ללבנונים שפויים שתקפו אותו בחריפות אחרי המלחמה האחרונה, ועשו את זה יפה מאד. אני מדבר פה על דברים שאני כאזרח ישראלי יכול להשפיע עליהם בדרך של העלאת נושאים לדיון אצלנו בבית. אני מברך על כל הפחתה בפגיעה בחיי אזרחים, איפה שלא תהיה, אבל האייטם שפתחתי איתו את הדיון הוא לא על עזה אלא על לבנון!

אתה דמגוג וזורע שקרים ודיסאינפורמציה

החברים שלך מהחיזבאללה הפציצו ללא הפסק את חיפה למרות שמחיפה לא ירו עליהם. כנ"ל נצרת וערב אל עראמשה היכן שהם רצחו אישה ושתי בנותיה הערביות שהסתתרו במטבח וחטפו קטיושה בפרצוף, וכל ייתר היישובים האזרחיים. במקביל הם מילאו את ישובי דרום לבנון באלפי קטיושות - בבתים, בחצרות, בחניות ועל הגגות וירו משם עלינו. כל מקום כזה הוא מטרה להפצצה וצריך להימחות מעל פני האדמה. גם בברלין הצבא האדום וחילות האוויר המערביים הפציצו ללא הפוגה והרסו את העיר, וכתוצאה מכך נהרגו מאות אלפי אזרחים שלא נמלטו ממנה, אבל אתה היית בטח דואג יותר לגרמנים שתמכו בהיטלר מאשר לאזרחי בריה"מ וליהודים.

גידעון1

New member
האייטם היה "הצבא המוסרי בעולם"

דוגמא למוסריות שלך היתה לבנון אך הנושא עצמו היה המוסריות. אני התייחסתי לאותו נושא שלך בנוגע למוסריות אך הבאתי דוגמא מכיוון אחר. צהל ירה מצרר לא מתוך מטרה להרוג אזרחים ואם אתה באמת מאמין שמטרתו של צהל היתה להרוג אזרחים אז באמת צר לי שזה מה שאתה חושב ואני מזמין אותך להצטרף לקומונה של המהפכן של הפורום. חיזבאללה ירה על ישראל מתוך מטרה להרוג אזרחים ולא משנה עד כמה תגונן עליו זה לא ישנה את העובדה שהמטרות שלו היו אזרחיות. להזכירך נסראללה אף ביקש מהערבים בישראל להתפנות מהצפון כי הוא מעוניין להרוג רק יהודים.

"תגונן עליו" ? ../images/Emo13.gif

אני מאשים אותו בפשעים אם לא שמת לב, ממש לא מגונן, אבל לפחות בניגוד לצה"ל הוא לא השתמש בזה (אלא אם כן יש כאן משהו שאני לא יודע עליו?) ולעומת זאת צה"ל בחר מרצונו החופשי להפנות פצצות מצרר מסוכנות ביותר שפוגעות בכל מה שזז ברדיוס שלהן, ומפוצצות למוות תושבים שנה אחרי, תוך הפרה של החוק הבינ"ל. לא יודע מה המפקדים שם רוצים ומה לא, והאמת כל העיסוק בכוונות מתאים לדיון אקדמי באוניברסיטה, בחיים מה שקובע זה התוצאות, לפחות כשמדובר בגוף מודע שמכיר את כלי הנשק שבהם הוא משתמש, ואת החוק הבינ"ל.

גידעון1

New member
אתה באמת מרגיז אותי ופוגע בי כאזרח וכיהודי

במדינה. איך בדיוק חיזבאללה יעיף עלינו מצרר אם אין לו חיל אויר בכלל? המטרה שלו היתה לפגוע באזרחים! המטרה שלו היתה לרצוח אותנו ואם היתה לו האפשרות הוא היה משתמש בפצצות מצרר. שכחת כנראה שביום האחרון למלחמה חיזבאללה ניסה לעשות שימוש בטכנולוגיה הכי טובה שעמדה לרשותו. הוא הטיס מזלט עם חומר נפץ שמטרתו היתה להגיע לתל אביב. המטוסים שלנו זיהו את המטוס והשמידו אותו. האם כל הקטיושות שעפו על ריכוזי אוכלוסין אינן פשע? אתה כותב כאילו אתה לא חי כאן. אני ממש המום מהדיון הזה

כולנו המומים, אך לא מופתעים

המומים מהשפלות שבדמגוגיה ובחיפוי על אוייב רצחני ואכזר. אבל לא מופתעים כי מכירים את סלטעון ודומיו. זה כמו בבדיחה על האיש שחזר הביתה ומצא את אישתו בזרועות גבר זר. אני מופתע, קרא האיש. לא אדוני, ענה הזר. אתה המום, אני הוא זה שהופתע.

