הצילו :(

דובי1401

New member
הצילו :(

זה אולי ישמע כמו צרות של עשירים אבל אם זה עשה אותי כל כך עצובה, זה מספיק בשביל שאשמע תגובות מכם...
מזל טוב וסימן טוב, התחתנתי! לפי החתונה לבעלי ולי היו תוכניות להביא לעולם ילד, בעזרת השם.. וואו כמה התרגשות להיות הורים....
רואים תינוק ומתמוססים....
אז יופי, התחתנו , הבן אדם לא מוכן לשמוע ולדבר בכלל על תינוק בחודשים הקרובים.....כל פעם שאנחנו מגיעים לנושא הוא מעביר אותו ולא רוצה לדבר...
אומר שהוא רוצה לחסוך קודם לבית ואחר כך ננסה...... כמה ניסיתי להסביר שאני כבר לא ילדה.... ואני לא רוצה להגיע לגיל 30 (שאני מאוד קרובה אלי.....) למרות שלהיות אמא צעירה אני כבר לא אהיה בחיים האלה..
אני מסבירה לו שזה משהו שאני מאוד רוצה, ולחסוך יהיה לנו המון זמן גם בתשעת חודשי הריון, ומי אמר שיהיה לי בכלל קל להיקלט???? הרי כל אישה שניה היום מזריקה הורמונים ומה לא........
איך אני גורמת לו להקשיב לי? איך אני גורמת לו לחזור לרצון לילד ולגרום לו להבין שגם עם הילד נוכל לחסוך???

:/ עצוב לי....... דעתכם?

FineSilverMan

New member
רק לפי סגנון הכתיבה

לא נשמע שאת מוכנה

הצעד הבוגר הוא להגיע להסכמה -- כמה חיסכון דרוש?
ילד דורש השקעה רבה -- שעות שינה, ריהוט, חיתולים, אוכל...

האידיאל הוא להביא לעולם ילד שיהיה טוב יותר ממך... אם תביאי לעולם ילד בלא מספיק משאבים, את לא תממשי את האידיאל הזה.

דובי1401

New member
תודה על ההתייחסות

אבל עם כל הכבוד, לא נראה לי שמאחורי מסך המחשב אתה יכול להגיד אם אני מתאימה להיות אמא או לא. אז תודה, אבל לא תודה...
מי אמר שהילד לא יהיה יותר טוב ממני? אני גרה אצל ההורים במיוחד בשביל לחסוך, אז שנה שלמה אני אחכה כדי לחסוך כסף לבית ?
אני לא מסכנה, זה לא שאנחנו מרוששים, שנינו עובדים ברוך השם ומכניסים יפה , אני אומרת שאפשר לחסוך גם עם ילד , מי אמר שאני לא אדאג לו? מי אמר שיחסר לו דבר? מי אמר שהוא לא יקבל יחס חיתולים ריהוט ואוכל? אני לא ענייה עם כל הכבוד.... לא יחסר לו דבר.
הפואנטה היא לחסוך לבית ,לחסוך אני אחסוך גם אם אני אלד....

FineSilverMan

New member
הכל טוב ויפה

אבל כרגע קיים פער בינך לבינו, לא בינך לביני...

השאלה היא איך לסגור את הפער.
איך להגיע להסכמה.

נניח עוד חצי שנה תצליחו לחסוך סכום משמעותי, האם אז הוא יסכים להכנס להריון?
האם בשבילך חצי שנה זה זמן סביר לחכות?

או אולי הוא רוצה עוד חמש שנים?
אני מניח שזה יותר מדי בשבילך...

מה הוא פרק הזמן הסביר עבור שניכם?
כמה כסף כדאי לחסוך?

דובי1401

New member
...

