הקידומים בעמוד הבלוגיה ובעמוד הראשי של תפוז

חהמן

New member
הקידומים בעמוד הבלוגיה ובעמוד הראשי של תפוז

שלום לכולם. אנחנו רוצים להעלות פה שוב נושא שכבר היה פה לא פעם ולא פעמיים. מדובר במדיניות קידום הרשומות של תפוז בעמוד הראשי ובעמוד הבלוגיה. הבעיה כמו שאנחנו מבינים אותה: קיימת מראית עין שמדיניות הקידומים בתפוז לא מאוזנת. ניתן לחלק לדעתנו הבעיה לשלושה חלקים: א. קידום "מטעמי רייטינג" - גם התחושות שלנו וגם לא מעט תלונות ששמענו מדברות על "הצהבה" יחסית של תפוז בגלל קידומים שמבוססים על שם הבלוגר ולא על איכות הכתיבה שלו, או לחלופין נושאים "צהובים" (מי אמר נינט ולא קיבל?) שמקבלים קידום מוגזם. ב. קידום מרובה של קבוצה קבועה של בלוגרים שבא "על חשבון" בלוגרים אחרים. ג. קידום מרובה של "עובדי תפוז" או מקורביהם שבא על חשבון בלוגרים אחרים. שוב, חשוב לנו להדגיש שאנחנו מדברים כאן על מראית עין שנוצרה, ולא על עובדות בשטח. יכול מאוד להיות שבפועל כל המקרים האלו קורים בתדירות הרבה יותר נמוכה ממה שזה נראה, אבל העצם העובדה שזה נחרט לאנשים בראש, ושיותר ויותר תלונות עולות בנושא מראה שמראית העין הזאת היא בעיה אמיתית ולא משהו שיש לזלזל בו. הפתרונות שאנחנו מציעים: א. להקשיח את הסטנדרטים של "קידום חוזר" של בולגרים. המשמעות של זה היא שאם בלוגר קיבל קידום בתקופה נתונה (שבוע/שבועיים/חודש) הוא לא יקבל קידום נוסף אלא אם כן יש לזה הצדקה מאוד מאוד ברורה. ב. להקשיח את הסטנדרטים של "קידום מקורבים". כל מי שיש לו קשר ברור לתפוז (בלוג פרטי של עובד תפוז, בלוג של מנהל פורום, בלוג של מנהל קומונה) ייקבל יחס קשה פי שניים מהסטנדרט של קידום חוזר. כלומר, לא יקודם יותר מאחת לשבועיים/חודש/חודשיים בהתאם. ג. להכיל בתפוז מדדים של "יוניק בלוגרס" שקודמו בעמוד הראשי/בבלוגיה בתקופה נתונה (שבוע/שבועיים/חודש). כלומר, לעורכי תפוז יהיה מספר של בלוגרים שהם יצטרכו לשאוף לקדם בכל תקופה נתונה, ואם יבצעו מעקב האם הם עומדים ביעדים או לא. ד. שקיפות מלאה עם הבלוגרים - פרסם מדיניות מוצהרת של תפוז בכל הנוגע לקידום לבלוגרים