הצבא המוסרי בעולם

THE WIZARD 55

New member
גדעון ואהרן

נורא קשה לי לענות כי מצד אחד, אני לא יודעת אילו פצצות ישנן בידי צה"ל. אבל אני יודעת שהפצצות הללו גרמו להרג של ילדים חפים מפשע. וזה כואב מצד שני אני מבינה את הצורך של צה"ל להגן על תושבי המדינה. אני מבינה גם אתכם שאתם אומרים שעדיף המשפחות שלנו על שלהם. מאוד טעון הנושא הזה. מאוד קשה. אני נגד מלחמה והרג בכלל, ואני תמיד אמרתי שגם אם נקלעים למלחמת אין ברירה תמיד צריך לשמור על מוסר גבוה, לא משנה אם הצד השני מוסרי או לא. נקווה שיהיה טוב

למוסר יש מחיר, והמחיר הזה הוא חיי אנשים

שהם אזרחי המדינה, אז ביינתים מוכנים לשלם את המחיר הקשה הזה, אבל לא יכולים להגיד לנו לא להגיב לתקיפות

גידעון1

New member
קל לומר שאת נגד מלחמות

גם אני נגד מלחמות אבל כשיש מלחמה צריך לקבל החלטות קשות

גידעון1

New member
ועוד משהו

אם לא היינו מוסריים אז תהיי בטוחה שהיינו מנצחים בנוק-אאוט. אם לא היינו מוסריים תהיי בטוחה שהבעיה הפלסטינאית היתה נפטרת מיד(בכוונה כתבתי נפטרת ב ט') אז כל מי שקורא לנו לא מוסריים כנראה לא יודע בעצמו מוסר מהו.

THE WIZARD 55

New member
אני מודעת לכך שמלחמות הן לא סטירליות

אבל תמיד כדאי לבדוק את הכשלים. תמיד אפשר ללמוד מנסיון העבר, ואם אפשר למצוא דרך שתצמצם את מס' הפגיעות בחפים מפשע אז המטרה הושגה. זה שישנה ביקורת זה לא אומר שאין מוסר

DIGITAL MAN

New member
באמת ממש מצמרר

אכן גם לי כואב שילד כזה או אחר ניפגע, אבל המחבלים הפלשתינים מנצלים את זה, ויורים מתוך אוכלוסיה, לפעמים אין ברירה, ויורים חזרנ לתוך אוכלוסיה, את המינימום שאנחנו יכולים לעשות זה להביא אותם לישראל לטיפול הכי טוב שהם יכולים לקבל, אבל המחבלים שפוגעים בחפים מיפשע, איך בדיוק תשלמו את המחיר על הרציחות המתועבות שלכם,?? תסביר לי למה עדיין יש ירי קאסמים מהרצועה, הרי אין שם נוכחות ישראלית, קודם כל תבואו בטענות לאחים שלכם היושבים בעזה, ורק אחרי זה תבואו אלינו עם טענות.

mike00

New member
לא בסדר!!!

היו צריכים לשלוח יחידות מיוחדות שיתפסו את המחבלים ויורידו להם שערות מהרגליים,גם ידידותי לסביבה וגם הומני...

אכן הצבא הכי מוסרי בעולם וזה ללא ציניות

בהתאם למציאות ולנסיבות בה מצויים ישראל וצה"ל צה"ל הוא אכן מאד מאד מוסרי, כל כך מוסרי עד למצב של טימטום מוחלט וסיכון מיותר של חיילי צה"ל ואזרחי ישראל. "מוסריות" שאני בכיף הייתי מוותר עליה, היא פשוט לא תורמת ולא מועילה לנו בכלל, ומה שלא מועיל ותורם - זורקים לפח!. בלבנון חבל של השתמשנו יותר בפצצות חודרות בונקרים במשקלים של הרקבה יותר מטונה או שתיים מסכנים, חבל שלא שרפנו את דרום לבנון בנאפלם, חבל שעבדנו בצורה...איך לקרוא לזה..."כירורגית" כל כך כאילו לבנון והשטחים זו אותו הדבר. ככה היינו משיגים השגים טובים יותר בשטח ופחות חיילים ואזרחים שלנו כמובן (כן מהם הכי אכפת לי, מה לעשות...) היו נהרגים.

