הצהרה לא ציונית

ksimeroni

New member
אמממ....

לא יתכן שהאשכנזים יתחילו לחיות כערבים? אז מה כן יתכן? שכל שאר היהודים וכל הערבים בכלל שחיים פה יתחילו לחיות כאירופאים? את צודקת - כל אחד צריך לחיות לפי רצונו, אבל זה לא יכול להתקיים שרק עדה אחת שולטת בכלי התקשורת ובממסד בכללותו. יותר הגיוני שהתרבות פה תהיה ערבית עם אופציות לתרבויות זרות, מאשר שהתרבות פה תהיה אירופאית בלי אופציה לשום תרבות אחרת. מבחינת שבת - איזה יהודי יסכים לעבוד בשבת? הרי היום המעסיקים עושקים את העובדים (העבדים) בחסות ממשלת הציונים. מזלנו שכיהודים יש יום מנוחה אחד שהאל חייב אותם לתת לנו (ולכם), כי אם לא, היינו מתמוטטים מזמן... שלא תביני לא נכון - אני לא בעד כפייה, אבל מהצד השני גם כופים על העם לעבוד שעות ארוכות ומטורפות בלי ימי חופש, אז טוב שזה יצא ככה.

אכן לא ייתכן שרק עדה אחת תשלוט בכלי התקשורת

אבל גם אם את מתכוונת לומר שיוצאי אירופה שולטים בתקשורת, הרי שאת טועה כשאת מכנה את כל יוצאי אירופה "עדה אחת". פולנית, גרמנית ורומנית הן שפות שונות והתרבויות גם הן לא זהות, גם אם כולן "אירופיות". כולם דיברו יידיש? נכון, בדיוק כמו יהודי ערב, שאת כל כך מתעקשת שנדע להבחין ביניהן, כולם דיברו ערבית בניבים שונים. על "קוגל" שמעת? יפה. ו"קיגל"?.

ksimeroni

New member
נו תהיה רציני

מה זה איכפת לי עכשיו אם המנחים של החדשות או של תוכניות הטלויזיה הם פולנים, גרמנים או רומנים? בשורה התחתונה שורה עלינו רוח תרבות מערבית בלתי רצוייה (רק תשמע איך הם קילקלו לנו את השפה עם העברית המגורמנת שלהם... בן יהודה מתהפך....), והתכנים הם תכנים מערביים לחלוטין. אז מה זה משנה לי הדקות הזאת בין העדות המערביות השונות? העובדה היא שאין בכלי התקשורת ביטוי בכלל ליתר העדות היהודיות, וזה מקומם על אחת כמה וכמה שאנחנו חיים במזרח התיכון עם רוב ערבי ברור, ולא בארץ אירופאית קרירה. המינימום שמבקשים ממגישי תוכניות זה לדבר בעברית תקנית ולא להרוס את השפה, אבל אפילו את זה הם לא מסוגלים לעשות ובכל זאת מעסיקים אותם - הרי גוון העור יותר חשוב מכישורי ביטוי.

אני רציני מאי פעם..

אם ניקח את ההודעה שלך ורק נחליף "אשכנזים/מערבית" ב"מזרחיים/ערבית", נקבל בדיוק את האוריינטליזם שאת יוצאת נגדו. ועל מה את נסמכת כדי להכשיר את השרץ? על העובדה שהמזה"ת הוא ברובו בעל אוריינטציה ערבית ולא מערבית. האמת היא אחרת לחלוטין: בכולם, פולנים, רוסים, רומנים, אתיופים, פלסטינים, יוונים, איטלקים וכל אלה ששכחתי - יש לנהוג בכבוד ומתוך יחס שיוויוני. אם את מצפה מאזרח ישראלי שמוצאו מבריה"מ לעמוד על ההבדלים (הדקים מאד בעיניו) בין מרוקו לעיראק ובין לוב לאיראן, הרי שאת, כאזרחית ישראלית שמוצאה בעיראק(?), תצטרכי להכיר את ההבדל בין ליטה למולדובה, וברזולוציה דומה. וממש לא משנה לצורך העניין מה קורה אצל השכנים. לבית שלנו כללים משלו.

