כל לוחם בקבע - זה שכר של לפחות 4-5 אלף ש"ח כבר עכשיו, כשכמעט אף אחד לא ממשיך. מאיפה יבוא הכסף? מהמליונים של ילדים בני 18 שאתה חושב שמחביאים מתחת לכרית?
למה לא להפנותו למיגון שדרות? או להורדת שכר לימוד? או להעלאת שכר המורים? או לפיתוח תחבורה ציבורית? או להגדלת קצבאות הזקנה ? או הגדלת סל הבריאות? מי קבע ששירות בצבא שגם ככה סובל מעודף כוח אדם גדול, זה המטרה הכי חשובה?
קביעה לפיה כל צעיר ישראלי בין הגילאים 18 עד 21 חייב בשירות לאומי, במסגרתו הוא מקבל שכר ללא תלות בתרומה שלו, בהשכלתו או ביכולותיו שקולה לכך שמי שהוא בין הגילאים הללו חי במדינה קומוניסטית. ידוע כי קומוניזם היא מדיניות הרסנית מבחינה כלכלית, ולכן, אין ספק כי מודל כזה יגרום נזק רב לכלכלת המדינה.
יכול להתחיל לימודים אקדמיים 3 שנים לפניי ובמהלכן גם לעבוד ולהרוויח כסף, לצבור 3 שנות ניסיון בתקופה שאני לא וכשאני משתחרר יש לו יתרון תעסוקתי על פני, לחסוך 3 שנים יותר לפנסיה ולקבל בסופו של דבר פנסיה המהווה אחוז גבוה יותר משכרו מאשר אני אקבל, אם הוא הופך למובטל במהלך התקופה הוא מקבל חצי שנה דמי אבטלה אך חייל משוחרר יכול לקבל רק חודשיים ובגלל שאין לו נסיון תעסוקתי הרבה יותר קשה לו להשיג עבודה מאשר למי שעבד קודם, וכו'. האם אלה לא יתרונות משמעותיים?
כל מה שיש לו - יהיה לך גם, עוד שלוש שנים. הרי גם מי שהשתחרר שלוש שנים לפנייך - מקדים אותך. אז למה אתה דואג? שאלתי מה הוא מקבל מהמדינה שאתה לא? אני יכול לתת רשימה של דברים שאתה מקבל מהמדינה, והוא לא. להיפך? לא נראה לי שיש.
הרי אני לא אוכל להמשיך לעבוד עד גיל 70 כי מחייבים אותי לצאת לפנסיה בגיל 67, אני לא אקבל את 6% הפנסיה הנוספים שיקבל מי שהיו לו 3 שנים יותר ממני לעבוד ובמשך כל תקופת הפנסיה שלי אקבל פחות כסף בשל כך, אני לא הייתי בעל 3 שנות ניסיון מקצועי ביום שהשתחררתי מצה"ל ומי שלא שירת רכש באותה תקופה 3 שנות ניסיון שהקלו עליו למצוא עבודה, אני הייתי זכאי לחודשיים דמי אבטלה מיום השחרור בעוד זה שעבד 3 שנים בזמן ששירתתי היה זכאי לחצי שנה לו היה מפוטר. את ה3 שנים האלה אי אפשר להחזיר והיתרון שמשיג המשתמט לעולם לא מתקזז.
עדכון חדשות - יציאה לפנסיה זאת זכות, לא חובה. רוצה להמשיך לעבוד? תמשיך לעבוד. יש הרבה שעובדים גם אחרי גיל 70. כל עוד אתה מסתכל על אחרים ולא על עצמך, תמיד תמצא סיבה לקנא. אם לא הרווחת שום דבר מ3 שנות השירות הצבאי, אני באמת שמרחם עלייך, זה לא יעזור לך כל המלחמה שלך ב"משתמטים", אתה עד גיל 70 תמשיך לא ללמוד כלום.
תשתמש בפקדון שלך. שום דבר לא עומד בפני רצון. שכיר בן 90? לא מכיר, האמת, אבל סבא שלי עבד עד אחרי גיל 70. בתור שכיר. והפסיק מרצונו, אף אחד לא ביקש ממנו ללכת.