הרהורים נוגים אל מול מערכת ההוראה

noaaaa

New member
הייתי שמחה אם היו נותנים לי לארגן את

ימי החופשה שלי

nataly36

New member
אם ככה, אנחנו בגדול - מסכימות!

כי רק על זה באתי לזעוק....
אפילו הילדים לא מרוצים מזה, אחת הבנות שלי , בת 12 - שלא "חשודה" באהבת הבית ספר אמרה: "איזה באסה , רק חזרנו וכבר יש חופש" ... כאשר באמצע החורף, בתקופה שיש רצף לימודי מייגע ביחד עם התקררויות - היה מאד נחמד כמה ימי חופש.

noaaaa

New member
לא על הכל

אבל העיקר שאת כבר מחייכת ופחות זועמת

כמו שנאמר לכל דבר יש יתרון וחיסרון.
לפעמים היתרונות שלך הם החסרונות שלי וההפך.
כל עבודה מכבדת את בעליה.
שיהיה חג שמח הכי חשוב

מערכת החינוך מזמינה אותך להצטרף לשורותיה

למרות שאלה ימים של סליחות, אני לא מתכוונת להתנצל שיש לי (שוב) חופש.
אני לא מתנצלת שמישהו החליט עבורי על גשר של 3 ימים (ע"ח קיצור החופש הגדול, כן?)
אני לא מתנצלת שבין שלל החסרונות בעבודתי כמורה, יש כמה יתרונות- וחופש הוא אחד מהם.
גם לא על שעות וימים שאני נדרשת לעבוד בחופש כדי שלילדים תהיה כיתה מוכנה בתחילת השנה.
לא מתנצלת שימי העבודה שלי ממש ממש לא מסתכמים ב-6 שעות למרות שמאוד נוח לחשוב ככה.
אני גם לא מתנצלת על עבודה רבה בבית שלא באמת משלמים לי עליה.
לא על דיו במדפסת, קניית חומרי למידה, ציוד לכיתה וכו'- שאיש לא משלם לי על כך.
לא על הורים תובעניים שחושבים שמותר להם לדרוך ולדרוש כאילו הם המעסיקים שלי.
לא על האשמות של כמוך ש"בגללי" הם צריכים "להחזיק" את הילדים בחופשים, כאילו היו אלה הילדים הפרטיים שלי.
ולא מתנצלת שיש לי אפשרות לצאת לשנת שבתון שחלקה ממומנת על-ידי הכספים שלי. וגם אז אני נדרשת לעבוד כדי לשמור על זכויותיי.

ולמרות שאני מכירה בע"פ את כל הנאומים הללו בגנות החופשים שלנו, אני בעיקר לא מתנצלת שבחרתי להיות מחנכת.

ותכל'ס? שימותו הקנאים!

חתימה טובה, וחופש נעים!

nataly36

New member
לא נראה לי! יש לי יותר מדי תארים!!!

יעלה למערכת יקר מדי להעסיק אותי....

כל הדברים שרשמת הם ידועים וברורים.

ו... ???? כאילו כזה, מה הקשר?