כך שהבלוגרים יוכלו לעקוב ולפקח שבאמת תפוז עושים את מה שהם אומרים. עכשיו, ברור לנו שהפתרונות האלו פוגעים גם באנשי תפוז וגם בחלק מהבלוגרים. הפתרון הראשון ייפגע מן הסתם בבלוגרים שכותבים בצורה איכותית ומושקעת וכותבים הרבה, כי אחרי הקידום הראשון יהיה להם מאוד קשה לקבל קידום נוסף באותה תקופת זמן. הפתרון השני ייפגע בכל מי שנחשב "מקורב" רק בגלל התפקיד שהוא לוקח בתוך מערכת תפוז. הפתרון השלישי יפגע בעורכי תפוז ויוסיף להם נטל עבודה. מעבר לעבודה של מציאת כמות רשומות מתאימה גם פיקוח עצמי. אבל, לדעתנו הפתרונות האלו יקדמו בסופו של דבר את כל עולם התוכן של הבלוגים בתפוז. קודם כל פתרון כזה יתן מוטיבציה לעורכים של תפוז למצוא עוד ועוד בלוגים איכותיים. זה נורא יפה לטעון שיש בתפוז עשרות אלפי בלוגרים, אבל זה מאוד קשה למצוא מתוך זה את האיכותי והראוי לקידום. לבקש מבלוגרים לקדם את עצמם, או לקדם אחרים זאת אמנם שיטה שחוסכת זמן ומאמץ, אבל זאת לא שיטה שאפשר להיבנות עליה. יותר מידי בלוגים טובים באים והולכים מבלי שאף אחד הספיק לשים לב אליהם אף פעם. זאת צריכה להיות העבודה של עורכי התוכן כאן. הם צריכים להיות אלו שיציפו לנו את הבלוגים האלה. אם הם יהיו צריכים לעמוד בפתרונות הנ"ל, לא תהיה להם ברירה אלא להשקיע מאמצים גדולים יותר בחיפוש ובנבירה בתוך ערימת הקש הענקית הזאת כדי למצוא את אותן מחטים נדירות. בנוסף, הפתרונות הנ"ל יצרו תחושה גדולה יותר של שיוויון הזדמנויות בין הבלוגרים, מה שיעודד את הבלוגרים הפחות מוכרים/ידועים להשקיע יותר בתוכן שלהם כדי להיות ראויים לקידום. היום רבים מהבלוגרים האלה מרגישים שאין להם למה להשקיע, כי אין להם סיכוי לקבל את הקידום בכל מקרה. ברור לנו שזה מקשה על העבודה של עורכי התוכן של תפוז, ושזה מצד אחד יגדיל את כמות העבודה שלהם ומצד שני יסים עליה מגבלות מסוימות, אבל לדעתנו זה מה שדרוש כדי ליצור פה עולם תוכן טוב יותר... אז מה דעתכם? חשוב שיהיה פה דיון אמיתי, ושיהיו פה תגובות, כי אחרת זה ייגמר ב"אם יש לכם רשומות שלדעתכם שוות המלצה, תגידו לנו" וזאת ממש, אבל ממש לא המטרה כאן.

