הר סיני והוכחות

ntha1

New member
כנראה שאין ברירה אלא להתעלם.

אמרת שיש 3 מליון עדים אבל לא הצגת אפילו עדות אחת.
ביקשת לחכות בסבלנות ואמרת שההוכחה מורכבת. יש טעם לצפות להסבר?
אם ההוכחה שלך היא "ככה כתוב בתורה", זה בסדר גמור - פשוט תכתוב את זה וכל אחד יכול לשפוט כראות עיניו.
&nbsp

BravoMan

Active member
אז אתה רוצה רף וודאות?

סבבה.
&nbsp
אני מכיר רק "רף וודאות" אחד - "מעבר לספק סביר".
זה רף וודאות שבו משתמשים בתי משפט.
&nbsp
כל מה שכתבת על הוכחות מתמטיות לא נכון, ועל כן לא רלוונטי, ואין לי כוונה להיכנס לזה.
&nbsp
היות ונושא מעמד הר סיני הוא נושא חשוב מאוד, שיחס נכון אליו משנה מאוד גישה לחיים, הייתי אומר ש-"מעבר לספק סביר" זה רף הגיוני לנושא שכזה.
&nbsp
אז זו ההגדרה שלי. היא לא מדעית אלא משפטית.
כי אני לא מכיר שיטה מדעית להגדיר רף וודאות בלי להיכנס לסוג הראיות הנחוץ להוכיח דבר מסוים.
&nbsp
אם ההגדרה הזו לא מתאימה לך, בוא תביא את ההגדרה שלך.
יש לי סבלנות. הסיבה היחידה שהתייחסתי בכלל לכל עניין העדים היא שאתה כל הזמן מציג פה שאלות על 3 מליון עדים.
&nbsp
אני פתוח לבחון כל סוג של הוכחה, וקח את כל הזמן, וכל ההודעות שאתה צריך כדי להסביר את ההוכחה שלך.

aryeh201444

New member
אתה מוכן להסתפק ב"מעבר לספק סביר"?

זה לא רף כל-כך גבוה ציפיתי שאתה תרצה רף גבוה יותר. מניע ברור, יחד עם עדות של אדם אחד או שתיים אובייקטיביים וראייה פיזית כלשהיא שיכולה גם להיות נסיבתית כבר נחשבת להוכחה מעבר לספק סביר.
על פי הרף הזה עדות של 3 מיליון אנשים בוודאי נחשבת להוכחה מספקת. הסיכוי ששלוש מיליון אנשים יבואו יחד ויתאמו לשקר הוא בלתי אפשרי ובלתי הגיוני. ויותר מזה, אולי אב אחד או שניים יהיו מוכנים להנחיל שקר לילדיהם. אבל ברור שלא יכול להיות ששלוש מיליון אנשים יבואו יחד ויחליטו לספר לילדיהם שקר שישנה וישפיע ויהפוך את כל המהות של החיים של הילדים. ז"א עדות של 3 מיליון אנשים היא בוודאי נחשבת להוכחה מעבר לספק סביר אבל על אחת כמה וכמה כשאותם 3 מיליון אנשים מנחילים את הסיפור הזה כחינוך מרכזי לילדיהם. האם עד פה אתה מסכים?

וברור שנשאלת השאלה כמובן, מי אמר שהיו 3 מיליון וכו' אבל האם עד פה אתה מסכים?

