תירגעי, זה לא סותר את מה שאמרתי
את באמת מצפה ממני לעבור על כל הניואנסים בהודעה אחת? מה גם שאם היא תתברר כעקרה בגלל בעיה רפואית אחרת ולא בגלל הזדקנות, אז זה לא ישנה כל כך הרבה, כי זה אומר שגם בגיל צעיר היא לא תוכל להכנס להיריון, אז אין לה מה למהר כי זה ככל הנראה אבוד מראש במקרה כזה. אני דברתי פה על הפקטור של הגיל, ועל כך שגלאי 40 עד 50 זה התעריך האחרון, זה שיש מקרים של נשים שיש להן בעיות בנושא בגיל עוד יותר מוקדם, לא קשור לעובדה הזאת, אחרת את מעודדת 'פאניקה' כבר בגלאי 20 -30, לא דווקא מסיבה מוצדקת. בכל אופן זה נכון שאיכות הזרע והביציות יורדת אפילו לפני גלאי המעבר, ומחמירה ככל שזדקנים, לא אמרתי שזה לא ככה, פשוט לא הזכרתי את זה בהודעה שלי, וכן אני מכיר את זה.
נשים שעוברות טיפולים בגלל בעיות של בן זוג זה כאלה שיוצאות עם גברים מבוגרים מדי, משהו שלא הביולוגיה ולא אני מעודדים עליו, אבל אלו שיוצאות עם גבר צעיר זה בדרך כלל בעיות אצלן ולא אצלו, אם כי זה משהו שצריך לבדוק, אצל מי הבעיה. אומנם תופעה של עירות שהולכות עם קשישים, קיימת, אבל המקרה שפער הגלאים הוא לא כזה עצום והזוג עדיין צעיר, אין סיבה שתטעני שלרוב זה בגלל בעיות אצל הגבר ולא אצל האישה, רק במקרה שהגבר מבוגר מדי זה תקף. אז אם כבר את "מתקנת" אותי וצועקת לפחות תדייקי בדברים שאת אומרת.