מדובר בכסף לקנות בית... ככה שאנחנו צריכים בסביבות ה250-300 אלף
העניין הוא שלפי החתונה דיברנו על ילד, זה היה ברור...... אני נוטלת כדורים והורדתי מינון במיוחד בשביל זה , מה שאומר שאני מסתובבת חסרת ביטחון כי אני מחכה לאישור שלו.... זה לא שהוא הכין אותי שהוא רוצה לחכות חצי שנה ואז לנסות. לא הייתי מתחתנת בשביל לחסוך כסף, חתונה עושים כשמרגישים מוכנים להקים משפחה.... ואני מוכנה לזה ,רק שחשבתי שגם הוא מוכן..... הוא לא מוכן לדבר על זה בכלל....

FineSilverMan

New member
יש זוג שקרוב אלי

הם הכירו ב-78' (לאחר שהאדון עלה ארצה ב-73') וב-84' התחתנו, לאחר שאביו של האדון הרביץ לו תורה, שלא יפה ליבש את זוגתו כך.

אני ממליץ לפנות לגיסתך שתדבר איתו. אולי זה יעבוד טוב יותר כך.
אולי גם עם גיסך.

כמובן שהדבר המומלץ הוא לדבר איתו ישירות, כאנשים בוגרים.

דובי1401

New member
אני מנסה....

כל פעם שאני נכנסת איתו לשיחה בנושא הוא מנפנף אותי ולא רוצה לדבר על זה... בלוק !
אני מיואשת..... הוא מתנהג כאילו אני "הורסת את הזוגיות שלנו" עם העקשנות שלי...... לא יודעת מה נסגר איתו כבר
זה הרי המטרה בחיים....

FineSilverMan

New member
אז תנסי לערב בעניין צד שלישי...

או הורים, או אחים, או חברים משותפים...

Berethor

New member
ההתנהגות שלו מוזרה

עכשיו השאלה אם הוא מתנהג ככה כי את מדברת איתו על זה הרבה וזה באמת מציק לו, או אם הוא מתנהג ככה כי הוא חושב שהוא לכד אותך ברשת ועכשיו הוא לא יעשה שום דבר שהוא התחייב עליו לפני החתונה, זה בדיוק כמו שיש נשים שפתאום אחרי חתונה מיבשות את הבן זוג מינית, פה הוא מיבש אותך מבחינה של ילדים.

דובי1401

New member
לא בכיוון

אני עושה אותו מאוד מאושר, אני יכולה להגיד את זה בבטחון .
אני לא חופרת לו על זה בכלל, רק מדי פעם כזה שהנושא עולה ... אני לא מציקה מדי....
הוא אוהב אותי את זה אני יודעת, לעשות אותי מאושרת זה המטרה שלו בחיים, הוא פשוט דוחה את עניין הילדים בשביל החסכון כי לדעתו אי אפשר לחסוך כשיש ילד.

Berethor

New member
וכמה שנים הוא מתכנן לחסוך?

זה באמת קשה יותר לחסוך שיש יותר הוצאות על ילדים, אבל זה גם עניין של סדר עדיפויות.

דובי1401

New member
כן אבל לא ביקשתי גדוד...

ביקשתי ילד אחד ... ואני לא לבד בעולם... יש עזרה משני ההורים שלי ושלו...
ועזוב עזרה, אנחנו לא מסכנים...

Berethor

New member
את בטוחה שאת רוצה רק אחד/אחת?

כי לגישה של יהיה רק אחד בנתיים יש גם צד שלילי, במיוחד בכל הקשור להפרשי גלאים בין האחים. אז כדאי שתחשבי כמה באמת את רוצה לדעתי. חוץ מזה את צודקת, באמת יש לכם עזרה מההורים, שגם להם סביר להניח שיש אינטרס בנכדים.

