הרשימה- הפיינל פור

אני מאוד אוהב את שיר הנושא...

הוא אחד השירים החזקים של אביב אין ספק. אבל לא יודע שאר השירים די מעצבנים אותי. אהבנו ומלאך הפכו ללהיטים השנואים עלי ביותר. וגם נולדת לאהוב ואופק ילדותי שירים שמעצנים אותי משום מה. סוף לאהבה ומצטערים שירים יפים שאני אוהב. אבדון ושלום חביבים אבל לא יותר מזה... פלוגת הצער קטע גאוני אבל קשה להחשיב אותו כשיר. תראי יש משהו בדיסק הזה שקצת מדכא אותי אבל לא דיכאון טוב. הוא מכניס לבאסה כזאת,לחנים מאוד קודרים כאלה,הרבה כעס ואכזבה. בשבילי הוא סוג של חלולים בגירסא הפחות טובה. אולי אני אשמע קצת רע עכשיו אבל לדעתי הלחנים בשומקום די חלשים ומבחינת אייכות אני חושב שהוא הכי פחות אייכותי. אבל היי זאת רק דעתי
על טעם וריח אין מה להתווכח...

חופרוש...

השיר הזה מעצבן אותי והשיר הזה להיט מדי.. לא נתת הסבר נורמלי למה אתה לא אוהב את האלבום.. מה קשור שומקום וחלולים? מה המדד שלך לאיכות ששומקום הוא הכי פחות איכותי? שאם הוא לא בא לך בטוב אז הוא לא איכותי? מזה לא דיכאון טוב? כעס ואכזבה יש בכל אלבום של אביב... אתה פשוט מוצא דברים מפגרים להגיד ואומר אותם - תסלח לי זה פשוט מציק לי לראות זיוני שכל..

ממורמרוש...

אין לי בעיה לענות על השאלות האלה אבל לא כשאתה שואל אותם. לא אוהב לענות לאנשים טיפשים ופתאטים. בשביל מה לי לענות לך בשביל שאחרי זה תגיד לי "וואי איזה חפירה דפקת" ובכלל לא תתייחס לתוכן? ואגב אם מציק לך לראות זיוני שכל זה די מסביר למה אתה כל כך ממורמר,כל החיים שלך אתה צריך לקרוא את הזיוני שכל של עצמך. אכן גורל אכזר... אגב חפרת לי עם השאלות
סע לפני ברוך מאשפז אותך

העיקר שענית..

רק הוכחת שאתה חופר חחח בכל התגובה הזאת לא הגבת לעניין תפסיק לשחק בקקה.. יש לך בעיה לענות על השאלות האלה, כי אין לך תשובות אני באמת קראתי את מה שכתבת אתה קראת את מה שכתבת? רשמתי לך חופר כי אתה רושם מגילות בלי משמעות.. מילא היית רושם דעה שלך או מביא דרך שונה להסתכל על זה אבל תראה מה רשמת , אתה לא מבין במוזיקה בשיט אבל נוח לך לרשום את הדברים שרשמת יותר מלנהל דיון אז זדיין..

היא לא צריכה להסביר לי אני מבינה לבד (=

שחי, גבות, מפשעה (= וחלולים הרבה פחות טוב מכל האחרים ובטח שבטח פחות טוב מאור הירח. ממנטו מורי גם יותר טוב מחלולים... אבל לא משנה לא נתווכח על זה.

Eden054

New member
על מה את מדברת בכלל?!

איך בכלל אפשר להשוות את חלולים לעכשיו מעונן?!?!?!? עכשיו מעונן זה אחד האלבומי רוק הכי נחשבים והכי נדירים שהיו אי פעם במוסיקה הישראלית!!!! יש שם שירים חזקים,מרגשים,אמיתיים שהפכו להיות קלאסיקה שלעולם לא תשכח!!! כל שיר שם בעל משמעות חזקההה מאוד!!!! בני נוער התאבדו מרוב סערת רגשות שהאלבום הזה גרם להם! אז איך בדיוק את אומרת שאת לא מבינה איך אפשר להוציא את חלולים כשעכשיו מעונן עוד מתמודד?! זה אחד האלבומים שעליהם אביב מתבסס!!! ואני לא מגזיםם... איך אתם בכלל יכולים לומר את השטות הזאתי ולהוציא את עכשיו מעונן?!?!

