הרהורים נוגים אל מול מערכת ההוראה

nataly36

New member
אני אבל מתנצלת. בפנייך.

לא חשבתי שירדו לפסים אישיים שכאלה.
סורי

wild orchid

New member
במה בדיוק היא מביישת את כולכם ואיפה בדיוק את

רואה זלזול בהורים וילדים?

כלתמילה בסלע..ואם כבר אנחנו קטנוניים נטלי

אמשיך ואוסיף, שגם את הקפה ואת החלב שאנחנו שותות בהפסקה ההמונית של נדידת כל מורי בית הספר
אל המיחם בבת אחת, אנחנו קונות מכספינו.
וזאת בהנחה שיש הפסקה, כי יש ימים בהן אנחנו תורניות וגם זה נגזל מאיתנו.

אה... וגם מדבקות העידוד שהילדים מקבלים, הם מכספינו.

angui175

New member
החופש מביא בטלה שמוציאה את האדם מן העולם

סלחי לי שאני לא מסכים אם אף מילה ממה שכתבת כי עולה מזה ריח של פרזיטיות
כן אני בעד מורים טובים
כן אני בעד שיקבלו משכורת מכובדת שתכבד את מעמדם
כן אני בעד שמורים יעבדו בבית הספר 7 שעות בלימוד ושעתיים בחדר מורים כל יום שיבדקו מבחנים שיכנו את הנלמד
אני נגד שמתוך 365 ימים בשנה תכבדי רק 220 ושבשאר הימים הילדים של מי שעובד וצריך להתפרנס יסתובבו בחוץ או יוציאו עשרות אלפי שקלים כאשר את ובני משפחתך בבית
אני נגד שנוער יסתובבו בפאבים כאשר את ובני משפחתך בבית או בטיול
אני נגד זה שיטלו את המיצב על מנת שאת לא תבחני אם את עושה את עבודתך אלא רק כאשר התלמיד יפול בבגרות ואתם תקפצן ותגידו שהמבחן היה קשה מידיי
אני בעד הפרטת מערכת החינוך ששם יעבדו 300 ימים בשנה ויכנו את התלמידים כיאות לקראת מה שנכון להם ולהפוך למידה עם חינוך וערכים טובים יותר

פזיתה 100

New member
חופשות המורים

שלום לך. תרשי לי לעדכן אותך:אנו המורים לא "החלטנו "לגבי הגשר בין כיפור לסוכות. ההחלטה נוצרה בעקבות חמשת הימים שאנו חוזרים לעבודה ב-27 באוגוסט ולא ב-1 ספטמבר. על חמשת ימים אלה ,שמגיעים לנו במסגרת הסכמי החופשות ותנאי העבודה שנקבעו לפני עשרות שנים,לא מוכנים לשלם לנו ולכן נוצר מצב לא הגיוני שמחזירים לנו חמישה ימי חופשה לאורך השנה: שלושה בין כיפור לסוכות, אחד בפסח ואחד בל"ג בעומר.אני בטוחה שגם במקום עבודתך (ולא משנה מהו) אם היו משנים לך פתאום תנאי חוזה או הסכם היית נעמדת על הרגליים האחוריות שלך וחושפת שיניים כדי שלא ייגעו ויישנו אף סעיף שיגרום לך נזק כספי.

נקודה נוספת: היגיע הזמן שלא תתייחסו למוסדות החינוכיים כמקום איחסון לתלמידים. אנו לא צריכים לפתור לכם את בעיות אחזקת הילדים. אנו באים ללמד ולא להיות שמרטפים.
מקווה שהבארתי.

קרן939

New member
אבל פה מזיקים גם לילדים בצורה ישירה

וזה אסור.

באירופה יש "חופשת חורף" שמאד חסרה כאן. יש לנו רק חנוכה די קצר. הייתי שמחה לעוד כמה אז, ונדמה לי שגם הילדים שנמצאים בישורת לימודים שמאד מעייפת אותם.

לא הזכרת פן אחד חשוב - הילדים.

שוברים להם את הרצף כל כך הרבה פעמים! מוציאים אותם שוב ושוב מהשגרה וכל פעם שהם מתרגלים מחדש - הופ! חופשה נוספת.
אני כבר לא מדברת על הקטנטנים בתחילת דרכם במערכת, שלהם ההסתגלות קשה עוד יותר.

