הצעדה לגוש-קטיף - כן או לא?

silverhawk

New member
הצעדה לגוש-קטיף - כן או לא?

קחו בחשבון שההתכנסות הראשונית אכן חוקית, אך ברגע שהצעדה פונה אל תוך הגוש היא הופכת ללא חוקית (זהו שטח צבאי סגור כעת). ועוד שאלה - ההתעמתויות עם כוחות הביטחון לצורך החדירה לגוש - כן או לא? והאם לדעתכם האירוע יסלים?

hilasapir

New member
תשובה

1.כן-מחאה לגיטימית אני מצטרפת היום בערב 2.אנחנו מקוים שכוחות הביטחון יבינו אותנו אבל כמובן שזה שלילי כי זה מוביל למלחמת אחים, כוחות הביטחון לא יתקפו עאם הם מיעוט וזה מה שבטוח זה מה שמנסים לגרום....

silverhawk

New member
הממ

מחאה לגיטימית? בהתחלה בהחלט. ברגע שמנסים לחדור לתוך שטח שהוגדר כשטח צבאי סגור היא מאבדת את הלגיטימציה. מנסים לגרום למלחמת אחים? את באמת חושבת שהשוטרים והחיילים שם רוצים להתעמת עם אחיהם היהודים?

hilasapir

New member
ניסיתי להגיד ש....

אם הכוחות ילחמו זה יוביל למלחמת אחים וזה רע..... אבל אני חושבת שהם לא יתקפו אותנו.... ואם החילים לא רוצים הם לא חיבים כי זה לא בגדר צבא ההגנה לישראל.... והשוטרים אמרו שאם הם מעוט אז הם לא מפנים בגלל זה הבאי את הצבא.... לכן לבי דעתי הם לא יתקפו....

silverhawk

New member
זה לא עניין של רצון, זה עניין של

חובה. חיילים חייבים למלא פקודות. ובנוגע לפינוי - המאחז שהם הקימו לא חוקי - למה שהמשטרה לא תרצה לפנות אותו?

bnitribe

New member
את מצדיקה את חיילי גרמניה בשואה?

הרי גם הם ר-ק מילו פקודות!!!!!!!!! אם יש פקודה שמונעת מיהודים להתיישב בא"י אני אהיה ה1 שיתנגד אליה

silverhawk

New member
*אתה

אני אתעלם מההשוואה לשואה כי היא מרתיחה אותי. אבל איך שלא יהיה, יש מונח שנקרא "פקודה בלתי חוקית בעליל" ולה חובה לסרב, אך זה ממש לא המצב הקיים.

sknr 1

New member
חומר למחשבה

אסור להיתעלם מההשוואה לשואה !! נכון שלהיתים קרובות ההשוואה לא נכונה , נכונה חלקית או לא נכונה כלל (בעיקר שחברי כנסת ערבים מישתמשים בה ) השוואה לשואה מתרתה שדבר כמותה לא יחזור שנית!! ללא השואה , יתכן ולא היתה קמה המדינה ! וגרוש ומסירת שטחים מהמדינה, זאת ההתחלה של חיסול המדינה וחס וחלילה אים זה יקרה אז.... יודעים מה יכול לחזור ........

hilasapir

New member
מדינה שלמה לא יכולה להיות באזיקים..

אם ביחד נעמוד מול הממשלה המושחתת אז נפיל אותה!!!!!

Nimst

New member
מה הקשר לשחיתות?

איזה כסף בדיוק מקבל שרון תמורת ההתנתקות, וממי? איך הוא עוזר לעצמו או שומר על הכיסא שלו עם ההתנתקות? את רואה את התמיכה שלו עולה? שרון אולי מושחת, אבל מסיבות שלא קשורות להתנתקות.

hilasapir

New member
הוא לא מקבל כסף!!!!

מאימים עליו להכניס אותו לכלא.....ומשתמשים בזה למטרות ההתנתקות.... ומי שנגד מפחד להדיח אותו כי הוא סוג של ימני......... אחרת מה הסיבה שהוא שינה את דעתו לגבי ההתנתקות מזכיר לך משהו מהגולן??? הוא היה נגד היתנתקות הגולן שהייתה מצב מאוד דומה והוא סותר את טענות העבר שלו!!!!!

Nimst

New member
מי מאיים?

לא ברורה לי הטענה הזו של "איימו עליו". http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1325&msgid=57335349 אם הוא שינה את דעתו את מסיקה שבאופן בלתי נמנע מישהו איים עליו? "לא הפוליטיקה הפנימית הכריעה אצל שרון, אומרים מקורביו, אלא ההידרדרות במצבה של ישראל בעולם. הוא החליט להסתכן, ולא לראות את מעמד ממשלתו ומדינתו מתכרסם למוות". זה היה לפני שנה וחצי, כששרון רק הציג את תוכנית ההתנתקות. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2843804,00.html

hilasapir

New member
המאיימים....

כול האנשים שמאיזו שהיא סיבה הם נגד ההתנתקות....

hilasapir

New member
לא צריך לחתום.....

כול אדם יכול לעשות את זה ומישהו עשה את זה!!!! בוקר טוב כולם כבר מכירים את הנושא הזה ושותקים............. ואת כנראה לא מהאלה שאימו!

silverhawk

New member
הגולן ורצועת עזה הם שני דברים שונים

לחלוטין. אין כאן ממש מקום להשוואה.

hilasapir

New member
אני חולקת על דעתך...

אם מתפנים מגוש קטיף אז גם מהגולן והשומרון... בגלל הסיבה הפשוטה הם ישאלו מאותנו למה אתם נותנים רק להם אפליות.... והעולם לא ישתוק והתקשורת והלחצים ויאללה מתפנים..... עם היה הסכם אז היה הסבר להעדפה המיוחדת.....

silverhawk

New member
יחסים דיפלומטיים בין-לאומיים

הם טיפה יותר מסובכים מ-"למה הוא קיבל? אני גם רוצה!"... (למרות שלפעמים זה נראה בדיוק ככה...
). אבל ברצינות, את לא יכולה לפסול את התכנית בגלל חשש של 'מה יקרה עם הגולן'... ובנוגע להסכם, התכנית תוביל להסכם קבע בסופו של דבר.

למעלה