הצעדה לגוש-קטיף - כן או לא?

t i p o

New member
בגלל שאיני מסכים עם דעותיך?

התורה מצווה עלי לשים את קדושת החיים לפני קדושת האדמה, וכך אני עושה.

Soul Cake Duck

New member
האמנם?

"אם הם ישתמשו באלימות, אנחנו נשתמש באלימות כפולה", ציטוט שלך. הקריאה לכל שימוש שאלימות, במצבנו הנפיץ ממילא, היא רעיון גרוע מאוד, לדעתי האישית. שהמשטרה תעצור את מפירי הסדר? כן. שיסכלו את ההתאגדות לביצוע דבר עבירה? כן. להכות בהם כמה שיותר חזק כדי שילמדו לקח לא להפר את החוק? לא. לא. ולא. אני בטוח שכוונתך לא הייתה להתלהם ולשלהב יותר את האווירה. דעותיך לגבי נחיצות ההתנתקות הן לגיטימיות, רק שים לב לפני שאתה מטיח דברים העלולים לפורר עוד יותר את האחווה הדקה ממילא שעוד שוררת בין כולנו.

t i p o

New member
כמו שכבר אמרתי מספר פעמים

אלימות תגיע כמוצא אחרון. אם הם ישתמשו באלימות, נעצור אותם, אם הם יתנגדו למעצר אז סלח לי אבל אין לנו ברירה. אני לא קורא לשימוש באלימות חס וחלילה, אבל אתה מתעלם מהעובדה שכבר מספר פעמים אמרתי שאלימות מצדינו תגיע רק כתגובה, וגם זה רק כאשר לא תהיה עוד ברירה. חוץ מזה, אני בטוח שחוץ מהקיצוניים (ש99% ישתמשו באלימות) לא תהיה בעיה עם המתנחלים, כי רובם כמו שכבר נאמר פה לא מעוניינים לפגוע בחיילים. תזכור אחי, שלמטבע יש שני צדדים, אם מישהו מרגיש מאויים מדברי הרי, שכנראה החליט להשתמש באלימות ולהתנגד למעצר, דברי מותנים בכך.

Soul Cake Duck

New member
זה נכון

לא יכול להתווכח עם זה
אני פשוט עדיין מקווה שאפשר להחזיר את המאבק הזה לרמת הדיון והוויכוח, ולעקור את האפשרות של אלימות נרחבת מהשורש. ומצטער אם הגבתי בחריפות מה, דבריך לגבי "אלימות כפולה" סתם קוממו אותי. אני בטוח שאתה ממלא את תפקידך במסירות.

t i p o

New member
את מוזמנת להביא דוגמא

ואל תאמרי לי, שזה בגלל שאמרתי שאם נצטרך נשתמש באלימות, אמרתי מספיק פעמים, שזה אפשרות אחרונה. רק שאלה אחת, כשמתנחל קורא לי גוי זה לא דיבור נגד יהודי? כשמתנחלים מכנים חיילים "נאצי" או "יודנראט" זה לא דיבור נגד יהודים?

Soul Cake Duck

New member
אתה שוגה באשליות

אף מדינה ריבונית לא תסבול התנגדות כזו לסמכותה, וודאי שלא התנגדות כל כך פומבית ומתוקשרת. אפילו אם התנגדות בקנה המידה שאתה מתאר אפשרית (ישנו ספק), ישנן רק שתי תוצאות אפשריות: הצלחת הפינוי (במידה זו או אחרת של קושי), או הפיכה שלטונית. ואיכשהו, אני לא רואה את האפשרות השניה מתרחשת...

hadasii

New member
לא יודעת, יש לך גישה כזאת ש..

גורמת לי להסתייג בכלל מלדבר איתך על העיניין... אנטי רציני... ***
יהודי*** איך אני מוסיפה חתימה?

t i p o

New member
שוב האנטי שלי מופנה רק לפורעי החוק

אני אוהב את רוב המתנחלים גם אם איני מסכים עם דעותיהם. כמו, שכבר אמרתי, כחייל בודד בישראל הרגשתי עם הרבה ממתנחלי גוש קטיף כמשפחה שניה.

hadasii

New member
תשובה

נשאר מוקד פעילות מצומצם, בשבוע הבא תתחדש הפעילות. מארגני המחאה של צעדת "ההתחברות" מסרו כי בזכות הצעדה בימים האחרונים שאותה איבטחו כוחות של 20 אלף שוטרים וחיילים - התאפשר הערב לאלף איש להיכנס אל תוך גוש קטיף, ומבחינתם מדובר בהצלחה. הטקס של המחאה הלילה ננעל בשירת התקווה וב"אני מאמין". הם מסרו כי הפעילות תימשך בהיקף מצומצם, וקראו לכל מי שיכול להמשיך ולהתמיד בפעילות במקום. "ומי שלא יכול יקח אוויר ויחזור בשבוע הבא עם כוחות", כדברי המארגנים. הם מציינים את המשמעת העצומה של הציבור שהלכו והקיפו את שערי כפר מימון תוך שנזהרו מלהתקרב אל הגדרות כדי שלא להתעמת עם כוחות הביטחון. "זו תופעה שאין דומה לה להתאפקות הציבור שראוייה לציון", מסכמים המארגנים.

t i p o

New member
זה לא עובדות זה ניסיון של ראשי יש"ע

ליצור מציאות שיקרית. קיבלתי עובדות הרבה יותר מדוייקות, אבל בניגוד אל המתנחלים אני לא צריך להוכיח. אז אני אומר לך מה, כשיהיה למתנחלים הוכחות נדבר.

sknr 1

New member
תעשו את עבודתכם !!

אולי בימקום שהצבא יפעל בצורה מיותרת, לימניעה כניסת אזרחים לגוש קטיף, שיעשה את העבודה שלו ויפעל למניעת כניסת מחבלים מוסלמים לישראל !!!

למעלה