ksimeroni

New member
אני לא מבינה

למה אתה מנסה למצוא בדבריי בעיה שלא קיימת... העולם (שלנו פה) נחלק לשניים, רוב היהודים הגיעו משני איזורים דמוגרפיים ברורים האשכנזים או האירופאיים הגיעו לכאן מאירופה יהודי ערב או האיסלאם עברו מארצות ערב והאיסלאם לפה אין שום סיבה שבעולם שהתרבות הישראלית היהודית השולטת תהיה תרבות מערבית, כי ליהדות אין שום קשר למערב. אין בעיה שיהודים ששבו מהגלות והתרגלו לתרבות זרה יביאו אותה לפה באמתחתם ויתענגו עליה או ימשיכו ליצור אותה, אבל התרבות הערבית (ששייכת לכל הדתות פה) היא זאת שאמורה היתה להיות חלק אינטרגלי מהמונח "ישראלי". לא רק שהיא לא כזאת, היא אפילו מודחקת לשוליים, עד שקולה לא נשמע כלל, ומאותגרת כ"לא שייכת" או "לא יהודית" אלא "ערבית" (כאילו המילים "יהודי" ו"ערבי" סותרות זו את זו...) הכלל הוא פשוט - אתה לא יכול לכונן מדינה שבה רק מגזר אחד שולט בה ובתכניה, על אחת כמה וכמה שהמגזר הזה הוא מיעוט פה. מן הראוי שינתן ביטוי לכלל התרבויות פה (וזאת ממש לא בעיה - רוסי ופולני מעריצים את אותו בטהובן, בדיוק כמו שעירקי ומרוקאי מעריצים את אותו פריד אלאטרש...). אתה מנסה לצייר מצב שבו שני העולמות האלו מתפרקים לתתי עולמות, ואז קובע מסקנה שלא יכול להיות שלכוווולם ינתן פה ביטוי. אבל זה לא נכון.

לא הבנת אותי...

ברור שלכולם צריך לאפשר להתבטא, ומעולם לא אמרתי ולא הסקתי ש"לא יכול להיות שלכווולם יינתן פה ביטוי". אני רק מבקש שגם התרבות האירופית לא תקבל ממך, כיהודיה-ערביה, יחס מתנשא ומזלזל. זה הכל.

ksimeroni

New member
אז גם אתה לא הבנת

אני בכלל לא מזלזלת בתרבות האירופאית אנחנו יכולים ללמוד ממנה הרבה דברים יפים כבר ציינתי ואני אציין שוב - אני לא גזענית, אין לי דין ודברים עם הפלח האשכנזי של העם או עם תרבותו המערבית, יש לי בעיה עם הציונים-האשכנזים ועם תורת הגזע שלהם, שמדירה את תרבותי מהמדינה שאמורה להיות שלי. כדי להיות אומה חזקה עלינו לנצל את עובדת היותנו גולים בארצות זרות ולהוציא טוב מן הרע ע"י אימוץ תכנים טובים מכל מקום ולא לקחת רק את הרע והבינוני מכל מקום או לחילופין - לקחת תכנים רק מאיזור דמוגרפי אחד

../images/Emo45.gif

מעניין שעל קסימי, לא משנה כמה דברים היא תגיד שאין להם כל קשר לזלזול והנמכה של התרבות האירופית- אותה תמיד יהיו כמה אשכנזים או אפילו מזרחים עם תודעה אשכנזית שיאשימו בגזענות. לעומת זאת, פה בפורום כל כמה ימים נשמעת גזענות כלפי התרבות הערבית או הערבים באופן כללי (נזכיר את האחרון שכתב משהו כמו "איפה האיינשטיין שלכם?"
), אבל אף אחד לא אומר להם את האמת- שהם שטופים בגזענות... אשכרה הגמל לא רואה לא דבשתו...

השיקול כיצד והאם להגיב על גילויי גענות

הוא אינדיבידואלי לחלוטין. לפעמים כ"כ ברור שהדברים נאמרים כדי לחולל פרובוקציות, ושקוף לגמרי שאפילו הכותב/הפרובוקטור אינו מאמין בהם כלשונם - שפשוט חבל להאכיל אותו ולהגיב לדבריו באותה רוח. זו דעתי וכך בד"כ אני מגיב מבחינתי, "איפה האיינשטיין שלכם" יכול לשמש גם כביקורת בונה - תלוי בקונטקסט, ייתכן שהכותב היה באמת רוצה לראות את העולם הערבי נכנס לתקופת זוהר חדשה. ובשורה התחתונה... אתה צודק. לא רק העובדה שהעלית מעניינת, אלא עוד משהו: בדיוק אותם חבר'ה שמצפים מהערבים להיות יותר סבלניים כלפי התנשאות "אירופית", מתגלים כבכיינים הכי גדולים אל מול התנשאות "מזרחית" הרבה יותר קלה. האם הצביעות חוגגת במחוזותינו?

