הרהורים נוגים אל מול מערכת ההוראה

nataly36

New member
אני משלמת 38% מיסים כדי לממן את מערכת החינוך

לא "עושים לי טובה" - לא רוצים ללמד ילדים?! עם הכסף הזה נתארגן בצורה פרטית!

בחרתי - ואני שמחה מאד על כך.

שנת שבתון זה תמיד מההפרשות של העובד, רק שרבים רבים - לא יכולים לקחת אותו. כי אין שיריון של מקומות עבודה כמו למורים.

ממש לא כדי לממן את מערכת החינוך

אלא כדי לממן בראש ובראשונה את משרד הביטחון, את החלטות האוצר שמונעות תשלומי ממליארדים במסים, את מפעלי ההתנחלות שגובים כסף רב , וגם למשרד החינוך, שאני מזכיר, איננו רק בתי הספר.
אאם את יודעת מהם תנאי העבודה של מרצה באוניברסיטה, עם קביעות וכו' - מה? לא? גם הוא חלק ממערכת החינוך.

קרן939

New member
אבל אנחנו מגזר ציבורי! המטפל בילדי התושבים

ויש לציבור זכות להתעניין ולעקוב.

מה גם שלא מדובר באיזו גבעה שקנו או לא בנו בה - אלא בילדים של האנשים.

לא נראה לכם שזכות ההורים לעקוב אחרי הילדים שלהם?!

אז

מה הבעיה? תתארגני באופן פרט, גם אני משלמת מס הכנסה כדי שילדים שלך יקבלו קצבאות. אז?

כמה הבהרות חשובות

1. שום דבר לא "הסתבר". פיזור חמשת ימי החופשה ידוע לכולם כבר מלפני שלוש שנים. גם שנה שעברה פוזרו חמישה ימי חופשה במהלך השנה ושלושה מהם היו גשר בין כיפור לסוכות.

2. המורים לא "החליטו" על דבר. אין שום קשר בין ציבור המורים להחלטה לפזר את חמשת ימי החופשה. ארגון המורים, הסתדרות המורים ומשרד החינוך כבר שנים ארוכות מנותקים באופן מעשי מהשטח ומקבלים החלטות הזויות על חשבון המורים. וכן, גם ענין החופשים עושה עוול קשה למורים ופוגע בתדמית הבכל מקרה עלובה שלהם. כן, רוב המורים סבורים שאין צורך בגשר הזה. וכן, הרבה מורים מסכימים שהחופש הגדול צריך להתחיל בסוף יולי ולכלול בתוכו את חגי תשרי כדי שלתלמידים יווצרו רצף למידה ושגרה בריאה.

3. על תזלזלי בעבודתם הקשה של המורים. זה קשה להחזיק כיתה. קשה אבל מהנה ומתגמל.

4. מורים לא עובדים שש שעות ביום. הם אולי מלמדים שש שעות ביום (ויש מורים שמלמדים גם שמונה ותשע שעות) אבל עבודתם לא מתחילה ומסתיימת בכיתה. מעבר לעבודה השוטפת של מבחנים, עבודות ומערכים, עבודת המורה סוחטת רגשית ונפשית.

5. מורים הם המגזר היחיד שיכולים לפדות את כספי קרן ההשתלמות רק בשנת שבתון. כלומר, כל מגזר אחר שחוסך בקרן השתלמות יכול לפדות את הכספים לאחר שש שנים ולעשות בו כרצונו (רכב חדש, שיפוצים, סגירת מינוס והחזר חובות). רק המורים מחויבים לשבת בבית ולקבל משכורת מקרן ההשתלמות ובעצם להתקיים מהכסף הזה במקום להנות ממנו. אם מורה לא יצא לשבתון הוא יוכל לפדות את הכסף רק אם יגיש בקשה חריגה ויוכיח שמצבו הכלכלי לא מאפשר לו לצאת לשנת שבתון. יש הרבה מורים שלא מעונינים לצאת לשבתון.

6. המשק עובד חמישה ימים שבוע ומערכת החינוך עובדת שישה ימים בשבוע. אי לכך, המורים זכאים ליום חופשי. זו לא מתנה או הטבה, זו זכות. כשם שרוב המשק לא עובד ביום שישי, כך המורים זכאים לעוד יום חופשה שבועי מלבד שבת. נכון, יש הרבה אנשים שעובדים גם בסופי שבוע אבל זה מתוקף עבודתם ותפקידם. המגזר הציבורי (אליו שייכים עובדי ההוראה) לא עובד ביום שישי.