parfyon

New member
טירוף מה שקורה כשמנסים לענות כאן להודעה ארוכה

כל כך. כל ההודעה שלכם הפכה לקוביה שחורה שאני ממש צריך להתאמץ כדי להתייחס לנקודות הספציפיות. אבל אחרי שסיימתי לקטר - דעתי היא שמה שאתם מציעים פשוט לא ישים. למה? מהסיבה הכי פשוטה - איך תקבעו את אותם קריטריונים? איזה סטנדרטים אתם מציעים כדי להאריך את כתיבתו של בלוגר פלוני? כלומר, בואו נניח שאני בלוגר חדש ואני רוצה להיות מהמומלצים. מה אני צריך לעשות? ונניח שאני עושה ככל יכולתי, וזה עדיין לא קורה - נכנסים אלי שלושה אנשים לבלוג, שלושתם הגיעו דרך גוגל, וגם זה בגלל שהקלידו שם "סקס עם חזירים" (וכבר היו דברים מעולם, ולא, אין אצלי דברים כאלה). אז אותו בלוגר פונה לפורום המכובד הזה ושואל מה הוא עשה לא בסדר. אז מה תשיבו לו? אין מספיק מטאפורות? מעט מדי בדיחות על כל X מילים? יותר מדי שגיאות כתיב שלא ניתן לייחס אותן לדילסקציה או להקלדה עיוורת? איך מעריכים בלוגר טוב, ואיך מעריכים רשומה טובה? לדעתי, זה בלתי אפשרי. לכל בלוגר כאן יש את הקהל שלו, או שהוא חלק מהקהל של בלוגר אחר או גם וגם. או שיש את אלו שפשוט כותבים באמת כדי לרוקן את כל הזבל שמצטבר אצלם במהלך החיים ועל הזין שלהם הכל. מאותה הסיבה אני גם לא חושב שצריך להטיל הגבלות על עובדי תפוז. אני מכיר לפחות שני בלוגרים (כתוב בלשון זכר, אבל זה ממש לא אומר שהם זכרים), עובדי תפוז בעבר או בהווה, שיש להם בלוגים נפלאים. ולמעשה אלו שני עובדי תפוז היחידים שאני מכיר... אני לא יודע אם הם חיפשו את הפרסום, אבל אני בטוח שהם נהנים ממנו וזה חלק מהמוטיווציה שלהם לכתוב. אני יודע שהם לא מקבלים/קיבלו תגמול מיוחד עבור הכתיבה, אבל הם פשוט כתבו טוב וקודמו כי הם כתבו וכותבים ברמה גבוהה. אז למה להקשות מעבר לקיים? זה או שסומכים על שיקול הדעת של העורך - או שלא. אבל להתערב לו בשיקול הדעת, את מי לקדם, מתי וכמה, נשמע לי מאוד בעייתי. נכון שיש כאן בעיות, ולא מעט. לי לדוגמא מפריע כל הסיפור הזה של ה"טאלנטים" של תפוז, שמצפים שאני אקרא בלוג של ילד בן 18 בגלל שהיו לו 2 מליון כניסות בישראבלוג (אין לי שום דבר נגד ילדים בני 18, קראתי פה ושם גם בלוגים מאוד חכמים של ילדים בני 18, אבל לא תקנו אותי ב 2 מליון כניסות בישראבלוג) אני גם לא מבין מה הסיפור של ההיא שצובעת את השיער והייתה עוד אחת שהביאו. זה נראה לי פסול, אבל זה לא האתר שלי, אני לא בעל הבית, אני לא אמור להרוויח מזה כסף ולפרנס אחרים - ועד כמה שזה מפריע לי, אני לא הבנאדם שיאמר לתפוז מה לעשות בנכס שלהם, כל עוד זה לא פוגע בי ישירות - וגם אז לא אומר להם מה לעשות, אלא אודיע להם שהם פוגעים בי, ואם זה לא יתוקן אחפש לעצמי מקום אחר לכתוב בו. לגבי היוניק בלוגרס (אפשר גם בעברית - "בלוגר ייחודי") - אני לא יודע למה זה טוב. אני לא בלוגר שמקדם את עצמו בשום דרך שהיא, אני נגד זה. אני לא יכול להעיד על עיסתי. נכון שזה מתסכל לפעמים, אבל החיים הם לא אורגזמה אינסופית. ואני גם נגד הרעיון הזה. בשביל להחליט מה ראוי לפרסום יש עורכים. אני יודע שזה קשה לברור את המוץ מהתבן, אבל בשביל זה משלמים להם כסף, לא? מכיוון שממילא נהוג כאן שבלוגרים ממליצים על עצמם, דעתי לא ממש משנה, אבל אני עדיין ראיתי מקום להביעה. השורה התחתונה - אני חושב שהרבה יותר חשוב שמביעים כאן מחאה כנגד דברים בעייתיים. אבל ההצעות לכמת מבחינה איכותית רשומות לדעתי אינן אפשריות ועשויות לפגוע בהרבה יותר אנשים מאשר קידום כזה או אחר של המנהלים. מה לעשות, צריך לסמוך על שיקול הדעת של המנהלים. זה לא אומר שלא כדאי למחות או להביע דעה או לאיים בהבערת צמיגים ובשריפת המועדון (וירטואלית!). משעשעת אותי העובדה ששנינו הצענו לעשות את העבודה של עורכי תפוז קשה יותר
לא משהו אישי, חבר'ה, אתם בסה"כ בסדר. אני תמיד חושב שאם העבודה קשה מדי לאדם אחד, אפשר לשכור עוד אחד. זה עשוי להיות יותר זול מלשכור טאלנטים מישראבלוג עם 2 מליון כניסות.

