הצבא המוסרי בעולם

אי אפשר לשפוט משהו על פי כתבה כמו זו

שמראה זווית אחת וקיצונית של כל העניין.

פשע מלחמה פלסטיני: גילחו את שפמו של המוג'היד

"העימותים בין אנשי פתח לחמאס ברצועת עזה מגיעים לפסגות חדשות. מאז אתמול נהרגו ברצועה שמונה בני אדם, שניים מהם נהרגו היום (יום ג') בשעות הבוקר המוקדמות. יותר מ-70 נפצעו. אלא שבחמאס לא מסתפקים בהרג וביצעו גם צעד סמלי ומשפיל במיוחד: גילוח שפמו של בכיר פתח." http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3489012,00.html

גידעון1

New member
ווזי הם גם תפסו בחורה מהפתח ועשו לה שעווה

ברגליים ופדיקור ומניקור.

THE WIZARD 55

New member
ראיתי תוכנית על הילדים שנפגעו

ממש מצמרר. צה"ל צריך לתת דין וחשבון על מעשיו. הטיעון שאין שם אוכ' אזרחית מגוחך, כי גם אם כל התושבים היו מתפנים הרי ברור שיחזרו אחרי המלחמה, ואז יוכלו לההרג בנקל ילדים ואזרחים.

התושבים צריכים לדרוש מהחיזבאללה לפנות אותם

למקום אחר ולשלם להם פיצויים על אבדן בתיהם ורכושם. הם נתנו לחיזבאללה להכניס את הרוצחים שלו לכפרים שלהם ולהציב את כני השיגור של הקטיושות בבתים ובחצרות שלהם ולירות משם את טיליו עלינו. מאותו הרגע כפריהם ובתיהם אינם יישובים אזרחיים והם מטרה לגיטימית להפצצות והפגזות מצידנו. אבל הם לא למדו: חיזבאללה שוב שורץ בכפרים שלהם לקראת הסיבוב הבא.

../images/Emo45.gif ברגע שמשגרים טילים ממקום כל שהוא

הוא כבר לא נחשב שטח אזרחי אם אני לא טועה גם לא לפי החוק הבינלאומי.

THE WIZARD 55

New member
אהרן אני דברתי על סוג הפצצות

כשצמרת צה"ל אישרה לירות ללבנון כמות כה גדולה של פצצות מצרר היא היתה אמורה לדעת, שהיא תשאיר שם מאות אלפי פצצונות שלא יתפוצצו, שיפגעו באזרחים עוד שנים על שנים. מאחת הפצצונות האלה נהרג קרייג אפלבי. מפצצונות אחרות נהרגו 39 איש מאז המלחמה. זה העניין, שהפצ"ר החליט שאיש לא צריך לתת עליו דין וחשבון למה להשתמש בפצצות כאלה שידוע שישארו אלפי פצצונות? הרי ברור שאף אחד לא יפנה אותם, אני לא מדברת על רכוש שהלך, אני מדברת על ילדים שנהרגו מהפצצות האלה. חבל שלא ראית את התוכנית.

mike00

New member
וויז,עצוב נורא המצב.....אני עדיין מעדיף אותו

על האפשרות שהחיזבאללה יחטפו חיילים או יירו עלינו רקטות......פעם הבאה תדע כל אם לבנונית שאם תיתן רשות להחביא זילזאלים בחצר שלה יש סיכוי סביר מאוד שאחד הילדים שלה יפגע או ימות מנשק שיירו חזרה אליה לחצר... תסכימי איתי שאם היתה ישראל רוצה,היתה יכולה לגרום להרס הרבה יותר גדול ממה שעשתה.... ההתחשבות של מדינת ישראל ושל צה"ל עלו לנו במותם של חיילים..... אני מאוד מקווה שבפעם הבאה לא יעשו את הטעות הזאת וירסקו חיים בצד השני ולא בצד שלנו.... לא ישראל בחרה את המלחמה הזאת,חיזבאללה החליט להסלים את השטח,הוא פשוט לא ציפה מישראל לתגובה בסדר גודל כזה. בחיזבאללה חשבו שנפלו שוב על הפראייר האזורי,הדחליל שכולם יכולים לירות עליו והוא לא יגיב,אז הפעם הם טעו... רק חבל שההנהגה שלנו,גם הצבאית וגם המדינית לא ידעו לנהל את כל הסיפור הזה יותר טוב.

