הצילו :(

Berethor

New member
כמה אכזרי מה שאתה אומר

אנשים עובדים מבוקר ועד ליל וגם לא יכולים לממן ילד אחד? בעוד שערבים וחרדים עם עשרות ילדים ובקושי עובדים? זה הוגן הסידור הזה? הקפיטליזם המוגזם הזה פוגע בחברה.

SupermanZW

Well-known member
לא הוגן אבל זה מה יש, צריך להתמודד.

דרך אגב, זה לא בגלל הקפיטאליזם אלא להיפך, בגלל מונופולים וקרטלים הנתמכים ע"י הממשלה, זה לא קפיטאליזם, הקפיטאליזם דוגל בשוק חופשי ומשוכלל, דבר שלצערנו הממשלה לא מאפשרת.

Berethor

New member
זה קפיטאליזם לאחד וסבסוד לאחר

בסוף לא יהיה להם בררה אלא להפוך לחרדים רק בשביל שיוכלו לממן תילדים.

SupermanZW

Well-known member
ואז הם יגדלו עוד דור של בורים, נפלא.

ונראה לי שאתה לא מבין מה זה קפיטאליזם מפני שאין שום קשר בין התופעות שאתה מתאר לבין קפיטאליזם, גרוע מכך, לו השיטה הכלכלית בישראל הייתה קפיטאליזם כל מה שתיארת לא יכול היה להתקיים.

שטויות, זה לא שחור ולבן. אתה והיא באותה דעה

אתה שולל על הסף כי אתה פסימי, והיא לא מתכננת כלום...מאמי בוא נעשה ילד ספונטני לחלוטין. משאירה לו את האחריות לנהל את המשפחה כלכלית. טוב מאוד שהוא מסרב.

ושניכם מציעים רק שתי אופציות כל אחד..שטויות.

זה לא כזה פשוט, למעשה זה מסובך. ולא אתמצת לך.

החיים מלאי הפתעות, ומסביב מלא זוגות עם ילדים. כנראה שיש עוד אפשרויות...

SupermanZW

Well-known member

באתי מהראשי. אז ככה:

א. לא מביאים ילד כדי לראות שאין בעיה. ילד אינו משמש כאבחנה רפואית.
ב. הכנסי לפורום חמותי ואני ותראי כמה בעיות נולדות כשגרים לטווח ארוך אצל ההורים.
ג. גם לפי סגנון הכתיבה וגם לפי התכניות, את נשמעת ילדה קטנה של אמא שלך. קודם מתבגרים ואחר כך נהיים הורים.
ד. העניין הוא לא מה אנחנו קולטים או לא. אנחנו לא הנושא כאן. זו את שלא קולטת מה שבעלך מנסה לומר לך.
ה. אני חוששת שמיהרת להתחתן בשביל ילד. יכול להיות שהוא מרגיש כמו בנק הזרע במקום כמו בעל?
יש עוד מה לומר, אבל מה שאמרתי כבר מספק לך הרבה חומר למחשבה.

דובי1401

New member
מצטערת

את אפילו לא קרובה למציאות עם כל מה שרשמת..... אני לא אפרט

שלום

עדיף לחסוך לפני שתיכנסי להיריון, כדי שלא יקרה שלא תצליחי לחסוך ותיאלצי לגדל ילד בלי מספיק כסף.

Berethor

New member
את מתקרבת לשנות ה30 ולא לשנות ה40

את נשמעת לחוצה לילדים כמו מישהי שעוד מעט כבר לא תוכל ללדת, אבל התאריך האחרון שבוא אישה יכולה ללדת זה גלאי 40 עד 50, בסביבות גיל המעבר. בגלאי 30 לא אמורה להיות שום בעיה להכנס להריון(בכל אופן לא מסיבות של הזדקנות), אלו שמזריקים להן הורמונים, והפרייה מלאכותית זה אלו שמעל גיל 40 בדרך כלל, שיש כבר קושי גדול להכנס להריון וללדת בגלאים שמבוגרים מדי לילדים. בדרך כלל נושא הילדים זה נושא שעדיף לברר לפני החתונה, שיהיה הסכמה עליו, כי זה נושא חשוב. התוכניות שהיו לכם להביא ילד לעולם, דובר בהן על תאריכים או שזה היה רק באוויר? בלי תאריך מסוים? נשאלת השאלה כמה הוא רוצה לדחות את העניין, והאם בכלל הוא רוצה ילדים.

