הצעה לחידה קל"ח

• פותח הנושא amri
  • פורסם בתאריך

Eldad S

New member
טוב, נו...

ראשית, מדוע לא הצלחתי עד עכשיו לפתור:

כי לא הייתה הגדרה לחידה...
למעשה, החידה הייתה מנוסחת באופן בלתי נראה באופן הבא:

auxdaca interlingvismo de qlh
אבל הסיפא לא היה שם - אז לכאורה גם לא הייתה הגדרה... שלֵמה.

אבל אם אתה אומר שהחידה מתייחסת למספרה, הכל ברור, והוספת בעצם את האגף שהיה חסר לחידה.

קלח הוא של תירס. ותירס הוא maizo.

amri

New member
אלדד, לא הוספתי את הסיפא מלכתחילא

כיון שזה היה עושה אותה קלה מדי (והיא הרי לא היתה מספר 135 אלא 138 :), אבל אחרי כל הרמזים היא הפכה ל:
audaca (לתרגם) interlingva (לא לתרגם, מורה על סוג החידה: דמיון צלילים בין עברית לאספרנטו)
ורמז עבה כקלח...

שא12

New member
נראה לי שנפתר ובכל זאת

אם לפי שמיעה אז החידה היא רק לדוברי העיברית בלבד.
maizo קלח תירס נשמע כמו להעז בשיבוש ידוע להעיז.

bonan tagon

מיכי 10

Member
כדי לא לבזבז לכם זמן, וכיוון ששמתי לב שכאן

"לא משאירים פצועים בשטח", אציץ מיד בתשובות המסומנות בספוילר, אשר אושרו.
זאת, כיוון שבאמת אין לי זמן בכלל בימים אלה, ואני מוטרדת מכדי להתעסק עוד עם החידה.
דורון ואלדד יודעים במה אני מוטרדת בעיקר, ונסתפק בזה.

דורון, לדעתי קלטתָ, ומצידי אתה יכול לדלג כבר ישירות לקל"ט.
{ואשר לי - אם אוכל לפתור שוב חידת היגיון, אפתור. ואם לא - אודיע לכם שתוכלו להמשיך}.

amri

New member
חידת חידות העתיד

כפי שחשבתי, אחרי הרמז העבה החידה הפכה מקלח לקלה וכל הפותרים צדקו.
בכל זאת, וכדי לנוח מהחידה הלא קלה, אני מציע חידה שונה לחלוטין, קלילה ומשעשעת: כמה (ואלו) חידות עתידיות מסתתרות בקטע הבא? נראה מי מוצא הכי הרבה. כדי להקל הן מסודרות כרונולוגית ובקושי עולה.
אני כבר סקרן לגבי החידה שאחרי קלט (אף אחד לא ..),
החמישית אחריה (מתאימה לחג
),
וכמובן אלו שבעתיד היותר רחוק, כמו קן ל
,
הפוך, הנשיא שסרח, וכך הלאה עד קץ כל הקיצים וקצה העולם.
ובאחרית הימים, כשנחליף קידומת, נעשה לנו רב, מקווה שלא נרבה לריב, שהנפילה תהיה רכה, התפילה תהיה רמה ואז הבן שלי אולי כבר יחזור ממסעותיו סביב ה
וזה יהיה לא רע. לפני השניה שאחריה כדאי שתאכלו היטב, על השלישית שאחרי זו אני מציע לדלג, כי מצפון תיפתח, מס 10 אחריה תיפתר בקול ענות חלושה, ואילו החידות חמש ועשר קדימה - ממש מהר. השלישית אחרי המהירה השניה תהרוג אתכם ואז שוב נחליף קידומת, ונתחיל עם חידות בעלי חיים: כבשido, אחותו וביניהם מתנה. אחרי האחות נמצא עץ קטן, תחתיו נוכל ל... לנוח. אז נעלה שלב ונגיע שוב לבעל חיים שגם קשור ל
, שקרה שם, במדבר. ואני חושש שמא טעיתי ובעצם צריך לאמר שמה, כפי שיגיד מה שמו, אבשלום. אני שמח לבשר לכם שסוף החידה קרב, ומקוה שאף מספר לא נשמט מזיכרוני, עם הגיענו לעגולה שבין שין לתו, ושאף אחד מכם לא שנא אותי כשלא מצא את פתרון קלח, ולשנה הבאה בירושלים הבנויה.

