מה שאתה מכנה "שני מישורים", אלה למעשה 2 שאלות שונות:
1. האם היה מקרה, בו קבוצה גדולה של אנשים (בין 600 אלף ל-3 מליון) התכנסה למספר ימים למרגלות הר ספציפי וחזתה באירוע מסוים?
או בקיצור "האם התקיים מעמד הר סיני?"

זה בערך מה שאתה קורא לו "שקר".

2. בהנחה שאכן התקיים אירוע כזה, האם הוא היה התגלות אלוהית, או משהו אחר - מופע קסמים של בני אדם, תופעת טבע חריגה, וכו'?

זה בערך מה שאתה קורא לו "טעות".

אין לי שום כוונה להיכנס איתך לשאלה השנייה, כי היא כבר מחביאה בתוכה הנחה שמשהו התרחש בסיני.

הטענה שלי היא, שאין שום ראיה, לפחות, אף אחד עדיין לא הציג לי שום ראיה אמינה, שבכלל התרחש אירוע כלשהו.
אין שום טעם שתשווה אותי לאתאיסטים כאלה ואחרים שדיברת איתם בעבר.
אני לא מתכוון להחליף את נשאלה לני שקיבלת תשובה עליה.

שאלתי אם יש לך הוכחות שהיה מעמד, לא אם הוא באמת היה התגלות!
ולזה אני רוצה תשובה.

אז כרגע, אם יש עדויות, בוא נצא מנקודת הנחה שהן מדויקות - שאנשים ראו מה שהם טוענים שהם ראו.

ועכשיו לשאלה איתה פתחת את ההודעה:
ילדים מאמינים לכל דבר שההורים שלהם אומרים.

ככל שילד צעיר יותר, כך הוא פחות יפקפק בהוריו.
ככה נוצר סנטה קלאוס, פיית השיניים, והסיפור שחסידה מביאה את הילדים או שמוצאים אותם בתוך כרוב.

אז כן, אין שום בעיה שהורים יתחילו להנחיל לילדים שלהם "עדות" פיקטיבית, לא מתוך כוונת זדון אפילו, אלא כי מישהו שכנע אותם (לא את כולם בבת אחת).

הדור החדש יגדל מתוך אמונה שאבותיהם היו עדים למשהו, למרות שבפועל זו לא היית עדות כלל שנמסרה, אלא סיפור.

אבל, בוא נניח שאתה לא מקבל את התשובה הזו שלי. אחרי הכל, אין לי כרגע דרך לגבות אותה, ע"י דוגמה למשל.

אז נניח שאתה צודק, ואין מצב שדור שלם קיבל עדויות מההורים על משהו שלא קרה.
אז היה דור ראשון, כפי שאתה כתבת, שקיבל עדות. עד כאן.

אם כך, אני שואל אותך:
איך ייתכן שעדות כזו נעלמה???

אתה מודה, שכל מה שהדור שלנו קיבל, וגם הדור שלפני הדור שלנו קיבל, זו מסורת.
כלומר - אין יותר עדויות.

אבל, אם 3 מליון בני אדם הנחילו עדויות לצאצאים שלהם, ללא יוצא מן הכלל, וגם דור אחרי עשה את אותו הדבר, האם אף אחד מהם לא ידע קרוא וכתוב ולכן מעולם לא תיעד את העדות האישית שהוא קיבל?

והאם אף אחד מאותם המוני צאצאים לא המשיך את המסורת עד ימינו?

מצד אחד, אתה מציג מצב שהעדות רק מתרבה ואף טוען שזה אמור לחזק אותה, מצד שני אתה מודה שבשלב מסוים העדות נעלמה לחלוטין מן העולם, וכל שנותר הוא מסורת.

שנינו מסכימים שמסורת אפשר לזייף, ואתה הבאת כדוגמה לכך את הנצרות.

אז מה קרה פה בעצם?
למה אתה בכלל מדבר על 3 מליון עדים, אם לא נותר מהעדות הזו שום דבר שאפשר להסתמך עליו?