חהמן

New member
כנ"ל

תראה, קודם כל, נראה לנו שלא הבנת אותנו נכון. לא התכוונו להגיד מה זה איכותי ומה זה לא. מה שאנחנו התכוונו זה בעצם לייצר תמריץ מובנה לעורכים של תפוז להשקיע מאמץ בחיפוש, ולמנוע את המרמור שנראה לנו שהולך וגדל. כלומר, היום זה נראה (ואנחנו מדגישים את החלק של הנראה, כי אנחנו בטוחים שבפועל דברים הרבה יותר מורכבים) כאילו העורכים בתפוז עושים לעצמם עבודה קלה. עושים מנוי על עשרה - עשרים בלוגרים שהם יודעים שכותבים הרבה וכותבים טוב או לחיילופין מקורבים יחסית לצלחת, מביאים כמה "מושכי קהל" מישראבלוג, מוסיפים עליהם עוד איזה חמישה שישה סלב-בלוגרים ואם יש נושא חם/צהוב במיוחד אז מחפשים גם בו. זהו. ככה זה נראה שהם מוצאים את המומלצים. בלי מאמץ חיפוש אמיתי. בלי להעלות משום מקום פנינות שאף אחד לא גילה. זה לא שאנחנו יודעים שזה המצב, זה שככה זה נראה. תמיד כשבלוגרים היו מעלים את נושא ה"למה אתה לא מקדם אותי?" בצלאל היה אומר שיש לו כל מיני שיקולים של מה לקדם ואת מי ומתי. מה שאנחנו מציעים זה שהשיקולים האלה יהיו שקופים, ויהיו מוסכמים בין העורכים לבין הבלוגרים. אם הרעיונות שלנו הם לא הרעיונות הנכונים אז אפשר למצוא רעיונות אחרים, אבל בסופו של דבר, מה שחשוב באמת זה החלק של השקיפות וההסכמה ההדדית. אנשי חה! נ.ב. וכן, מה שאנחנו באמת רוצים זה שהעורכים בתפוז יתאמצו יותר. או לפחות שיספקו את מראית העין שהם מתאמצים יותר.

parfyon

New member
בואו נניח שזה שקוף

בואו נניח שבצלאל היה אומר אני מקדם בלוגים מהסיבות הבאות (ולאו דווקא מבחינת סדר חשיבות): א. הבלוגר כותב טוב. ב. רשומה על נושא חם (אקטואליה) ג. רשומה "צהובה" - מושכת קהל (הראל סקעת שולטטטטטטטטטטטטטטטטטטטט!!!!!!6). כאמור, זו רק הנחה. אני מניח שכל החלטה מורכבת משלושת היסודות שהזכרתי ועוד. כלומר, אני מניח שהם יחפשו נקודת מבט לא שגרתית על נושאים אקטואליים או בלוגר שכותב טוב על נושאים צהובים (כי עם כל הכבוד, רשומה שכתובה בצורה מושלמת על דוחותיה הרבעוניים של קרן הפנסיה "גלעד" לא מעניינת אף אחד). אבל בכל מקרה זה לא יעזור לכם לבקר את שיקול הדעת של העורכים. נניח הוא יבחר ברשומה X, וישאלו אותו, למה X? הוא יגיד כי זו רשומה שכתובה היטב, על נושא אקטואלי ומנקודת מבט לא שגרתית. ואז יאמרו לו - אבל גם רשומה Y כזו! ועכשיו מה? קשה מאוד לבקר את שיקול הדעת של מקבלי החלטות בדיעבד. בייחוד כשיש כל כך הרבה רשומות שצריך לבחור מספר בודד מתוכן. כלומר, גם אם בצלאל ודבורית יכתבו את השיקולים שלהם, לא נראה לי שזה יועיל במשהו. אתם רוצים שהם יעבדו קשה? טוב ויפה. אבל גם אנחנו, כבלוגרים, נצטרך לעבוד קשה ולהיות עירניים ומאוחדים כדי לדאוג שאינטרסים קולקטיביים שלנו (שהם?) לא יפגעו. 2 מליון כניסות יש לו. נו.

