הצעה למלחמה בהשתמטות

vinney

Well-known member
אני לא החלטתי כלום

אני הולך לפי עקרון הבסיסי של דמוקרטיה- זכאי עד שהוכח אחרת.

the new L

New member
אשמח גם לדעת

מי אמור לממן את מה שאתה מציע? (אם אינני טועה, אחת הסיבות שצה"ל נמנע היום מלגייס אנשים הסובלים ממחלות שונות היא שעלות הטיפול בהם עולה לו יותר מהתרומה שלהם).

SupermanZW

Well-known member
כבר עניתי על כך בהתחלה, מי שלא מסוגל לשירות

צבאי יעשה שירות לאומי.

the new L

New member
ובשירות לאומי לא תצטרך

לממן לו תרופות? אתה לא יכול לבוא לבן אדם, להגיד לו - "אני אוסר עליך לעבוד במשך 3 שנים", לא לשלם לו שכר וגם לא לממן לו את צרכיו השונים. אם אתה הופך את השירות הלאומי לחובה, עליך לממן לעובדי השירות הלאומי את כל הצרכים הבסיסיים שלהם, כולל מזון וכולל תרופות.

SupermanZW

Well-known member
המדינה ממילא מממנת לאנשים האלה את התרופות

שלהם וגם אם לא אז היא צריכה לממן, אסור להרשות מצב של יתרון כלשהו למשתמטים על פני אלה שממלאים את חובתם. כל מי שמשתמט עושה זאת רק כי משתלם לו יותר להשתמט.

the new L

New member
למה אתה לא עונה על השאלה?

יש היום אנשים חולים שלא מגוייסים לצבא ונאלצים לממן בעצמם מכספם תרופות יקרות. על פי המודל שאתה מציע, המדינה תאלץ לממן את התרופות הללו. אני רוצה לדעת מאיפה אתה מתכנן לקחת את הכסף הזה?

SupermanZW

Well-known member
מהקנסות האדירים שיוטלו על המשתמטים אפשר לממן

הרבה יותר מזה.

the new L

New member
אתה יוצא מנקודת הנחה

לפיה מישהו ישתמט בהינתן שעל השתמטות ינתן קנס אסטרונומי...

SupermanZW

Well-known member
יש בוודאי בני עשירים שהקנסות האלה לא יזיזו

להם ובלבד שלא ישרתו יום אחד בצה"ל או בשירות לאומי בתפקיד שלא בחרו בו במסגרת שאינם מעוניינים בה ויש בוודאי מטורפים בודדים ומאזוכיסטים בודדים שיקחו את הסיכון וישלמו עליו ביוקר כל חייהם. אפילו בספארטה בה הגיוס היה חובה ומי שסירב הוצא להורג היו משתמטים והם אכן הוצאו להורג ולכן אני בטוח שלצמצם את תופעת ההשתמטות לאפס לא ניתן אך מכספם של הבודדים שבכל זאת יעזו אפשר לממן הרבה מאוד.

the new L

New member
מטורפים בודדים

לא יאפשרו לך לממן את מאות אלפי בני השירות הלאומי והחיילים החדשים שלך. רק עלות השכר שלהם תעלה לך הרבה הרבה יותר.

SupermanZW

Well-known member
שווי כל הקנסות שישלם משתמט אחד עולה על

ארבעה מיליון ש"ח (עשיתי חישוב) ולא מדובר על מאות אלפי בני ש"ל וחיילים חדשים, האם כבר שכחת כי שיעור המשתמטים לפי הנתונים שהובאו כאן הוא 25%? האם שכחת לקחת בחשבון את העובדה כי בכל שנתון יש בערך 70000 מלש"בים שמתוכם 75% מתגייסים אז על איזה מאות אלפים אתה מדבר? מה גם שגיוס השנתונים במלואם יחייב את קיצור השירות ולכן לא נצטרך לממן יותר חיילים וש"לניקים מאשר כיום.

the new L

New member
לא 25%

25% מהבנים ו50% מהבנות. בכל שנתון יש כ120,000 אזרחים בסה"כ (שנתונים בוגרים, מידי שנה נולדים כעת 140,000 תינוקות). לכן, אם נוסיף 25% מהבנים * 3 שנתונים נקבל עוד 45,000 בני אדם, ואם נוסיף 50% מהבנות * 2 שנתונים נקבל עוד 60,000 בני אדם, ובסך הכל 105,000 בני אדם.

vinney

Well-known member
ולכולם יש 4 מליון שקל לשלם את הקנס כמובן

כי אם אין להם - מה יעזור שתטיל עליהם את הקנס? ממילא אין להם את הכסף, אז מה, תקח להם מה שאין?

SupermanZW

Well-known member
אלה שאין להם יהיו משועבדים לחוב כל חייהם

וההוצאה לפועל תמרר את חייהם, צריך להיות מטורף או מאזוכיסט כבד כדי לקחת סיכון כזה.

vinney

Well-known member
מה יעשו להם?

מה תעשה להם? מה תקח להם? ילד בן 18, מה יש לו? חוץ מלהבטיח שהוא יהיה עני כל חייב (ומי לדעתך יצטרך להאכיל אותו? או שתרעיב אותו למוות), מה בדיוק תשיג?

SupermanZW

Well-known member
שיעור השתמטות אפסי ויתרון ברור לאזרחים שומרי

חוק.

vinney

Well-known member
שיעור ההשתמטות אפסי גם עכשיו

פעם אחרונה ששמעתי על משתמט אמיתי, זה היה סיפור שלם בעיתונות, בשביל בן אדם אחד (יונתן בן ארצי). מאז עד עכשיו לא שמעתי על אף משתמט נוסף. תוכל בבקשה לתת לי עוד כמה שמות?

SupermanZW

Well-known member
השיטה שהצעתי מונעת השתמטות מכל מי שאפשר

לא קיימת שיטה שתגרום לכך שאף אחד לא ישתמט. בכל מקרה אם תגוייס כמות גדולה יותר של אנשים יקוצר השירות בהתאם כך שלא תיווצר בעיה תקציבית.

the new L

New member
אני עדיין לא מצליח לראות

את היתרון הכלכלי של השיטה שלך לעומת השיטה הנוכחית. עוד משהו חשוב - איך תקצר את שירותם של הלוחמים? הרי מי שמשתמט, לא סביר שילך להיות לוחם אם יגוייס לצבא.

למעלה