גדעון, ואני המום מאי הבנת הנקרא שלך

זה כבר מגיע לרמות שזה נראה כמו משהו שנעשה בכוונה... אתה אומר: "האם כל הקטיושות שעפו על ריכוזי אוכלוסין אינן פשע?" וזאת כאשר קראת בהודעה הראשונה שלי "זה רמה שאפילו חזבאללה על כל פשעיו לא הגיע אליה" ובהודעה הבאה, שניסתה שוב לגרום לך להבין את מה שאתה קורא "אני מאשים אותו בפשעים", ולמרות זאת אתה ממשיך לכתוב את מה שכתבת. זה כבר נשגב מבינתי. אני לא חושב שאתה כותב כאילו אתה לא חי כאן, אני חושב שאתה כותב כאילו אתה לא קורא את השרשור שאליו אתה מגיב. אולי זאת הדרך להסיט את הדיון מפשע פצצות המצרר שביצע צה"ל ביודעין, אל כיוונים אחרים (אל דיוני "אם לסבתא היו גלגלים", "אם הם רק היו יכולים", במקום לדבר על מה שקרה בשטח). זה היה יכול להיות הצ'אנס שלך גדעון להראות קצת, קצת איזון, ולומר לצד הגינויים הקבועים לערבים גם גינוי חריף לפשע הזה, אבל מה שיצא לך זה לתאר אותו כ"פעולה של איבוד עשתונות", אחת מה"טעויות". זה פחות או יותר מה שנדב היה מכנה (אם זה היה אצל הערבים כמובן
כי "פה זה לא או"ם") "תסמונת הילד המפגר"- אנחנו מנצחים את עצמנו, טועים, לא אחראים למעשינו, מאבדים את העשתונות. כולכם כנראה רגילים שפורום פלסטינים אזרחי ישראל הוא המקום לפתוח שרשורי תקיפה על הערבים (או בכלל על מתנגדי הציונות), ואז במקרה הטוב (שזה גדעון) לפתח דיון מתוך ההתגוננות שלהם. כשהדינמיקה מתחלפת לרגע, פתאום אתם "המומים", כמעט היסטריה.. לא נורא תתרגלו. נ"ב פרטי לגדעון אין לי כוונות לפגוע בך באופן אישי או כאזרח ויהודי, אתה לא צה"ל ולא תקפתי אותך. תקפתי את מקבלי ההחלטות, אם אני הייתי נפגע אישית מכל ביקורת חריפה שיש כאן על הצד הפלסטיני או על אנטי ציונים, כבר מזמן היתי מתחרפן.

גידעון1

New member
אתה יוצר היטב את הרושם שחיזבאללה יותר מוסרי

מישראל. למעשה אתה ממש קובע זאת בצורה נחרצת אז סלח לי שאני מתבייש לקרא את הזוהמה הזאת. אני מרגיש שיוסף בן דוד שוורץ כותב את הזוהמה הזאת ולא אתה. למרות חילוקי הדעות הקשים בינינו בחיים לא חשבתי שאני "אזכה" לראות יהודי שרומז שחיזבאללה יותר מוסרי מישראל. ההודעות שלך בשרשור זה לדעתי הן אחת הקיצוניות ביותר שרשמת. תמיד למרות שלא הסכמתי איתך,כיבדתי אותך אבל היום הכבוד הזה אבד. אני בטוח שזה לא מזיז לך את קצה הזרת ולמען האמת אני לא חושב שלי זה היה מזיז אם היית כותב לי את זה אבל אני באמת מתבייש מדבריך בפורום. צהל רצה לחסל את המחבלים והקטיושות, חיזבאללה רצה להרוג כמה שיותר אזרחים הסיבה היא זאת שקובעת את המוסריות! בקשר לפגיעה בי אז מה שפגע בי זה לקרא את דברי פרי מוחו של יהודי. אחי לדת

גידעון1

New member
אגב

בקשר לביטוי שאתה כל כך גאה בו ""זה רמה שאפילו חזבאללה על כל פשעיו לא הגיע אליה" אני התייחסתי לדבריך וחבל שהחלטת להתעלם מזה. אני פוטר אותך מהמשך הדיון כי אני באמת נפגע. בחיים שלי לא חשבתי שאני אעלב מדיון בפורום אך הנה הפתעתי אפילו את עצמי.