חהמן

New member
צודק

בגלל זה הוספנו את הרעיונות שלא יקדמו כל הזמן את אותם אנשים, לא יתפתו לקדם קרובים על פני רחוקים, וינסו לקדם כמה שיותר בלוגרים שונים שאפשר. אנחנו רוצים להגיע למצב שלא יהיה "למה X ולא Y?", אלא רק "למה לא Y?" ברגע שתהיה תחושה של שוויון והגינות בקידום של בלוגרים זה יקטין את החלק הזה במשוואת המרמור. אנשי חה!

parfyon

New member
טוב, עם זה קל להסכים

אבל זה לא מתכון לשקט. לא חסרות מקום בתפוז לקדם את כל מי שראוי לקידום, ועדיין כל מיני זעיר-סלבז, מצליחים להרגיז גם אותי. תחושת הגינות ושוויון לעולם לא תהיה, בלי קשר לשאלה אם בפועל יהיה שוויון ותהיה הגינות - המוח האנושי ידוע במניפולציות שהוא מפעיל על תפיסת המציאות שלנו.

orelie

New member
אפשר להבין שיקולים מסויימים אבל מפה וקדם שבוע

שלם מי שמספר על הקרחת של נינט יש גבול לדעתי זה לא מקדם אלא מוריד את ערכו של רשומה רצינית ומעניינת אני אישית יודעת שאם יש לי סיכוי לקבת בחירת העורך רק פעם בשובעיים אני פשוט אכתוב רק פעם בשבועיים ואז פחות רשומות בבלוגיה שלכם

orelie

New member
בין היתר ומי שיגיד שלא משקר

מאז שנכנס עניין התשלום לפי כניסות כולנו מעוניינים בקידום ויש עוד כמה סיבות אבל מכוון שהנושא פה הוא קידום בלוגים- אני התייחס רק לזה כרגע

דנטל

New member
נו, אז בשביל הכסף צריך לכתוב יותר

סתם נגיד שהקידום בא פעם בשבועיים. אז את כותבת פוסט פעם בשבועיים והם מקודמים ומקבלים כניסות שמגיעות, בין היתר, בגלל הקידום הזה. אז סתם נזרוק מספר שהקידום הביא 500 הקלקות. אבל בכל מקרה בטח יש לך גם מנויים ובהנחה שהבלוג שלך הוא לא למבוגרים בלבד אז הוא גם מופיע בעדכונים האחרונים, כך שברגע שאת שולחת לפרסום (בדרך הנכונה) יהיו לך הקלקות מהמנויים האלה ומהגולשים שבחנו את העדכונים האחרונים, גם אם הפוסט לא קודם. אז סתם נזרוק מספר שהפוסט הלא מקודם הביא 50 הקלקות. בנוסף, הרי אף אחד לא מבטיח שפוסט שנכתב לאחר שבועיים יקודם, כך שפרסום של שני פוסטים במרווח של שבועיים לא בהכרח יצרו 1,000 הקלקות, אלא 550. זה אומר שהיה עדיף בטווח השבועיים האלה לפרסם, נאמר, עוד פוסט-שניים ולקבל עליהם עוד 50-100 הקלקות. כלומר, גם פוסטים ללא קידום יוצרים כסף וכמה שיותר פוסטים = יותר כסף.