THE WIZARD 55

New member
יובל קודם כל שנה טובה..

נעלמת לנו מכאן.. השאלה כאן עוסקת בסוג הפצצה..לא באם היה צריך לזרוק פצצות או לא.

THE WIZARD 55

New member
הוא בטח מאוהב:) נעלם עם איזה מישהי

ומה מייק, לא דפקת דיווח על הקושקושית בשרשור בוקר טוב תתבייש לך

המטרה יותר חשובה מסוג הפצצה

ירי מכוון על אזרחים באשר אזרחים מבחינתי הוא פסול. כאשר האזרחים והחיזבאללה התערבבו להם והם התערבבו אז אזרחים נפגעו, בין אם זה על ידי פצצת מצרר או כל פצצה אחרת. הבעייתיות היחידה בפצצה הזו היא היא בקושי לנטרל אותה לאחר המלחמה והעובדה שהיא מתפזרת מאד. זו לא שאלה של מוסר, אני בטוח שהיו באים אלינו בטענות גם אם אילו היו פצצות אחרות, כי הרבה אזרחים לבנונים נהרגו במלחמה. נהרגו כי החיזבאללה השתלט להם על הבתים, ירה מאיזורים מאוכלסים, אחסן פצצות וכלי נשק וכו'.

ShikS

New member
ועכשיו ברצינות סלעון

>אגב, אל תטענה, המשתמש האמיתי שלי הוא fifanowftw אך מוחמד ניטר הודעותי וגורם לכך שאיני יוכל להגיב בפורום והוא אינו עונה במסרים שלו מדוע עשה זאת ובגלל זה אני צריך להחליף משתמש< שאלה: מוסר קרב-אתה יודע מזה. מדוע צד אחד, ובמקרה שלנו זה הצד הישראלי, צריך להשתמש במוסר הקרב, בעוד הצד האחר לא עושה זאת? זה פשוט לא עובד. אז השאלה היא, האם הצד שמשתמש במוסר הקרב בכל זאת צריך להשתמש בו גם אם הצד הנגדי לא משתמש בו? לא חשוב מה התוצאות והתוצאה העיקרית היא פגיע גדולה יותר של אזרחים מהצד שמשתמש במוסר קרב?

כי אנחנו יותר טובים מהם.

זה לא העניין..זה שחבורת טרוריסטים בארברים בלי מוסר מנסים לרצוח כמה שיותר אנשים..זה ידוע אבל אנחנו הרבה יותר טובים מהם ולכן עלינו לנהוג במוסריות..הבעיה שהגבול בין מוסר לפשוט טיפשות הוא לא כזה גדול..

??

אני דיברתי כאן על פצצות מצרר, האם חזבאללה השתמש בהם, שכאילו אנחנו צריכים "לרדת לרמתו"? סליחה שאני מחזיר את השאלה הכללית הזאת למקרה הפרטי שלנו, אבל נראה לי שכאן מה שקרה היה ההפך. זה מה שכל-כך הכעיס אותי פה, שעשינו משהו שאפילו חזבאללה לא עשה. אולי היה עושה אם יכל ואולי לא, אבל העובדות בסופו של דבר שאנחנו, רק אנחנו עשינו את זה.