BravoMan

Active member
אני מרגיש כאילו אתה מנסה להתחמק מהדיון, למרות שאתה זה

שהתחלת את הנושא בשרשור השני, ואני בסה"כ הפרדתי אותו כדי שנוכל לדון בצורה מסודרת יותר.
&nbsp
קודם ביקשת ממני לא לדבר על סוגי ראיות, ועכשיו אתה בעצמך מושך את הדיון לסוגי ראיות.
&nbsp
אז בוא נעשה קצת סדר:
מניע - אינו ראיה ואינו הוכחה.
בבית משפט, עדות ללא רעיות פיזיות לרוב לא מספיקה.
גם ראייה פיזית נסיבתית לבדה לא מספיקה.
&nbsp
עדות + ראייה - זה כבר סיפור אחר.
ועדיין - לא כל ראייה נסיבתית ועדות של 2 אנשים מספיקה כדי להרשיע פושע.
&nbsp
אבל מקודם בכלל פסלת קיום ראיות פיזיות בדיון הזה, אז למה פתאום אתה מזכיר את זה?
אם היו לך ראיות פיזיות למעמד הר סיני, עבודת ההוכחה שלך היית מאוד קלה!
&nbsp
ועוד דבר:
התחלת לדבר על ילדים וחינוך:
עדות זה דבר אחד.
מה שסופר למישהו זו כבר לא עדות. בית משפט לא מקבל אדם שיבוא ויגיד: ההוא אמר לי שהוא ראה ...
&nbsp
אז לא - אני לא מסכים עם שום דבר שכתבת על חינוך והנחלה לילדים.
זה לא עדות, לא ראיה, ולא מוכיח שום דבר.
&nbsp
עדות יכולה להיות או ישירות מפי עד, או תיעוד ישיר כלשהו של דברי העד, למשל תיעוד כתוב.
&nbsp
סיפור שעבר מפה לאוזן, ועוד מספר רב של פעמים, אי אפשר להתייחס אליו, כי אמינותו שואפת ל-0.
&nbsp
ובכל זאת, למקרה שהטענה שלך תהיה שסיפור מעמד הר סיני עבר מאב לבן במשך דורות בכל משפחה יהודית, אצטרך לשאול אותך שאלה אחת פשוטה:
האם אתה יכול לומר לי היכן בדיו היו אבות אבותיך הספציפיים, אלה שמהם משפחתך ירשה את גרסת הסיפור שלה, במעמד הר סיני?
&nbsp
למשל, אני יכול לומר לך היכן היו הסבים שלי במלחמת העולם השנייה.
לא סתם סיפור כללי שהיית מלחמה כזו שאפשר לקרוא בספר, אלא סיפור עדות אישי שאכן שמעתי מהם, והוא ייחודי להם באותה מידה שהוא מאשר תיאור כללי שעדים אחרים ראו.
&nbsp
האם תוכל לעשות אותו הדבר לגבי מעמד הר סיני?

aryeh201444

New member
אני מציע לך אפשרות בחירה

עד לפני יומיים הייתי בחופשת מחלה והיה לי הרבה יותר זמן לכתוב בפורום. ב"ה הבראתי וחזרתי לעבוד ועכשיו יש לי הרבה פחות זמן ואין לי את האפשרות לנהל 2 דיונים במקביל ולכן אני מציע לך לבחור איזה דיון אתה מעוניין להמשיך? זה או הקודם? אני אכבד את ההחלטה שלך ואלך עם מה שתחליט.

BravoMan

Active member
איחוליי על החלמתך.

אני חושב שדי מיצינו את הדיון הקודם, אז אפשר להתרכז בדיון הזה.
&nbsp
כאמור, הדיון הזה הוא על הוכחת מעמד הר סיני, והרף שהצעתי הוא "מעבר לספק סביר" בדומה להגדרה של בתי משפט.
&nbsp
אם יש לך הוכחה שעומדת ברף הזה, אשמח ללמוד עליה.

aryeh201444

New member
תודה רבה...

לא ביקשתי ממך לא לדבר על סוגי ראיות. אתה טענת שראייה מעדות שמיעה מחייבת גם ממצא פיזי ואני אמרתי לך שאתה לא יכול להגדיר זאת מראש אלא לדון על כל ראייה לגופה ולבדוק האם אנחנו צריכים בצידה ממצא פיזי.