orelie

New member
אי אפשר להכחיש שכאשר מקדמים את הרשומה בתדירות

יותר גבוהה יש תמריץ וכן תמריץ גורם לך לרצות לכתוב יותר זה נכון לגבי כל דבר בוס שנותן בונוסים יקבל עבודה יותר טובה, הספק יותר טוב וכו... אז נכון שה8 ש"ח ל800 כניסות הוא אפסי, אבל יש גם את התמריץ שהרבה אנשים השתתפו והגיבו לרשומה שלך וגם זה נותן סיפוק

דנטל

New member
טוב, אני לא עובדת בשביל הבלוגים שלי

הבלוג הראשי נפתח יותר מ- 3 שנים לפני שהתחילו לשלם פה. בנוסף, כמות התגובות שלי נמוכה מאוד, אולי בגלל נושאו של הבלוג - לא באמת יודעת למה ולא ממש אכפת לי למה, כך שאם תגובות היו מהוות תמריץ זה בטח היה עושה פעולה הפוכה ומייאש אותי. מאידך, אני בהחלט מאוד מעריכה את רשימת המנויים לעדכונים, אבל גם הם לא התמריץ. הבלוג הזה נפתח בגלל סניליות מצערת והסניליות הזו היא התמריץ שלי. לגבי שני הבלוגים האחרים שלי, לכסף יש יותר משמעות ולמרות זאת עוד לא יצא לי למצוא את עצמי כותבת בשביל קידום. הכתיבה שלי היא צורך פנימי, הצורך הזה קיים עם כסף ובלעדיו, עם פידבקים ובלעדיהם. אני בהחלט מבינה את הסיפוק שאת מדברת עליו, אבל אני מתייחסת אליו כבונוס למשהו שהיה מתרחש גם לולא היה הבונוס הזה, בדיוק אותו יחס שמקבל אצלי הכסף. אגב, זה 8 ש"ח ל- 1,000 כניסות.

orelie

New member
כן טעות שלי אבל תשימי לב

שבסופו של דבר את אומרת כמוני עם או בלי הכסף, החשיפה היא כן תמריץ ואם תחשבי לעומק, אם לא היית רוצה שיראו ויקראו את מה שכתבת, הייתה כותבת ביומן אישי, אצלך ולא על גבי בלוגיה

דנטל

New member
זה עדיין לא בדיוק מה שכתבתי ../images/Emo13.gif

לבלוגים שלי מספיק מספר מאוד מצומצם של קוראים ולכן גם לקידומים אין חשיבות מעבר למחמאה הגדולה שבהם. הבלוגים בפירוש נפתחו בפלטפורמה ציבורית בשביל שיהיו להם קוראים, כי יש לי בעיה של התמדה ולכתוב לעצמי היה מחזיק מעמד בערך עמוד וחצי
, אבל בשביל לגרום לי להתמיד מספיקים אפילו 5 גולשים שמנג'סים לי כשאני נעלמת. תראי, אני מאוד בעד קידומים של דברים טובים ואני בעצמי ממליצה על מה שאהבתי, אבל להתכוונן עם הכתיבה למען הקידומים זה משהו שקשה לי לתפוס.

orelie

New member
גם אני זה לא מה שאמרתי

גם לי יש מספר מצומצם של קוראים- וקבועים אבל כיף כשפתאום מקבלים דף ראשי ואים ספק שאני לא כותבת רק בשביל הקידומים, אבל כשאין בונוס אז אין תמריץ

ר ש פ י ם

New member
מסכימה איתך...

עצוב מה שקורה פה, פעם הייתי קוראת הכל היום נדיר שאני קוראת משהו מומלץ אני לא נוהגת להמליץ על עצמי בדרך כלל אלא אני חושבת שמה שכתבתי עליו חשוב מבחינת הכלל כמו מלחמת לבנון שכתבתי עליה השבוע לא שמישהו התייחס לזה. יש משהו רקוב במדיניות של תפוז יש דרכים אחרות לעשות את זה, אם באמת ירצו לשמוע את מה שיש לי להציע, שיפנו אלי בפרטי כי חבל לי להשחי מילים לשוא ואיש לא יתייחס אליהן... שבוע טוב

למעלה