הרהורים נוגים אל מול מערכת ההוראה

nataly36

New member
הרהורים נוגים אל מול מערכת ההוראה

בעוד כולנו שמחים כאשר יש לנו ארבעה ימים של חופשה משפחתית
בעוד אנחנו מופתעים כאשר יש למפעל חופשה מרוכזת ויש לנו גם את חול המועד סוכות
בעוד אנחנו יכולים רק לחלום על חופשה בחו"ל של יותר משבוע, וגם זה לא מתי שנוח לנו ורק פעם בשנתיים שלוש.
אנחנו מרגישים ברי מזל משום שחבריי מן המרפאות - אחיות, רופאים, פקידים ואנשי תחזוקה - עובדים גם בחגים ובערבי חגים.
אנחנו מרגישים ברי מזל משום שלנותני שירות עצמאיים - מתקני מזגנים, מכונות , בנאים , בתי דפוס, משרדי הנדסה קטנים, בעלי חנויות וכו' אין בכלל חופשות .

ומנגד,

מסתבר שהמורים - שגם ככה יש להם יותר משלושה חודשי חופש בשנה - החליטו לעשות "גשר" - של שלושה ימים נוספים - בין יום כיפור לסוכות. יעני, עבדו חמישה ימים - ונחים שבועיים !!!
אלה שגם ככה טסים לחול למשך חודש בקיץ- (וזה אחרי שהם סגרו את הימים הנוספים והבגרויות, שחזרו בזמן ל"ימי הערכות" של לפני תחילת שנה - עליהם הם אוהבים לבכות)
ושלא יעבדו עליכם עם טיעון "נראה אותכם מחזיקים את הילדים" - אין לי שום בעיה להחזיק את הילדים שלי, טוב לי כשהם בבית. ולהחזיק כיתה של כאלה?! זו העבודה שלכם מורים נכבדים!
נראה אותכם עובדים בריח ואבק של חומרי תעשייה כבדים! נראה אותכם מתכננים ובונים מתקנים וריאקציות שכל טעות שלכם עלולה לגרום לפיצוץ שיסכן חיי אדם! נראה אותכם מתמודדים עם מחלקה עמוסה וחיידקים עליהם בקושי שמעתם שעכשיו חזרו בבתי החולים ומרפאות!
וגם אל מול עבודות פשוטות יותר - נראה אותכם עונים לטלפון ללקוחות מעצבנים כל היום, לא שש שעות עם "יום חופשי" ו"שנת שבתון" שבשום מקצוע לא לוקחים באמת פרט להוראה. אלא 10 שעות ביום כולל שישי אחהצ ומוצש! ראיתם איזה לחץ זה לנהל משרד? לספק סחורה בזמן שיש משלוח?
אתם רוצים שנכבד אותכם על העבודה החשובה שאתם עושים ?! - אז כבדו את עצמכם ואותנו!

אני יודעת שלא את, ולא אתה - מורה נכבד - מחליט על המחדלים האלה. אבל אפשר להשמיע קול? להגיד פעם אחת בקול "זה לא הגיוני" ביחוד שכל המקומות עבודה - כולם כולם - עובדים בימים אלה. אין לאף אמא חופש בימים אלו. בעיניי - זו עצלות שגובלת בפשע.

אבל זו דעתי הצנועה. שבטח לא תשנה דבר.
יש לא מעט דיבורים על "הום-סקול" - כאשר בעצם "הום-סקול" זה כאן!!!!

ebi83

New member
לוח החופשות באמת מטורף..

לוח השנה של שנת הלימודים בלי קשר מנותק מהמציאות, שמעתי רעיון נחמד של הצמדת לוח הזמנים של מערכת החינוך לשנה העברית במקום הלועזית.

אם היו מתחילים ללמוד בא' אלול במקום ב1 בספטמבר (עזבו את השינויים הקלים שעשו בצד) אז יש חודש לימודים לפני החגים. יש סוג של המשכיות ואז גם גשר כזה או אחר יתקבל בצורה קבילה יותר.

כיום נוצר מצב שהחופש לא נגמר וכבר החגים וכו' וכו' שורפים חודש על כלום

מסכים איתך שיש עניין לתאם בין לוח החופשות לימי העבודה, לצערנו (או לשמחתנו לדעת אנשים מסוימים) מערכת החינוך כוללת בתוכה ועדים חזקים מאוד עם הסכמים קיבוציים לא פשוטים בהם מעוגנים גם ימי החופשה.