כשבית משפט דורש ממצא פיזי לצידה של עדות, לא מדובר בממצאים פיזי שבאמת מוכיח את האשמה. למשל, שנמצאו טביעות האצבע של הנאשם על הסכין ההורגת. כל אחד מבין שעצם זה שקיימות טביעות האצבע שלו על הסכין לא מוכיח את אשמתו... זה לא ממצא פיזי שבאמת מספק ראייה אלא רק סוג של תוספת ובצירוף זה עם עדות של אדם אחד או שניים כבר נחשב להוכחה מעבר לספק סביר. וזה בסך הכל עדות של אדם אחד יחד עם ממצא פיזי שלא באמת מוכיח כלום. אם יבואו לבית המשפט 100 עדים ויעידו כולם פה אחד שהם ראו את הנאשם רוצח את הקרבן, נראה לך שבית המשפט ידרוש ראייה פיזית? ומה לגבי 1000? ומה לגבי 100,000 עדים שיעידו על אשמתו?

ולכן אשאל אותך שאלה שכבר שאלתי אותך קודם. האם יכול להיות שעם שלם של 3 מיליון אנשים יחליטו ביניהם לספר עדות שקר לעולם וינחילו עדות של שקר לילדיהם?

נ.ב בנושא הזה של רף ראיות רציתי לקחת את הדיון לכיוון כלשהוא אבל אני רואה שלא ממש הבנו זה את זה בנושא הזה אז החלטתי כרגע לעזוב את זה.

חנוך25

New member
לשאלתך - נניח שלא יכול להיות ש3 מיליון תיאמו עדות שקר

איפה ה3 מיליון עדויות שלהם?

BravoMan

Active member
לא כתבתי שעדות מחייבת ראייה פיזית

האם צריך ראיה פיזית או לא, תלוי בסוג המקרה שעומד למשפט.
&nbsp
רצח למשל, דורש ראיה פיזית - לכל הפחות צריך את גופת הנרצח.
אתה מוזמן לחפש האם יש בהיסטוריה של בית משפט מקרה בו לא נמצאו שום ראיות פיזיות, כולל לא גופת הנרצח עצמו, ובכל זאת בית משפט הרשיע מישהו על סמך עדויות בלבד.
&nbsp
אני די בטוח שלא תמצא...
&nbsp
עצם הטענה שהיו 3 מליון בני אדם במקום מסוים באותו הזמן שיכולים להיות עדים, דורשת ראיות פיזיות בשטח, וטענה שאין כאלה אכן מובילה למחשבה שגם אין עדים, וכל מי שמעיד שהיה שם משקר, הוזה, טועה, וכו'.
&nbsp
אבל, בוא נניח שאני טועה.
אולי יש דרך וגם סיבה (מניע) להעלים ראיות לכך שאותם 3 מליון נוכחו היכן שנוכחו.
&nbsp
וזה באמת מאוד לא סביר ש-3 מליון בני אדם יצליחו לתאם בניהם עדויות שקר בצורה איכותית.
&nbsp
אז לצורך הדיון אני מסכים איתך - אם יבואו 3 מליון ועידו שקרה משהו, אז זה קרה מעבר לספק סביר.
&nbsp
מה עכשיו?

aryeh201444

New member
אילו היית שם מייד אחרי שזה קרה...

למרות שהסכמת להמשיך הלאה אני רוצה לציין שאילו היית שם מייד אחרי שזה קרה ולא רואה סימן שהיו שם 3 מיליון אנשים היה מקום לטענתך. אבל אנחנו אלפי שנים אחרי כן כך שאתה לא באמת יכול לצפות שיהיו שם סימנים וזו לא באמת הפרכה שלא נמצא ממצא ארכיאולוגי שמאשש את זה (בהנחה ולא נמצא)

אחרי שהסכמנו (לצורך הדיון או שלא) שעדות של 3 מיליון אנשים נחשבת להוכחה מעבר לספק סביר (בפרט כשהעדות הזו מונחלת לדור הבא)
אשאל אותך: האם ניתן לבוא לעם לעם ולשכנע אותו שאבותיו היו עדים לאירוע הזה ושהם עצמם שמעו את העדות הזו מאבותיהם?
שים לב, אני לא שואל אותך אם ניתן לשכנע מישהו שלפני x שנים היתה התגלות אלוהית. זה אפשרי ונעשה לאורך ההיסטוריה. אני שואל האם אפשר לבוא לשכנע מישהו ולספר לו שהוא קיבל עדות כזו מאביו מהיום שהוא נולד ולא אדם אחד אלא אומה שלמה?