7. ניכר שאינך יודעת מה פירוש הום-סקולינג.

גילוי נאות - אני מורה.

קרן939

New member
גם אני מורה. ולא מקבלת את הגישה

נכנסתי להוראה
למען הילדים

טובת הילדים עומדת מול עיניי. לכן לא מקובל עליי שבקושי הצלחתי להושיב אותם ולהסביר להם מה מצפה השנה וכבר מוציאים אותם מהשגרה. משבשים להם את מה שעמלתי עליו.

עם כל הכבוד להורים ולעבודות השונות : זה לא העסק שלי. יש לכם בעיה עם המעסיק שלכם? טפלו בזה ללא קשר אליי.
אני - מורה - לא בשביל חופשות, לא בשביל תנאים - אלא כי אני מאמינה בחינוך .

וכרגע , החופשות - באמת הזוייות משהו.

nir s 23

New member
נטלי היקרה

ההודעה שלך ארסית ומתנשאת.
עצלות שגובלת בפשע?
אני מורה והמורים שהגיבו כאן כבר כתבו לך בגדול את דעותיי, אך אני חייב לשאול אותך דבר אחד - האם את לא מבינבה שחופש הוא מרכיב שכר? האם את לא מבינה שאת לא יכולה להסתכל רק על רכיב אחד ולא על כולם ביחד? את צריכה להתבונן על המכלול, לא רק על הדבש אלא גם על העוקץ. בבקשה, אל תעני לי תשובה בנוסח " אני אשמח אם המורים ישתכרו יותר ובתמורה לכך יהיו להם פחות חופשים", מצפה למשהו קצת יותר מתוחכם, קצת יותר מההודעה הראשונה שלך.
ניר

nataly36

New member
חוזרת ומדגישה - פשע של המערכת

לא של מורה זה או אחר.

בכך דבריי לא הובנו נכונה, או שלא כתבתי מדוייק. - מקבלת את הביקורת.

כרגע - ההצעה היחידה שיש לי היא לפזר חכם יותר את ימי החופשה.

ובהחלט לעשות "חושבים" על ההסכמים הבסיסיים. על כל המכלול.

ושוב,

למה לא שומעים את המורים? כמו אלה שהגיבו כאן וציינו כמה זה פוגע בילדים?! כמה קשה להם לעבוד בצורת און-אנד-אוף כזאת?

nir s 23

New member
את רצינית?

הנה כמה ציטוטים שלך:

מסתבר שהמורים - שגם ככה יש להם יותר משלושה חודשי חופש בשנה - החליטו לעשות "גשר" - של שלושה ימים נוספים - בין יום כיפור לסוכות. יעני, עבדו חמישה ימים - ונחים שבועיים !!!

"ימי הערכות" של לפני תחילת שנה - עליהם הם אוהבים לבכות)

"יום חופשי" ו"שנת שבתון" שבשום מקצוע לא לוקחים באמת פרט להוראה

ועוד ועוד..
אגב, סתם לידיעתך בעשר השנים האחרונות ישנה ירידה של 60% (!!!!) ביציאה של מורים זכאים לצאת לשנת שבתון שכן לא מדובר בכזו הטבה.

אני לא מבין איך "עצלות שגובלת בפשע" מופנית למערכת? מה שאת רוצה להגיד לי עכשיו שבמשך הודעה שלמה ירדת על המורים ובסוף כתבת שהמערכת "עצלה"? לא קונה את זה. בכל אופן אני שמח שאת מנסה לרדת מהעץ שטיפסת עליו. מדוע המורים לא משמיעים קול זעקה? קודם כל, אני אישית ועוד הרבה מורים יצאו כנגד הגשר הזה שאנו נמצאים בו עכשיו, ובלי קשר מה את מצפה שמורים יעשו - יצאו לתקשורת ויבקשו יותר כסף בתמורה לפחות חופשים? זה יזיז למישהו משהו?

nataly36

New member
כנראה שלא יזיז.

ובהחלט התכוונתי על המערכת, שמארגנת את כל זה.

