הצעדה לגוש-קטיף - כן או לא?

sknr 1

New member
מישפט שלא תקף מבחינה היסטורית

המישפט : חילים חיבים למלא פקודה, לוקח אותי למקום שלא היתי רוצה לדבר עליו !! למקום הכי קיצוני בהיסטוריה, שלא היתי רוצה להיכנס אליו, אז תביני באצמך, שמי שאמר דבר דומה לזה היו ________ __________ אחרי שהפסידו במילחמת העולם השניה !! אז בתור תרוץ זה ממש חלש מבחינה היסטורית. ומיבחינה דמוקרטית, אי אפשר לצוות על בן אדם לבצע משהוא שהוא לא מאמין בו ונוגד את כול ערכיו !!

את מדברת שטויות

שלא תעיזי להשוות בין 2 הדברים. כשתגדלי קצת ותגיעי לצבא (בהנחה שאת רק תומכת במתנחלים ולא מתנחלת בעצמך - שאז ברור שלא תגיעי לצבא (למה שאעשה משהו בשביל המדינה הזאת? יש אחרות שיעשו, אני רק רוצה את ההטבות מהמדינה, בלי החובות) בכל מקרה אם תגיעי לצבא תלמדי מה ההבדל בין פקודה חוקית, פקודה בילתי חוקית, ופקודה בילתי חוקית בעלעיל. חיילים לא חייבים לבצע כל פקודה שהם מקבלים. ישנן פקודות שאם מקבלים אותם אסור לציית להם. במקרה הנ"ל הפקודה הזו אינה פקודה כזאת, היא פקודה חוקית לחלוטין. ועוד משהו - מבחינה דמוקטית ניתן, אפשר וצריך! לצוות על חיילים לבצע דברים שהם אינם מאמינים בהם ונוגדים את ערכיהם. לאיזה מצב נגיע אם כל חייל ימלא רק פקודות שנראות לו?????????????????????????????????????

sknr 1

New member
זאת דעתי

זה לא - את מדברת שטויות, זה - אתה מדבר שטויות. דבר שני- כול תוכנית ההיתנתקות היא לא תקינה מבחינה דמוקרטית, מה שבעצם גורם לה ליהיות לא חוקית, וכך גם לכול פקודה או החלטה שבאה בהיקבותיה !! אף חייל לא יתגייס לצהל כדי לפנות את המישפחה שלו מהבית !! אני מצדיע לכול החיילים שמפרים את הפקודה הבזוייה הזאת !!! אלה החיילים שאני רוצה שיגנו עלי !! ועל המדינה שלנו !! המישפט : צריך למלא פקודות ו- בסך הכול ביצאנו פקודות, מוביל למקום שאני לא רוצה להיכנס עליו, אים את יודעת למה אני מיתכוון

תקראי את ההודעה שלי לפני שאת מגיבה

את אומרת ש"אלה החיילים שאת רוצה שיגנו עלייך" - שאלת אותם בכלל אם הם רוצים? רוב החיילים לא רוצים להגן עליכם, ולא רוצים לשמור ולסכן את החיים שלהם בגוש קטיף בגלל קומץ משפחות. מה היה קורה אם כמו שהחיילים הימניים עכשיו מסרבים פקודה, החיילים השמאלנים היו מסרבים פקודה להגיע לגוש קטיף לשמור עליכם? מי היה שומר עליכם אז???? דבר שני את חייבת להפריד בין "לא תקינה מבחינה דמקרטית" שעל זה ניתן להתווכח וזה ויכוח חדש לגמרי לבין "לא חוקית" שזה כלל לא נתון לויכוח ובטח שלא ע"י אחת כמוך או אחד כמוני שאין להם ידע קלוש ביותר במשפטים ובחוקי מדינת ישראל. כאלה שכן יש להם את הידע הזה ישבו וחשבו ובדקו והגיעו למסקנה שההחלטה חוקית בהחלט ועומדת בחוקי מדינת ישראל. לכן על זה כלל אין ויכוח. לגבי האם ההחלטה דמוקטית או לא - זה ויכוח חדש. ולגבי המשפט האחרון שאמרת : "צריך למלא פקודות ו- בסך הכול ביצאנו פקודות, מוביל למקום שאני לא רוצה להיכנס עליו, אים את יודעת למה אני מיתכוון" הגבתי עליו בתגובה הקודמת - אבל אגיב שוב. תלמדי מה זה השואה לפני שאת מעיזה להשוות אליה את הדבר הזה. תפתחי ספרים ותקראי קצת, אני לא יכול ללמד אותך פה מה הייתה השואה, למה התרחשה ומה קרה בה. תלמדי את זה לבד מספרים, וזה חשוב לא רק בגלל שאת עושה השוואה מטומטמת אלא אני חושב שבאופן כללי כל יהודי צריך לדעת מה הייתה השואה ומה קרה בה. ועוד משהו אחד - לגבי "בסה"כ בצענו פקודות" את מוזמנת לקרוא שוב את ההודעה הקודמת שלי לגבי פקודה חוקית, לא חוקית, ולא חוקית בעלעיל. לא כל פקודה צריך לבצע - את צודקת. אבל זאת לא אחת מהן.