BravoMan

Active member
בוודאי שאפשר!

הרי כל יהודי דתי שחי היום, כולל אותך, הוא דוגמה לכך ששכנוע כזה אכן אפשרי!
&nbsp
אתה הרי מאמין שקיבלת עדות מאביך למעמד הר סיני, נכון?
אבל האם באמת קיבלת? האם אתה יודע משהו על המעמד הזה, מעבר למה שכתוב בתורה?
פרט אחד, שהוא אישי לאבות אבותיך הספציפיים?
&nbsp
כבר שאלתי אותך את זה במקום אחר בשרשור, ולא ענית.
&nbsp
אני חושב שזה משום שאתה עצמך מהווה הוכחה שאכן אפשר לשכנע עם שלם, לפחות, אלה בעם שהם דתיים, שהם חוו משהו שבפועל כלל לא חוו.
&nbsp
אני מקווה שתוכל לענות על זה ברצינות, ולא לפסול את התשובה שלי כ-"התייחסות לגופו של אדם", כי בדיון הזה האדם הוא העניין!
&nbsp
נ.ב.
אנחנו מוצאים היום עדויות ארכאולוגיות שנותרו מישובים קטנים יחסית שהיו קיימים לפני עשרות אלפי שנים, ואפילו אנשי מערות שחיו לפני 100 אלף שנה או יותר.
&nbsp
3 מליון אנשים היו משאירים "בלאגן" מספיק גדול כדי שאפשר יהיה למצוא אותו גם אחרי כמה אלפי שנים בודדות, אלא אם מישהו עשה ניקיון יסודי, או אף אחד לא יודע היכן לחפש.
&nbsp
אבל, כל זה נושא לדיון אחר.

aryeh201444

New member
כנראה שהטיעון שלי לא היה מספיק ברור

ולכן אסביר אותו שוב.
אני לא מאמין שקיבלתי עדות אישית מאבי שהוא עצמו היה עד למעמד הר סיני. אני מאמין שקיבלתי מאבי מסורת שהולכת אלפי שנים אחורה למעמד הר סיני.
אשאל אותך שאלה. האם תצליח לשכנע אותי שאבא שלי סיפר לי שהוא עצמו היה עד למעמד הר סיני כשכל מה ששמעתי ממנו כל החיים היא מסורת מאביו על מעמד הר סיני? ולא רק אותי אלא עם שלם?

ואשאל את השאלה שוב. האם יכול להיות שדור שלם מאמין שהוא קיבל חינוך ועדות מהדור הקודם, שהדור הקודם עצמו היה עד למעמד הר סיני מבלי שהעדות הזו אכן נמסרה?
שים לב, אני לא מדבר על הדור שלנו. הדור שלנו לא קיבל עדות אישית על נוכחות במעמד הר סיני אלא רק מסורת שהולכת אחורה אלפי שנים. אני מדבר על הדור הראשון, על הילדים של אלו שהיו שם שקיבלו כל החיים שלהם חינוך ועדות מיום היוולדם, שההורים שלהם סיפרו להם שהם עצמם היו במעמד. נניח שאתה רואה דור כזה שמאמין כך, האם אתה יכול לדעת בוודאות מעבר לכל ספק סביר שאכן זו העדות שהם קיבלו מהוריהם?

שים לב, אני (עדיין) לא טוען שזה הוכחה שאכן היה מעמד. כל מה שאני טוען כרגע הוא שאם דור שלם מאמין שככה הוא קיבל מאביו זו ראייה שאכן זה מה שנמסר מהאב.