SupermanZW

Well-known member
אם אתם זקוקים לעזרה מההורים משני הצדדים

אתם כן עניים. לא לפי ההגדרות של הלמ"ס אבל כן לפי ההגדרות של ההכנסות שלכם ביחס ליוקר המחיה שלכם (ונשמע שאתם דווקא לא בזבזנים). בלי העזרה בהחלט היית מסכנים ועובדה היא שהעזרה הזו לא מספיקה בשביל שתוכלו לקנות דירה, לכן לא ברור לי למה את מתעקשת להשלות את עצמך.

דובי1401

New member
אני לא משלה את עצמי...

אני פשוט לא חושבת שצריך לחכות למשיח בשביל להביא ילד.
ההורים עוזרים מבחינת מגורים בשביל שנוכל לחסוך את הכסף של שכירות והוצאות במקום לבזבז אותו.. זה לא אומר שנהייה מסכנים כי עוזרים לנו, זה רק אומר שבמקום הוצאות של מטפלת וכל מיני מסביב נוכל לחסוך את זה לבית!!!!

SupermanZW

Well-known member
טוב, בואי נדבר תכל'ס, כמה אתם חוסכים בחודש?

מה מחיר הדירה שאתם מעוניינים לקנות?
האם אתם יודעים להשקיע בשוק ההון?
כמה כסף תוכלו לחסוך אחרי שהילד יוולד?
כמה שנים יקח לכם להגיע להון הנדרש לצורך רכישת דירה העונה על הקריטריונים החשובים לכם?
מעבר לחיסכון לדירה, כמה אתם חוסכים לצרכי פרישה?
האם אחרי לידת הילד תוכלו להמשיך לחסוך לצרכי פרישה ואם כן כמה?
כמה כסף אתם מתכוונים לחסוך לילד כל חודש אחרי שיוולד (תוכנית חיסכון בשביל הילד, לא בשבילכם)?
כמה שנים תוכלו להמשיך לחיות אצל ההורים שלך?
כמה תעלה לכם שכירות במידה ותעברו לגור בשכירות?
כמה יעלו לכם גנים/צהרונים וכו'?
עד מתי מתכוון בעלך להמשיך לעבוד בשתי עבודות ובכמה תרד הכנסתו כאשר יוותר על המשרה השניה? (אני מניח שהוא מעוניין להיות מעורב בגידול הילד ומעריך שזה לא סביר שימשיך לעבוד בשתי עבודות כל חייו)
האם תהיה לכם בכלל אפשרות לחסוך אחרי שיפסיק בעלך לעבוד בשתי עבודות ויסתפק באחת?

הכרתי אחד...

בכל פעם שהביא ילד לעולם - מספר חודשים לפני לידת התינוק - קיבל העלאה שמנה במשכורת.

אולי זה מה שאת באמת עושה?

אני מבינה שאת מרגישה שהוא השלה אותך,
אבל יש הבדל בין לרצות ילדים בעתיד, לבין לרצות ילדים ברגע זה.

לא בשביל כולם ילד זו ה-מטרה בחיים,
יש עוד הרבה דברים שאפשר להנות מהם לפני שעושים את הצעד הזה.

ותשמעי, אם הוא יסכים בגלל שכנועים שלך ולא בלב שלם, ובשילוב עם כל השינויים והוויתורים שתינוק קטן דורש - זה באמת יכול להרוס לכם את הזוגיות.
עדיף שתרפי ותחכי קצת.

מילי1991

New member
לגמרי הצילו

נשמע מבאס ביותר..
איך לא דיברתם על כל זה, *לפני החתונה?

דובי1401

New member
זהו...

שדיברנו! הוא מעולם לא הזכיר תקופת חיסכון או משהו בסגנון.... הוא תמיד אהב תינוקות , חולה ילדים... תמיד שמחתי שבחרתי בגבר הנכון כי הוא יהיה אבא נפלא ... ופתאום אחרי החתונה הוא התהפך לי ורוצה לחסוך...
הרי אנחנו נחסוך מי אמר שלא?! יש לנו גם המון עזרה מההורים .... אני פשוט מיואשת והבוקר זה היה השיא :(

למעלה