"קיצור" החופש הגדול הוא זריית חול בעינינו, כי לא רק שהוא על חשבון ימים באמצע השנה, הוא גם מאלץ את ההורים העובדים לשלם על שבוע נוסף בצהרונים..
שטות גמורה.

למורים אין שום עניין לקצר לעצמם את החופשות ויש להם וועדים חזקים שדואגים להם. כולי תקווה ששי פירון יצליח לתקן את המערכת הזאת, ולו בקצת.

ענתי לה

New member
קראתי את השרשור והזדעזעתי....

הזדעזעתי מעצמת הכעס שיש להורים כלפינו המורים.

ומה בכלל עשינו?
בחרנו מקצוע לפי נטיית לבנו, קיבלנו את כל ה"טוב" שמלווה את המקצוע וגם את כל ה"רע".

לצערי, עד כה לא ידעתי שחלק מה"רע" הוא גם הכעס הנוראי הזה כלפינו.

אני קוראת כאן על הצורך של הילדים ב"רצף" לימודי ונזכרת בכל אותם הורים שלוקחים את ילדיהם לנופש בתקופות לימודים כי זה יותר זול... ואז?
מי מדבר על רצף לימודי?

ואני קוראת את הדברים על עובדי ההייטק וחושבת בלבי - איך יתכן שאנשים נאורים חושבים שחברות הייטק פרטיות אינן "ניזונות" בדרך זו או אחרת מכספנו?
(הטבות מס וכד').

ואני קוראת את הזלזול בעובדי ההוראה וחושבת בלבי על כל אותם הורים שאני יוצאת מגדרי כדי לסייע להם באופן אישי (מלבד לילדיהם) ומקווה שהם לא חושבים עלי באותו אופן, אלא מעריכים אותי ומפרגנים לי את המנוחה.

וקוראת על כך שאני (וחבריי) "בוכים" על ימי ההיערכות ומוכנה להשבע שאני מעולם לא בכיתי עליהם.
אני נערכת כל השנה. כולל בחופש הגדול. קונה חומרים על חשבוני, מכינה חומרים חדשים, נהנית מההכנה ומיד כשבית הספר נפתח - אני מגיעה לקשט את הכיתה שתהיה הכי יפה והכי מעניינת.

וקוראת על הטענות כלפי החופשות ועל הצורך לקצרן, והנה באותה נשימה מדברים על חודשיים למידה ברצף בחורף ועל כך שהילדים מתקשים ללמוד את כל הזמן הזה בלי חופשה.... דבר והיפוכו....

אם החשיבה היא שהמורים רוצים חופש כדי להיות בבית עם הילדים שלהם (ומה זה אומר למורים שאינם הורים? או שילדיהם גדולים?) אז זוהי לגמרי טעות... הילדים שלי לא יהיו בבית ואני אלמד... כי שיש לימודים ואני עובדת - הם לומדים....

לגבי השבתון - כבר הסבירו, מקווה שהדברים הובנו....

ובכלל, השרשור הזה גרם לי לעצב.

צר לי להבין שכך חושבים עלינו, שכך כותבים עלינו.
הדברים מכוערים, נאמרים ברוע אמיתי, ברצון לפגוע, בכעס אמיתי.

ממש מעליב ועצוב!

ענתי

ממש לא!

לא ראיתי פה זלזול במורים ובפועלם, להפך - אני חושבת שמי שבוחר לעבוד עם ילדים הוא לא פחות מקדוש. בלי ציניות בכלל. ומגיע לכם הרבה יותר כסף ממה שאתם משתכרים.
הקבילה היא על ימי החופשה שמאלצים את ההורים לקחת ימי חופש מהעבודה, והתלונה היא לא על זה שאנחנו צריכים לבלות עם הילדים שלנו בבית (זה דווקא כיף) אלא על העובדה שזה פוגע בכלכלה הביתית, כי מישהו מאיתנו תמיד חורג בהרבה ימי חופש מהימים שניתנו לנו עפ"י חוק, וזה במידה ויש בוס שמבין... בהרבה מקומות עבודה זה גורם לסכסוכים וכבר שמעתי על אמהות שקיבלו איומים על פיטורים בגלל הימים האלה.