בנושא של הוכחה לגבי מעמד הר סיני אני רוצה שתשים לב שיש שני מישורים נפרדים שצריך לעסוק בהם ולטפל בהם. 1 שקר. האם מדובר בסיפור שבאיזה שהוא שלב בהיסטוריה מישהו החליט לשקר בכוונת מכוון או שלא ייתכן שהיה פה שקר? 2 טעות. האם זה סיפור שנכנס להיסטוריה ללא כוונת זדון של שקר אלא בטעות, באי שימת לב, באי הבנת המציאות וכו' או שלא ייתכן שהייתה פה טעות? (שהרי גם אם אוכיח שהמעמד אכן התקיים תוכל לטעון שאולי הייתה פה אחיזת עיניים ומי אמר שאלוהים אכן התגלה שם?)
אלו 2 טיעונים נפרדים שצריך לעסוק בכל אחד מהם בנפרד ובדרך כלל בדיונים בין אתאיסטים ומאמינים, יש סלט גדול ואי הבחנה ולכן יש חוסר תקשורת. אני לא מנסה כרגע להוכיח שלא הייתה טעות. כרגע אני מנסה לשלול את האפשרות של שקר. אם וכאשר אצליח לשלול את האפשרות של שקר אעבור לשלול את האפשרות של טעות.

רציתי גם לכתוב בנושא הארכיאולוגי אבל גם ככה כבר כתבתי מגילה ואני לא רוצה להלאות אותך ולכן נשאיר את זה להזדמנות אחרת.

BravoMan

Active member
מה שאתה מכנה "שני מישורים", אלה למעשה 2 שאלות שונות:

1. האם היה מקרה, בו קבוצה גדולה של אנשים (בין 600 אלף ל-3 מליון) התכנסה למספר ימים למרגלות הר ספציפי וחזתה באירוע מסוים?
או בקיצור "האם התקיים מעמד הר סיני?"
&nbsp
זה בערך מה שאתה קורא לו "שקר".
&nbsp
2. בהנחה שאכן התקיים אירוע כזה, האם הוא היה התגלות אלוהית, או משהו אחר - מופע קסמים של בני אדם, תופעת טבע חריגה, וכו'?
&nbsp
זה בערך מה שאתה קורא לו "טעות".
&nbsp
אין לי שום כוונה להיכנס איתך לשאלה השנייה, כי היא כבר מחביאה בתוכה הנחה שמשהו התרחש בסיני.
&nbsp
הטענה שלי היא, שאין שום ראיה, לפחות, אף אחד עדיין לא הציג לי שום ראיה אמינה, שבכלל התרחש אירוע כלשהו.
אין שום טעם שתשווה אותי לאתאיסטים כאלה ואחרים שדיברת איתם בעבר.
אני לא מתכוון להחליף את נשאלה לני שקיבלת תשובה עליה.
&nbsp
שאלתי אם יש לך הוכחות שהיה מעמד, לא אם הוא באמת היה התגלות!
ולזה אני רוצה תשובה.
&nbsp
אז כרגע, אם יש עדויות, בוא נצא מנקודת הנחה שהן מדויקות - שאנשים ראו מה שהם טוענים שהם ראו.
&nbsp
ועכשיו לשאלה איתה פתחת את ההודעה:
ילדים מאמינים לכל דבר שההורים שלהם אומרים.
&nbsp
ככל שילד צעיר יותר, כך הוא פחות יפקפק בהוריו.
ככה נוצר סנטה קלאוס, פיית השיניים, והסיפור שחסידה מביאה את הילדים או שמוצאים אותם בתוך כרוב.
&nbsp
אז כן, אין שום בעיה שהורים יתחילו להנחיל לילדים שלהם "עדות" פיקטיבית, לא מתוך כוונת זדון אפילו, אלא כי מישהו שכנע אותם (לא את כולם בבת אחת).
&nbsp
הדור החדש יגדל מתוך אמונה שאבותיהם היו עדים למשהו, למרות שבפועל זו לא היית עדות כלל שנמסרה, אלא סיפור.
&nbsp
אבל, בוא נניח שאתה לא מקבל את התשובה הזו שלי. אחרי הכל, אין לי כרגע דרך לגבות אותה, ע"י דוגמה למשל.
&nbsp
אז נניח שאתה צודק, ואין מצב שדור שלם קיבל עדויות מההורים על משהו שלא קרה.
אז היה דור ראשון, כפי שאתה כתבת, שקיבל עדות. עד כאן.
&nbsp
אם כך, אני שואל אותך:
איך ייתכן שעדות כזו נעלמה???
&nbsp
אתה מודה, שכל מה שהדור שלנו קיבל, וגם הדור שלפני הדור שלנו קיבל, זו מסורת.
כלומר - אין יותר עדויות.
&nbsp
אבל, אם 3 מליון בני אדם הנחילו עדויות לצאצאים שלהם, ללא יוצא מן הכלל, וגם דור אחרי עשה את אותו הדבר, האם אף אחד מהם לא ידע קרוא וכתוב ולכן מעולם לא תיעד את העדות האישית שהוא קיבל?
&nbsp
והאם אף אחד מאותם המוני צאצאים לא המשיך את המסורת עד ימינו?
&nbsp
מצד אחד, אתה מציג מצב שהעדות רק מתרבה ואף טוען שזה אמור לחזק אותה, מצד שני אתה מודה שבשלב מסוים העדות נעלמה לחלוטין מן העולם, וכל שנותר הוא מסורת.
&nbsp
שנינו מסכימים שמסורת אפשר לזייף, ואתה הבאת כדוגמה לכך את הנצרות.
&nbsp
אז מה קרה פה בעצם?
למה אתה בכלל מדבר על 3 מליון עדים, אם לא נותר מהעדות הזו שום דבר שאפשר להסתמך עליו?

