הקֱשֱר בין חרדים לשדים ורוחות|גולג

saar7650

New member
הקֱשֱר בין חרדים לשדים ורוחות|גולג

מתוך האתר ה"נאור" וה"אוביקטיבי"- חופש. ממש שחורים משחור! תתכוננו!!! מצפים לכם סיפורי אימה פחד חִיל ורעדה מבית היוצר של צופיה ודן מלר...

dean4

New member
ואוו איזה ציניות בתיאור אתר "חופש"

מה דעתך לקחת (אתר) "שופר" מפחיד גדול ושחור ולתקוע בו בקול מזעזע לכיוון אתר מנוף?

saar7650

New member
מה הקשר להודעתי?!

הרי אם תסתכל בהודעתי תראה שאתר חופש הוא זה שמציג את החרדי כשחור משחור, כשד משחת... די בקריאת הקישור שלי כדי להבחין בכך!

מתנדב

New member
עידן, התחלתי לקרא וחשכו עיני

פשוט בושה וחרפה, אחר כך עוד מתפלאים?...

א ו ר בת

New member
האמת, עידן

שעד היום לא קראתי את הקטעים האלה באתר חופש. מכיוון שפיתחת את הנושא קראתי קצת. לא יודעת אם זה אופייני או לא, אם זה קרה או לא וכמו שאמר אותו זולל – אולי זה קרה בסמינר מסויים ואולי חלק מהקטעים הם הגזמה בדיעבד. בסך הכל פעם בחצי שנה בערך מופיעה בעיתונות כתבה על סמינר כזה או אחר – חילוני במהותו – של התחברות, מודעות ושאר בבלתים – שדי דומים לתיאורים האלה. כנראה שיש משהו בשיטת השיווק הזאת שממגנט אנשים מסויימים. דווקא כתבות כאלה - בין אם הן נכונות ובין אם לא – לא בונות את דעתי על החרדים.

sarav55

New member
מה את אומרת-לא בונות דעתך

עם יד על הדופק ובאמת אם את שומעת השקם והערב את השטיפות מח שעושים לך בתקשורת וכותבים ספרים על התופעה זה לא משפיע על הדיעות שלך זה לא ייתכן רב האנשים ניזונים מהדיעות האנטי דתיות של המון מסיתים ומדיחים נגד הדת והם מצליחים ובגדול לעשות שנאת חינם נגד הדת היהודית ונגד ה' ישתבח שמו לעד ולנצח נצחים אמן

א ו ר בת

New member
ערוצי ה"קודש"

וחלק מהכותבים החרדים שאני נתקלת בהם בפורומים עושים זאת הרבה יותר טוב מכל ספר שהוא.

sarav55

New member
התקשורת היא אוניברסלית

ערוצי הקודש הם ממוקדים ביותר ולציבור קטן יותר התסכימי איתי?

א ו ר בת

New member
אז צאי וחישבי

מה היה קורה לו הרבה יותר חילונים היו מאזינים לערוצי ה"קודש" ! זה רק היה מגביר שינאה. אתם צריכים להיות מרוצים מהתפוצה הנמוכה.

sarav55

New member
ערוצי הדת לא מסיתים ומדיחים

כמו התקשורת האוניברסלית שמגיעה לכל אדם במדינה ובכל העולם ערוצי הדת מראים את הדת היהודית ודרכי עבודת ה' ומראים את האמת ומחזקים את הקשר בין בורא עולם לבין היהודי מי שלא שומע אותם מפסיד כי הוא לא שומע אמת. איזה שנאה את מדברת הם אומרים דברי מוסר על התורה הקדושה

א ו ר בת

New member
בטח שלא במודע.

אני מדברת על ההשפעה שלהם עלי ועל חברי. וזו – כאמור - שלילית ככל שזה נוגע לדמות החרדי המצוי ודמות הדת כפי שהיא משתקפת מערוצים אלה. העיתונות החילונית יכולה "להסית" כדבריך אבל כשאני שומעת את זה ממקור ראשון - אותם ערוצים - ההשפעה של זה הרבה יותר גדולה. למשל : אם אני שומעת בתקשורת החילונית שהדת היא גזענית - יש לזה השפעה מסויימת. אבל כשאני שומעת איך מדברים רבנים על גויים באשר הם גויים ואפילו על חילונים - ההשפעה של זה הרבה יותר גדולה. או - התקשורת החילונית יכולה להגיד שהדת היא שוביניסטית במהותה. אבל כשאני שומעת (רק אתמול) שרב אומר שהכי יאה זה שאשה תשב בבית ולא תסתובב ברחובות - כמובן שהרושם הוא יותר חזק. יש עוד אינספור דוגמאות.