לגבי הרצף, אני מקווה שאת לא חולקת עליי בעניין.
וההורים שלוקחים את הילדים לחופשה בזמן לימודים כי זה יותר זול, הם מעטים ואולי אפילו בודדים, כך שההשוואה לא נכונה.

מאוד צורם לי לקרוא מורה שמזלזלת בקושי שלנו, ההורים, לקחת כל כך הרבה ימי חופש או למצוא פתרונות לילדים (שעולים לנו הרבה כסף) וחושבת שזה נובע מקנאה.
מעניין אם היא מדברת ככה גם בפני ההורים של התלמידים שלה, או שהיא שומרת את ריקוד הנצחון רק לאינטרנט, איפה שלא רואים את הפנים שלה...

ענתי לה

New member
אופה קטנה....

את כותבת לגופו של עניין.

קודמותייך כתבו לגופי....

נעלבתי ש"הזכירו" לי מי משלם לי את המשכורת....
מי משלם לי את החופשות....
כאילו אני ענייה בפתח, מקבצת את נדבותיהם של הכותבים כאן.

ואני בהחלט מבינה שיש להורים בעיה עם החופשות בעבודתם אבל אפשר לפתור את הבעיה עם בייבי סיטר.
זה עולה כסף.
זה נכון.
אבל אין ברירה.

ואי אפשר לטעון שבגלל שאין חופשה להורים - אז המורים צריכים ללמד ולהעסיק את הילדים.
כי אז - תכף ומיד - אני עושה קישור - מורה = בייביסיטר חינם.

כי אף אחד מההורים לא טוען שקיצור החופשות ישפר את איכות ההוראה, ישפר את הלמידה, יעשיר את עולמם של הילדים....

הטענות הן שהמורים צריכים להתאים את לוח החופשות שלהם ללוח החופשות של ההורים, כי להורים אין "סידור" לילדים.
אמרתי בייביסיטר?
ולא נעים לי ופוגע בי לחשוב שאני נתפסת כבייביסטר.

אני תמיד אומרת שלפני שיצרנו את הילדים שלנו, ידענו שלגדל אותם עולה הרבה מאד כסף.
וידענו היטב איך נראה לוח החופשות (הוא היה כזה גם כשאנחנו היינו קטנים.....), אז למה לא מתכננים ילודה לפי היכולת הכלכלית?

ולמה נדמה לי שלהורים הרבה יותר קל לקנות אייפונים, אייפדים, לנסוע איתם לחו"ל, לנסוע לבתי מלון, לקנות מותגים - וכשזה מגיע לתשלום עבור קייטנות ובייביסיטר - אז נזכרים בחופשות של המורים?

ובכלל, הציפייה שהמורים ילחמו עבור יותר ימי הוראה נשמע לי הזוי, בדיוק כפי שנשמע לי הזוי שההורים ילחמו עבורנו כאשר הכניסו אותנו בכפייה לרפורמה שלא הועילה בדבר או חצי דבר לילדיהם.

אולי אם היתה, מלכתחילה, ערבות הדדית ואכפתיות, אז (אולי) היינו נלחמים יחד את כל המלחמות.
לא הוגן לבקש / לדרוש נאורות רק כשנוח לצד אחד.

ענתי

ענתי לה

New member
ועוד משהו... (שכחתי להוסיף....)

שליש מילדי כתתי, בכל שנה, נוסעים לנופשים במהלך השנה.

שליש אינו מספר זניח.

ואין לנו שום דבר חוקי לעשות נגד זה.
זכותם של ההורים שלא לשמור על רצף לימודי....

ענתי
ענתי

את הרבה יותר טובה מבייביסיטר,

אז למה את משווה את עצמך אליה?
ללמד ילדים זה לא בייביסטר. יש לזה ערך עצום.

לגבי המשפטים האלה שלך:
אני תמיד אומרת שלפני שיצרנו את הילדים שלנו, ידענו שלגדל אותם עולה הרבה מאד כסף.
וידענו היטב איך נראה לוח החופשות (הוא היה כזה גם כשאנחנו היינו קטנים.....), אז למה לא מתכננים ילודה לפי היכולת הכלכלית?
ולמה נדמה לי שלהורים הרבה יותר קל לקנות אייפונים, אייפדים, לנסוע איתם לחו"ל, לנסוע לבתי מלון, לקנות מותגים - וכשזה מגיע לתשלום עבור קייטנות ובייביסיטר - אז נזכרים בחופשות של המורים?