aryeh201444

New member
אתה קופץ 50 שלבים קדימה

שאלתי אותך שאלה מאוד מוגדרת, אני מבקש שתענה לה.

BravoMan

Active member
בהודעתך יש מספר רב של שאלות:

1. האם תצליח לשכנע אותי שאבא שלי סיפר לי שהוא עצמו היה עד למעמד הר סיני כשכל מה ששמעתי ממנו כל החיים היא מסורת מאביו על מעמד הר סיני?
&nbsp
2. ולא רק אותי אלא עם שלם?
&nbsp
3. האם יכול להיות שדור שלם מאמין שהוא קיבל חינוך ועדות מהדור הקודם, שהדור הקודם עצמו היה עד למעמד הר סיני מבלי שהעדות הזו אכן נמסרה?
&nbsp
4. ניח שאתה רואה דור כזה שמאמין כך, האם אתה יכול לדעת בוודאות מעבר לכל ספק סביר שאכן זו העדות שהם קיבלו מהוריהם?
&nbsp
5. האם מדובר בסיפור שבאיזה שהוא שלב בהיסטוריה מישהו החליט לשקר בכוונת מכוון או שלא ייתכן שהיה פה שקר?
&nbsp
6. האם זה סיפור שנכנס להיסטוריה ללא כוונת זדון של שקר אלא בטעות, באי שימת לב, באי הבנת המציאות וכו' או שלא ייתכן שהייתה פה טעות?
&nbsp
7. שהרי גם אם אוכיח שהמעמד אכן התקיים תוכל לטעון שאולי הייתה פה אחיזת עיניים ומי אמר שאלוהים אכן התגלה שם?
&nbsp
על איזו שאלה ספציפית מכל אלה אתה לא מוצא תשובה בהודעה שלי?
אנא ציין ואשתדל לענות כמה שיותר נקודתית.

aryeh201444

New member
אחד עד ארבע

הם בעצם אותה שאלה, אבל בכדי למקד אשאל אותך על 3.

6 ו7 אינם שאלות ששאלתי אותך אלא הסבר...

