הצעה למלחמה בהשתמטות

vinney

Well-known member
נו, אז עם הזמן תפתח

גם רומא לא נפתחה ביום, אני כבר בן 30, עדיין לא פתחתי עסק. יגיע.

lgmtk

New member
ותהיה מדינה טוטאליטארית! כולם להצביע

מוסוליני :)

יניבל1

New member
נניח ונקבל את ההצעה שלך

בוא נדבר על השירות הלאומי תחשוב נניח על אדם בין 40 עם משפחה לפרנס שקיבל פטור בעברו משירות בצה"ל ומאז בנה לו חיים , למד מקצוע מצא עבודה טובה בנה בית , עכשיו אתה מציע שאותו בן אדם יתפטר מהעבודה שלו (שעבודה טובה בימינו זה לא דבר של מה בכך) ויעבור לעבוד בבית חולים נניח בשביל שגר זעום של שירות לאומי ומזה אתה מצפה שיפרנס את כל משפחתו במשך שנתיים? ומה יהיה אחרי שהוא יסיים את השירות הלאומי וימצא את עצמו מובטל מי ימצא לו עבודה עם אותו שכר כמו מקודם אתה?

SupermanZW

Well-known member
המדינה משלמת שכר גבוה יותר לחיילים וש"לניקים

וחוץ מזה, כל אחד שמתפטר/מפוטר מעבודתו צריך למצוא עבודה חדשה וזה לא תלוי בהיותו מפרנס ילדים או לא.

יניבל1

New member
לא יודע איך

אבל יצא שהעלתי את השאלה הזו פעמיים באותו אשכול בכל אופן אשמח אם תעלה קצת למעלה לפעם הראשונה שהעלתי את השאלה הזו הוגבת לי עליה, הגבתי לך בחזרה שם.

יניבל1

New member
ועוד שאלה (הפעם שלחתי רק פעם אחת)

נניח יש לנוא דם שבגלל בעיות נפשיות לא מסוגל להחזיק בשום מסגרת זרקו אותו מהבית ספר, מהצבא , מכל ה-500 עבודות שהוא ניסה להחזיק בהם יותר מיומיים , הוא פשוט בן אדם שלא משנה כמה הוא מנסה הוא לא מסוגל ליהות פרודוקטיבי עכשיו מהצבא מוציאים אותו על אי התאמה כמו שכבתית, את אותו הבן אדם היית שולח לשירות לאומי? היית שם אחד כזה לטפל בזקנים בהוסטל נניח? אתה יודע כמה אחריות צריך בשביל זה? היית מוכן לשים את כל זה בידיים שלו?

SupermanZW

Well-known member
הייתי שם אחד כזה במוסד פסיכיאטרי

כי אחד כזה אינו מסוגל להיות עצמאי לעולם ומחלת הנפש שלו מונעת ממנו לתפקד בחברה.

יניבל1

New member
כן אה, ישר היית שולח אותו לאלקטרודות

לא מנסה לשקם אותו לא כלום ישר היית זורק אותו לאיזה מוסד ושישכח ממנו העולם , כאילו מדובר ברוצח פסיכופט שלא שולט עצמו באנה השנאה שלך למשתמשטים פשוט מעוורת אותך , אתה באמת נשמע ממורמר .

SupermanZW

Well-known member
במוסדות פסיכיאטרים עושים בדיוק את זה

מנסים לשקם אנשים אשר אינם מסוגלים לקחת אחריות על עצמם. אנשים שאי אפשר לסמוך עליהם שיקחו את הרופות שלהם במינון הנכון ובזמן ושזקוקים להשגחה צמודה ולא מסוגלים להיות עצמאים.