אני כן רואה בחינוך ערך עליון ורוצה לדרבן אנשים איכותיים שרוצים ומרגישים שליחות אמיתית ללכת להיות מורים. חופשות יכולות לשמש ככלי לטובת זה, רק שהתחושה היום היא שהאמצעי הפך למטרה.
הרבה נשים נכנסות להוראה רק בשביל ימי החופשה ומעבירות את זמנן במערכת, לא יודע עד כמה הן עדיפות על מורים אחרים.. יש צורך בריוויזיה רצינית בעולם החינוך בישראל- אבל בואו נהיה ריאליים, זה לא יקרה בקרוב.

יותר מדי משחקי כוח, סינדולים, עיצומים ושביתות על השולחן.

nataly36

New member
כיום נוצר מצב שבמקום כבוד - יש תחושת גועל

תחושה שעובדים עלינו בעיניים!
ביחוד ש"חינוך חינם בכלל לא חינם!!!! " אנחנו משלמים הון תועפות לכל בתי הספר, ביסודי גובים כסף כי "מוסיפים שעות" על מה שנותן משרד החינוך.... והתיכון - לגמרי לגמרי פרטי . זה יקר יותר מאוניברסיטה. (ישיבות תיכוניות ואולפנות)

בודאי שזה חשוב שאנשים טובים יהיו מורים. ומגיע להם שכר ותמורה על המאמץ. .... אבל למה הם צריכים כזה לוח חופשות?! גם ככה הם כבר טסו לחודש.... יצאו עם הילדים שלהם לשבועיים.... היו בבית בסוכות, חנוכה, פורים ופסח!

אם היו מוסיפים איזה יום בתקופה העמוסה של אמצע החורף - הייתי שמחה על כך, כי גם הילדים זקוקים מפעם לפעם לאיזה יום בתקופה של החודשיים הרציפים... אבל אחרי חמישה ימים??!!!! אפילו הבת שלי בת ה 12 אמרה:
"איזה עצבים שכבר יוצאים לחופש! רק חזרנו! "

ebi83

New member
מסכים עם כל מילה

כבוגר החינוך הממלכתי דתי, אני גם יודע כמה כסף יצא על החינוך שלי..

חינוך חינם צריך להפוך לאיכותי, ריאלי ורלוונטי לכל גווני האוכלוסיה. רק שהיום זה לא המצב ויש גופים וקבוצות שרוצות לשמר את המצב הזה וכמה רע שזה נשמע הציונות הדתית היא אחת מהן..

Besessenheit

New member
אז תכניסו את הילדים שלהם לחינוך ממלכתי

ולא לישיבות שאין לי מושג מי מממן אותן.
אני למדתי בבית ספר ממלכתי רגיל ושילמנו אולי איזה 500 שקל בשנה על טיול שנתי וזהו.

אם אנשים בוחרים בבתי ספר פרטיים שלא יתבכיינו שזה עולה להם הון תועפות.

בתור גננת בסקטור הפרטי יכולה להעיד שאני בעצמי

לא מרוצה מלוח החופשות (שנקבע על ידי ארגון הגנים הפרטיים) ושכל החגים יצאו השנה מאוד צפופים-דבר שמשגע לי את הילדים בגן כי כל יומיים יש חופשה אחרת.

אנשים לא מבינים מה זה לעסוק בחינוך:
זה אומר להכין מערכי שיעור בביה"ס/מפגשים לגן.
זה אומר שהעבודה נמשכת תמיד גם לשעות "החופשיות" בבית,
זה אומר לגזור ולהכין דברים לקראת היצירה שעושים בבוקר בגן.
זה אומר לבדוק מבחנים בכמות מסחררת של כמה כיתות במקביל.
זה אומר להכיל ולאהוב אבל גם להציב גבולות לכמות גדולה של ילדים.

זה אומר לעבוד גם בימי שישי ולא להיות שם בשביל הילדים שלך ביום הראשון שלהם בגן/בביה"ס כי אתה עובד ולא יכול לקחת חופש כי גם אצלך בגן/ביה"ס זה היום הראשון.

ולמרות כל הקשיים בדרך -בחיים לא הייתי רוצה עבודה אחרת.

nataly36

New member
אף אחד לא מזלזל בעבודה רצינית שנעשית.