רשמת ולא כתבת, מרבה תארים מחוייב בעברית

סבירה, והטיעון הזה מצביע על איזו תחושת נחיתות לא רלוונטית.
אפילו ארצה להסכים אתך, הדרך בה את מגוללת את יסורייך ותלונותייך מעוררת התנגדות. אינך מבחינה כלל בין מערכת החינוך לבין המורים עצמם שהם חלק ממערכת החינוך ואינם מערכת החינוך, וזעמך מופנה כלפי המורים. חלק מטענותייך צריכות להיות מופנות לרגולטור הוא שר החינוך.
כפי שכתבה לך הגברת עם התלתלים, זו לא היתה בחירה שלנו, המורים, אלא פשרה מול משרה"ח שהחליט לקצר את חופשת הקיץ מבלי להבין שיש הסכמי עבודה אותם לא מפירים.
הבעיה היא סינכרון חופשות מורים מול חופשות בישראל.
מבחינת ימי עבודה המורים בארץ עובדים כמו מורים ברחבי העולם, ושכרם הוא בין הנמוכים ב- OECD. מבחינת כמות התלמידים בכיתה [ ואף ילד אינו ילדי הפרטי, כך שאין לך במה להתנאות על כך שאתה "משתלטת" עאלק על ילדייך ] ביחס ל- OECD ישנה צפיפות גדולה , כך שעבודתנו איתם, כאשר עומד תמיד איום ההורה האלים [ או פיזית או באמצעות תביעות משפטיות, או באמצעות הטרדה בלתי פוסקת גם בימי כיפור, כן כן כן!!! ] מצד אחד, דכאנות ואלימות המערכת מצד שני [ יש לו ברירה לרגולטור, הוא הרי שומע אותך ואינו מסוגל לתת לך תשובה] קשה מאוד, במיוחד כשאנו מרגישים שאין לנו הגנה - ולהשוואה שלך על סביבת עבודה - במקום ריחות , זיעה וכו' - אלימות פיזית של תלמידים, הורדת מכנסיים למורה והעלאה למרשתת, קללות, גידופים מפי התלמידים [ נו, אלה שאת מסתדרת אתם בבית ], ביקורים דרקוניים של הפיקוח, אליות מנהלי ביה"ס שלא להזכיר הורים שוב ושוב.
הכי מפתיע אותי בתלונות הסדרתיות האלה, איך אנשים ששולחים את ילדיהם לבית הספר לא מוכנים לשלם כמו שצריך לאנשים המופקדים על הילדים, וכן חוסר האימון, התיעוב והזלזול במורים.
לו זה הייתי אני, מזמן הייתי עובר ל- HOME SCHOOLING, אבל לא, הישראלי המצוי לא יתאמץ קצת, אלא יקטר וישחרר רעלים, כמו שאת עשית.

nataly36

New member
לגבי ההפרדה, מסכימה איתך.

אכן המורה לא אשם במה שהועד שלו או אירגון מורים זה או אחר החליט -
אך הוא יכול להשמיע קול ולא להסכים עם זה! רק את זה ביקשתי.

לגבי התיעוב והזלזול -

באופן אישי, מעריכה ומוקירה על כל המורים הטובים שעושים עבודתם מעל ומעבר.

לגבי הגנה - בהחלט צריכה להיות יותר.

איני סוציולוגית או פסיכולוגית שיכולה לנתח את ה"למה" יש כזה זלזול באוכלוסית המורים בארץ -
כל דבריי הן בגדר השערות.

תאנוש

New member
את כנראה לא מודעת

לכך שאין משמעות במשרד החינוך לריבוי תארים.
אל תדאגי, את תקבלי משכורת בדיוק כמו שאר המורות עם תואר ראשון ושני (בהנחה שיש לך).

מאחלת לילדייך מחנכת מעולה כמוני!!

ואת יודעת מה, את צודקת.
אין סיבה שימותו הקנאים.
שיחיו ויאכלו את הלב.

עכשיו תסלחי לי, יש לי חופש להנות ממנו...

לא תודה. אני מעדיפה לילדים שלי מחנכת אמפטית.

עכשו תסלחי לי, יש לי ילדים להסיע לכל מיני מקומות, כדי שתוכלי (שוב) לנוח.

nataly36

New member
יש מורות שפשוט אוהבות ילדים!

יותר מאשר חופשים..
כן , יש דבר כזה....

ועל אלה אנחנו מוקירים תודה ומכבדים עד מאד!

wild orchid

New member
יש גם הורים שאוהבים יותר את ילדיהם מאשר את

החופש. כן, יש דבר כזה... את יודעת, מההורים האלה לא תשמעי תלונות כמו ששפכת כאן
.
סתם חומר למחשבה.

קרן939

New member
סליחה, אבל את מביישת את כולנו.

את צריכה להתנצל לא על חופשות או תנאים שלא תלויים בך -

אבל על הזלזול שלך בילדים ובהוריהם.

למעלה