לא ידעתי על הירידה ביציאה לשבתון. ובעיניי - זה צ'ופר ענננננננננננננננק . אפשרות ללמוד ולהתקדם במהלך הקריירה.

nir s 23

New member
את טועה ומטעה

ובכלל כל ההתנהלות שלך היא די שטחית, אך אני שמח שאני כאן על מנת לפקחו את עינייך.
שנת שבתון היא לא הטבה ולא כלום. במקרה הטוב מדובר באינטרס של משרד החינוך כי הרי ידוע שהוראה זה מקצוע שוחק אז למה לא לשלוח את העובד לשנת התרעננות על חשבונו!!!! אגב, שלא תחשבי שיושבים בבית ומקבלים את המשכורת האחרונה מכיוון שמקבלים בערך 66% מהשכר האחרון, כן כן, 66% מהשכר האחרון שלך כמורה, כמה זה יוצא? כלום.
ללמוד ולהתקדם? נתחיל בללמוד, אפשר ללמוד גם תוך כדי העבודה ולא צריך שנה שלמה של חופש בשביל זה. להתקדם? דווקא מי שיוצא מהמשחק לשנה שלמה הוא זה שיהיה לו קשה יותר להתקדם. אגב, סתם לידיעתך, מי שיוצא לשבתון מעכב את עלייתו בדרגה סתם שתדעי...אפילו מבקר המדינה בדו"ח שלו ב2012 קבע שיש אי היגיון בכך שכל המשק יכול למשוך את קרן ההשתלמות שלו אחרי 6 שנים לכל מטרה ורק המורים לא יכולים. הנה החכמת מעט.

כי הדרך בה פתחת את הדיון העמידה בפנינו

דילמה קשה מאוד, שלא עודדה תמיכה בדברייך.
אבל לגופה של ביקורתך - כתבתי בתגובתי הראשונה שהבעיה באמת היא סינכרון חופשות. חופשות מורים שייכות לשנות החמישים, הששים ואולי השבעים בהם נשים כמעט לא יצאו לעבודה, ואז לא היתה "בעיה" לכאורה.
כיום, כששני בני הזוג עובדים, מבנה החופשות הזה בעייתי לגמרי, וכאן אני מסכים אתך.
אישית אינני רואה בחטיבה העליונה בה אני עובד איזו בעיה עם "שבירת הרצף". אנחנו כמורים מתורגלים לכך מאוד, ולוקח לנו בדיוק שעור אחד להחזיר את הרצף, או לאמיתו של דב תלמידי החט"ע [ חטיבה עליונה] כבר יודעים לעשות זאת בעצמם.

וגם

החל מיום רביעי הרקוב רוב הסקטורים סגורים ( עיריה, עובדים סוציאלים, חלק מהמרפאות, משרדי ממשלה, בנקים עובדים ימים מקוצרים ), אז מה הבעיה אם רוב העובדים בחופשה מיום רביעי?

wild orchid

New member
אם אני לא טועה, השנה חזרו ללימודים ב-27

לאוגוסט ולא ב-1 לספטמבר כנהוג, כלומר משהו כמו 5 ימים לפני הזמן. זאת אומרת, קיצרו למורים את החופשה. אני מבינה שנורא שמחת שסוף סוף את יכולה להעיף את הילדים שלך בחזרה לבית הספר כי לא ראיתי שהתלוננת על קיצור זמן איכות שלך עם ילדייך האהובים, נכון?

אני מתאמצת להבין את ההורים האלה שעשו ילדים ולא מסוגלים לסבול אותם, רק מחפשים איך להעיף אותם בחזרה לשמרטף הלאומי- מערכת החינוך.

angui175

New member
המורים יוזמים זאת דרך הארגונים

לצערי אצלי ארגוני המורים איבדו את כבודם המשפט שבחול הולכים לעבוד ופה הולכים לעבודה ולא עובדים נאמר על ארגון המורים ואסביר את כוונותיי .מהנדס בהייטק עובד קשה ומרוויח משכורת פר שעות העבודה ובמידה והוא לא מייצר /מפתח הוא הולך הביתה מורה בארץ עוד 5 שעות ביום אם הוא נכשל ההורים ידאגו למורה פרטי מורה עובד 1/3 ממהנדס כאשר בשבוע יש לו יום השתלמות ועוד יום חופשי מהנדסם בהייטק עובד 15 שעות ביום ולעתים אף יותר ולכן הפער במשכורות .
מורה מסיימת את יומה בשעה 2 אחה"צ כאשר יש לה שעת חלון או שעתיים ביום ובהם היא לא בודקת מבחנים ולא מכינה מערכי שיעור רק לאחר שהיא מגיעה לביתה מאכילה מכבסת תולה וקיבלה את בעלה מעבודתו בערב כשכולם ישנים היא בודקת מבחנים ועל זה הם רוצים שעות נוספות
אני בעד שתופרט מערכת החינוך ובה בתי הספר יהיו פרטיים החופש הגדול ינוצל במסגרת בית ספרית להעשרה פחות ילדים יסתובבו במועדונים ויתדרדרו
אני לא מעוניין שישוו אותי לחו"ל
אני רוצה חינוך טוב ורוצה לדעת כאשר בני בבית הספר עושים את המרב ללמדו