ShikS

New member
אני באמת לא מאמין

אתה יודע מהו "מוסר קרב?" אני מניח שאתה יודע. כאשר רק צד אחד(וזה הישראלי, אם לא ידעת,כמובן) משתמש בו, ולא מנסה לפגוע באוכלסויה אזרחית ע''י קנייה של פצצות חדשות, הנחייה של חיילים לא להרוג אוכלסויה אזרחית ועוד ועוד, בעוד הצד השני לא עושה כלום אלא רק מנסה לפגוע באוכלסויה האזרחית, זה לא עובד! לא עובד כאשר רק צד אחד משתמש במוסר הקרב, זה פשוט לא עובד. אתה לא יכול להמשיך לצפות מצה''ל לנהוג במוסר קרב, בעוד הצד האחר לא עושה כלום, אבל פשוט כלום כדי לשמור על מוסר הקרב, אלא פשוט בוחר בדרך של המזרח התיכון-shoot what you can!. למרות זאת, צה''ל בכל זאת שומר על מוסר קרב, חרף שקרייך הנועזים על צה''ל. שאלה אחרונה אלייך, אתה שירתת בצבא? אם כן, היית קרבי?

חחח לא יאמן

"זה רמה שאפילו חזבאללה על כל פשעיו לא הגיע אליה" ממזמן כבר הבנתי שאין הרבה מה לדבר איתך, אתה מדבר (לרוב) בצורה תרבותית ובמילים יפות, אבל אתה לא שונה בהרבה מזה עם השיניים הצהובות באיזה כפר נידח שצועק מוות לישראל..

mike00

New member
האמת שכן......עלית על הנקודה הנכונה.....

חייו של לבנוני בהחלט שווים פחות.......נורא מצער שכל אדם באשר הוא מת,במיוחד בנסיבות שכאלה,אבל במלחמה[במיוחד אחת שנכפתה עלינו,אלא אם כן אתה מסכים עם חטיפת חיילים משטח ישראל ללא התגרות]נלחמים.... אני לא חושב שלזה שהחיזבאללה ניסה לטווח את אזרחי ישראל כמו ברווזים בעזרתו האדיבה של בשארה[ואני לא אתפלא אם היו עוד שעזרו]יש קשר לפצצות המצרר,אני חושב שאותם תושבים בכפרים בדרום לבנון יכלו להחליט בכל רגע שלא מתאים להם ולזרוק משם את החיזבאללה,היו להם יותר מחמש שנים לעשות את זה.....אם הם נתנו לחיזבאללה להתחמש להם בחצר הבית הם חלק פעיל ממערך המלחמה של החיזבאללה. כל חוקי המלחמה טובים ויפים בתיאוריה,מלחמה אינה דבר יפה,אנשים נהרגים...חלקם מסיבות טובות וחלקם לא. כמו שאומרים על טעויות משלמים.... אני הייתי רוצה לראות את צה"ל משתמש בסוגי הנשק הכי גרועים שנמצאים בארסנל שלו,כמו שאני רואה את זה,זה רק ימנע מלחמות בעתיד....הרי מי יתעסק עם משוגע שכשדוחפים אותו הוא מכניס אותך לאשפוז ממושך בבית חולים? חשוב לציין שלי זה לא משנה אם זה לבנוני,כורדי,בריטי,שוויצרי או יפני.... מי שחוטף חיילים ללא התגרות ויורה על אוכלוסיה אזרחית עם כוונה לפגוע,סופו צריך להיות מוות!! בשביל זה יש לנו צבא,בשביל זה לכל מדינה בעולם יש צבא,חבל שאנחנו מהיחידים בעולם שצריכים להשתמש בו..

ShikS

New member
לפי ההגיון השמאלני

אסור להשתמש בנשק, החיילים צריכים להשתמש באורז ופרחים במקום רובים, אסור, אבל פשוט אסור להשתמש בנשק שהוא יותר חזק מברטה וגם זה רק באימונים! סמולנים קיצוניים..המחלה הרעה שלנו.

DIGITAL MAN

New member
קרא ותהנה גם אתה

אנחנו בטח נהנים, לפחות בחלק מהמיקרים מודים שהיינו לא בסדר, במיקרה הזה, בטח תהיה ועדת חקירה ויעמידו את כל הפושעים לדין http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3489012,00.html כמה שתחפש ותראה לנו כמה אנחנו לא צבא מוסרי מה שקורה בעזה זה טבח ועוד בין בני אותו עם, או איך שתקרא להם

למעלה