sknr 1

New member
תילמדי את בעצמך

פעם אחרונה - את מדברת עים- גבר, ולא עים בחורה !! ועל השואה ,מה שאני יודע ולמדתי, יכך לך הרבה שנים לילמוד. הכנסת שאמורה ליצג את רוב העם לא עושה זאת !! כולם מפחדים ונישמעים לדיקטטור שרון, אחרת הם יפוטרו על ידו מהממשלה !! ההיתנתקות היתה ונישארה בילתי חוקית, היגלל שלא בוצע מישאל עם לגביה. זאת החלטת ממשלה שרירותית, וחברי הכנסת הפחדנים הולכים עים שרון רק בישביל לישמור על הכיסה שלהם !! שרון מנהיג מושחת ואחד הבנים שלו בקרוב יוכנס לכלא !! זה לא אחד שצריך ליקבוע החלטות גורליות על עתיד המדינה !! לדעתי הגענו לנקודה שבה צריך ללכת לבחירות חדשות, כדי ליבחור מיפלגה ומנהיג, שיהיו יותר מקובלים על רוב העם !! נכון לרגע זה הכנסת והממשלה ממש לא מיצגים את העם !! ועוד משהוא לסיום שבטח ירגיז את כול השמולנים כאן - חייל שמסרב לפקודה בקשר לפינוי יהודים מביתם, מראה שיש לו אופי ואני מצדיע לו !! חילי צהל לא אמורים לפנות בכוח יהודים מביתם !! ולא יעזור בית דין !!

לילי201

New member
אם כל האנשים

שמתנגדים להתנתקות יצאו מבתיהם ויפגינו ביום הפינוי- לא יהיה פינוי. מיליון איש כנגד הצבא והמשטרה- no way.

sknr 1

New member
דעתי היא

כול תוכנית ההיתנתקות יתקבלה שלא כחוק, במדינה דמוקרטית !! לכן לפי דעתי כול חוק,הוראה צבאית ושאר ירקות, שמיתקבלים כתוצאה מהחוק הלא חוקי , הם לא חוקיים לגמרי !!!

Soul Cake Duck

New member
איזה חוק בדיוק הופר?

הכנסת אישרה את החוק. בשלוש קריאות. הממשלה ניסחה את ביצועו. בית הדין הגבוה לצדק לא מצא שהחוק נוגד איזה מחוקי היסוד של מדינת ישראל. אלה הן שלוש עובדות. מבלי להיכנס לשאלה האם החוק ראוי - הוא בבירור כן התקבל על פי ההליך החוקי והדמוקרטי של המדינה. מכאן ניתן רק לקבל זאת - רצוי תוך מחאה ושכנוע, אם אתם מוצאים את החוק גרוע - או להניח את תעודת הזהות ולערער על סמכותה של מדינת ישראל לקבוע ולאכוף חוקים. לגיטימציה לפעולות לא חוקיות, ובהתאגדות לביצוע פעולות לא חוקיות, בתור מחאה לגיטימית זוהי ראשית הדרך לאנרכיה.

sknr 1

New member
תשובתי

לגרש אזרחים שומרי חוק מביתם, זה מבחינתי לא חוקי !!! הכנסת אישרה את החוק ??? 120 אוכלי חינם, שמקום העבודה שלהם יותר חשוב להם משלמות הארץ - עובדה : מי שהיה אולך נגד החוק, שרון איים לפטרו מהממשלה !! בית המישפט לא מצא שהחוק נוגד... עים כול הכבוד לבית המישפט, מי הוא שיקבל החלטה בעיניין ??? החלטה בסדר גודל כזאת יכולה ליתקבל רק על ידי כול העם, על ידי ביצוע מישאל עם !! ככה מיתנהגת דמוקרטיה אמיתית !! שרון לא ביצע מישאל כי ידע שהוא יפסיד, לכן כול המהלך בוצע בצורה דיקטטורית !! ויש אומרים גם שהוא רוצה להסיט את צומת הלב מכול פרשות השחיתות שלו ושל בניו !! אחד מהם בקרוב יבקר בכלא .