DoronModan

New member
צחוקים איתך

אל"ה
המספרים שמצאתי. לא הצלחתי לעקוב אחרי שאר המספרים-
ק"ן, קפ"ה, ק"ץ, קצ"ב, קצ"ה, ר"ב, רי"ב, רכ"ה רמ"ה, ר"ן, ל"א, ר"ע, רע"ב, רע"ה, ש"ה, שי"ה, ש"י, שי"ח, ע"ז, ש"ם, שמ"ה, שמ"ו, שנ"ה.

amri

New member
דורון, מצאת את הרוב, אבל אולי היית צריך לשים

למי שמעוניין לנסות בעצמו.
ובכל זאת פספסת קמה מספרים - את 2 הראשונים (לכאורה הקלים ביותר) ועוד אחד או שניים באמצע, גם כתבת שניים שלא שייכים - ל"א וע"ז - כיון שהמספרים אמורים להיות של חידות עתידיות

מיכי 10

Member
כיוון שכתבת לדורון שהיה עליו לשים
,לא נכנסתי לתגובתו

מיכי 10

Member
אף אחד לא שנא אותך כשלא מצא את פתרון קלח. כי חוץ

ממני כולם פתרו. ואני יכולה לכעוס עליך על דברים שונים, אבל בטח ובטח לא לשנוא אותך, חלילה.
להיפך, גם כשאני כועסת עליך מאד לעִתים, בכל זאת מחבבת אותך באמת.

גם maizo היה ברשימת המילים שלי, אבל לא הצלחתי להבין את הקשר בינו ובין aŭdaca.

לגבי החידה הנוכחית, אני לא מבינה מה אתה רוצה. האם זו חידה בעברית או באספרנטו, או שוב בשתיהן ביחד?
קלטתי בה רמזים רבים, וחשבתי שיתכן שיש כאן אולי חידת שרשרת כזאת, שהסוף של מילה, הוא ההתחלה של המילה הבאה, או להיפך.

*~*~*~*~*~*~*
ואם מדברים על עברית, אז "שָׁם" זה נכון ("שקרה שם, במדבר.").
ואלו שָׁמָּה = לְשָׁם, ולכן לא מתאים במשפט זה, על העגל.
זה כמו באספרנטו: tie = שָׁם.
tien = לְשָׁם.

amri

New member
מיכל אל דאגה, כשתביני את השיטה

תראי שלא באמת חשבתי שמישהו שנא אותי, זה רק חלק מהחידה.
אז הנה ההסבר: חידות העתיד - פירוש רש"י: מספרי החידות שיהיו אחרי קלח (138), ז"א קל"ט וכו'. כפי שכתבתי, כדי להקל הם מופיעים בטקסט החידה בסדר כרונולוגי עולה (אם כי לא ברצף). לדוגמא
שנא הוא מספרה של חידה 351. וכך מסתתרים בטקסט ל"ג מספרי חידות עתידיות, שהמשימה למצוא.
שאלתי גם לגבי מספר החידות (ותכננתי בהמשך לרמוז על הקשר לחג הקרוב) אך את זה כבר גיליתי, אז נשאר לכם "רק" למצוא את 33 המספרים.

amri

New member
ברור. בעברית ובגימטריה.

ראי את הדוגמאות שבהסבר.

מיכי 10

Member
אה, רק עכשיו אני רואה את תשובתך זו, אחרי שכבר הבנתי לבד.

מיכי 10

Member
טוב, בהנחה שהחידה בעברית (למרות שזה נחשב כבר לא תִּקני

בפורום הזה, אבל כנראה לא ידעת), אנסה לרשום כמה פתרונות, אך רק את אלה שיבואו לי עכשיו בקלות. כי עדיין לא הכנתי את הסיפור/ים שלי למחר בערב בקלובו.

מיכי 10

Member
אתחיל מהקלוֹת שביניהן:

140 - ק"מ - "אף אחד לא קם". (neniu ekstaras)
145 - קמ"ה - תבואה בשלה לפני הקציר - (חג השבועות, חג מתן תורה), והעיקר כאן: "חג הקציר". (greno)
150 - ק"נ - קן לציפור (birda nesto)

185 - קפ"ה (kafo) (סתם אני מוסיפה קצת אספרנטו, שלא יהיה משעמם רק עם אותיות וגימטריות).