אבל החופשים הלא הגיוניים... החוסר התאמה אל מול ככככככככככככככככככככככככל האנשים שעובדים.

ולא, לא רוצים בייביסיטר לילדים. רוב המורים והגננות משקיענים ועל כך כבוד והערכה.

זה פשוט לא הגיוני - אם גם את חושבת כך - אנא, השמיעי קול!!!!

BellA עלמה

New member
אכן

אני כמורה לילדים לקויי למידה רואה כמה החוסר ברצף ימי לימודים מקשה עליהם. מה שכבר לימדתי ישכח כשיחזרו לספסל .

אישית הייתי יותר משמחה אם לוח החופשות היה נראה אחרת

nataly36

New member
ולך מגיע בהחלט הכי הרבה חופש מכולם

כי מתוך היכרות עם ילד פרטי עם צרכים מיוחדים -

עבודתך היא לא סתם קשה. היא מעל ומעבר....

ועל כך כבוד והערכה .

ותודה.

BellA עלמה

New member
הרשי לי לתקן אותך

(אם יורשה לי)

ילדיי לקויי למידה אינם ילדים צרכים מיוחדים . יש להם אינטליגנציה ממוצעת ואף מעל הממוצע.. פשוט יש להם בעיה ספציפית שמקשה עליהם במקצועות ספציפיות. למשל מי שיש להם דיסלקציה יכול מאוד להיאבק עם מקצועות כמו אנגלית , שפה וכו אבל במתמטיקה יכול ממש לשלוט ואף להיות טוב..

שנית אני ממש לא רוצה את החופש הזה (בצורה שהיא כיום) תנו לי ימי רצף ללמד!!
למרות שהרבה פעמים אני יוצאת מהכיתה בסוף היום עם כאב ראש ועם הלשון בחוץ הרוסה מעייפות.

אני נהנית לראות אותם עובדים בשקט.. אני עוד יותר נהנית שהם תופשים את החומר ומבינים אותו.

noaaaa

New member
חופשה...

השנה יצא ממש קשה, רק חזרנו מהחופש הגדול וישר חופשת החגים הענקית הזאת.
לא פשוט, לא בתור אמא ולא בתור גננת.
יחד עם זאת נטלי 36 היקרה, אני חייבת להתייחס לביקורת שלך:
כל אחד כשהוא בחור באיזה מקצוע הוא יעסוק הוא צריך לקחת בחשבון את היתרונות ואת החסרונות של המקצוע.
אני משוכנעת שלמקום עבודתך ישנן יתרונות שלמקומות עבודה אחרים אין. למשל לדעתי עובדי היי טק מקבלים משכורות מאוד גבוהות יחסית לרמת הידע שנדרש מהם. יש להם
הטבות למכביר, ברמה שכמעט אף עובד במשק לא מקבל!!! מנגד רובם ככולם עובדים שעות ארוכות.

לגבי הטענות שלך- עובדי משרד החינוך לא יכולים לצאת לחופשה מתי שמתחשק להם אלא בחופשים הקבועים מראש. לי באופן אישי לא מתאים לצאת לחו"ל לתקופה ארוכה ביולי אוגוסט ולצערי כגננת אין לי אפשרות לקחת חופש באמצע שנה. המערכת קובעת עבורי מתי אני יוצאת לחופש ומתי לא ואילו למגזרים אחרים במשק יכולים לבקש חופשה בזמנים לפי השיקולים הכלכליים והאישיים שלהם.
מורים וגננות צעירות שהן גם אמהות לילדים קטנים לא ממש "בחופש"- מאחר ואני בבית אין שום הצדקה כלכלית לשלוח את הילדים לקייטנות ומה שיוצא שבאיזשהו שלב אני נגמרת. זה לא קל ולא פשוט להיות עם ילדים קטנים כל יום כל היום. אין מנוחה, אין רגע שקט, ולא לכולם יש עזרה.

מתי שהו בעבר היו הסכמים של מספר ימי חופשה ומאחר והחופש הגדול התקצר במספר ימים וההסכמים עדיין קיימים לכן יש החזר של אותם ימי עבודה במשך השנה- אפשר להתווכח האם זה היה נכון שאותם ימים יהיו בין כיפור לסוכות או לא.