Soul Cake Duck

New member
אין בעיה

דעתך זו לגיטימית. לטענתך, למרות שההחלטה היא חוקית על פי חוקי המדינה, ההליכים של המדינה לקבלת החלטה כזו לא נכונים, ואתה מוסיף וטוען שלא צריך לכבד את החוק הזה משום כך (תקן אותי אם אני טועה). אתה מוזמן לגשת למשרד הפנים הקרוב למקום מגוריך ולוותר על אזרחותך הישראלית (אצא מנקודת הנחה שיש לך כזו). כמי שמסרב לקבל על עצמו את החוק, אתה יכול להפוך, בהגדרה, רק לאחד משני דברים: 1. פושע 2. מורד/מהפכן כל עוד אתה מסרב להכיר בסמכותה של המדינה לחוקק חוקים מסוג זה, אתה בהכרח אחד מהשניים. כל עוד אתה מחזיק בתעודת זהות וזכאי להטבות מהביטוח הלאומי ומקופת החולים (לא ניכנס לכמה ההטבות האלה לא שוות...) אתה הראשון, ולא השני. אם הכנסת והממשלה יעבירו דרך פעולההמגרשת ערבים מבתיהם, ואנשים יחליטו שזו סיבה לפנצ'ר לך את גלגלי המכונית, תרצה שיאפשרו את זה בתור מחאה לגיטימית? או שתרצה שיעיפו אותם לכלא? חוק הוא חוק הוא חוק. ומצב שבו לכל אחד האפשרות לקבוע איזה חוק הוא מוכן לקבל ואיזה לא נקרא אנרכיה.

sknr 1

New member
הצחקתה אותי, אני צריך דקה להרגע !!!

הצחקתה אותי, אני צריך דקה להרגע !!!

Soul Cake Duck

New member
יפה

אחרי שתירגע תוכל לענות לנקודות שלי אחת לאחת ובכך לנסות ולהוכיח את דעתך. בינתיים היא נשארת הדעה המבוססת היחידה... אני שמח לראות שאתה מפיק כל כך הרבה שעשוע והנא מהדיון שלנו, עכשיו אם רק נוכל גם להגיע לעמק השווה ולהסכים על משהו...

sknr 1

New member
אני לא יודע מה איתך אבל..

אני אזרח שומר חוק וכמו רבים כמוני אני חושב שתוכנית ההיתנתקות של שרון היא - לא חוקית !!!! ולא יעזרו ההיתחכמויות שלך !! שרון מנהיג מושחת שביצע פעולות לא חוקיות ואחד הבנים שלו בקרוב ניכנס לכלא !! שיהיה לו אומץ לפחות ללכת לבחירות חדשות !! הוא לא ילך ! כי הוא יודע שיותר לא יבחרו בו. כנל הדבר לגבי מישאל עם !! הוא מחזיק חברי כנסת כבני ערובה !! ומי שיתנגד לתוכניתו יפוטר !! ממש דמוקרטי, השילטון שלו ! חברי הכנסת הוכיחו שמקום עבודתם חשוב יותר מהאידיאולוגיה שלהם. ולכן כבר לא מיצגים את הציבור שלהם !! איך אפשר להמשיך מיכאן בשילטון תקין !! חיבים ללכת לבחירות חדשות , ליפני שמבצעים פעולה שמוביל אותה מנהיג שכזה !! מה עוד אפשר ליכתוב !! אני מקווה שבבחירות הבאות ציבור הבוחרים יחזיר לליכוד , ולא יבחר בו יותר !!