הייתי נזהרת מלהכנס לתוכניות ילודה של אנשים אחרים. האם למי שמתקשה כלכלית לא מגיע ללדת ילדים?? ולוח החופשות של משרד החינוך צריך להוות שיקול כשמביאים ילד לעולם? אני מקווה שאת לא באמת חושבת ככה...
ואני לא מכירה הרבה הורים שחיים בפזרנות שאת מזכירה ואין דין אייפוד כדין ימי חופש מהעבודה ואם כבר מזכירים את מה שהיה כשהיינו ילדים - אני דווקא זוכרת שלמדתי בערבי חג ובל"ג בעומר. מה קרה שם?

ענתי לה

New member
נכון... צריך להזהר...

ואני אפילו מוסיפה ואומרת, שאנשים להם קשיים כלכליים - מחובתה של המדינה לדאוג להם ולסייע להם באמצעות קייטנות או צהרונים וכד'.
וכאשר "מחשבים" יכולת כלכלית ויכולת הולדה הרי שעלויות החופש דינן כעלויות אחרות!

ובהחלט: דין אייפון כדין חופשה מהעבודה.
מחירו של אייפון שווה לחודש בייביסיטר - ואז אפשר לחסוך את החופשה מהעבודה.
מחירן של נעלי נייק כמחיר חודשיים בייביסיטר... וכן הלאה....

ולא זוכרת אם למדנו בל"ג בעומר אבל מאז שהתחלתי לעסוק בחינוך - לא הוסיפו ימי חופשה.
שינו את הימים: קיזזו מכאן והוסיפו לשם - אבל לא הוסיפו.

הרי אי אפשר לומר שמישהו "נדיב" עם המורים....
השכר שלנו ממש לא משהו, ואם יש משהו שמקזז את העובדה שמשכורתי נמוכה ממשכורתה של גיסתי (מזכירה בחברת מחשבים) - אלו החופשות.

ואני ממש לא מתלוננת!
אני חושבת, כפי שטענתי במשפט הראשון בהודעתי הראשונה, קיבלתי את ה"טוב" יחד עם ה"רע".
עם השכלתי יכולתי לעסוק במקצוע מכניס יותר (ואפילו הייתי שם....), אבל אני רואה בעבודתי שליחות אמיתית.
מתאכזבת מהשכר אבל מרגישה "פיצוי" עם החופשות... תחושה של קיזוז כזה....

משקיענית ומוערכת... ויודעת מה? גם מעריכה את עצמי.
ולכן כועסת כאשר מתייחסים אלי ומדברים עלי כפי שדובר כאן.

ואולי בסביבתך לא חיים בפזרנות.... אבל בבית הספר בו אני מלמדת, ילדים נופשים, עם מותגים, עם אייפונים וכד'.
אז אסייג את דבריי אלה....

אגב - נעים "לשוחח" איתך.

ענתי

טוב אז אדבר רק בשם עצמי.

את הסמארטפון שלי קיבלתי בירושה, אחרת הייתי ממשיכה להשתמש בצ'יקמוק הישן שהיה לי, יש לי משכנתא לשנים רבות ואני מחושבת מאוד בענייני הוצאות. הילדים שלי לא מבקשים
מותגים ובכל זאת קשה לי (כמו לרבים אחרים ובכללם המורים, שגם רובם נמנים על מעמד הביניים, וגם הם סופגים את הגזרות הכלכליות).
אז אם אני צריכה לשלם לבייביסיטר כל פעם שהילדים בחופשה, לא משתלם לי לצאת לעבוד באותו יום, כי אני אשלם לה יותר ממה שאני מרוויחה.

תראי, ברור לי שלא נגיע לעמק השווה.
לא נראה לי הגיוני לבקש ממורים לוותר על ימי חופש מרצונם, אבל זה לא השרשור הראשון שאני קוראת בנושא והרבה פעמים המורים והגננות עונים בזלזול ומתייחסים אל ההורים כאילו כולנו עובדים בהייטק ולכולנו יש פריבילגיות.
אני חושבת שכל הדיון היה מתנהל אחרת לגמרי, אם המורים היו פשוט מגלים הבנה למצוקה של ההורים במקום לתקוף בגסות (ואני לא מדברת עליך, כמובן).