יכול להיות שהוא רוצה ילדים בעתיד אבל לא כרגע, ויכול להיות גם שהוא לא רוצה ילדים בכלל ובמקרה כזה הוא רימה אותך, אם הוא לא רוצה בכלל. מצד אחד אפשר להבין אותו אם הוא מרגיש שזה מוקדם לו מדי ואם הוא רוצה קודם לחסוך לדבר זה או אחר או לעשות דבר זה או אחר, מה שכן קחי תתירוצים האלה בערבון מוגבל, יש גם אנשים שקרובים לשנות ה40 ועדיין ממשיכים לדחות את נושא הילדים בתירוץ זה או אחר, או מוותרים על ילדים לטובת קריירה או דבר כלכלי זה או אחר, או חושבים שיש להם את כל הזמן שבעולם. אומנם הלחץ שלך לילדים טיפה מוגזם אבל לפחות את מודעת למה את רוצה ולא מחכה עד לרגע האחרון, וזה לדעתי כן יכול להעיד על בגרות מסוימת, יותר גדולה מאלו שדוחים עד שכבר מאוחר מדי. באופן עקרוני בהחלט אם יש ילד זה דורש יותר השקעה, מאשר אם בלי ילד, אבל אם רוצים אין זו אגדה, אני מאמין שתוכלי לסדר את החיים שלכם גם עם ילדים.

דובי1401

New member
תודה על התשובה

תמיד צריך לקחת בחשבון שאולי אני לא יכולה, בשביל זה מביאים את הילד הראשון לפחות ועושים הפסקה בשביל לחסוך וכו'.....
לצערי , בימינו , יש יותר ויותר נשים שזקוקות לטיפולים הורמונים ומה לא... בשביל להביא ילדים... ואני מכירה בחורות צעירות ממני בהרבה שנזדקקו לזה אז למה שאני לא ? מי יודע..... ואולי אני אקלט בשניות ... אמן!
אני לא אשת קריירה, ולא מחפשת למשוך עוד ועוד ... אני יודעת מה אני רוצה, אני רוצה משפחה, ולהתקדם במטרות שלי בחיים....
שוב אני חוזרת, לפני החתונה הדברים היו די ברורים... רק אחר כך הוא החליט שהוא רוצה לחסוך קודם ואז להביא ילדים, קשה לי עם זה.. אני לא מסכימה עם זה, אני בדעה שכל ילד מביא איתו את המזל ...
אני לא כמו כל הנשים, אני נוטלת כדורים שדרשו ממני להוריד מינון בכדי לקבל אישור להיכנס להריון אז עד שעשיתי את זה- הוא מונע ממני וזה עוד כשאני הולכת חסרת ביטחון שמה יקרה משהו כשהמינון שלי נמוך יותר...

Berethor

New member
זה בגלל שהן דוחות את נושא הילדים לגיל מאוחר

זה הסיבה העיקרית שיש יותר ויותר נשים שזקוקות לטיפולים הורמונים. אבל שוב כפי שציינתי זה אלו שעברו את גיל ה40 בדרך כלל, ולא גיל ה30. את לא נשמעת כמו מישהי שתדחה את זה עד לרגע האחרון, אז אני לא חושב שזה צריך להדאיג אותך כל כך, את כבר בגלאי ה20 -30 מתחילה לחשוב ברצינות על ילדים, ובצדק, מבחינה ביולוגית זה עדיף. יש אנשים שדוחים את זה בגלל קריירה וסיבות כלכליות אחרות, ובגלל שהם "מודרנים" ומאמינים שהם מעל הטבע ושיש להם את כל הזמן שבעולם, אבל לא כך הדבר, השעון הביולוגי נשאר כפי שהיה גם לפני אלפי שנים.

בכל אופן עושה רושם שבעלך הוא קריייריסט ומעוניין בילדים הרבה פחות ממך גם מסיבות כלכליות וגם אולי מסיבה שהוא לא באמת מעוניין כל כך בילדים. אני אישית לא מאמין בזה שילד מביא איתו איזה מזל מיסטי, ילדים זה בעיקרון השקעה לא קלה, אבל זה גם דבר שהוא חשוב יותר מרוב הדברים האחרים שאפשר להשקיע בהם, עדיף שישקיע בילדים מאשר במותרות לדעתי. דווקא זה שאינך אשת קריירה יכול להיות יתרון בנושא ילדים, כי אומנם זה אומר שככל הנראה יש לכם פחות הכנסות ככה, אבל מצד שני את יכולה להיות אמא שתהיה הרבה זמן עם הילדים, וככה הוא לא צריך להוציא כסף על מטפלת.

בולשיט בולשיט בולשיט

מה אתה יודע בכלל על בעיות פיריון? למה היית שם מתישהו? רק במעגל הקרוב שלי אני מכירה נשים שבטיפולים מגילאי 25 עד 40 והרוב בגילאי ה30. מחקרים מוכיחים שאחרי גיל מסויים איכות הביציות יורדת וגם כמות הביציות, אז אל ספר חארטות שאתה לא מבין בהן דבר.
גם הורמונים וטיפולים זה לא פיקניק ולרוב נשים עוברות אותן בגלל בעיות זרע של הגבר (שגם איכות הזרע נפגמת עם השנים), וזה לא רק זריקות, אלו בדיקות ממש לר סימפטיות על בסיס יום יומי.