BravoMan

Active member
שאלה 3 לא לגמרי ברורה:

האם כוונתך שהדור שמאמין, נקרא לו "דור 1", מאמין שקיבל עדות, בעוד שבפועל, אף אחד מהדור הקודם "דור העד", לא מסר כלום?
&nbsp
או שכוונתך ש-"דור העד" מסר משהו שאינו עדות, נניח סיפור אגדה, אבל "דור 1" החליט שזו בעצם עדות של משהו שקרה, ומאמין כך?
&nbsp
בגדול, התשובה היא כן לשתי השאלות. זה אפשרי, ונזכרתי גם שיש דוגמאות של משהו כזה היום, בקנה מידה עצום.
&nbsp
זה נקרא "אפקט מנדלה", וזה מצב בו עשרות, ואפילו מאות מליוני אנשים, זוכרים פרטים או אירועים שלא באמת קראו:
[URL]https://en.wikipedia.org/wiki/False_memory[/URL]
&nbsp
סליחה על האנגלית, אבל יש בעיה למצוא חומר טוב בנושא בעברית.
&nbsp
הנה כמה סרטונים אם לא בא לך לקרוא:
[URL]https://www.youtube.com/watch?v=ng9rLpB3sG0[/URL]
[URL]https://www.youtube.com/watch?v=x_MojelS8w4[/URL]
[URL]https://www.youtube.com/watch?v=p4j8HmFCVVY[/URL]
&nbsp
ליתר בטחון, הנה תשובות על 1, 2, 4:
1. לא, אני לא יכול לשכנע אותך.
2. בטח שלא עם שלם.
סייג לזה הוא, שאני אישית לא דוגמה! יש אנשים שמשכנעים עמים שלמים בכל מיני דברים הזויים חדשות לבקרים.
&nbsp
רק תסתכל על נשיא טראמפ...
&nbsp
4. אם הורים של אותו דור עדיין חיים, ניתן לשאול אותם אם אכן מסרו עדות.
אם ההורים אינם חיים, ואיש מהם לא השאיר שום תיעוד לעדות שלו, ויש רק טענות של הדור הבא, קשה עד בלטי אפשרי להגיע לוודאות שאכן קיבלו עדות.
&nbsp
זו הסיבה, ששום בית משפט בעולם לא מקבל "עדות יד שניה".
אדם לא יכול להעיד בבית משפט שקיבל עדות מאדם אחר, זה לא נחשב.
&nbsp
כאמור, ראה תשובה למס' 3.

aryeh201444

New member
שים לב שאתה טוען טיעון של טעות

קודם כל, אני מבקש ממך לשים לב אם אתה טוען טיעון של שקר או של טעות. זה מאוד רלוונטי וחשוב. הטיעון שלך לגבי אפקט מנדלה הוא טיעון של טעות.

אני רוצה לדעת שהבנתי אותך נכון...
יש מולך מיליון בני אדם (הדור המאמין) שאומרים לך שבמשך עשרות שנים דור 1 (אבותיהם) סיפרו להם בעדות אישית איך אלוהים התגלה לעיניי דור 1 ונתן להם תורה ואתה בעצם אומר לי שהכל דמיון או טעות והם לא באמת שמעו זאת מדור 1?
אתה בעצם אומר לי שאם אני רואה ושומע משהו עשרות פעמים שוב ושוב אני עדיין לא יכול לדעת שהוא קרה?

hnc

New member
תגיד אריה,

למה אבותינו לא אמרו לנו איפה בדיוק נמצא הר סיני, רצוי עם איזו ראייה או שתיים כדי שלא יהיו אנשים כמו איש הברבו שיתווכחו איתך?
בכלל, היינו צריכים גם לדעת איפה הר סיני בדרך זו או אחרת בדיוק כפי שאנו יודעים איפה קברי האבות במערת המכפלה או מיקום בית המקדש בהר הבית, והטענה שלא רצו שהמקום יהפך למקום פולחן לא תופסת כי זה נכון גם לגבי שאר המקומות הקדושים לנו ואת מקומם אנחנו כאמור כן מכירים...

למעלה