THE WIZARD 55

New member
מייק, גם אני בדיעה

עם כל הכאב שבדבר, שבמלחמה, אני אעדיף שהילד שלי יהיה בחיים. אני יודעת שישראל היתה יכולה לגרום להרס ענק, אני מודעת גם לעובדה שהחיזבאללה ממש לא היה עושה חשבון נפש אם היו נהרגים מטיל לבתי זיקוק כל תושבי חיפה. ושהם לא מוסרים בלשון המעטה.

אני מצטער על האזרחים ובעיקר על הילדים בלבנון

שלא חטאו ונפגעים בגלל פשעי מנהיגיהם. האלטרנטיבה לפצצות מצרר, נפאלם או זרחן היתה להכניס לשם אוגדות שלמות של חיילים שיטהרו כפר אחרי כפר מכל אלפי החיזבאללונים ואלפי הקטיושות המפוזרות בכל בית, בכל חדר, בכל מחסן, בכל גינה כאילו היו עציצי נענע. התוצאה של זה היתה מאות נפגעים שלנו. במלחמה צריך לחסוך בדם בצד שלנו גם אם זה ע"ח הדם של הצד השני. מי שרוצה לעזור לאוכלוסייה שם צריך לפנות אותה מכל האזור ולהפוך אותו לאדמה חרוכה, כמו צ'רנוביל. אז אף אחד לא ייפגע. חיזבאללה, סוריה ואיראן שהדליקו את המלחמה הזאת צריכים לשלם לתושבים פיצויים.

THE WIZARD 55

New member
אךך מינאק מייק..

תראה, כשאני מתבוננת על התמונה הכוללת לא מעניינת אותי איפה המלחמה ואם הייתי צד בה אני פשוט מוציאה את עצמי מהתמונה..ומסתכלת מבחינה אובייקטיבית. ישנם פצצות אחרות שלא היו מותירות מתנות לאזרחים כשיחזרו לבתיהם, זה כל האישיו כאן.

mike00

New member
במימון של מי?ממשלת לבנון?תושבי דרום לבנון?

אהה לא??זה על חשבוננו??יעני חשבון האמהות החד-הוריות,הזקנים והעניים?? מצטער,לא מתאים לי.... דרך אגב,זוכרת שדיברנו על ביטול חלק "מהגזרות" של ביבי??קראת בימים האחרונים עיתונים?

THE WIZARD 55

New member
האמת שקראתי ספר, לא יצא לי לקרוא עיתונים..

אתה יכול ליידע אותי אם ישנן ידיעות מרעישות. רגע ומה קשור למימון הפצצות, פצצות מצרר הכי זולות בגלל זה משתמשים בהם?

THE WIZARD 55

New member
קראתי את מכתבים על המקרר

ספר עם סוף עצוב ופואינטה. מכתבים שילדה לאם חד הורית ואמה משאירות אחת לשניה על המקרר הן לא מתראות הרבה..וכל החיים שלהם מנוהלים על המקרר ותיכף אראה את הגזירות

גידעון1

New member
היי וויז

נכון שלצהל יש עוד פצצות אבל הבעיה היתה שלא היה ניתן לאתר מהיכן החיזבאללה יורה ולכן הברירה היתה להשתמש במצרר שמכסה שטח גדול אול לא להשתמש במצרר ולהניח לקטיושות להשתגר לישראל. אין ספק שמדובר בצעד קיצוני אבל המערכת הצבאית לא ידעה איך לאתר במדויק את המשגרים והמחבלים. עד כמה שזה כואב וזה אכן כואב אני מעדיף שימותו אנשים מהצד הלבנוני מאשר שימותו מהצד הישראלי.

אני לא מומחה לפצצות, אבל אני יודע שיש למשל

פצצות נפאלם וזרחן, אבל הן נאסרו לשימוש בגלל ההרס הנורא והאבדות הגדולות שהן גורמות לכל מי שנמצא בסביבה. הפצצות האלה היו שורפות את כל הכפרים על יושביהם כמו שנשרפו רבעים שלמים בהמבורג, בברלין וכד' במלחמת העולם עם מאות אלפי קורבנות. פצצות מצרר לא אסורות לשימוש נגד מטרות צבאיות והן הרבה פחות קטלניות.

למעלה