הצעה למלחמה בהשתמטות

SupermanZW

Well-known member
באמצעות תשלום הולם אפשר יהיה לשכנע לוחמים

להמשיך בתפקידם.

vinney

Well-known member
מאיפה הכסף לתשלום הולם?

כל לוחם בקבע - זה שכר של לפחות 4-5 אלף ש"ח כבר עכשיו, כשכמעט אף אחד לא ממשיך. מאיפה יבוא הכסף? מהמליונים של ילדים בני 18 שאתה חושב שמחביאים מתחת לכרית?

SupermanZW

Well-known member
שינוי סדרי עדיפויות, הרבה כסף בתקציב מופנה

למקומות הלא נכונים, אפשר לשנות זאת.

vinney

Well-known member
מי קבע מה זה המקום הנכון?

למה לא להפנותו למיגון שדרות? או להורדת שכר לימוד? או להעלאת שכר המורים? או לפיתוח תחבורה ציבורית? או להגדלת קצבאות הזקנה ? או הגדלת סל הבריאות? מי קבע ששירות בצבא שגם ככה סובל מעודף כוח אדם גדול, זה המטרה הכי חשובה?

vinney

Well-known member
אז בעצם שירות חובה הוא לא כזה חובה אצלך

עבור מי שיש לו כסף? מה הבעיה, שרי אריסון תשלם שני מליון שקל, ובניה (השריונרים אגב) לא ישרתו בצבא, סבבה. זה בסדר?

the new L

New member
שירות לאומי חובה = קומוניזם

קביעה לפיה כל צעיר ישראלי בין הגילאים 18 עד 21 חייב בשירות לאומי, במסגרתו הוא מקבל שכר ללא תלות בתרומה שלו, בהשכלתו או ביכולותיו שקולה לכך שמי שהוא בין הגילאים הללו חי במדינה קומוניסטית. ידוע כי קומוניזם היא מדיניות הרסנית מבחינה כלכלית, ולכן, אין ספק כי מודל כזה יגרום נזק רב לכלכלת המדינה.

vinney

Well-known member
../images/Emo45.gif

וכמובן מיותר לציין שקומוניזם זה סוג של פאשיזם

SupermanZW

Well-known member
הבעיה היא שאין דרך אחרת למנוע השתמטות

וממילא ישראל איננה מדינה דמוקראטית.

אז זה נראה לך בסדר לחיות במדינה עם שיטת ממשל

רקובה ומזיקה? אם התשובה לזה כן, יש משהו ממש מעוות בתפיסה ובמחשבה שלך. גיוס לצבא הוא דבר אלוהי שעומד מעל להכל?!

SupermanZW

Well-known member
לא בחרתי היכן להיוולד ואני בטוח שגם אתה לא

אבל אני שירתתי בצה"ל ולא מתאים לי שאתה שלא שירתת מקבל יתרונות על פני כי אתה פושע.

vinney

Well-known member
למה אתה קורא לו פושע?

ואילו יתרונות לדעתך הוא מקבל שאתה לא, מהמדינה?

SupermanZW

Well-known member
הרבה יתרונות

יכול להתחיל לימודים אקדמיים 3 שנים לפניי ובמהלכן גם לעבוד ולהרוויח כסף, לצבור 3 שנות ניסיון בתקופה שאני לא וכשאני משתחרר יש לו יתרון תעסוקתי על פני, לחסוך 3 שנים יותר לפנסיה ולקבל בסופו של דבר פנסיה המהווה אחוז גבוה יותר משכרו מאשר אני אקבל, אם הוא הופך למובטל במהלך התקופה הוא מקבל חצי שנה דמי אבטלה אך חייל משוחרר יכול לקבל רק חודשיים ובגלל שאין לו נסיון תעסוקתי הרבה יותר קשה לו להשיג עבודה מאשר למי שעבד קודם, וכו'. האם אלה לא יתרונות משמעותיים?

vinney

Well-known member
הוא לא מקבל את זה מהמדינה

כל מה שיש לו - יהיה לך גם, עוד שלוש שנים. הרי גם מי שהשתחרר שלוש שנים לפנייך - מקדים אותך. אז למה אתה דואג? שאלתי מה הוא מקבל מהמדינה שאתה לא? אני יכול לתת רשימה של דברים שאתה מקבל מהמדינה, והוא לא. להיפך? לא נראה לי שיש.

SupermanZW

Well-known member
לא, אי אפשר להדביק את הפער

הרי אני לא אוכל להמשיך לעבוד עד גיל 70 כי מחייבים אותי לצאת לפנסיה בגיל 67, אני לא אקבל את 6% הפנסיה הנוספים שיקבל מי שהיו לו 3 שנים יותר ממני לעבוד ובמשך כל תקופת הפנסיה שלי אקבל פחות כסף בשל כך, אני לא הייתי בעל 3 שנות ניסיון מקצועי ביום שהשתחררתי מצה"ל ומי שלא שירת רכש באותה תקופה 3 שנות ניסיון שהקלו עליו למצוא עבודה, אני הייתי זכאי לחודשיים דמי אבטלה מיום השחרור בעוד זה שעבד 3 שנים בזמן ששירתתי היה זכאי לחצי שנה לו היה מפוטר. את ה3 שנים האלה אי אפשר להחזיר והיתרון שמשיג המשתמט לעולם לא מתקזז.

vinney

Well-known member
אף אחד לא מחייב אותך לשום דבר

עדכון חדשות - יציאה לפנסיה זאת זכות, לא חובה. רוצה להמשיך לעבוד? תמשיך לעבוד. יש הרבה שעובדים גם אחרי גיל 70. כל עוד אתה מסתכל על אחרים ולא על עצמך, תמיד תמצא סיבה לקנא. אם לא הרווחת שום דבר מ3 שנות השירות הצבאי, אני באמת שמרחם עלייך, זה לא יעזור לך כל המלחמה שלך ב"משתמטים", אתה עד גיל 70 תמשיך לא ללמוד כלום.

SupermanZW

Well-known member
רוב המעסיקים לא יסכימו להמשיך את העסקתם של מי

שעברו את גיל היציאה לפנסיה הקבוע בחוק, רק מיעוטם כן. על פי רוב אלה שעובדים אחרי גיל 67 הם עצמאים.

vinney

Well-known member
ולמה שלא תעבוד בתור עצמאי?

אני לא מתכוון לחכות לגיל 70 לפני שאני הופך לעצמאי. רוצה לעבוד? תעבוד. אם אתה מוכשר ושווה את זה - תמצא מעסיק גם בגיל 90.

SupermanZW

Well-known member
כי אין לי די הון עצמי כדי להקים עסק בתחום בו

אני מעוניין. מה הבדיחה הזו על מי שמוכשר מוצא מעסיק בגיל 90? תן לי דוגמה לשכיר בן 90.

vinney

Well-known member
קח הלוואה.

תשתמש בפקדון שלך. שום דבר לא עומד בפני רצון. שכיר בן 90? לא מכיר, האמת, אבל סבא שלי עבד עד אחרי גיל 70. בתור שכיר. והפסיק מרצונו, אף אחד לא ביקש ממנו ללכת.

SupermanZW

Well-known member
את הפקדון כבר הוצאתי על לימודים

ואם אקח הלוואה במצב הנוכחי ויתעורר לי קושי קטן בעסק אפשוט רגל. הלוואה לוקחים רק כאשר יודעים בוודאות שיכולים להחזיר אותה ולא להקלע לצרות בגללה.

למעלה