פתאום שמתי לב שיש שרשור על מיכל..
איזה כיףףףףףף לךךךךךך. אמרה שני בציניות אך באהבה כלפי מיכל ובהתייחסות צינית אך די מרחמת על מי שהתחיל שרשור זה. תסלחו לי. אבל לא אתייחס למיכל כאדם כי אני בטוחה שהיא יודעת איך אני מרגישה. ואם לא. זה לא לדיון בפורום לפי דעתי. אני לא אתייחס לאף אחד כאן כאדם, כי אני לא מכירה טוב את הנוכחים, כך שאני לא יכולה לומר להם אתם טועים, כאשר אולי התכוונו לומר דברים ופשוט לא הובנו נכון. רוצה אני להתייחס אולם למושגים אחרים כמו סגנון דיבור, דו שיח, בחירה חופשית, קבלת השונה והתייחסות אליו כשווה. מושגים טהורים שאנחנו מתמודדים איתם כל יום בחיינו, חלקנו באופן יותר משמעותי מאחרים. ~~~~~ כשאנחנו מדברים, החלק המשמעותי ביותר בשיחה הוא דווקא מהצד הלא מילולי, תנועות הגוף לא פעם מראים את המשמעות האמיתית של דברינו. לא פעם אנשים נתפסים בדרכים מסויימות לפי הדרך הלא מילולית ולא לפי איך שהם מדברים. שפת הגוף היא כלי מושלם להבעה. לעולם לא הייתי זקוקה למילים. בפורומים, בצטים, באיי סי, בטלפון, בדואר, בכל מקום שבו לא יכולים להשתמש בשפת הגוף, המילים מקבלות משמעות גדולה ורחבה יותר ממה שמגיע להם. לכן, יש שפת דיבור שאנחנו צריכים לשמור עליה. יש לנו אחריות מעל הכל על עצמנו, אבל יותר לאלה שמילים אלה מכוונות, כי המילים עוטפות את המשמעות הנכונה. כולנו מקללים בחיי יום יום, יש כאלה שרואים זאת כבדיחה, יש כאלה שעושים זאת בכדי להביע כעס, זה בכלל הגיוני? לא. אז זה פחות הגיוני גם כאן. ~~~ בשיחה, לא משנה כמה משתתפים, לכל אחד יש דעה. לפעמים נראה שלקבל דעה, גם אם לא מסכימים לה, זו צביעות. זה לא. כמו שיש תרבויות שונות. מנהגים שונים, שפות שונות, ולפעמים בשביל ללכת לאותה תרבות חדשה , עלינו לעשות הכרות עם המקום בכדי שלא יהיה הלם תרבות ולא נדע מה לעשות ואף נפגע באנשים, כך גם בין 2 אנשים. אתה לא מכיר את הבן אדם. אתה לא יודע מי הוא ומה מנהגיו, אל תחלוק עליו , כי אתה בעצם חולק על איך שהוא חי. על מה שהוא מכיר. כולנו צריכים להשתמש בכלי שנקרא קבלה. קבל דעותיו, גם אם הן שונות משלך, קבל דעותיו, גם אם הן מנוגדות לשלך, קבל אותו כאדם, כי אולי יבוא יום וגם לך תהיה דעה שונה. קבל אותו לא לפי מה שאתה יודע עליו, אלא לפי מה שאתה לא יודע עליו. זה נראה לא הגיוני לקבל אנשים שדעותיהם שונות. אני לא אומרת לקבל דעותיו כעובדה, אלא לקבל דעותיו בצורה כזו שעדיין יהיה מקום למחשבה אחרת שלך, שלו, לא לבטל דעתך אך גם לא את שלו. ~~~~~~ יש לנו בחירה. לחיות את חיינו כפי שאנו רוצים ולא כפי שנאמר לנו. להסתכל על האלטרנטיבות שבחיינו ולפעול על פיהם. לא תמיד תשובה מס´ א היא הטובה ביותר, לפעמים כולם, לפעמים יש מספר נכונות, ולפעמים אי אפשר לדעת ופשוט לחיות. יש לנו את הבחירה בין להוציא את הכסף על מה שטוב לנו, לבין לשמור על הכסף כי מחר יהיה רע. יש לנו את הבחירה בין להיות השואלים לבין אלה שנותנים את התשובות. יש לנו את הבחירה לבחור בחיינו. מותר לנו לומר "אני לא הייתי עושה את זה בצורה הזו". אסור לנו לומר "אל תעשה כך" מותר לנו לשנות את עצמנו ולהשפיע על אחרים אסור לנו לשנות אחרים אולי כל מה שכתבתי פה זה אידיאליה, כי הרי אם מה שאמרתי היה נעשה בעולם המציאותי, העולם היה עם פחות מלחמות ויותר אהבה כלל עולמית. וכלל ארצית. אבל מה? זה פורום. לכל אחד הזכות לומר דבריו בדרך נאותה. לכל אחד היכולת לבחור את מה שהוא כותב. וכל אחד ודעותיו. בחרתי. אמרתי. הפנמתי. שני. שלא תרמה לכלום אבל תרמה לעצמה.