את כותבת "ימי הערכות" ככה במרכאות כאילו אילו הם ימי כיף. את דעי לך שלרוב ציבור הגננות והמורים (לפחות לצעירות שביננו שהן אמהות) אלו הם ימים מעיקים מאוד מאחר וצריך למצוא סידור לילדים.
מערכת החינוך לצערי הרב, כמו אני מניחה עוד משרדי ממשלה, היא מערכת מסואבת שיד ימין לא יודעת מה יד שמאל עושה, וככזו הרבה פעמים גננות מקבלות שיבוץ מספר ימים לפני פתיחת שנת הלימודים והן צריכות להכין את הגן בלחץ אדיר!

לגבי הטענה " נראה אתכם מחזיקים את הילדים"- היא טענה חזקה ותקפה עוד יותר משנה לשנה. ולא, לא מדובר בילדים שלך , את אמא שלהם, את מחזיקה אותם. נראה אותך מחזיקה 35 ילדים עם סייעת אחת בלבד!
6 שעות ביום של הכלת שלל בעיות התנהגות ומשנה לשנה הילדים הם יותר תובעניים, חוצפנים, פחות ופחות מסוקרנים ומאותגרים מהדברים הפשוטים (דור המחשב והאייפון), ופחות ופחות יודעים לדחות סיפוקים כי אין מה לעשות כל כך הרבה ילדים , עם כל הרצון הטוב ויש לנו בשפע, זה לא קל להגיע באופן מיידי לכל אחד ולענות לצרכיו בצורה מלאה.
להיות גננת או מורה זה מקצוע שאת חייבת כל יום לבוא עם אנרגיות, זה לא מעניין אף אחד אם קמת מלנכולית על הבוקר או רבת עם בעלך או הילדים שלך הפרטיים שיגעו אותך והיה לך מאוד קשה להעיר אותם בבוקר- את חייבת לבוא עם אנרגיות לגן. את לא יכולה להתחבא בקובייה שלך במשרד או לצאת בצהריים לקפה. את כל היום ליצנית, פסיכולוגית, אחות , מספרת סיפורים... לפעמים אני לא מספיקה לאכול כמו שצריך, יש ימים שאני אוכלת בהליכה...

"זו העבודה שלכם מורים נכבדים"- זה כבר ממש מעליב...זה העבודה שלהם, נכון. אבל זו עבודה קשה !!! נראה אותך אומרת לאחות בבית חולים אחרי משמרת לילה לא קלה שתישאר צלולה עם המטופל האחרון שלה שזאת העבודה שלה, לרופאים כמו שאת אומרת שעובדים במחלקה עמוסה בחיידקים שיפסיקו להתלונן כי זו העבודה שלהם! את מתלוננת , מה את מתלוננת? זו העבודה שלך!

כמו שאני לא מסוגלת לעבוד בריח ואבק של חומרי תעשייה כבדים כך אלא שכן עובדים בריח ואבק של חומרי תעשייה כבדים לא מסוגלים לעבוד בגן של 35 ילדים ויש הורים שאמרו לי פעם שהיו משלמים להם והם לא היו עושים את זה.
אם החופש שלנו כמורים וגננות נראות בעינייך "עצלות שגובלת בפשע" בואי תעבדי בהוראה. נו, למה את מחכה??למה אין מספיק כוח אדם ראוי וטוב בהוראה? למה? תחשבי על זה...

אני מכבדת את עצמי ואת העבודה הסופר חשובה שאני עושה. הייתי מאוד רוצה שתכבדי אותי אבל את לא. את רואה במורים כבייסיטר לילדים שלך ולא כמוסד חינוכי.
אבל זו דעתי הצנועה. שבטח לא תשנה דבר.

noaaaa

New member
ועד משהו קטנטן

כל מה שכתבתי עד כה לא אומר שאני חושבת שהחופשה הזאת מוצדקת. אני לא חושבת שזה נכון לצאת לחופשה ארוכה בחגים לאחר חופשה של חודשיים.
אני לא חושבת שזה נכון עבור התלמידים.
בדבריי באתי להתייחס לטענות הבוטות בעיני שהועלו כנגד ציבור המורים כציבור עצלן שרוצה לצאת לחופש ולא מכבד

