הקידומים בעמוד הבלוגיה ובעמוד הראשי של תפוז

חהמן

New member
למה?

אם לא אכפת לך, תוכלי בבקשה לנמק את הדעה שלך? את לא מסכימה עם הבעיות שהעלנו? את לא מסכימה עם הפתרונות שהצענו? אם הבעיות אמיתיות, מה את מציעה לעשות?

הפתרונות הם בגדר כריתת כף רגל

כאשר בכלל לא בטוח שהציפורן אפילו חודרנית. הגיוני שעובדי תפוז יכתבו טורים קבועים ובשל כך יקודמו בקביעות (למשל, בתקופה של כוכב נולד). האם מעבר לזה יש העדפה לטובת איזהשהו בלוגר שמקבל משכורת מתפוז? שמתי לב שהייתה טענה כזאת לגבי נמרוד לומר את האמת - ממש לא שמתי לב לזה. קידום לא יהיה שווה, הוא לא אמור להיות. מן הסתם בלוגר בולט שכבר קנה מעמד יהיה מוכר יותר ולכן גם יקודם יותר.

suki da yo

New member
טוב תשמעו

אני מסכימה עם העיקרון של מה שאתם אומרים. אבל אני חושבת שזה לא ישים בבחינה המעשית: כי יש בלוגרים שכותבים פעם בשבועיים, אז אין בעיה לקדם את כל הרשומות שלהם בלי לעבור את ה"מכסה", כי יש בלוגרים שכותבים כל יום ומגיע להם להיות מומלצים לעיתים קרובות, וכי יש הבדל, בעיני, בין מנהל פורום לעובד תפוז בשכר. ואני מוציאה מהכלל הזה את עצמי- כי בכל זאת זה פורום הבלוגיה, אז ברור שזה קצת יותר בעייתי (ולא ניכנס לזה) אבל מנהלי פורומים שאינם קשורים לבלוגיה לא מקורבים יותר לצלחת בבלוגיה מכל בלוגר אחר בעיני. עובד תפוז, לעומת זאת, זה משהו מאוד שונה. ומנהל קומונה- טוב, זה בכלל... כל גולש בתפוז יכול להיות מנהל קומונה. זה ממש לא מקורבות. אני לא חושבת שאפשר לקבוע ממש כללים מתימטים לכמות של קידומים וכו', אבל אני יודעת שאפשר אחרת- כי היה פה אחרת. כי היו תקופות שהיו המוני המלצות על בלוגרים לא מוכרים, ושהייתי יושבת לקרוא כמעט כל רשומה במומלצים. היום לעיתים רחוקות יש נושא שמושך אותי להקליק. ובנוגע לרכשים החדשים מישרא- אני מבינה למה תפוז מתלהבים ונרעשים ושמחים מהם. אבל הם צריכים להבין שהם יוצרים אנטגוניזם אצל שאר הבלוגרים בתפוז, וכן, נוצרת תחושה של "ואללה, אנחנו כאן כבר חודשים, ואף אחד לא עושה מזה כל כך הרבה רעש". בקיצור, אני מאוד מסכימה שהתחושה הנוצרת היא שהעורכים מחפשים לעצמם חיים קלים, אבל השינוי לא באמת יכול לבוא מנוסחאות, אלא מהרבה רצון טוב של תפוז.

חחחח איזה סיפור לעוס,את מקשיבה לעצמך?

אני 10 חודשים בבלוגיה ולא קודמתי או הומלצתי.... יש בלוגרים עם 20 תגובות ועם 5 לבלובים והם מרוחים על כל עמוד הבית של הבלוגיה.

parfyon

New member
אליל

אם הייתי בחורה הייתי רוצה לעשות אותו
מזכיר לי קצת איזה שיר אחר...אה! פוליקר. עכשיו אני קצת מצטער שנזכרתי איזה שיר זה הזכיר לי.

אני לא מסכים עם הפתרונות שלכם

הם פוגעים בבלוגרים איכותיים שמגיע לכל פוסט שלהם להגיע למומלצים. הפתרון הוא שינוי אמיתי בגישה של העורכים. אם הבנתי נכון יש כאן עורכים חדשים ושונים לגמרי ממה שהיה בתפוז עד כה, והם עושים טררם מכל מיני פוסטים לא משהו. זרובבלה הגיעה לתפוז - חצי יום בעמוד הראשי היה מספיק. לא הייתה שום סיבה לקדם גם את הפוסט השני שלה, שהיה די משעמם. ועכשיו גם יואב הגיע. אני מקווה שלא יקרה איתו אותו דבר. למרות שאני מאוד נהנה לקרא אותו ואת זרובבלה, אני לא חושב שצריך להפוך דווקא את הפוסטים הלא-משהו שלהם להיסטרייה, רק בגלל שהם מי שהם.

מסכימה איתך

יש כמה בלוגרים שמופיעים באופן קבוע בשער של תפוז שהכתיבה שלהם רדודה, הנושאים טיפשיים ואין לי מושג מי מקדם אותם כ"כ שבכל שבוע הם מופיעים בשער של תפוז. לעומת זאת ישנם בלוגרים מצויינים ואיכותיים שנעלמים מן העין. אז או שיש פה קידום מכוון או שלא טורחים לקרוא אחרים וחבל. לדעתי במקום להתקע על בלוגר שכותב פשוט, לא מעניין וכותב כדי לכתוב ותו לא תפוז כן צריכה להשקיע משאבים בלקרוא המוןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן פוסטים והמוןןןןןןןןןןןןן בלוגים וכן לתת לכולם את הבמה.

למה תפוז צריכה להשקיע?