אתה מונע על ידי כתבה קיצונית

http://www.nfc.co.il/Archive/001-D-149617-00.html?tag=08-00-49 קודם כל מצרר זה נשק חוקי לפי המשפט הבינלאומי..אז הדבר האיום שעשית ממנו, חכמים ממך בנושא זה קבעו אחרת אז... ממצאיו של אלוף הכהן העלו כי לאורך המלחמה כולה עמדו בתקפן פקודות של הרמטכ"ל אשר אסרו על ביצוע ירי מצרר לעבר שטחים בנויים. כן עלה מחומר הראיות כי מרבית ירי המצרר בוצע לעבר שטחים פתוחים, בלתי מיושבים, מהם פעלו כוחות חיזבאללה, ואשר בהם לא היו אזרחים. הואיל והמשגרים הוסוו באופן מתוחכם, בעיקר בשטחים פתוחים בהם הקים החיזבאללה מערכים מבוצרים שזכו לכינוי "שמורות טבע" והופעלו בצורה שתקשה על איתורם ועל פגיעה במבצעי הירי, נאלץ צה"ל לעשות שימוש במערכות אש אשר אפשרו מתן מענה מיידי לירי, תוך כיסוי מקסימאלי של מרחבי השיגור, ובכלל זה - בחימוש מצרר, שהוא אמצעי לחימה חוקי לפי המשפט הבינלאומי", הסבירו היום בצה"ל. בצה"ל מדגישים כי גם במקרים בהם בוצע ירי לתוך שטחים בנויים, מדובר היה בירי תגובה מיידי, אשר כוון לעבר נקודות מהן בוצע ירי של חיזבאללה בכפרים שרובם המוחלט של התושבים התפנו מהם בעקבות אזהרות חוזרות ונשנות שניתנו על-ידי צה"ל. במקרה אחד, הקרב הקשה במרון א-ראס, נורתה אש מצרר לשטח בנוי, לשם חילוץ כוחות צה"ל מן הקרב הקשה.

אתה משקר ביודעין.החיזבאללה הפציץ בכוונה מרכזי

אוכלוסייה, כולל אוכלוסייה ערבית. הוא ירה קטיושות עם חלקיקי מתכת קטלניים שהתפוצצו והתפזרו לכל עבר במטרה לפגוע במה שיותר אזרחים, בעיקר זקנים, נשים וילדים קטנים שלא יכלו לתפוס מחסה במהירות. הוא ניסה לפגוע בבתי הזיקוק כדי לגרום לאלפי הרוגים ולאסון אקולוגי-הומני נורא לרבבות יהודים וערבים החיים בסביבה. המלחמה שלו היתה מלחמת השמד, מלחמה נאצית שמטרתה לרצוח כמה שיותר אזרחים חפים מפשע. ההגנה שלך עליו היא טיפוסית לשמאל הקיצוני המטורף המגן על כל רוצח מתועב ובלבד שיילחם ביישות הציונית.

mike00

New member
כשדוחפים אותי אני בדרך כלל מנסה להתחמק...

כשדוחפים אותי פעם שניה אני דוחף חזרה בכל הכוח..... אין דבר כזה "לרדת לרמתו".......מה ציפית שנעשה?נחלק להם תלושים לספא במלון קרלטון בתל אביב??אולי סדנת חיבוקים בנהריה?? הם הכריזו עלינו מלחמה ואנחנו נלחמנו,תהיה סמוך ובטוח שאף אחד לא רצה את המלחמה הזאת.

גידעון1

New member
כולכם צודקים

חלקיקי המתכת היו בגודל ג'ולה/גולה עשויים מברזל ובעת הפגיעה כדורי הברזל עפים לכל עבר. הסיבה לכדורים דווקא נובעת מכך שהם עגולים וכך הם יכולים לעוף למרחק גדול יותר ובכך ניתן להרוג יותר אזרחים. כנראה שסלטעון לא יודע מה זה זה כשאישתו של חבר טוב שלך באמצע הלילה שומעת דפיקות בדלת,פותחת אותה ושם עומדים קצין ופסיכולוגית שאומרים לה "בעלך נפצע קשה תתלבשי מהר אולי תספיקי לומר להיפרד ממנו". המילים האלה עד היום חרוטות לי בראש. אל תגיד שאנחנו הפושעים כי המון חיילי צהל נהרגו דווקא כי רצינו להיות מוסריים! קל לך לשבת מאחורי המקלדת בחדר הנעים והממוזג ולהטיף ביקורת. בושה פשוט בושה

למעלה