הצבא המוסרי בעולם

מצידי תשלח אותם לעזאזל

חזבאללה פתח במלחמה וקיבל מלחמה, אבל השימוש בפצצות שהורגות אזרחים יותר משנה אחרי שהמלחמה נגמרה את זה צה"ל עשה, וזה פשע שלא קשור לכן-מלחמה לא-מלחמה.

mike00

New member
אני מסכים עם מה שאתה אומר והאמת שאין לי עם

זה שום בעיה מוסרית.....בפעם הבאה הם ידעו שאלה תוצאות המלחמה ולא יתנו לחיזבאללה לאכסן אצלהם בחצרות כל מיני תופינים והפתעות לאזרחי ישראל.... לפי הדיווחים המודיעיניים הם עדיין עושים את זה,כנראה שהפצצות האלה לא מפריעות להם במיוחד...

כמו שחיסול מוסאוי גרם לחזבאללה להבין

שלא כדאי להתעסק איתנו, ובמיוחד לא לעשות פיגועי ענק בארגנטינה.

mike00

New member
את חיזבאללה לא ניתן לשכנע.....לעומת זאת את

התושבים שנותנים להם מחסה ונפגעים לאחר המלחמה מהשאריות שהותרנו שם לדעתי אפשר בהחלט לשכנע... הרי לחיזבאללה לא היו שום הישגים ממשיים במלחמה האחרונה[לא שלישראל היו],והרי ישראל הותירה אחריה חורבן עצום, אני מאמין שלתושבי לבנון יש מה לומר לחיזבאללה בקשר למה שקרה,לך תדע אולי זה גם יביא לפעולה מצידם נגד הארגון... אולי הם יסלקו אותם מהכפרים שלהם.... אני חושב שאחרי שישראל נסוגה מדרום לבנון לא אמורות להיות ללבנונים דרישות מאיתנו,אם כך שידאגו בעצמם לפירוק חיזבאללה מנשקו ואם יש לארגון מקום בנוף הפוליטי הלבנוני יחליטו הלבנונים לעצמם...

שחיזבאללה יפנה אותם וישלם להם פיצויים

על אובדן כפריהם ובתיהם. זאת עכשיו אדמה חרוכה, כמו בצ'רנוביל. סכנת נפשות להסתובב שם. ככה הרוצחים של החיזבאללה לא יוכלו עוד להסתתר בין אזרחים תמימים, בין נשים וילדים, ובסיבוב הבא אם הם יראו את פרצופם בסביבה אז שם יהיה קיברם בלי נפגעים באוכלוסייה האזרחית.

mike00

New member
מה זה אוכלוסיה אזרחית<?

מאיפה מגיעים כל הלוחמים של החיזבאללה??הם לא נחשבים "אוכלוסיה אזרחית"?מה הם נולדים לוחמים לבושי מדים?? האמת היא שרוב לוחמי החיזבאללה הם תושבי הכפרים או נולדו בהם ועברו עם משפחתם לבירות,במחקר שנעשה על לוחמי החיזבאללה התברר ש-43% מהם מגיעים מבירות,אבל רובם המכריע התגורר בעבר בכפרים בדרום לבנון. חיזבאללה מגייס לוחמים בבתי ספר יסודיים ואחר כך מתלונן שאנחנו הורגים ילדים בני 15,אגב גיל הגיוס הממוצע הוא 17,אני מניח שישנם לוחמים גם צעירים מ-15.... רוב הלוחמים הפסיקו את לימודיהם בבתי הספר,מה זה אם לא "אוכלוסיה אזרחית"? חיזבאללה-הגורם האנושי

ShikS

New member
אתה לא עונה על שאלתי

האם הצד שמשתמש במוסר הקרב בכל זאת צריך להשתמש בו גם אם הצד הנגדי לא משתמש בו? לא חשוב מה התוצאות והתוצאה העיקרית היא פגיע גדולה יותר של אזרחים מהצד שמשתמש במוסר קרב?

זה נשמע שאלה שלבנוני היה צריך לשאול

אם הצבא של הישראלים שולח לנו פצצות מצרר, האם גם לנו מותר לשלוח עליהם? אז התשובה שלי היא לא! במלחמה ישנם גבולות שמי שעובר אותם עובר את הגבול והופך לרוצח. והיה ומה שאתה עושה היה מונע פגיעה גדולה יותר באזרחים מהצד שלך, אז מנעת ברבריות גדולה יותר ועקרונית זה מוצדק, רק שזה בכלל לא המקרה. זה שנהרגו עשרות לבנונים בשנה האחרונה ממתנות המוות שהשארנו להם שם, לא רק שלא תרם בשיט לבטחון אזרחי ישראל, אלא עלול לפגוע בו, כי הוא רק מרחיק הסכם שלום בין המדינות.

למעלה