THE WIZARD 55

New member
מה זה תרבות ערבית

למה את מתכוונת? שכולם ישמעו עבד אלחלים...?:) שוב, יש כאן כפיה דתית, מהסיבה שהם לא נותנים את הזכות לאנשים לבחור האם לעבוד, האם לטייל, אין הכשר למסעדות ולחנויות.. ואני דווקא לא חושבת שהתרבות כאן אירופאית, אמרתי לך יש כאן ריח מיוחד, הוואי מדהים, קיבוץ גלויות...מזכיר את הסרט עם יהורם גאון...כל אחד מביא איתו משהו אחר, שמייחד אותו אני דווקא מתחברת לקומבינציה הזאת.. כלי התקשורת, אין שם מזרחים? דווקא נתקלתי בהרבה..

ksimeroni

New member
למה לא?

למה שכולם לא יקשיבו לעבד אלחלים? אולי רמות הסטרס והעצבים ישקעו קצת נוכח האווירה המרגיעה... תראי, לגבי הכפיה הדתית - בהנחה שזאת ארץ יהודית, את לא יכולה לבקש שלא יהיו תעודות כשרות במסעדות, זה אפילו לא ישתלם למסעדנים, כי יהודים לא יאכלו אצלם, ויהודים פה הם הרוב... גם בנוגע לעבודה בשבת, הרוב היהודי לא מוכן לעבוד בשבת, לכן מקומות העבודה סגורים. מעבר לזה, אני באמת חושבת שעניין העבודה בשבת הוא חוק יהודי הומאני, שבא למנוע מהעשירים המושחתים להרוג את נפשם של הפועלים העניים, ונראה לי, רק נראה לי, שכל מי שלא יהודי כאן, מרוויח גם מהעניין הזה. בנוגע לריח המיוחד - אין פה ריח מיוחד, אין תרבות ישראלית ראוייה אין פה יוצרים מוכשרים שניתן להתגאות בהם תוכניות הרדיו והטלויזיה מלאים בחומרים קיטשיים וסתמיים של כל מיני משוגעי גדלות שהחמיאו להם יותר מידי בילדות ללא צורך (הם בדרך כלל נפלים מהמוסד האליטיסטי "רימון" ולכן גם יוצרים מוזיקה אחידה, מייבשת, משעממת ונטולת חיים בהתאם. האנשים המוכשרים באמת, שלא למדו אגב במסגרת פורמלית ציונית, לא מקבלים ביטוי במדיה, ואני מתכוונת ליוצרים מערביים וערביים שחיים פה מכל הדתות.... האיכות היחידה המושמעת בכלי התקשורת היא של קונצרטים וסימפוניות מערביות טהורות (לא מישראל), כדי שלגברת פינקלשטיין, שלא מצליחה להרדם בלילה יהיה מה לשמוע, אבל אם סבתא שלי או שלך לא נרדמות בלילה, שיתחילו לספור כבשים (בזה הן טובות, לא?
)

THE WIZARD 55

New member
../images/Emo6.gif

את לא יודעת כמה תחנות מזרחיות יש לנו כאן לפחות באיזור חיפה.. חחח הכל מזרחית... ואני בכלל מחוברת לגלגל"צ:) לפעמים רשת ג'...חחחח ותפסתי אותך על חם בסתירה ....חחח טענת קודם לכן שזאת לא מדינה דתית ואמרתילך שכן, והנה הודית, זאת מדינת הלכה יהודית...אז יש כאן הוויה יהודית ואני ערביה יהודית