עדן אל תתרגש

אנשים חסרי כל חוש טעם. זה לא יעזור כמה שנתעצבן. אחרי זה הם עוד יגידו לך שאתה זונת להיטים חחחחחחח.

Eden054

New member
צודקתת....

מה אכפת לי באמת.. רק עצוב לדעת שלא מעריכים את הדברים האמיתיים (והלא ממוסחרים) של אביב...

תגיד לי אתה מקשיב לעצמך לפעמים?

המשפט שאמרת עכשיו היה המשפט הכי תלוש מהמציאות ששמעתי אי פעם. אנחנו לא מעריכים את הדברים האמיתיים והלא ממוסחרים של אביב? זה לא אתה שנלחם כבר חודש להוציא את חלולים נטול הלהיטים? מה אז בגלל שקראתי לך פעם זונת להיטים אתה מנסה להוכיח ההפך? אני לא יודע כמה זמן אתה בפורום אבל רוב רובו של הפורום זה אנשים שמתים לשמוע שירים נדירים בהופעות. כשיש הופעות להיטים כמעט כולם כאן מבואסים,וכשאביב דופק הופעה עם כמה נדירים אנשים כאן יוצאים מגדרם. לך כמה חודשים אחורה לאיזה הופעה שהייתה בבאר שבע כשחצי מהפלייליסט היה שירים נדירים,לך תסתכל כמה אנשים בכו על כך שהם הפסידו את ההופעה הזאת אפילו שהיא הייתה בבאר שבע. ויודע מה עזוב דברים בתאוריה בסדר. בוא נסתכל על ה4 אלבומים שנשארו רגע ועל הלהיטים שבהם. חלולים(0 להיטים) השלישי(להיט אחד,האם להיות בך מאוהב) שומקום(2 להיטים,אהבנו ומלאך) עכשיו מעונן(5 להיטים,עכשיו מעונן,אל תדאג,אילנה,שיר הסמרטוטים,אולי) (ואם אתה ממש רוצה אפשר להוציא את אולי כי הוא על הגבול) אז הנה,דווקא עכשיו מעונן שאתה מגן עליו בחירוף נפש שהוא דיסק כל כך לא ממוסחר ובועט הוא הדיסק עם הכי הרבה להיטים של אביב ויש בו יותר להיטים מכל שלושת האלבומים האחרים שנשארו ביחד. ושים לב שבאלבומים אחרים שהעפנו בהתחלה יש הרבה יותר להיטים מאשר באלבומים שהשארנו. אור הירח (4 להיטים,מיליארד טועים,אמש,שניינו שווים,אור הירח) המכתב (4 להיטים,המכתב,עונות,עצוב בלעדייך,לבכות לך) לילות לבנים (4 להיטים,מכסיקו,השיר שלנו,רומאו ויוליה,לילות לבנים) יומן מסע (4 להיטים,עורי עור,צלקות,אקדחים שלופים,יומן מסע) ממנטו מורי (3 להיטים,קרן אור,הולך קדימה,שיר עצוב) בלאקפילד1 (3 להיטים,הלו,פיין,קלאודי נאו) עם הזמן (4 להיטים,עם הזמן,מחר,זה רק הלב שכואב לך,בשבילך) בלאקפילד2 (2 להיטים(זמנית),וואנס,מיס יו) (ואין ספק שגם אנד אוף דה וורלד יהיה להיט ולדעתי גם סאם דיי) אז כפי שאתה רואה אנחנו לא כאלה "זונות להיטים" שלא מעריכים את הדברים האמיתיים. ומי אתה בדיוק שתקבע את הדברים האמיתיים? לדעתי חלולים והשלישי הם דיסקים הרבה יותר אמיתיים ובועטים ולא ממוסחרים מעכשיו מעונן. וזה לא שאני מזלזל בעכשיו מעונן. הוא דיסק ענק,בין האהובים עלי,והוא היה באמת הדיסק פורץ דרך של אביב שנה אחרי שהוא יצא עם אור הירח והדיסק שהכניס את אביב סופית ישר לתוך הלב של המוסיקה הישראלית ופתח פה עידן חדש. אבל אתה עושה ממנו קצת יותר מדי האלוהים של הדיסקים. נכון יש בו הרבה שירים חזקים עם אמירות ועם מסרים בוטים כאלה שגורמים לנטיות אובדניות. אבל באיזה דיסק של אביב אין את זה חוץ מעם הזמן? בכל דיסק יש את השירים האלה "הלא ממוסחרים" והבועטים וכמו שאמרתי מקודם בחלולים ובשלישי יש הרבה יותר כאלה מאשר בעכשיו מעונן. עכשיו מעונן הוא דיסק ענק עם השיר אולי הכי גדול של אביב בכל הזמנים(עכשיו מעונן) אבל אני ממש לא חושב שהוא רמה אחת מעל כולם ואני בטוח שגם אביב חושב ככה. אז עם כל הכבוד לך שאתה מטורף על הדיסק הזה וחושב שהוא הרבה יותר טוב מכולם תן כבוד גם לדיסקים אחרים,גם כאלה שאתה פחות אוהב,אני נותן לך כבוד על כך שאתה מטורף על עכשיו מעונן,תן לנו כבוד על זה שאנחנו מטורפים על חלולים והשלישי. בגלל שאנחנו לא מסכימים איתך ועם ליאור להגיד עלינו שאנחנו לא מעריכים את הדברים האמיתיים והלא ממוסחרים זאת סתם אמירה חסרת בסיס ומנותקת מהמציאות. לילה טוב. (ולכל מי שבא לו להגיד שאני משועמם וחופר על עניינים חסרי טעם אז קפצו לי,חזרתי הרגע מהופעה ואני לא עייף אז אין לי שום דבר יותר טוב לעשות עכשיו)

