אחרי שראיתי את הקליפ כמה פעמים
(ועדיין, לא מספיק
) הנה הדעה שגיבשתי, לפחות כרגע. הקליפ פשוט לא מספק את הסחורה, במבט כללי כן, הוא מאוד יפה, אבל בניתוח מעמיק, לדעתי יש בו הרבה כשלים ובעיות שנקודות האור המעטות שבו פשוט לא מחפות עליהם. אני מצטערת, אבל אני פשוט מאוכזבת. הצגת הקליפ ע"י ג'ארד בהחלט במקום, אבל סופו של הצילום, כשג'ארד קם והולך, נותן גוון חובבני מעט. את הצילום היה צריך לסיים כשג'ארד ללא תזוזה. השוט של הדלקת הגפרור-מיוחד ומדהים. התמונות בשחור לבן והאיש המדבר לא מיותר כפי שנאמר כאן בחלק מהתגובות, אלא להפך, נותן משו מיוחד לקליפ. עם זאת, העריכה לא לטעמי, כיוון שלדעתי היא ללא ממש מעבירה את המסר אלא פשוט מנסה לפרוט על רגשות, והעבודה על החלק הזה לא טובה מספיק. התמונות של צלליות חברי הלהקה בשילוב הקרחונים פשוט מהממות. אני רואה זו כהתחלה הרשמית של הקליפ (בעוד כל מה שקדם לו היה רק ההקדמה) והיא פשוט מצויינת. ואז מתחיל השיר. לכאורה מעבר שלב, משהו אחר אמור להתחיל להתרחש, אבל התמונות ממשיכות! רק לאחר 10 שניות רואים את ג'ארד מתחיל לשיר. כאן מתחילה תופעה שנמשכת לכל אורך הקליפ, בלי הפסקה. אין סינכרון בין השיר לקליפ עצמו. נראה ומרגיש כאילו צילמו מספר שוטים, ואז הלבישו עליהם באקראיות את השיר. המילים שנשמעות אין המילים שנאמרות. קטעים רבים שבהם נשמע ג'ארד כשהוא מתחיל לשיר חזק יותר ולצרוח יותר, רואים אותו ממשיך לשיר ברוגע, כאילו עדיין לא הגיע לקטע הזה, ואחרי שהחלק החזק נגמר, ומתחילה השירה השקטה, פתאום יש תמונות שלו שר בעוצמה ומשתולל מול המיקרופון. הצילום של ג'ארד עם המיקרופון מרחוק על רקע השמיים מדהים, אבל הוא לא במקום. השוטים של חברי הלהקה בזמן הנגינה מלאת העוצמה שלהם מקסימים. אבל - באחד הצילומים מרפק נכנס לפריים. מיותר וחובבני. הקטע עם הזאב - רק אני חושבת שנוצרת כאן אנלוגיה בין הזאב לג'ארד? מסקרן משהו. ואם כבר ג'ארד, יש יותר מדי קטעים לאורך הקליפ שבהם ראים את הפנים שלו, בלי שזה משרת משהו, מה שעושה לי אסוציאציה לנרקיסיזם קל. יש צילום מסויים של ג'ארד, פורט על הגיטרה. הצילום מתחיל בהילוך איטי, כאשר היד מורמת למעלה, ואז יש האצה בזמן שהיא מורדת למטה לפרוט בכוח על המיתרים. יש בצילום הזה הרבה עוצמה מהדהדת, אהבתי מאוד! צילום האוויר פשוט מדהים. יש קווים בקרח שם, שיוצרים דוגמא יפיפיה. הדגלים הרגישו לי מיותרים, לפחות רבים מדי. פוגם לדעתי בבתוליות של המקום. האש האדומה מהפנטת. מה שעלה לי - מראים שהמקום נשרף, נהרס, בסכנה. ההישענות של שאנון לאחור (בהמשך העלייה המהירה להכות על התופים) הקפיצות והסיבובים בהילוך איטי, הצללית של ג'ארד מול השמש, אם זה רק היה מסוכרן עם המוזיקה, זה היה יכול להיות יפה להדהים. אבל תחושת חוסר הסינכרון הורסת. בלי המוזיקה - נקודות האור בקליפ הזה. השוטים של הופעה, איטי-מהיר, איטי-מהיר, אפקט מעניין שנותן טאץ' מיוחד שמתאים מאוד. הצילום של ג'ארד נזרק קדימה עם רגל לאחור - עוצמתי. אהבתי מאוד! העוף שבשמיים - תמונה יפה מאוד, נותנת תחושה של חופש ומרחב. נהדר! טיפת הדם לא קשורה, למרות שהבנתי מה היא מנסה להעביר. ג'ארד מממשיך לשיר, בעוד השיר כבר נגמר ונשארו רק ההדים שלו, רק מחזק את התחושה שהייתה לאורך הקליפ שהייתה כאן פשלה חמורה בסינכרון הסאונד והצילום. ההליכה של ג'ארד אחורה הייתה צריכה להסתיים כשהוא מחוץ למרקע, כשרק המיקרופון והמרחבים נשארו בפריים. זה נראה כאילו הצילום נקטע בטעות. התמונה הזאת והבאות מדהימות אחת אחת אבל זה נראה כאילו היו להם כמה אפשרויות לסיים איתן את הקליפ, הם לא הצליחו להחליט על אחת אז הם שמו את כולן. בקיצור - אחרי 6 חודשים של עבודה ציפיתי ליותר. הרבה יותר. במיוחד מפרפקציוניסטיים כמותם.