sarav55

New member
מה שאותי זה מרשים אותך לא ומה שאותך

מרשים אותי לא איך את יכולה להגיש שמה שמגישים בתשקורת האוניברסלית הענין ממקור ראשון זה לא נכון זה עובר עיבודים וכל מיני הפקות למינהם דבר נוסף מה שמדברים על גויים וחילוניים זה לא בגלל שרוצים להטיף לשנאה נגדם אלא פשוט להבין את המהות של היהודי באשר הוא למה זה צריך להכעיס לא דתי לשמוע מהי הדת שלו???? זה שאמר הרב הזה לא שמעתי אבל אני מבינה למה אמר זאת כי היום כנראה ברחוב מה שרואים זה ממש משחית את הבני נוער וכן את עם הנשים כל האופנה המצועצעת וכו' אני מניחה שדיבר על זה אין לי מושג באיזה הקשר אמר מה שאמר אבל אפשר להבין שברחוב החברה בטוח מקלקלת ומשחיתה (גם את החילוניים) לא רק את הדתיים. כשאני עוברת ורואה ילד חילוני עם כל מיני עגילים בכל מקום זה עושה לי בעיה מסויימת זה לא נכלל במושגים שלי אז אני מעבירה על זה אבל אם הבת שלי או הבן שלי יוצאים לרחוב ורואים את זה זה נכנס להם למוח ואני לא רוצה שהבן שלי ילך כך.

א ו ר בת

New member
זה בדיוק העניין

מה שהכי קרוב למקור ראשון זה מה ששומעים בערוצי ה"קודש". והתמונה המתקבלת שם היא בהחלט לא מלבבת, לפחות בעיני. זה בכלל לא משנה אם מטיפים לשינאה או לא. כמו שאת אמרת - זה, ונושאים אחרים, מעבירים את מהות הדת והמהות הזאת לא מוצאת חן בעיני רבים וגם טובים. ואת העבודה הזאת עושים החרדים עצמם ביעילות גדולה יותר מכל אמצעי תקשורת חילוני.

א ו ר בת

New member
אני אתן לך עוד דוגמא

בנושא ה"פרזיטיות". אני לא ניזונה רק מהתקשורת אלא נכנסת לאתרים שבהם יש נתונים ברורים כמו אתרי הביטוח הלאומי והלמ"ס. משם מתקבלת תמונה חד משמעית לפיה בגדול ובממוצע החרדים חיים על חשבון החילונים והסרוגים. אבל כשאני שומעת אשה, צעירה ובריאה לפי כל הסימנים, שמבקשת שישלחו לה הביתה מוצרי מזון (שהיא לא תשלם עבורם, כמובן) כי אין להם אפשרות אפילו לבוא לקחת אותם – בגלל שבעלה אברך ולומד כל היום והיא מטופלת בהרבה ילדים קטנים שהיא לא יכולה לעזוב – כמובן שיש לזה את ההשפעה המצטברת והחזקה שלו. זה גם מוריד בעיני, אגב, מכל עניין החסד והצדקה שלכם שמנציח ומעלה על נס את ההיזדקקות הזאת שאנשים מכניסים את עצמם אליה במודע.

sarav55

New member
בואי נצא מתוך הנחה שאת מבינה

הרבה דברים הלכתיים ונדון אשה כזו לכף זכות ונצא מתוך הנחה שאת מבינה שאישה כזו שיש לה המון ילדים לא מרצונה עושה ילדים אלא מתוך הענין שהפלה ביהדות זה רצח ונצא מתוך הנחה שאת מבינה שהאשה הזו במצוקה כי אין לה ברירה אלא ללדת כל שנה מכיוון שהיא אישה פוריה מה היא יכולה לעשות אם יש לה כל כך הרבה פיות להאכיל ויש לה תינוק קטן בבית ואין לה רכב לקחת את המוצרים הללו למה לקחת הכל על צד השלילה והרע למה לחשוב על אותה אישה בצד לא טוב יש לה הלכה ויש לה את ה' יתברך. זה שבעלה בכולל נכון זה מאוד קשה אבל גם בתורה הקדושה כתוב והגית בו יומם ולילה אז זה גם מצוה. נו באמת אולי קצת תדוני לכף זכות את הזוג הזה קצת אהבת חינם.

א ו ר בת

New member
זה בדיוק העניין

כל המהות שמאחוריה עומד ה"לא מרצונה" והמצווה של "והגית בו יומם ולילה" (בעיקר כשזה מביא למקרים כגון אלה) – זה בדיוק מה שנראה בעיני לא תקין. אני מזכירה לך שיצאנו מהנושא של השפעת התקשורת. ולאן הגענו ? הגענו לזה שאני למדה על החיים החרדים ועל הדת מערוצי ה"קודש" עצמם, יותר מאשר כלי התקשורת החילוניים וה"הסתה" שלהם, ומה שאני שומעת שם לא מוצא חן בעיני.

למעלה