Eden054

New member
לא אמרתי שאתם זונות להיטים.

אם כבר אתה אמרת את זה עלי. ואני לא אמרתי שחלולים זה אלבום שאני לא אוהב. אני ממש אוהב את השירים שבו (ואפילו קניתי את הדיסק הזה כמה שנים אחרי שהוא יצא בגלל שמאוד אהבתי אותו) אבל אני לא חושב שזה הוגן להוציא קודם את עכשיו מעונן ולהשאיר את חלולים. אני אישית מאוד מאוד אוהב את ארבעת האלבומים שנשארו ואני חושב שהכי נכון זה להוציא את חלולים. אבל כמו שכבר הרבה אמרו, לכל אחד יש את הטעם האישי ואת השיקולים שלו. ואני לא מבין למה אתה חושב ששירים שהרבה זוכרים אותם ושירים שהשמיעו אותם ברדיו הם ממסוחרים. ואולי העובדה שבאלבומים אחרים יצאו כ"כ הרבה להיטים (יחסית) ובחלולים לא היה "להיט" אחד אומרת משהו? בכל אופן, אחרי שחשבתי על זה - זה רק משחק... ולא כדאי שנתעצבן וננסה לשכנע את אחד והשני איזה אלבום הוא יותר טוב כי שוב, זה עניין של טעם. ועוד משהו שאני רוצה להבהיר, אני גם מטורף מאוד על השלישי ות'אמת שאני לא החלטתי עדיין איזה אלבום יותר טוב, השלישי או עכשיו מעונן.

אתה לוקח את המשחק יותר מדי ברצינות...