ksimeroni

New member
לא ולא

מוזיקה "מזרחית" היא היא המוזיקה הישראלית שהתפתחה פה בשילוב של מזרח ומערב, זאת לא מוזיקה ערבית קלאסית אוטנטית... המוזיקה הזאת חולשת היום על כל מקום, רק כי העם לא היה מוכן לקבל את מרות השלטון והטפתו לתרבות האירופאית (שימי לב שלעצמם הם קוראים מוזיקה "ישראלית" למרות שהמוזיקה הזאת היא מערבית לכל דבר ואין לה שום קשר למקום הזה), אז העם מרד והכניס את זוהר ארגוב בכוח למיינסטרים, ומאותו הרגע.... עברנו דרך ארוכה. אבל המוזיקה הערבית שלנו לא נלמדת בצורה ממוסדת במדינה הזאת, קונסרבטוריונים מערביים צצים כמו פטריות, אבל לא מכילים בתוכם את המוזיקה והתרבות שלנו, ואין לנו שום מוסד ראוי שיאפשר לנו להמשיך ליצור את הקלאסיקות עליהן גדלנו (זה אגב גם אינטרס ערבי לא יהודי שיהיו מקומות כאלו)... אי אפשר לקרוא למה שקורה פה "תרבות", שכן אפילו המבקרים הכי גדולים (והכי אירופאים) אומרים שאין פה תרבות אלא כפייה שמסרסת את הנפש (וזה גם נכון לגבי התרבות המערבית, למרות שאותה כן משמיעים ולה כן נותנים ביטוי כלשהו) שוב, אם את רוצה להיות יהודיה אז בכיף, נקבל אותך בחיבוקים לשורותנו על אחת כמה וכמה כשרוב הסיכויים שאבותייך היו בכלל יהודים... (פה היה אמור להיות סמיילי צוחק, אבל האייקונים לא עובדים לי....) אבל יהדות זאת דת וזהו דת הומאנית גם למי שלא שייך אליה, ולכן היא דת טובה לכולם אם יום אחד היתה מתעוררת פה תרבות ייחודית למדינה הזאת, אז בעוד איזה 200 שנה ניתן יהיה לטעון שיש תרבות יהודית אמיתית, עד אז (ובהנחה שגם היום אין אפילו ניצנים של תרבות פה), יש כאן שתי תרבויות עיקריות - הערבית והמערבית, השאלה לאן את שיכת ומה עושה לך יותר טוב בלב.

THE WIZARD 55

New member
כנראה שאין דרישה למוסדות כאלה

אבל אין מקומות שמלמדים לנגן על עוד..? או מוסיקה מזרחית.. הקונסרבטוריון למשל, קשור לרשת המתנ"ס, ואני בטוחה שאם היתה דרישה ללמוד על כלים מזרחיים, אז כן היו פותחים חוגים, כי זה רווח כספי עבורם...

asparagos

New member
בדיחה ממוחזרת

לסדאם יש שני בנים, עודאי וקוסאי, עודאי מנגן על עוד.

ksimeroni

New member
יש דרישה

יש רק מקום אחד, בירושלים, שנקרא "המרכז למוזיקה מן המזרח" (אחלא מקום) שמלמד את התרבות הערבית. הבעיה היא שאין שם מספיק מקומות לימוד (כל שנה יכולים להתקבל נגיד 30 אנשים, כשהדרישה היא כפולה בערך), וכמובן שאף אחד לא עושה כלום בנידון. עוד בעיה עם המקום הזה, זאת הייחודיות שלו רק לירושלים, לכן כל מי שלא גר בירושלים צריך להסתבך עם עצמו בשביל להגיע לשם לשיעור נגינה של 50 דקות בלבד (או אם הוא לוקח את המסלול המורחב הוא צריך למצוא איפה לישון בירושלים, כי הלימודים מסתיימים מאוד מאוחר ואין כבר אוטובוסים...), יעני זאת פריבילגיה לתושבי ירושלים בלבד, או לאנשים שמוכנים ממש להתאמץ בשביל העניין. הקונסרבטוריונים לא מלמדים נגינה על עוד ואפילו לא נגינה על כינור ערבי, כי הם לא מעוניינים בזה, לא כי אין ביקוש (בדקתי כבר את העניין הזה בעבר), ובכך בעצם כופים על כלל הציבור שיש לו זיקה לעולם המוזיקה, להתמקצע רק בתרבות המערבית, פשוט מחוסר ברירה. וזה לא שהקונסרבטוריונים ממומנים מתרומות או אנשים פרטיים, הם ממומנים מכספי המדינה! אז למה רק חלק מאוד מסויים מהמדינה צריך להתענג על הכסף הזה? תשאלי את הציונים...

למעלה