יתכבדו הבלוגרים וישקיע הן בכתיבה והן בחשיפת הבלוגים. אני לא עשיתי שום דבר מיוחד בשביל שהבלוג שלי יקודם, סה"כ כתבתי כמה רשומות על חיים רמון שהיה נושא חם בזמנו, אחת קפצה לנעמה (שהייתה אז מנהלת הבלוגיה) לעין וזהו, תוך שבועיים קודמו לי 3 רשומות. לא נראה לי שזה היה קשור לכך שהייתי מנהלת פורום, למרות שמאז שאני לא מנהלת פורום באמת לא מקדמים אותי. טפו!

דנטל

New member
עצרתי בפתרון של סעיף ב' שהרתיח אותי

בגלל שאני מנהלת פורום, צריך לקדם את הבלוג שלי פחות (לא שהוא מקודם הרבה במילא, אבל זה לא מה שחשוב)??? איזו חוצפה!

SilentMike

New member
נסיון לקצר.

נסיון שיכשל אני כבר יודע. תשמעו תכל'ס לא מעניינת אותי במיוחד הפוליטיקה של תפוז. אני נגררתי לענין הזה בניגוד לרצוני ולא בא לי בכלל. לסיכום: אני אתבע את כולכם שתדעו. אבל אם כבר אני פה... אני חושב שאי-אפשר להתעלם ממה שקורה בעמוד הראשי. יש בלוגרים "ממותגים" שהגיעו מישראבלוג שמככבים בעמוד הראשי באופן קצת לא פרופורציונלי. וזו אף-פעם לא סתם הפניה עם איזו חוכמה ותמונה שעורך הלילה של תפוז מצא בגוגל. זה תמיד עם השם שלהם ועם תמונה קבועה. בקיצור ממותגים. אני לא אומר שהם כותבים זבל. נכנסתי לזרובבלה וליואב לבלוגים. הם יודעים לחבר כמה מילים ביחד. אבל רבאק, יש פה בלוגרים ותיקים יותר מוכשרים ומאוד אהובים על הקוראים ותפוז לא עושה מהם סלברטיס. למה? למה תפוז לא ממתגת את אנטוניו מונטנה? השם שלו פשוט מתחנן לזה? למה היא לא דוחפת אותו כל פוסט שני לעמוד הראשי עם שם ותמונה קבועה? הגולשים מתים על אנטוניו. הנסיונות של תפוז לטעון שלא קורה כלום הם לא אמינים. אני לא יודע אם הם אמרו או הבטיחו או רמזו למהגרים החדשים שהם יקדמו אותם, או שהם סתם החליטו את זה בלי להגיד להם. אבל אני חושב שמן הראוי שתפוז פשוט יודו. זה לא פשע להבטיח קידום לבלוגר מצליח. אבל בבקשה, אל תשקרו לנו ותעשו את עצמכם שאתם לא עושים את זה. וכן, אני חושב שעובדים של תפוז ובעלי תפקידים אין צורך לקדם. סוקי כותבת טוב מאוד אבל היא לא צריכה שיקדמו אותה. עצם זה שהיא מנהלת בפורום הזה מביא הרבה כניסות לבלוג שלה כל הזמן (שלא לדבר על שחיתויות כמו המגזין הזה שקיבלת בחינם יא מושחתת). טוב די. ובאתי על החתום: האליטיסט הנקלה שלא יראה מהאתר הזה כסף עד סוף הימים.

suki da yo

New member
האמת היא

שיש ירידה די מטרידה בכמות הקוראים שלי. אני חושבת שאני משעממת אפילו את עצמי.
(והמגזין היה גרוע. אני מחכה לעשות ביקורת על משהו מוצלח... ומצד שני, אני נהנית יותר לקטול מאשר להלל...
) אבל כמו שאמרתי לחהמן- יש הבדל די עקרוני ביני- שמנהלת את פורום הבלוגיה, ולכן, לכאורה, אני באמת מקורבת למנהלי הבלוגיה (לכאורה, כי, כאמור, אני לא מקודמת במיוחד מאז הוכחלתי, וגם לא מאוד מוטרדת מזה) לבין כל מנהל פורום שלא קשור לבלוגיה של תפוז, שהוא בסף הכל גולש שעושה את עבודתו בהתנדבות, וכל קשר בינו לבין עורכי התוכן הוא קלוש עד לא קים. לא רואה שוב סיבה הגיונית בעולם לפגוע במנהלי פורום בגלל שהם מוכנים לתרום מזמנם החופשי מתוך רצון טוב למען הכלל.

נכון, נכון

לדעתי לא קשורים לעניין מנהלי פורומים שהם מתנדבים. מה הקשר אליהם?? בעיניי לא מוצא חן קידום של עובדי תפוז בשכר. מה שכן, גם להם יש בלוגים פרטיים ואז השאלה היא האם לא לקדם אותם בכלל, בגלל שהם מקורבים, או כן לקדם, אבל במתינות ובשיקול דעת אמיתי (מה שלא קרה עם אותו בחור שדיברתי עליו בבלוג שלי). אני, עם ליבי הרחום והחנון, נוטה דווקא לאופציה השניה (כנראה עד שיעצבנו אותי שוב...).

SilentMike

New member
נתתי אותך כדוגמה בכוונה.

בגלל שאת מנהלת פורום הבלוגיה. מי שמנהל פורום נידח אי-שם זה דבר אחר (מצד שני יש משתמשים שמנהלים חצי תריסר פורומים ונכנסים לניהול "זמני" של איזה פורום אחת לחודש ורבע). צריך לנהוג בשיקול דעת. ובעיקר צריך לשקול מחדש את מדיניות אתר הבית.

למעלה