Berethor

New member
תירגעי, זה לא סותר את מה שאמרתי

את באמת מצפה ממני לעבור על כל הניואנסים בהודעה אחת? מה גם שאם היא תתברר כעקרה בגלל בעיה רפואית אחרת ולא בגלל הזדקנות, אז זה לא ישנה כל כך הרבה, כי זה אומר שגם בגיל צעיר היא לא תוכל להכנס להיריון, אז אין לה מה למהר כי זה ככל הנראה אבוד מראש במקרה כזה. אני דברתי פה על הפקטור של הגיל, ועל כך שגלאי 40 עד 50 זה התעריך האחרון, זה שיש מקרים של נשים שיש להן בעיות בנושא בגיל עוד יותר מוקדם, לא קשור לעובדה הזאת, אחרת את מעודדת 'פאניקה' כבר בגלאי 20 -30, לא דווקא מסיבה מוצדקת. בכל אופן זה נכון שאיכות הזרע והביציות יורדת אפילו לפני גלאי המעבר, ומחמירה ככל שזדקנים, לא אמרתי שזה לא ככה, פשוט לא הזכרתי את זה בהודעה שלי, וכן אני מכיר את זה.

נשים שעוברות טיפולים בגלל בעיות של בן זוג זה כאלה שיוצאות עם גברים מבוגרים מדי, משהו שלא הביולוגיה ולא אני מעודדים עליו, אבל אלו שיוצאות עם גבר צעיר זה בדרך כלל בעיות אצלן ולא אצלו, אם כי זה משהו שצריך לבדוק, אצל מי הבעיה. אומנם תופעה של עירות שהולכות עם קשישים, קיימת, אבל המקרה שפער הגלאים הוא לא כזה עצום והזוג עדיין צעיר, אין סיבה שתטעני שלרוב זה בגלל בעיות אצל הגבר ולא אצל האישה, רק במקרה שהגבר מבוגר מדי זה תקף. אז אם כבר את "מתקנת" אותי וצועקת לפחות תדייקי בדברים שאת אומרת.

איזה עוד בולשיט אתה אומר

זרע חלש זה לא רק לגברים מבוגרים. היום יש בעיות זרע בגלל גנטיקה, פלאפון בכיס הקדמי, תזונה לקויה ורוב הגברים מגלים בעיות זרע מתי שלא מצליחים להיכנס להריון שזה גילאי השלושים.

אתה כותב כל כך הרבה בולשיט שאתה לא מבין בו דבר או חצי דבר. הצעה שלי שלא תכתוב יותר כי מי שמבין מעט יודע שאתה מחרטט מכל מינינדעות קדומות. ואני לא מבינה קצת.

Berethor

New member
הבנו שיש לך בעיות בנושא, אבל זה לא קשור עליה

אני לא מכיר כל כך הרבה נשים צעירות שהיו צריכות לעבור טיפולים בשביל להרות, זה בדרך כלל נחלת של נשים שקרובות לגיל המעבר ולגיל שבוא לא ניתן ללדת יותר, זאת אומרת מהעל גיל 40. ככה שאני לא רואה בך ובבעיות שלך מקרה מייצג. שלא לדבר על זה שאם להכנס להריון היה כל כך מסובך לנשים בשנות ה20 או ה30 אז למה נשים רבות משתמשות בגלולות בכלל? הרי לעקרות יש חסרונות אבל גם יתרונות, אם הן לא יכולות להכנס להריון במלא, אז למה הן צריכות גלולות בכלל?

רואים שאת אובססבית לנושא הריון אבל לא מבינה מספיק במה זה אומר איכות הזרע, הבעיה הכי גדולה עם איכות זרע ירודה זה לא אם זה מוסיף לקושי של להפרות אישה אלא עוד יותר גרוע שזה יכול לעלות את הסיכויים לילדים עם כלמיני מומים מולדים, וכן זה בעיה בעיקר אם ההורים זקנים מדי, ורק במקרה שהגבר זקן בהרבה מהאישה את יכולה לטעון שזה כנראה אשמתו, וגם זה יהיה צריך לבדוק בבדיקו רפואיות.

כמובן בגלל שיש יותר זוגות עם גבר שזקן בהרבה מהאישה ובגלל שיש גברים שנזכרים בהורות שהם כבר לקראת פנסיה אז זה בעיה, אבל פה מדובר בזוג צעיר יחסית להבנתי אז זה לא קשור פה. אני מקבל את הטענה שיכולות להיות עוד סיבות לפגיעה בכל הקשור לפוטנציאל הורות בריא, אבל בדרך כלל הסיבה העיקרית בדברים האלה זה גיל מבוגר מדי. אם זה משהו שאת מנסה להתכחש עליו זה בעיה שלך. הידעת שאחת הסיבות שנשים לא יכולות ללדת בגיל מאוחר מדי זה מנגנון ביולוגי שאמור להגן בפני אותם מומים שהזכרתי. הנה גם כתבה טובה בנושא.

http://www.mako.co.il/ninemonth-research/Article-b8f7531d4b68441006.htm

למעלה