מצחיק שבחרת להיטפל לעובדי ההיי-טק

ועוד לטעון שהם לא צריכים הכשרה מיוחדת.
מבחינתי עובדי ההיי-טק יכולים להרוויח גם מיליון ש"ח לחודש, ולהיות הכי טיפשים שבעולם, אבל בשורה התחתונה השכר של עובדי ההיי-טק לא משולם מהכיס שלי, מדובר בחברות פרטיות שמנוהלות בצורה עסקית טובה - לכן גם הם יכולים להרשות לעצמם משכורות גבוהות.
מהצד השני, יש את חברת חשמל, שבגירעון של למעלה מ-60 מיליארד ש"ח, ושם העובדים מקבלים משכורות שחיתות - כנ"ל בנמלים, כנ"ל ברשות השידור. וזה כן בא מהכיס שלי.
גם המשכורת של המורה מגיעה מהכיס שלי - אבל מורה לא משתכר ביחס תואם לביצועיו. אולי אם היו מטפלים במאפיונרים שעושקים את הקופה הציבורית (חח"י, רשות השידור, רקבת ישראל, נמל אשדוד ושות'), אז אולי היה ניתן לתגמל את המורים כראוי - וגם אז, בהתאם לביצועיהם.

noaaaa

New member
לא נטפלתי לעובדי הייטק

אני מכירה ממש מקרוב כאלה, זו הייתה דוגמא ולא העניין עצמו.
מסכימה עם רוב הדברים שאמרת.
צר לי על ילדך שהמורים שלהם לא בעלי ביצועים טובים.

noaaaa

New member
ואגב רמת ביצועים ומשכורת

אני לא יודעת אם לזה התכוונת אבל אני חושבת שהמשכורת של מורה צריכה להיות לפי רמת ביצועים שלו בקטע של מוטיבציה והערכה.
היום, לצערי, כל הסקטור מקבל פחות או יותר אותה משכורת ( לפי איזשהו מתאם של ותק ודרגה) אבל לא לפי רמת ביצועים. כלומר מורה שהוא באמת טוב לא מתוגמל ולא מוערך במשכורת וכתוצאה מזה גם רמת הביצועים שלו יורדת. מורה ותיק שכבר נגמר לו הסוס ומורה עם אנרגיות בלתי נדלות שכל הזמן מתחדש ומחדש יכולים שניהם לקבל את אותה משכורת עלובה וזה מבאס

גם קצבאות ילדים

שאתה מקבל אני משלמת לך מהכיס שלי על חשבן מס הכנסה. ועוד משהו, רכבת כותבים עם כ.

בוודאי מהכיס שלך - אתה רק לא יודע

השקעות הענק שאובות מקרנות הפנסייה, אג"ח וחסכונות שיש לך בבנק. אל תתמם.

nataly36

New member
למה שיעשו לי או לך הנחות בשל בעיה פרטית?!

אני בהחלט מצפה מאחות בבית חולים שתתפקד גם עם החולה האחרון במשמרת ולא תהרוג אותו בטעות... לא יתכן שתרדם כי היא עייפה... או תהיה עם פחות אנרגיה כי רבה עם בעלה או שילדיה הפרטיים שגעו אותה!
ככה גם בתעשיה... יש כללי בטיחות קפדניים, הספק וסחורה שחייבים להוציא - לא מעניין את אף אחד אם לא ישנתי חצי לילה בגלל התינוק!

נראה לך שזה רק לעובדי הוראה?!
שאבין, את מתלוננת שאת בבית עם הילדים בחופש הגדול בעוד מרביתנו רק חולמות על זה??!! את מדברת על סידור לילדים בימי הערכות בעוד לרוב הנשים מדובר על סידור לילדים לחודשיים (ועכשיו, סתם בונוס של עוד שלושה ימים, במידה והסבתות שרדו את הקיץ) ??!!

רואה במורים ובגננות אנשים מכובדים שעושים עבודה חשובה - אני מכבדת אותם על כך. את מכבדת מקצועות אחרים משלך?

אבל עדיין לא מבינה למה אתם לא רואים את האבסורד שבלוח חופשות הזה!

noaaaa

New member
לא צריך הנחות

אני התייחסתי לטענות שלך לעבודת מורים שמבטאות זלזול.
תקראי את מה שכתב ואולי תראי איך זה נשמע/ נקרא.

אני לא יודעת איך הבנת שנראה לי שזה רק לעובדי הוראה, אני בהחלט מכבדת מקצועות אחרים משלי, יש כאלה שאני ממש מעריצה אותם.

ואני לגמרי רואה את האבסורד שבלוח החופשות הזה.

למעלה