גם לי נעים "לשוחח" איתך

ענתי לה

New member
לא הבנתי....

למה את מתכוונת ב"מגלים הבנה למצוקות ההורים"?

ממתי יש הבנה אמיתית בין ההורים למורים?

אני, כמורה, נפגשת (לא מעט) עם הורים שמצוקות המורים רחוקות מהם שנות אור.

ויש מצוקות.
וחלקן אמורות להיות גם "שייכות" להורים....
למשל:
מספר הילדים בכיתות,
תכניות הלימודים המשונות והרבות למכביר (מפתח הלב, כישורי חיים, נושא שנתי.... ועוד ועוד ועוד...),
מבחני המיצב (שההורים דרשו לראות את הציונים... לא להפסיקם לאלתר),
וברור לשתינו שיש עוד דוגמאות אבל זהו לא הדיון.

מעולם לא הרגשתי שההורים מזדהים עם המורים למעט מדי פעם פליטות פה כגון: "לא הייתי מוכנה להיות מורה אפילו אם הייתי מרוויחה פי שניים מהיום".... וכד'.

נכון!
רוב הורים מפרגנים, מעריכים, מוקירים ו... זהו!
אין רצון ל"הפגין", להרים דגל ואפילו לא לנקוט עמדה מזדהה.

שמעו שעות פרטניות?
מיד חשבו מה יקבל הילד שלהם.
ולמה הילד שלהם לא קיבל שעה פרטנית?
ולמה הילד של השכנה כן קיבל?

ואותם הורים מפרגנים, מעריכים ומוקירים (והם באמת כאלה!), לא חשבו לרגע איך יתכן שרפורמה כוללת 39 ילדים בכיתה?
איך מורה מלמדת שבע שעות בכתה עמוסה כל כך?
ואיך ילד בן שבע, המתקשה בלימודים, ימשיך עוד שעה אחת, עם אותה מורה לשעה פרטנית?
ואיך מרגישה המורה שכפו עליה את הכניסה, שצריכה להשאר עם אותם חמישה ילדים שסירבו לעבוד כל היום - לעוד שעה אחת?
ומה בכלל התועלת?

אז למה הזדהות היא חד צדדית?

ולמה למורים להזדהות עם הורים כשכל מילה שנאמרת בכיתה, כל מייל שנשלח להורים, כל מסרון וכל מכתב יכולים להוות עילה לתביעה משפטית?

אני יודעת שאת יודעת שלכל מטבע יש שני צדדים.
אולי לא תמיד אנחנו עירנים לצד השני....
ואולי השיח בינינו מאיר את עיני שתינו, כי הרבה יותר קל לי להזדהות איתך ולהבין את מצבך,
ולעומת זאת
ממש לא רוצה להבין את בעייתה של המתלהמת הראשונה שתקפה בגסות ופגעה באמירותיה בציבור גדול של מורים.

אולי שיח יהיה פתרון?

(אפילו ראש הממשלה כבר בדרך לשיח כזה עם הצד השני.....)

ענתי

בוודאי ששיח הוא הפתרון.

אני תמיד אומרת שזה לא רק התוכן של הדברים, אלא הנימה שבהם הדברים נאמרים, וה"שיחה" שלנו כאן מעידה על כך.

בכל אופן - הפתרון הוא לא בידיי או בידייך, אלא עניין לממשלה, ולראשונה נראה שנעשים מאמצים אמיתיים.
כולי תקווה שיימצא פתרון שישביע את רצונם של שני הצדדים, או לפחות שלא יפגע באף אחד.

בכל סקטור

יש הטבות משלו, לא מקומם אותך שפקידות כל כמה דקגות יוצאות לשתות קפה ואת צריכה להמתין שעות בתור עד שיטפלו בך? לא מקומם אותך שעובדי חברת חשמל מקבלים נופשים בחו"ל בחינם? למה את חושבת שביה"ס צריך להיות ביביסיטר לילדים שלך, עם כל הכבוד, את בחרת להביא ילדים לעולם וזה אחריותך בלבד.
ולגבי שנת שבתון- אינך מודעת שזה הכסף של המורה שבמהלך שנים רבותהוא מפקד אותם ובמהלך שנת שבתון מקבל בערך חצי מהמשכורת, ככה שאינך מודעת להרבה דברים.

למעלה