יניבל1

New member
אני חייב להגיד לך משהו

זה מאד חבל שאתה מעלה מערכת חוקים כל מאסיבית מבלי שעשית ולו מחקר קטן , נראה שאתה סובל מחוסר יודע נפשע וקשה לי , אפילו שנאי מבין את הכוונות הראשוניות שלך, לקח את התוכנית שלך ברצינות . מאיפה הסקת שכל מי שלא מתפקד בעבודה כלשהיא הוא נוטל כדורים/לא עצמאי/זקוק הלשגחה מה אתה חושב שאנשים כאלה חולי נפש קשה שמדברים כל היום לעצמם ועושים את צרכיהם באמצע הרחוב ולא יודעים מימינם ומשמאלם? מה זה "השגחה צמודה"? לפחות אם אתה בוחר להתעסק באיזשהוא תחום, וכאן מדובר ברפואת נפש , שיהי לך איזשהוא ידע בו , אין לך כלום.

SupermanZW

Well-known member
אדם שלא מסוגל להתמודד עם שום סוג של מסגרת

אינו מסוגל להיות עצמאי ואינו מסוגל להיות אחראי, אדם כזה זקוק לטיפול נפשי אינטנסיבי שעשוי לסייע לו להשתלב בחברה הנורמטיבית. לא רק סכיזופרנים ואנשים חסרי מודעות עצמית לחלוטין מתאשפזים במוסדות פסיכיאטרים, רק אתה כאן בא עם הדעה הקדומה שכל מי שמתאשפזים במוסדות פסיכיאטרים הם אנשים חסרי מידה מינימאלית של מודעות עצמית שאין שום סיכוי לרפאם, אתה כאן בעל הדעה הפרימיטיבית.

יניבל1

New member
לפי חוק של מדינת ישראל

מותר לאשפז בכפיה רק 2 סוגים של אנשים : כאלה שמאיימים על ביטחון של אנשים אחרים וכאלה שמאיימים על הביטחון של עצמם למעט 2 הסוגים הנ"ל כל שאר המאושפזים עושים זאת מרצונם החופשי .

SupermanZW

Well-known member
ואכן אדם כזה עונה על התנאי כי הוא מאיים על

הביטחון של עצמו. הוא לא מסוגל להתמודד עם שום מסגרת ואינו מסוגל לעבוד מפני שאינו מסוגל לקחת אחריות על שום דבר כולל על עצמו ולכן הוא מסכן את עצמו.

יניבל1

New member
לא בדיוק

אם תיתן לו רשת ביטחון כלכלית (כמו שביטוח לאומי עושה עם כאלה) הוא ימשיך לחיות כי יהי לו כסף לאוכל ותרופות, זה שאתה בוחר לא לתת לו את אלה ולגרום לו למות, בצורה הכי קרה שיש, זה אתה שמאיים על ביטחונו לא הוא על עצמו, אולי אתה צריך ללכת להסתכלות?

SupermanZW

Well-known member
אדם שלא אחראי לעצמו לא אחראי לכספו

וגם לא אחראי לקחת את תרופותיו במינון הנכון ובזמן. גם אם תתן לו רשת ביטחון כלכלית זה לא יעזור. אדם כזה צריך אישפוז.

יניבל1

New member
אז עכשיו אתה מטיל וטו על ביטוח לאומי

אני מבין שאתה פרוספסור גדול לעבודה סוציאלית שאתה מרשה לעצמך לפסול במחי יד את מדיניות השיקום של ביטוח לאומי איזה קבלות יש לך? ולא זיון שכל בפורומים תחת שם בדוי זה לא נחשב קבלות גם בימינו

SupermanZW

Well-known member
ביטוח לאומי אינו מוסד שיקומי, ניכר כי אינך

מבין על מה אתה מדבר.

יניבל1

New member
אה באמת?

ועל מחלקת השיקום של ביטוח לאומי אני מניח שלא שמעת מעולם

SupermanZW

Well-known member
מחלקת השיקום של ביטוח לאומי מפנה אנשים

הזקוקים לשיקום למסגרות אחרות שאמורות לסייע להם.

למעלה