בוא נעמיד דברים על דיוקם

יש לנו יום חופשי בשבוע כמו שלמרבית המשק יש יום חופשי בשבוע. דהיינו, 5 ימי עבודה.
יום השתלמות בשבוע? אם יש כזה, ולרוב אין, הרי שהשכר של אותו מורה משתנה בהתאם להיקף המשרה ולשעות העבודה. כלומר נמוך יותר.
5 שעות עבודה ביום? פשוט לא נכון! עובדים הרבה מעבר לכך.
מורה מסיימת את יומה ב-2? גם לא נכון! יותר בכיוון של 3-4.
חלון או שניים ביום? במסגרת רפורמת ה"אופק החדש" כבר אין חלונות, ובשעתיים שבהן אני אמורה לבדוק מבחנים או להכין מערכי שיעור, יש תמיד עוד מליון ואחד דברים שיותר דחופים מזה, כך שאת המטלות האלה אני נאלצת לא פעם לעשות בבית ע"ח זמני הפנוי. ועוד בבית- שיחות טל' עם הורים נעשות ע"ח 40 ש"ח שאני מקבלת בחודש למטרה זאת. לא ממכשיר הטל' שמשרד החינוך לא נותן לי. גם את הנסיעות אני עושה ברכב שלי ולא ברכב חברה.
*אגב, החלונות שהזכרת, הן שעות שלא משולמות למורה, אך בפועל הוא נמצא בבי"ס ועובד בהן. בהתנדבות.

בקיצור, יש המון בורות בציבור על עבודת המורים. המון דעות קדומות והמון כעס לא מוצדק. ובינינו,
זה קצת כמו ויכוח פוליטי בין ימני לשמאלני. כל צד בטוח בצדקתו ולא באמת מצליח לשכנע את השני

אני לא מתלוננת על העבודה שלי ועל התנאים הטובים,כמו הרעים, שיש לי.
אני וחבריי המורים אוהבים ללמד, עושים זאת במסירות וברצינות, למרות הריקושטים והתלונות שאנחנו שומעים וסופגים חדשות לבקרים.

ואגב, כל הטענות שכתבת כאן, לא קשורות כהוא זה לאיכות ההוראה.
גם אני מקווה (ומאמינה) שהמחנכים של בנך עושים את המיטב ללמדו!

nataly36

New member
לא יתכן שעל כל ביקורת על מערכת החינוך יגידו

"אתם מזלזלים במורים שעובדים קשה"
"אתם לא רוצים לטפל בילדים שלכם"
"בשביל מה ילדתם אותם בכלל??!! "

לא מזלזלים , ורוצים לטפל וילדנו כי רצינו ו -
ועדיין,

זכותינו לבקש שיפור ממערכת החינוך. !!!!

בוודאי שזו זכותכם המלאה

גם אנחנו הורים, רגע המורים הם גם הורים, וואלה?
הדרך שבה אתם מביעים את זכותכם הלגיטימית והצודת נשמעת מפונקת, בכיינית וכלל לא קשורה לשיפור שאתם רוצים.
שיפור אינו התעסקות בחופשה שלנו, אבל לך תסביר....

Besessenheit

New member
למה מורים לא יוצאים כנגד החגים?

למה שכן? אם העבודה תתן לך עוד 10 ימי חופשה בשנה את תגידי "לא" כי מישהו צריך את השירותים שלך? נו באמת... זה כל כך טריוויאלי.

ואין ספק שבארץ החופשים הם מוגזמים. כל יום יש חג. אם כבר שיאריכו את החופש הגדול עד אחרי סוף סוכות ושיצאו לחופש הגודל רק אי שם באמצע יולי - תחילת אוגוסט.

למעלה