192 - קצ"ב (משה)
195 - קצ"ה (de la mondo...)
202 - ר"ב
225 - רכ"ה
245 - רמ"ה
250 - ר"נ (הבן שלך
)
270 - ר"ע
272 - רע"ב
275 - רע"ה (שתיפתח מהצפון)
280 - ר"פ (רפה - קול ענות חלושה)
295 - רצ"ה (ממש מהר)
298 - רצ"ח (למה דווקא אותנו?)
305 - ש"ה (שֶׂה)
310 - ש"י (מתנה)
315 - שי"ה ("אחותו" של השֶׂה)

318 - שי"ח (arbedo)
322 - שכ"ב (שכב לנוח)
332 - של"ב (בסולם אשר בו עלִינו)

335 - של"ה (ראשי תיבות של שני לוחות הברית - אבל בטח לא לזה התכוונת. מה גם שזה לא בעל חיים. אז לא ברור לי איזה בע"ח קשור לחג מתן תורה)
341 - שמ"א ("שמא טעיתי")
345 - שמ"ה (לְשָׁם
)
350 - ש"נ (בין שי"ן ותי"ו)
351 - שנ"א

355 - שנ"ה

הגעתי רק ל-28 פתרונות. פספסתי אחדים באמצע, ובכל אופן נהניתי.

אבל חייבת לתלות כביסה וללכת סוף סוף גם לישון.

amri

New member
תשובה יפה, אם כי

לא מלאה, אבל נתתי גביע בשל ההסברים היפים וכיון שיש לך נסיבות מקילות: השעה המאוחרת, הכביסה שהמתינה וגם מראש סייגת לקלות (דווקא את הפחות קלות - בקידומת ש - דוקא מצאת. רק תיקון אחד

בעל החיים הקשור ביציאת מצרים הוא שלו (אבל מודה שמצאת תחליף נאה, למרות שאינו בעל חיים).

שא12

New member
מהנה ומעייף

אני כבר סקרן לגבי החידה שאחרי קלט (אף אחד לא ..)קם,
החמישית אחריה קמה (מתאימה לחג ),
וכמובן אלו שבעתיד היותר רחוק, כמו קן ל , קפה הפוך, קצב הנשיא שסרח, וכך הלאה עד קץ כל הקיצים וקצה העולם.
ובאחרית הימים, כשנחליף קידומת ר, נעשה לנו רב , מקווה שלא נרבה ל ריב, שהנפילה תהיה רכה, התפילה תהיה רמה ואז הבן שלי רן אולי כבר יחזור ממסעותיו סביב העולם וזה יהיה לא רע. לפני השניה שאחריה רעב כדאי שתאכלו היטב, על השלישית שאחרי זו רעה אני מציע לדלג, כי מצפון תיפתח, מס 10 אחריה רפה תיפתר בקול ענות חלושה, ואילו החידות חמש רצ ועשר קדימה רצה - ממש מהר. השלישית אחרי המהירה השניה רצח תהרוג אתכם ואז שוב נחליף קידומת ש, ונתחיל עם חידות בעלי חיים: כבש ido, שה אחותו שיה (רחל ?) וביניהם מתנה שי . אחרי האחות נמצא עץ קטן שיח, תחתיו נוכל ל. שכב.. לנוח. אז נעלה שלב ונגיע שוב לבעל חיים שלו שגם קשור למה , שקרה שם, במדבר. ואני חושש שמא טעיתי ובעצם צריך לאמר שמה, כפי שיגיד מה שמו, אבשלום. אני שמח לבשר לכם שסוף קץ החידה קרב, ומקוה שאף מספר לא נשמט מזיכרוני, עם הגיענו לעגולה שבין שין לתו שנ, ושאף אחד מכם לא שנא אותי כשלא מצא את פתרון קלח, ולשנה הבאה בירושלים הבנויה.

שאלה: האם הפתיח של דורון לחידה קלז היווה השראה לחידה קלח?

amri

New member
תשובה מלאה ויותר

ממלאה, מצאת גם כמה שלא התכוונתי (קלט - רק דוגמא, החלפת הקידומות ר, ש, אבל אתה צודק בהחלט). צר לי שעייפתי אותך, הכוונה היתה לשעשע ולפחות במקרה של מיכל ודורון נראה שזה הצליח, אז אולי תסלחו לי שעברתי על כללי הפורום (מה, אסור פוסטים בעברית? או שזה חל רק על חידות?). תחילה כתבתי את הקטע עם המספרים מודגשים כפי שאתה עשית, אבל אז בא לי הרעיון להפוך את זה לחידה והעלמתי את ההדגשות.

למעלה