Soul Cake Duck

New member
תגובתי

>>אני אזרח שומר חוק וכמו רבים כמוני אני חושב שתוכנית ההיתנתקות של שרון היא - לא חוקית !!!! ולא יעזרו ההיתחכמויות שלך !! - אין כאן שום התחכמות, ואין פה עניין של דעה אישית. ההחלטה היא חוקית, לפי כל נהליה המוסכמים של מדינת ישראל. אתה לא יכול להיות אזרח שומר חוק ולסרב לקבל חוק מכיוון שמי שחוקקו אותו מקוממים אותך בהתנהלותם. >>הוא מחזיק חברי כנסת כבני ערובה !! ומי שיתנגד לתוכניתו יפוטר !! -לראש הממשלה אין את הסמכות לפטר חברי כנסת. אתה בהחלט יכול לומר שהוא העביר את ההחלטה בממשלה באופן דורסני ומאיים; צריך לזכור עם זאת שעל כל חבר בממשלה אחריות קולקטיבית לכל החלטה שמתקבלת ע"י הממשלה. כדי להתנער מאחריות כזאת לא מספיק להצביע נגד, אלא חובה על השר להתפטר לאלתר מהממשלה. השרים לא עשו זאת - או שהם מקבלים עליהם את ההחלטה הקיבוצית, או שהם צבועים מכדי להתפטר. על חברי הכנסת איש לא היה יכול לכפות דבר מכל זה. לכל סיעה היו הסיבות שלה להצבעה, והאנשים שהצביעו להן - הם אלה שנתנו את קולם לכך, גם אם בדרך עקיפין. >>חברי הכנסת הוכיחו שמקום עבודתם חשוב יותר מהאידיאולוגיה שלהם. ולכן כבר לא מיצגים את הציבור שלהם !! איך אפשר להמשיך מיכאן בשילטון תקין !! חיבים ללכת לבחירות חדשות , ליפני שמבצעים פעולה שמוביל אותה מנהיג שכזה !! מה עוד אפשר ליכתוב !! אני מקווה שבבחירות הבאות ציבור הבוחרים יחזיר לליכוד , ולא יבחר בו יותר !! - זה יכול מאוד להיות, ואני מציע לך ללכת ולהפגין למען פיזור הכנסת ועיכוב ההתנתקות עד לאחר בחירות חדשות, ואם זה יעבוד תוכל לומר לאנשים באיזו מפלגה לדעתך ראוי לבחור. אבל את כל זה אני מציע לעשות בצורה דמוקרטית. לא בפריצת מחסומים, לא בכניסה לשטח צבאי סגור ללא היתר, ולא בהקמת מבנים בלתי חוקיים. עדיין לא הבנתי דבר אחד: האם אתה מערער על סמכותה של המדינה לחוקק את החוק הזה, לפי כל הנהלים והחוקים שלה? אם כך אתה עדיין פושע או מורד. או שאתה פשוט מתקשה להאמין שחוקק חוק כזה, הנוגד כל כך את ערכיך המוסריים? אם כך אתה מוזמן להפגין ללא שבירת החוק.

CountrY GirL

New member
אז זהו שאפילו את זה אין...

לא נתנו להם אפילו לצאת מכפר מימון. נעלו את השערים עליהם. הם היו איזה 70 אלף אנשים נעולים בפנים. וזה חוקי נראה לך??? זה לגיטימי לפתוח ויכוח על אם חוקי או לא חוקי לצעוד לעבר הגוש . אבל לנעול אותם בפנים?? זה כבר מעשה לא רק שלא חוקי, בכלל לא אנושי! וזה מה שקרה היום... נעלו אותם , וסלחו לי- אבל זה פשוט היה נראה כמו גטו. אין נכנס ואין יוצא. זוועה....

AGENT SHESH

New member
סילחו לי,

אך יש צדק בדבריה, וכאן באמת שזה מתחיל להעלות לי זכרונות מפולין, שם היינו בוורשה וסיפרו לנו על איך שהנאצים סגרו את היהודים בגטאות. ולא, אני לא מאלה שמשווה את ההתנתקות לשואה, אבל באמת שזאת האסוסיאציה שעולה לי בראש עם המעשה הלא אנושי הזה.

אם זאת האסוציאציה שעולה לך בראש

כנראה שגם אתה צריך לפתוח קצת ספרים וללמוד מה היה בשואה, ושוב לא רק בגלל ההשוואה הזאת שאתם כל הזמן עושים אלא בגלל שכל יהודי צריך לדעת מה הייתה השואה ומה קרה בה. ואם אתה מעיז להשוות - אז כנראה שאתה לא ממש יודע מה הייתה השואה. אני באמת ובתמים חושב שזה חור בהשכלה וכדאי לך להשלים את הפער הזה.

למעלה