"אני לא חושב שזה הוגן להוציא קודם את עכשיו מעונן ולהשאיר את חלולים" מה זה הוגן? עוד מעט תגיש עתירה לבג"ץ. זה כולה משחק שלא משקף כלום ולא אומר כלום. ואם הוא משקף משהו זה את דעתם של 20-30 אנשים באיזה פורום אינטרנט בתפוז. אתה מתחיל לצעוק עלינו בקולי קולות ולהגיד שיש כאן אנשים לא מבינים במוסיקה ושהטעם שלהם משובש. מה כולם צריכים לחשוב כמו המלך עדן? כנראה שהטעם הספציפי של חלק מהפורום הזה הוא שונה משלך ומשל ליאור. אבל הכל מתחיל ומסתכם ב"על טעם וריח אין מה להתווכח" ולכן זה לא משנה כמה נדון בזה הטעם של האנשים לא ישתנה ומה שאמור לקרות במשחק הזה יקרה. אגב משפט אחד שאמרת מאוד הציק לי. "ואולי העובדה שבאלבומים אחרים יצאו כ"כ הרבה להיטים(יחסית) ובחלולים לא היה "להיט" אחד אומרת משהו?" אני יודע מה אתה חושב שהיא אומרת. בשבילך היא אומרת ששוב חלולים הוא הדיסק הכי פחות טוב של אביב ולא יצא ממנו אף שיר גדול. אתה שוב לא החלטי. רגע אחד אתה צועק שצריך להוציא את חלולים,הוא דיסק לא מסחרי שאין בו להיטים. אחרי זה אתה צועק שחבל שלאנשים כאן אין טיפה כבוד לחומרים הלא ממוסחרים של אביב. ועכשיו אתה צועק שאולי העובדה שבחלולים אין אף להיט אומרת משהו... אני אגיד לך מה העובדה שבחלולים לא יצא אף להיט אומרת בשבילי? היא רק ממחישה לי כמה הדיסק הזה גדול. ושזה אולי הדיסק היחיד של אביב שכשהוא עשה אותו הוא לא חשב בכלל על להיטים ועל כסף אלה על שירים חזקים עם מסר כמו שהוא באמת אוהב ולא משנה שהם לא כאלה קליטים. אני שמח שאני לא היחיד שחושב ככה. זה שרוב רובו של הפורום מת על חלולים והעובדה שהוא הגיע לשלושה הגדולים אומרת הרבה. אתה מוזמן להמשיך לחיות בבועה שלך שדיסקים עם להיטים זה טוב ודיסקים בלי להיטים זה פחות טוב.

נתוש ז

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif זה תלוי טעם אישי?חחחח

אתה חושב שהטעם שלך או של אביב הם "נכונים"? אתה חושב שיש בזה דבר נכון או שגוי? חחחח חלולים דיסק עם הרבה יותר מסר, דיסק שזורק את האמת ישר בפנים. הוא לא יצירתי כמו עכשיו מעונן, והכתיבה אולי פחות יפה, ואולי גם הלחנים..אבל אני מעדיף את חלולים בכמה רמות. וזה נראה לי טבעי, גם אם עכישו מעונן "נחשב" לדיסק טוב יותר. גם חלולים לעולם לא ישכח..ואני חייב לציין שבחלולים, לדעתי , אין שיר אחד "חלש" או לא טוב, לעומת עכשיו מעונן שיש כמה שירים ש לדעתי לא יצירתיים, עם כתיבה בינונית, וחסרי תוכן אמיתי (לדוגמא- אל תדאג, שלכת, שיר הסמרטוטים ועוד). בכל מקרה, לא אוכל להתווכח איתך על הטענה שעכישו מעונן מעורר סערת רגשות, ומשאיר רושם חזק. אבל זה תלוי טעם אם לאהוב אותו פחות או יותר, ואתה מדבר על זה כאילו זאת עובדה שהוד מלכותך הציב לנו. וזה לא.

מה כל כך גאוני בו?

שיר על בחורה שמעמידה פנים שהיא עם חבר שלה בזמן שהיא מתפרפרת עם כל העיר. וואו כמה גאוני. בטח אביב הראשון בהיסטוריה שעלה על זה. שיר חמוד עם לחן חביב וזהו. יש לאביב עשרות שירים הרבה יותר גאוניים ועמוקים ממנו. או שאת סתם יוצאת מפרופורציות או שאת מאלה שיגידו על כל שיר שני "שיר פשוט גאוני"

או שאתה סתם נהנה לחלק כל מיני אנשים לקבוצות?

אני לא מאלה שיגידו על כל שיר שני גאוני. אבל על כל שיר שני של אביב אני כן אגיד את זה ... ואין מה לעשות זאת דעתי לדעתי זה שיר קליל, מצחיק, יפה, גאוני !!!1 ואני מתה על המשחקי מילים האלה שיש שם.. (= וברור שיש לאביב שירים פי אלף יותר עמוקים ממנו ועדיין אני מאוד אוהבת אותו זה כל העניין.

טוב אין טעם לנסות להסביר לך...

את בעצמך אמרת "אני לא מאלה שיגידו על כל שיר שני גאוני,אבל על כל שיר שני של אביב אני כן אגיד את זה" מבחינתי זאת כבר הערצה עיוורת. גם אם אביב ב10 השנים הקרובות יעשה חרא שירים את תגידי על כל שיר שני שהוא גאוני בגלל שזה של אביב?

למעלה